Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Pa nema OIS,ima neku stabilizaciju mada nisam video bas u praksi kako radi. :)

Kako nema?
MI5 bi trebalo da ima pravu opticku stabilizaciju dok mi5s nema nikakvu.

Nema,ima neku 4axis kao Xperie neke nove,nema OIS :)

Pa taj 4 axis ois bi trebalo da je napredniji od standardnih 2 axis varijanti.
Plus mu pomažu senzori pri stabilizaciji.

Znas kako snima Z5,bolje nego bilo koji fon sa OIS,a nema OIS. :)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sony ima softversku stabilizaciju verovatno najbolju, bolju od OIS koji kao neki imaju. Jeste izreklamiran 4axis OIS na Mi 5, al ne videh nikakva čuda na klipovima koji nisu reklamni, zapravo nisam oduševljen. Što i on potvrđuje kada poredi sa Z5. Snimite neki klip sa Mi 5 dok hodate i postavite na YT...

Da ali zato je na z5 fov "duplo" uži / manji nego na bilo kom drugom mobu. Sve ima svoje

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sony ima softversku stabilizaciju verovatno najbolju, bolju od OIS koji kao neki imaju. Jeste izreklamiran 4axis OIS na Mi 5, al ne videh nikakva čuda na klipovima koji nisu reklamni, zapravo nisam oduševljen. Što i on potvrđuje kada poredi sa Z5. Snimite neki klip sa Mi 5 dok hodate i postavite na YT...

Normalno je kada setas da trese i sa OIS - za to su potrebne posebne alatke i miran hod, a isto tako sw stabilizacija moze to da smiri, ali sw stabilizacija ima 2 stvari koje me uzasno nerviraju:
1. Crop snimka - gubis dosta na kvalitetu
2. Jitter - cak i najbolje sw stabilizacije uvek imaju jitter - stabilno stabilno a onda svako malo neki cudan pokret u videu koji bukvalno pravi distrakciju. Kada cak i najobicniji OIS stabilizuje bar malo treska ali mozes da gledas, dok sa sw svako malo bude wtf...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne trese se na svim telefonima kada hodaš.

Uvek se malo trese ako hodas normalno - zato i postoje razne naprave koje se koriste za to ako hoces smooth footage :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu da se zakunem,znam za Z2 da ima mnogo uzak Fov,ali na Z5 mislim da iako ima da je vrlo malo u odnosu na druge telefone ili cak nema uopste,ali recimo ja sam mislio da je Sony keva za video i po kvalitetu,ali verujte Nexus 5x ima ubedljivo najbolji kvalitet videa koji sam ja video ako govorimo o prikazu boja i detalja,ostrine slike,bolje od Z5 i cak bolje i od ranijih Galaxy modela.Ne znam kako kako je jedino u odnosu na S7 i S8.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Zavrsih sa testiranjem baterije i mogu reci da sam zadovoljan.
Zadnje koriscenje

46 sati bez punjaca,veci deo vremena ba wifi,ali opet nije lose

Screenshot_2017-07-25-06-04-55-696_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-07-25-06-05-03-774_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2017-07-25-06-05-13-627_com.miui.securitycenter.png

Dobra
33h bez punjaca, pola sata razgovora i
27a8d2f317eec7c4f4d78f2f216ad477.jpg

Radi.

Radi polovicno posto nema 800mhz frekvenciju.

Sigurno je vec pisano i sitnice su u pitanju sta je trenutno bolje Mi5 ili 5s da se uzme obzirom na trenutnu cenu nije neka velika razlika 30 eur e sada sta je bolje pricamo 3 gb varijante.

Pa uvek je bolje kupiti bolje ako mozes.Ja bi isao na Mi5s.

Koja je to poslednja beta verzija miui,gde ima da se skine i jel se flesuje isto kao i stable?

Nisam ja dobro razumeo stojana,to je developer weekly rom.Instalirao sam zadnju verziju i okinuo par fotki i snimio jedan video i deluje da su slike za nijansu bolje,a video je dosta bolji nego na stable romu osim ako nije stvar u tome sto sam sad bio stavio focus mode na tap,a kad sam snimao na stable bio mi je na CAF.Odlican Xiaomi.

Pa nije puno proslo vremena,ne mogu da ocenim jos,ali za sada je sve ok.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Kamera kida na weekly romu

Pozdrav, da li moze da se predje sa global dev na stable preko updater app?

Kakva je to updater app?

Vrh Dno