Šta je novo?

Xiaomi Mi5

Na xiaomi eu romu keširane aplikacije su u installed apps,trebalo bi da su tu i na global verziji

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Evo
9737a4e2fd2395ac2832103f7b4793ca.jpg

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Samo da pitam da li neko ima od vas lag na ekranu kad lista na primer fb ili blic i da li mozda to moze da prouzrokuje staklo na ekranu?,imao sam pre njega oneplus x i kad listam to prosto sve leti a ovde kao da zapinje negde

Kako to fast charge moze da bude neispravan?
Pa ono da ne puni brzinom kojom se očekuje kada piše fast charging. Znaju napisati da ima fast charging a u praksi ga nema ni sa odgovarajućim punjačem. Fast charging bi trebao biti od 0-100% uvrh glave 2 sata, previše sam rekao, vjerovatno 90 minuta.

Који је пуњач потребан За fast charging.
Који сте пуњач добили приликом куповине, за које тржиште?

Jeste da nije ovaj telefon, ali recimo da je Mi 5s mlađi brat....Ja sam dobio kineski punjač i pazario dobar adapter i stvarno, zadnji put od 5% do 100% za sat i 27 min se napunio....

Која је разлика између пуњача и брзог пуњача?
Ја сам добио кинески пуњач од 2А у кутији, и посебно адаптер за тај кинески пуњач за наше утичнице.

Dobija se brzi punjac u kutiji

Ja sam dobio punjač bez dodatka za našu mrežu ali ume da zagreje bateriju pa koristim stari koji je sporiji i hladna je baterija tokom punjenja.
Mislim da je to bitno posebno kod polimerskih baterija.

Baterija je LI-ION :)
Bezbedno je koristiti original punjac.

Sent from my Redmi Note 4X

Baterija je LI-ION :)
Bezbedno je koristiti original punjac.

Pogledaj spec. telefona, ne može na tankom telefonu li ion, sa obzirom da je tanja baterija od jonske, osetljivija je na toplotu

Poslednja izmena:
Na bateriji pise kao LI-ION.
uploadfromtaptalk1495278336503.jpg

Donji red nalepnica, ispod trece pise li ion... Ja sam probao da punim i sa Sams punjacem 2A, s njim se greje ludacki. Original punjac smlaci telefon, na njemu pise 2.5 ili 3A, nisam skroz siguran

Možda je i ovde lutrija kao kod Havajca i Samsunga za ufs i emmc [emoji2]

Ја сам адаптер добио посебно, у посебној амбалажи као додатну опрему. И мени се греје кад се пуни.

I obicna i polimerska baterija ima litijum/ion, samo sto je odvojena polimerom.

http://www.mi.com/en/mi5/specs/

Nisam rekao da ce pokvari bateriju ali je bolje, ako se ne zuri, koristiti punjace sa nekih starijih telefona sem samsunga.Samsung punjaci su katastrofa

Poslednja izmena od urednika:
Ја имам пуњач за Alcatel таблет од 2А.

Pa iskreno najbolje je punjac koji ima izlaz za QC i izlaz za običan pa prema potrebi i žurbi

PS
Recimo AUKEY USB Charger Quick Charge 3.0 3-Port

@Duk

Zar ne bi trebalo da litujum-polimer baterija ima oznaku li-polymer, liPO ili slicno...

uploadfromtaptalk1495296511661.jpg

Kada se sa kineskog prevede pise Litijum-jonska polimer.
Ne verujem da Xiaomi gura novu tehnologiju u svoje telefone, vise mi lici na marketing.

Li-polymer is unique in that a micro porous electrolyte replaces the traditional porous separator. Li-polymer offers slightly higher specific energy and can be made thinner than conventional Li-ion, but the manufacturing cost is higher by 10–30 percent

@Duk

Zar ne bi trebalo da litujum-polimer baterija ima oznaku li-polymer, liPO ili slicno...

Pogledajte prilog 229417

Kada se sa kineskog prevede pise Litijum-jonska polimer.
Ne verujem da Xiaomi gura novu tehnologiju u svoje telefone, vise mi lici na marketing.

Li-polymer is unique in that a micro porous electrolyte replaces the traditional porous separator. Li-polymer offers slightly higher specific energy and can be made thinner than conventional Li-ion, but the manufacturing cost is higher by 10–30 percent.

Možeš da ih tužiš onda što lažu u specifikacijama, što se tiče tehnologijie, ni tu nisi upravu, jer pogledaj recimo uporedo Sony xz ili z seriju i mi MIX, pa onda pogledaj uporedni test brzine mix i s8, pa pogledas mix 6 za sledeću god, itd..Ne znam ni što ulazim u raspravu

Poslednja izmena od urednika:
Ne ulazimo, samo diskutujemo...
Nema veze, neka ostane na ovome... ;)

Малопре сам покушао да платим нешто у Меку телефоном. Ушао у апликацију наместио за плаћање, прислонио на апарат и ништа. Шта још треба да се одради или подеси у телефону да би се могло платити. NFC је укључен.

Малопре сам покушао да платим нешто у Меку телефоном. Ушао у апликацију наместио за плаћање, прислонио на апарат и ништа. Шта још треба да се одради или подеси у телефону да би се могло платити. NFC је укључен.

Jel koristiš platnu internet karticu, kojom plaćaš i recimo aplikacije, ili šta, i mene interesuje kako da uključim to

Visa Inspire, Wave2pay. Мора у банци да се активира, Банка Intesa.

Jel ima da se kupi obicna folija negde?
Samo na stakla nailazim... A ovo mi se razlepilo zbog silikonske futrolice, iako je zakrivljeno na ivicama.

Како се разлепило због силиконске футроле?
Има ли потребе лепити фолију на заштитно стакло?

Podigla je futrolica malo staklo, usao vazduh i to je to. Stavio bih foliju jer je tanja od stakla, al nisam nigde video da ima da se kupi.
Ima smisla, bar meni. Ne ispada mi fon, al mi se desilo par puta da drugima ispadne moj fon ili mi u guzvi izbije neko iz ruke.

Vrh Dno