Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Aha, znaci ima neke sanse da prodje korz updater.. Brise sve podatke u tom slucaju?

Pa nekada ima nekada ne. Meni je na rn4 MTK prošlo ali na SD neće .. da , sve se briše

Sent from my Redmi Note 4

Pa nece kada prelazis sa Android-a 6.0 na 7.0.Kada si na istoj verziji Androida, hoce...

@fkloznica

Nadji verziju Dev rom-a koja je 6.0, pa predji...onda posle samo sa Updater app flesujes zadnji dev ili odradis OTA update.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Pametno zboris :)

Valjda ima tamo na sajtu 6.0 beta

Sent from my Redmi Note 4

Prosla beta iz updatera :) Sad svlaci apk sa miclouda. Odlicna stvar, samo sto je spor dl/valjda su im losi serveri

Nije mi jasno da u status baru ne pise u procentima koliko je ostalo baterije.Ima li to da se podesi nekako?

Settings/Notification and status bar/ battery indicator -
8513e31e710e4807a6ef0f6510a06e1f.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Fala Nidzo,sad cu namestim.

Koja je zadnja verzija tj koji je zadnji oficijalni build?Kod mene je MIUI Global 8.1.2.0 MAAMIDI a build MXB48T.

Kako si nabacio tu ver?Jel se dobijaju OTA?

Skines sa xiaomi sajta. Pisao sam uputstvo vec, a ima i na sajtu. Iz updater aplikacije se instalira zip. Bolje idi na betu, duplo je brza

Koliko prodje vremena kod xiaomia od kada moze preko kabla tj da se skine sa tog sajta pa do klasicno da krene update?

Drugari, molim za malu pomoć.

Drugar je uzeo Xiaomi Mi 5c juce i ima problem sa pozivom. Ugasi mu se ekran odma kada pozove nekog, ne na senzor i posle ne moze da prekine poziv. Je l' imao neko slican problem?

Staklo/folija preko proximity senzora?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koliko prodje vremena kod xiaomia od kada moze preko kabla tj da se skine sa tog sajta pa do klasicno da krene update?

pa evo za 5S je danas krenuo OTA 8.5.3.0 a na sajtu ga nema uopšte - još uvek :-devil-:

Znaci da Xiaomi pusta regularno Ota apdejte?

Evo baterije nakon nekoliko punjenja, oko 80% na wifi, osvetljenje na auto na pola negde, skoro sat i po razgovora, 38 h uptime

Screenshot_2017-07-19-19-40-21-201_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-07-19-19-40-10-503_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-07-19-19-40-02-721_com.miui.securitycenter.png

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Mini review:

Prvo da podjem od ergonomije i rukovanja,naime fon je malo nezgodno nositi u ruci bez futrole,izradjen je od stakla sa zaobljenim ivicama sa strane pa vam ne ostavlja utisak da vam lepo stoji u ruci nego kao da ce vam nekad ispasti(futrola obavezna) ocena 6,5/10

Ekran:boje,kontrast i osvetljenje jako dobro,bolje od Z5,ocena :9,5/10

Zvuk na zvucniku dobar i glasan,nece vam se desiti da propustite dolazni poziv. 9,5/10

Kvalitet razgovora je ok,solidan,mada je na Soniju bolji. ocena 8/10

Softver:malo komplikovano u podesavanjima naci neke stavke,inace MIUI je odlican,customzicija bez roota odlicna 9,5/10

Zvuk na slusalicama solidan,ok,mada je na Z5 malo bolji,ocena 8,5/10

Kamera:kvalitet dnevnih fotki je odlican,kada stojite u mestu i fotkate fotke su vrh.Mana je sto ako slikate iz auta u pokretu fon ne moze da fokusira dobro i mana su takodje nocne slike,mada se moze uz manual mod izvuci ok slika.
Jos jedna mana je softver kamere tj camera aplikacija gde nije moguce birati exposure bias i rezolciju fotografija vec samo aspekt 4:3 i wide,ali sve u svemu zbog kvaliteta dnevnih slika kamera :9,5/10

I na kraju baterija za sada solidna,fon je nov,drzi slicno kao Z5,ali podrzava fast charging,ocena 8/10.

Sveukupno sam zadovoljan,ocena 9/10 i sada 5x mozda moze da se proda.

Trebao si uzeti 5S [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

On mi je sledeci :D

Uradih update na 8.2.2.0 android 7 .Bas je brz i fluidan maksimalno.Kamera po danu extra.Videcemo za bateriju sad,mada je bila ok i na 6.0
Jedino mada mozda mi se cini da bi zvuk za sms i notifikacije trebao biti za nijansu glasniji(mozda trpujem).

Sad flesni betu poslednju i vidi sta je brzo. Fp ne moze da se poredi na stable i beti

Jel ti se desilo nekad da ti se restartuje? Meni se desilo par puta u toku razgovora na 6.0 i malo pre dok sam citao news na fb.

Nije nikad sam od sebe. Par puta mi se restartovao u ruci jer naslonim palac na power kad ga nosim xD

Dosta fotkanja,mreza na LTE,oko 2 sata na mobile data ostalo wifi,auto osvetljenje na pola veci deo vremena,25 h uptime

Screenshot_2017-07-21-15-15-50-465_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-07-21-15-16-33-683_com.miui.securitycenter.png

Mini review:

Prvo da podjem od ergonomije i rukovanja,naime fon je malo nezgodno nositi u ruci bez futrole,izradjen je od stakla sa zaobljenim ivicama sa strane pa vam ne ostavlja utisak da vam lepo stoji u ruci nego kao da ce vam nekad ispasti(futrola obavezna) ocena 6,5/10

Ekran:boje,kontrast i osvetljenje jako dobro,bolje od Z5,ocena :9,5/10

Zvuk na zvucniku dobar i glasan,nece vam se desiti da propustite dolazni poziv. 9,5/10

Kvalitet razgovora je ok,solidan,mada je na Soniju bolji. ocena 8/10

Softver:malo komplikovano u podesavanjima naci neke stavke,inace MIUI je odlican,customzicija bez roota odlicna 9,5/10

Zvuk na slusalicama solidan,ok,mada je na Z5 malo bolji,ocena 8,5/10

Kamera:kvalitet dnevnih fotki je odlican,kada stojite u mestu i fotkate fotke su vrh.Mana je sto ako slikate iz auta u pokretu fon ne moze da fokusira dobro i mana su takodje nocne slike,mada se moze uz manual mod izvuci ok slika.
Jos jedna mana je softver kamere tj camera aplikacija gde nije moguce birati exposure bias i rezolciju fotografija vec samo aspekt 4:3 i wide,ali sve u svemu zbog kvaliteta dnevnih slika kamera :9,5/10

I na kraju baterija za sada solidna,fon je nov,drzi slicno kao Z5,ali podrzava fast charging,ocena 8/10.

Sveukupno sam zadovoljan,ocena 9/10 i sada 5x mozda moze da se proda.
Prodao si z5 i prešao na Mi 5?

Sent from my E6653 using Tapatalk

Nisam prodao,imam Z5 jos uvek.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sto se tice kamere zaboravio si da kazes da je za telefon u toj klasi nevidjeno da ima stabilizaciju, a pogotovo dobru stabilizaciju :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno