Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

uzeo sam zeni ovaj uredaj zbog kamere, posto nemam vremena za testiranje jel mi moze netko reci koji os ima trenutno najbolji battery life? probao sam miui, aicp, rr, sad razmisljam o cm13 team superluminal, medutim nemogu u tako kratkom vremenu ocijenit koji je najbolji medu njima

Ako si uzeo telefon zbog kamere, drzi se MIUI roma ;) Za bateriju je najbolji cm.

Baterija/kamera miui. Sta god neko pisao na verzijama koje su iznad 5.1 korišćen je novi kernel i stari libovi. Tako da kamera nije ok. Ako vec insistiras na kuvanom romu, cm13 je najbolji (najcistiji). Medjutim nista od toga jos uvek nije dovoljno stabilno i kvalitetno. Sa recimo cm13 dobiješ bolji multitasking, losiju kameru, a baterija traje vise/manje isto.

Ako hoces stabilno, da sve radi kako treba, ubaci zadnji stabilni xiaomi.eu rom.

@Gorth Kad uporedim sa miui-em baterija mi je bila za nijansu bolja ako sam ceo dan na wifi-u, medjutim drasticno lošija ako se koristi mobilni net.

Poslednja izmena:
Jedina razlika izmedju CM i MIUI romova sto se tice baterije je sto CM ima bolje vreme u standby rezimu, pa moze da doda ekstra pola dana na trajanje baterije. Ali u svakom slucaju dva dana laganog koriscenja je maks koji mozes da izvuces iz telefona i to sa CM romom. Kod MIUI roma je to 1.5 dan. Ako se koriste chat aplikacije i u mom slucaju MiBand2 narukvica, jedan dan je plafon.
Oba roma mogu da izvuku odlican SOT (oko 5 sati) ali je trajanje baterije u standby kilavo, jer je i SD808 chip kilav :(

ok, hvala. uvjeren sam da će se nešto promijenit kad izađe miui N i da će s njim netko izbacit neki dobar kernel za cm

Treba mi pomoć, tko koristi miui ili neki custom rom, jel možete stavit kernel auditor i vidjet kolko velikih jezgri radi a koliko je offline, kolko je min gpu frekvencija, koji su internal storage scheduleri?

Poslednja izmena:
Ubacio sam dev rom i sve isao po upustvu sa foruma i pri otkljucavanju bootloadera zabode na 50% i pise da mi nije na kompu i fonu isti akaunt,iako jeste,gledao sam na netu 100 resenja i nece,ima li neko ovde ko je uspeo to da sredi?
Imao isti problem i rešio ga na sledeći način... bootovao telefon u fastboot modu... iz ADB-a kucao: fastboot oem unlock... proverio sa: fastboot oem device-info (da li je komanda prošla, Device unlocked: true).

Imao isti problem i rešio ga na sledeći način... bootovao telefon u fastboot modu... iz ADB-a kucao: fastboot oem unlock... proverio sa: fastboot oem device-info (da li je komanda prošla, Device unlocked: true).

Probao i nece izbaci mi false kad otkucam fastboot oem unlock,cak ni root nece da mi radi dok ne otkljucam to,probavam iz dana u dan mi unlock u nadi da ce uspeti,al slaba vajda

Probao i nece izbaci mi false kad otkucam fastboot oem unlock,cak ni root nece da mi radi dok ne otkljucam to,probavam iz dana u dan mi unlock u nadi da ce uspeti,al slaba vajda

Fastboot oem unlock ti neće radit ako imaš noviju verziju miui-a. prvo moraš downgradeat na stariju veriziju kroz miflash tool jer samo starije verzije će prihavtit fastboot oem unlock naredbu.
Da ne pametujem previše imaš ovdje temu pa ako gdje zapneš pitaj: https://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/guide-unlocking-mi4c-bl-verification-t3336779
Ja sam imao isti problem s 50%, problem je vjerojatno u sinkronizaciji njihovih servera a pošto nisam imao vremena čekat morao sam ići po gore navedenom postupku, unofficial putem.

Jesi ukljucio u developer settings opcije faatboot i oem unlock?

Nemam to u developer opcijama,iako sam video da na forumu da postoji meni nema,od potrebnog za otkljucavanje imam samo usb debugging.

Nemam to u developer opcijama,iako sam video da na forumu da postoji meni nema,od potrebnog za otkljucavanje imam samo usb debugging.

Zaboravi to i slijedi upute koje imaš gore u linku. Ja sam odradio po tome, 100% radi, jedino s čim možeš imat problema su driveri i verzija windowsa.

Poslednja izmena:
osvrnuo bih se na aicp, čini mi se da su odradili jako dobar posao, netko se potrudio oko kernela (stavljena većina I/O schedulera, gpu najniža frekvencija 180mhz, hotpluging, veće jezgre se pale po potrebi, vidim da se može kontrolirat i napon e sad nezz dal je snižen jer nezz koje su stock vrijednosti, itd). uglavnom prije 11h skinut s punjača, još 70% baterije, sot 2h49min. u tom vremenu uređaj je uglavnom 90% vremena bio na wifi, uz pozive, poruke, whatsapp, web browsing, slikanje i video snimanje.

osvrnuo bih se na aicp, čini mi se da su odradili jako dobar posao, netko se potrudio oko kernela (stavljena većina I/O schedulera, gpu najniža frekvencija 180mhz, hotpluging, veće jezgre se pale po potrebi, vidim da se može kontrolirat i napon e sad nezz dal je snižen jer nezz koje su stock vrijednosti, itd). uglavnom prije 11h skinut s punjača, još 70% baterije, sot 2h49min. u tom vremenu uređaj je uglavnom 90% vremena bio na wifi, uz pozive, poruke, whatsapp, web browsing, slikanje i video snimanje.

Na koji to ROM mislis??

aicp je za svakodnevno koristenje, 7:15h sot u 2 dana, ostalo jos 17% baterije, mislim da je to jako dobro za ovaj uredaj, zena prezadovoljna, battery life nesto losiji nego kod mojeg rn3pro. kad izbace N, bit ce jos bolje. isprva sam se bojao kupovine citajuci o tom zagrijavanju i potrosnji baterije, medutim sad mi nije zao, za te novce jako dobar uredaj.

Odličan rezultat, bolje no na RR.
Koji tačno od ova tri koristiš:
945056e820e50b06336f0e823bb227c6.jpg

Takođe, koja je verzija gapps-a i blobs-a ako si stavljao?

Poslednja izmena:
official, zbog nightly verzija. gapps nekoristim već duže vrijeme baš zbog potrošnje baterije, aplikacije zato skinem preko browsera pa si prebacim na mob a za sinkronizaciju kontakata koristim carddav.

Bilo mi dosadno pa stavio zadnji MIUI 8.1.3.0 Xiaomi EU ROM. Da li na njemu postoji Double tap to lock kao na CM? Fb Messenger mi ne izbacuje Chat Head, isao u Security i u Permissons mu omogucio Add Shortcut to home ali opet nece, znali neko kako da sredim? Inace ok ROM skroz, cini mi se brzi od CM zadnjeg.

MIUI nema tu mogucnost za lock, dodaj mu widget za zakljucavanje, pa tapnes na njega za lock.
A ne koristim Messenger, ali bi trebao da nesto podesis pod Settings, Notif. pa apps notif. I tu nadji messenger...

Sent from my Redmi 4 prime

Za lock nasao a za Messenger opcija Display Pop-up window u Security. Hvala

RR 5.8.0 dolazi sa Trebuchet launcher-om. Mogu li se promeniti ikonice aplikacija, primeniti neki icon pack? Nisam uspeo, tj. kao da ne postoji opcija.

Flešnuo sam pre tacno 12 sati Aicp 12.1 nightly, androd 7.1 i za to vreme konstatnog čačkanja, surfa, par poziva i poruka, oko pola sata vožnje sa gps-om, potrošio je samo 35% baterije. Vrlo prijatno sam iznenađen. Toliko za sada..

Super. Odličan ROM. Probam ga danas ako ugrabim vremena. Koliko vidim izašao i update za RR 5.8.0.

Mi4c rule :D

Flešovao sam i ja AICP, zna li neko kako da instaliram Google play store? :D

Nazad
Vrh Dno