Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Ma nije strasno sto podrhtava malo,ok su snimci,ali glupo je reci da je to neki OIS kako su naveli u specs. :)
Ali zato je kvalitet prikaza videa,ostrina i detalji su na visokom nivou,bolje od sony Z5,a slicno kao Nexus 5X.

Stigao update za weekly rom.U opsiu stoji da je redizajniran home screen, i nesto vezano za teme.
Instaliram veceras pa pisem utiske kasnije

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Odradih update na Miui 9 beta.Ima nekih lepih promena,ubacene su lepe animacije prilikom ulazenja u plikscije.Redizaniran home,ubacene neke nove opcije koliko vidim,nova Themes aplikacije.Uslikah dve tri slike i cini mi se da je i kamera malo bolja u auto modu,mada jos treba da testiram.Dobar update,ovaj Miui je bas gotivan skin :)

Kamera odlicna na Miui 9

Meni je ovo solidno bolje nego S7 koji ima sharpness do ludila [emoji41] [emoji4]

Smetalo tebi oštrenje ili ne, tablica na Citroenu bi ispala duplo bolja na S7, kažem ti realno. Što se tiče oštrenja, ne vidim razlog zašto bi nekom smetala jasnija slika, ali ok, poštujem tuđi ukus, ali što se tiče slike, S7 bi bio bolji po mom mišljenju.

Kako se lockuju aplikacie u recent tasks na Miui 9 beta,zna li neko?

Samo je povučeš na dole. Na isti način se i otključava.

Provalio sam,hvala.

Video sam na yt jedan link gde izgleda da je ovaj telefon bas lomljiv pa me zanimaju vasa iskustva u normalnoj upotrebi(znaci nista ekstremno, uglavnom znam gde mi je telefon pa mi se ne bi nikad desilo da sednem na njega,a ne nosim ga ni u zadnjem dzepu). Moze li se desiti da ako stavim telefon u dzep tesnih farmerica i sagnem se da vezem pertlu da on pukne, jer sam posle tog klipa bas istripovan u vezi toga? Naravno, ne bih da mu uzimam futrole i ostale gluposti jer je telefon prelep pa je prosto steta umotavati ga u one dzidza-bidze.
Druga stvar koja me zanima je razlika izmedju mi5/32gb i mi5/64gb koja se ne odnosi na kapacitet interne memorije? Na gsmarena pise da je 32gb globalni a 64gb chinese market pa ako bih uzeo taj 64, da li bi radio na nasim mrezama. To je jako bitna stavka jer nema prosirenje za SD karticu.
I treca stvar, zbog ove prve stavke sam uzeo u obzir za kupovinu lenovo zuk z2 koji ima jako slicne performanse kao mi5 ali je malo robusniji pa ako je neko imao oba modela da kaze neka svoja zapazanja?

Koristio oba, mi5 mnogi bolji od zuka, naročito kamera i izgled. Vec sedam mjeseci koristim mi5 uopste ga ne pazim i nosim ga bez maski i nije se polomio. Pored interne memorije, razloka izmedju dva mi5 ti je i u brzini procesora.

da, zaboravio sam brzinu procesora, mada ni ona nije toliko presudna. vise me zanima hoce li raditi taj 64gb na nasim mrezama i mora li da se ubaci neki drugi rom jer je taj sto stize uz telefon verovatno ceo na kineskom(ili nije)? npr naletim na oglas gde je u ponudi i taj model od 64gb a pise da su svi modeli sa global romom pa mi nije jasno kako?

Vecina ako ne i svi modeli Xiaomija koji se kupe kod nas dolaze sa global romom,jedino sto su neki naknadno flesovani od prodavaca.

Stigao novi apdejt za betu,nisam jos instalirao,ima 5/6 stavki u changelogu koje su izmenjene.

Imam dva problema koja pretpostavljam da se tiču nekih podešavanja koja ja ne mogu da provalim. Prvi je vezan za nefunkcionisanje auto brightness moda u večernjim satima. Da pojasnim, posle nekih otprilike 20h moram osvetljenje da prebacim u ručni režim pošto mi automatski daje izuzetno slabo osvetljenje i to tako sve do ujutro.
Drugi problem se tiče nemogućnosti da iz browser-a otvorim neki sajt za koji već imam instaliranu aplikaciju npr. hoću neki forum da otvorim preko browser-a kako bi mi se slike pokazale u punom kvalitetu ili booking.com kako bih video neke mogućnosti koje ne pruža aplikacija i svaki put budem automatski prebačen na aplikaciju. To se dešava kroz bilo koji browser da probam... Zna neko o čemu se radi?

Evo jrdna slika juce, lose ukadrirano, ali boje su prioritet bile. Hdr+ googlr kamera
3918c38f29380a7d8d87e330b58b125d.jpg

Ako hoćeš fotkom nešto da nam pokažeš, postavi na flickr ili neki oblak (gdrive, dropbox...) jer ovako preko TT nema poente.

Odlican kvalitet fotki.

@pumba,mozes da okacis link teverzije google camere koja radi na Mi5?I koji rom koristis?

RR rom je, verxmziju sam skrinsotovao
b5949492fe0d542141f4daac6c1e8aab.jpg

Kako se ukljucuje, ima li neko uputstvo?

Ako imaš root, otvoriš build.prop i dodaš ovu liniju:

persist.camera.HAL3.enabled=1

Sačuvaš izmene i restartuješ telefon.

Hvala.

Imam dva problema koja pretpostavljam da se tiču nekih podešavanja koja ja ne mogu da provalim. Prvi je vezan za nefunkcionisanje auto brightness moda u večernjim satima. Da pojasnim, posle nekih otprilike 20h moram osvetljenje da prebacim u ručni režim pošto mi automatski daje izuzetno slabo osvetljenje i to tako sve do ujutro.

Jel si na power saver modu? Ja sam primetio da se tada dešava ova stvar (sva sreća nije senzor). Čim isključim power saver, osvetljenje normalno radi.

Kako se radi root? Jel mora BL da bude otkljucan?

Kao na Nexusu,hvala.

Nazad
Vrh Dno