Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Može li neko da mi objasni koja je razlika između lollipop i android bootloader-a, i kako da provjerim koji imam.

Ako moze savet? Uzeti ovaj mob ili xiaomi redmi pro? Slicne su cene, pa ne mogu da se odlucim?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ako ti velicina ekrane nije bitna razlika onda Redmi Pro, jaca baterija i slicne performanse ;)

Treba mi pomoc,kada sam presao sa 7.0 miui na 5.1.1 nije htelo da poveze MTP sa PC-jem a kamera transver onaj hoce.Sada sam presao na ovaj novi miui 8.5.1 i isti je problem,probao sam na vise kompova i nece,Isto tako kad udjem u fastboot da ubacim novi twrp nece,bude u fastbootu neko vreme i restartuje,a na cmd pise "waiting for device".Zna li neko soluciju za ovo?

Treba mi pomoc,kada sam presao sa 7.0 miui na 5.1.1 nije htelo da poveze MTP sa PC-jem a kamera transver onaj hoce.Sada sam presao na ovaj novi miui 8.5.1 i isti je problem,probao sam na vise kompova i nece,Isto tako kad udjem u fastboot da ubacim novi twrp nece,bude u fastbootu neko vreme i restartuje,a na cmd pise "waiting for device".Zna li neko soluciju za ovo?
Koji TWRP imaš insraliran?

Ja sam mislio na xiaomi redmi 3 pro polovan. Moja greska.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Šta znam, onda zavisi od očuvanosti samog telefona.

Redmi 3 pro ima fingerprint scanner, alu ram, global rom, malo ružniji.

Mi4c ozbiljniji uredjaj po ekranu, procesoru, nema global rom, mora xiaomi.eu, lepši iako je od plastike. To što je od plastike je ujedno i prednost, lakše se menja baterija ako zatreba.

Rekao bih da za 100eur ili malo više mogu možda malo bolji/noviji polovni telefoni da se nadju.

Npr, redmi note 3 pro ne bi trebalo da je puno skuplji polovan, očuvan (jedino ako baš juriš 5").

Poslednja izmena:
Koji TWRP imaš insraliran?

Imao sam 3.0.2.0,kad sam ubacio nugat,obrisao ga je.Tako je i prosli put kad sam isao na nugat sa 5.1.1 ali tad sam samo ubacio twrp za nugat i to je bilo to.I sad bi isto ubacio da ne restaruje u fastbootu.Gledao sam nesto na yt,kao da na brznu ubacim kabal cim udje u fastboot i te fore,al dzaba sve...

Imam AICP i mislio sam da flešujem LOS, da li se flešuje isto kao AICP (u TWRP-u) ili ima nešto dodatno?

Isto, samo idi na čistu instalaciju. Proveri koji bootloader imaš, zvanični LOS je i dalje za lolipop.

Izgleda da sam na Nougat-u jer moram da flešujem update preko TWRP-a, a piše da to mora jedino ako imam Nougat.E sad, do prije nekog vremena ja sam mogao da flešujem update i preko AICP Extras, samo stavim da se skida, i on sam sve odradi, međutim od nekog update-a to više nije radilo.Je li moguće da sam nekako flešovao drugi bootloader i da li je to uopšte i moguće?

Da li neko zna rešenje za sledeći problem: pre par nedelja dok sam igrao igricu tel. se zagrejao, nakon čega je izbacio poruku da nema mrežu. OK, pomislio sam da je problem do provajdera. Posle par minuta tel. je izbacio poruku da nema sim kartice. Zamenio sam karticu, koja je u drugom telefonu radila, te sam tako saznao da nije problem u kartici, već u telefonu. Pomislio sam da je MIUI pobrljavio, pa sam ponovo flesnuo isit ROM (poslednji android 5 EU ROM), ali ni to nije pomoglo. Nakon flesanja, provalio sam da telefon nema IMEI broj, kao ni baseband. Tražio sam po internetu rešenje, pronašao par tema (kao npr. http://en.miui.com/thread-315233-1-1.html) i saznao da ima više ljudi sa istim problemom, te da su neki navodno uspeli da povrate IMEI. Kako tako nešto nisam ranije radio, odneo sam tel. u servis, što se pokazalo kao greška. U servisu su rekli da znaju da poprave tel. sa ovakvim problemom, da bi me posle par dana obavestili da ne mogu da izvrše popravku, kao 'probali su sve, ali nema pomoći'. Jedino što su uspeli to je da instaliraju najnoviji MIUI stable, te da mi na taj način zaključaju butloader. Malo je reći da sam poludeo, pošto je za bilo kakvu popravku potrebno da imam otključan tel. i root, i tu se javlja još jedan problem, jer ne znam da li mogu da otključam tel. bez logovanja na moj Xiaomi nalog, jer na isti ne mogu da se ulogujem jer mi tel. ne prihvata SIM karticu. Razmišljao sam da li bi mi pomogao downgrade na neki prethodni ROM u kome nije zaključan bootloader (ne znam da li je to moguće jer sada imam bootloader za nugat) ili neki postupak koji se primenjuje kada je telefon zabrikovan. U svakom slučaju, pitanje je da li je stvarno uopšte i moguće da se popravi telefon, tj. da li je problem u softveru ili hardveru... Svaki savet je dobrodošao.

Kontaktiraj @kidence.

sa nestrpljenjem očekujemo rešenje problema :D

Izgleda da će rešenje biti novi xiaomi, samo je pitanje koji model...

Vrh Dno