Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Oličan xiaomi.eu miui 9 weekly rom. Svakog petka novi update i svaki put bolje klizi :) :smoke:

Da, preko Updater aplikacije stiže update. I koliko sam razumeo developera ''uskoro'' izlazi stable verzija.

Koristim weekly sa xiaomi.eu, odlično radi, prezadovoljan sam.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

MIUI 9 stable zvanično dolazi 2.novembra. Kontam dan-dva kasnije stable stiže i od xiaomi.eu :banana: :cigar:

Super. Javite kad stigne i kad ga probate, mada ce verovatno raditi dobro kad i developer rade dobro po vasoj prici. Jel kad se flesne stable xiaomi.eu miuiu 9 ima posle ota? Na miui 8 nije bilo nicega.

Jel kad se flesne stable xiaomi.eu miuiu 9 ima posle ota? Na miui 8 nije bilo nicega.

Svaki update je najsigurnije uraditi iz twrp-a. To preporučuju developeri sa eu sajta.
Još nije ni izašao miui 9 stable a ti pitaš hoće li biti ota na njemu :laugh:

Može preporuka za neki custom ROM za nougat bootloader?
Kolegica se žali da joj telefon u zadnje vrijeme šteka nenormalno. Trentno koristi zadnji xiaomi.eu stable...

edit: probaćemo official LS
Kamera vjerovatno neće biti na nivou MIUI-a. Radi li ona portovana Google camera sa HDR+ na ovom modelu?

Poslednja izmena:
Može preporuka za neki custom ROM za nougat bootloader?
Kolegica se žali da joj telefon u zadnje vrijeme šteka nenormalno. Trentno koristi zadnji xiaomi.eu stable...

edit: probaćemo official LS
Kamera vjerovatno neće biti na nivou MIUI-a. Radi li ona portovana Google camera sa HDR+ na ovom modelu?

Radi samo na telefonima sa novijim SD procesorima, primarno sa SD820/821. Takodje imas MIUI kameru izvucenu iz MI A1 telefona, radice ti na LOSu ;)

Hvala, potražiću.
Treba li nešto specijalno podešavati da bi radila?

Sent from my Redmi Note 4

Ne mogu editovati prethodni post, samo sam još htio pitati za prelazak sa MIUI na LOS trebam li wipe /system u TWRP-u ili je dovoljno factory reset (data, cache i dalvik)?

Hvala, potražiću.
Treba li nešto specijalno podešavati da bi radila?

Sent from my Redmi Note 4

Jok, samo se fleshuje preko TWRP. Mislim da je ovo poslednja verzija koja je okacena na MIUI forumu (1.7):
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=217791

Ne mogu editovati prethodni post, samo sam još htio pitati za prelazak sa MIUI na LOS trebam li wipe /system u TWRP-u ili je dovoljno factory reset (data, cache i dalvik)?

Bolje full whipe, ipak je skroz drugi ROM.

Sad sam probao miui cameru na Los15. Odlično šljaka.

@gorth
Hvala još jednom.
Sve prošlo iznenađujuće glatko i jednostavno. :)

Neka vas lepo sluzi :) moj mi4c je zavrsio kod brata i njemu LOS radi sjajno :)

Preporuka za neku bateriju ,koja se vama dobro pakazala ,11.11. je dan snizenja da iskoristimo to.
Znaci da se pazi da se ne uzme falsh neki,sve preporuke su dobrodosle...

Preporuka za neku bateriju ,koja se vama dobro pakazala ,11.11. je dan snizenja da iskoristimo to.
Znaci da se pazi da se ne uzme falsh neki,sve preporuke su dobrodosle...

Kvalitet tih zamenskih baterija nije na nivou originalnih. Uvek je kockanje sa njima. Meni zamenska radi odlično a kolegi sa foruma kome sam je preporučio se pao loš primerak. Tako da gledaj/čitaj ocene, broj narudžbina itd, prekrsti se i naruči bilo koju za koju proceniš da je ok.
Btw imaš i na kp baterije za mi4c.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Kvalitet tih zamenskih baterija nije na nivou originalnih. Uvek je kockanje sa njima. Meni zamenska radi odlično a kolegi sa foruma kome sam je preporučio se pao loš primerak. Tako da gledaj/čitaj ocene, broj narudžbina itd, prekrsti se i naruči bilo koju za koju proceniš da je ok.
Btw imaš i na kp baterije za mi4c.

Ima ih ovamo od 5eura pa i do 17eura..Sta mislis da kupim jeftiniju (tu10eura) a dosta prodavanu?
Ili mozda ovu skuplju

I konačno MIUI 9 stable! :cigar: :banana: :guitar:

Stvarno brz i fluidan. Touch reaguje u momentu. Kamera je po meni odlična. Ne očekujem fotoaparat od telefona ovog cenovnog ranga ali je stvarno ok, pogotovo po danu. Bolja je od cele redmi serije.
Za sada sve leti. Čini mi se dosta brže nego weekly verzije. Baterija deluje ok, videćemo narednih dana. Za ovih 10 sati nisam našao zamerku.

Poslednja izmena:
E super, sad sam nesto u guzvi, ali kad budem bio free cimam za rukav da mi pomognete i flesovanja. :) Za to vreme pisite utiske

Ima li kakav link za download i neko uputstvo za nas manje upucene? Vuce me da probam iako mi sve radi savrseno na 8.2.1.0

Ja sam probao nekom kao 'proverenom' metodom ali sam dobio zaključan bootloader i bootloop na miui logou [emoji16] Srećom LOS se uspešno instalirao i butovao, pa sam ponovo na LOSu koji btw radi sjajno. Unlock code sam dobio za par sati i otključao sam bootloader pa se razmišljam da li da probam ponovo miui9. Samo ne znam da li direktno fleš iz twrp-a ili prvo firmware 7.2.9 pa rom.

Ma slabo to meni ide sacekacu ja ipak neko detaljnije uputstvo :)
Prosli put sam lokovao telefon jer sam instalirao pogresan(kineski) rom. Mada sam ga uspesno i otkljucao posle :)

Sad malo bez zezanja. Secam se da je nesto bio komplikovan prelazak sa androida 5.0 na 7.0
Moralo je nesto da se menja u twrp(neki noviji da se instalira). Prostudiracu vise za vikend pa ako nadjem kakvo dobro step-by-step...podelicu

Evo uputsva samo sam umesto 7.9.21 instalirao najnoviji miui 9.1.2 stable i nisam ništa uradio [emoji16]

Follow these instructions .....
1. transfer 6.12.22 to phone
2. boot to TWRP MAKE FULL BACKUP! STORE THIS TO COMPUTER OR OTHER SECURE PLACE! and install 6.12.22, wipe dalvic&cache
3. boot to 6.12.22
4. transfer 7.2.9 firmware to phone
5. boot to TWRP and install 7.2.9, wipe dalvic&cache
6. boot to 7.2.9
7. transfer 7.9.21 to phone
8. boot to fastboot, use "fastboot flash recovery twrp.img" "fastboot boot twrp.img" in commmandline of your comp to install new TWRP 3.1.1
9. boot to TWRP and install 7.9.21, wipe dalvic&cache
10. boot to your brand new miui 9, wait for it to start may take like 15 mins or so.

Vrh Dno