Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Nema neke velike razlike, Mi4c ima noviji senzor kamere od Mi4 (oba telefona imaju sony kamere)....

Mi 4c ima bolji senzor i algoritam kamere.

Koliko ja znam Mi4 ima expozure time 32s, a Mi4c samo 1/2 s. Sve sto slikas sa Mi4c, a nije potpuno mirno, na slici je zamuceno. Na primer, imam slike sa neke svadbe. Ja stojim mirno i na slici se vidim jasno i lepo. Ljudi u pozadini igraju, sve oko mene je potpuno mutno.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Eto opet imam problem
Mi acc mi je isti i na telefonu i na racunaru, skinuo sam onu aplikaciju za otkljucavanje, kada se ulogujem u njoj prvo proverava da li imam prava za Unlock i kad to prodje trazi mi da udjem u fastboot i zakacim telefon.
Uradim to i prepozna mi telefon i omoguci mi dugme Unlock i krece....stigne do 50% i zaustavi i ispise mi poruku:
Couldn't verify device
Current account is different from the account info on the device
A nema sanse proverio sam 10x, sigurno je isti account. Isti je onaj njihov broj acc, ista je lozinka, isto je zemlja, korisnicko ime, mail, broj telefona. Sve je verifikovano i preko mail-a i preko SMS-a
Ima li neko ideju?

Eto opet imam problem
Mi acc mi je isti i na telefonu i na racunaru, skinuo sam onu aplikaciju za otkljucavanje, kada se ulogujem u njoj prvo proverava da li imam prava za Unlock i kad to prodje trazi mi da udjem u fastboot i zakacim telefon.
Uradim to i prepozna mi telefon i omoguci mi dugme Unlock i krece....stigne do 50% i zaustavi i ispise mi poruku:
Couldn't verify device
Current account is different from the account info on the device
A nema sanse proverio sam 10x, sigurno je isti account. Isti je onaj njihov broj acc, ista je lozinka, isto je zemlja, korisnicko ime, mail, broj telefona. Sve je verifikovano i preko mail-a i preko SMS-a
Ima li neko ideju?

Svi smo imali taj problem, u osnovi je problem sa sinhronizacijom kodova i servera u kini. Meni je trebalo nedelju dana da kljuc zapravo postane aktivan ;)

Joooj bre sto su komplikovani :)
A nema veze sto nisam na Dev ROM-u?
Ja sad guglah vidim da bi trebao da bude Dev? Da je to razlog sto stane na 50%
Jer ja nemam ovo: Settings >> Developer Options >> Enable OEM Unlock
Nisam mogao da chekiram ovo jer ne postoji kod mene u Developer uopste ova opcija
Edit:
Ja pronadjoh i ovo:
Just in case you have not installed China Developer ROM yet, follow these steps otherwise just skip it : First, head over to this page and download China Developer Build of MIUI Recovery ROM. Next, transfer it into your phone storage. On your phone, open up the Updater app, tap on the three dots on upper right corner of the screen, then tap on the “Choose update package“. Finally, select the MIUI China Developer -Recovery- ROM (.zip) file you’ve put in phone storage.

Now follow steps below to unlock bootloader :

Za svaki slucaj sam sve prebacio na racunar tako da sad mogu da se igram :D

Poslednja izmena:
Vec sam ovo citao cak i sve skinuo ali kod mene ovo ne radi. Ne mogu da prodjem prvi korak da ga spustim na verziju 6.1.12 preko Updater app
Izbacuje mi gresku:
Sorry flash older version is not allowed

Edit:
You can not flash older version through updater after updating to miui 8.1.1.0 and also you cant downgrade through miflash as the edl mode is locked in 8.1.1.0... You have only two options for downgrading either unlock the bootloader or use the deep flash cable...
Tako da moram cekati da se aktivira nalog

Poslednja izmena:
Prije par dana sam bio u istoj situaciji. Meni je bilo prošlo više od 10 dana od kad sam dobio SMS potvrdu pa opet nisam uspio pregurati 50% kod otključavanja. ;)

Mi4

Zato sto radis flash telefona preko miflash aplikacije a ne preko updatera. Procitaj upitstvo ponovo.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zato sto radis flash telefona preko miflash aplikacije a ne preko updatera. Procitaj upitstvo ponovo.
"Ne mogu da prodjem prvi korak da ga spustim na verziju 6.1.12 preko Updater app"

Evo ovako ukratko posto sam resio da ne cekam da bude aktivan nalog tih >10 ako jos neko bude imao ovakve probleme
Resio sam da probam da flesujem: libra_images_6.1.7_20151221.0000.11_5.1_cn_b09dac7 0a0.tgz na najnoviji Dev ROM jer nisam mogao da se prebacim na stari zbog toga sto je od verzije 8.1.1.0 zakljucan EDL. Svom srecom je uspelo tako da se verzija 6.12.22 moze dodati na listu uspesnih. Znaci stable ROM sam pregazio sa DEV ROM-om pa onda ubacio ovaj 6.1.7. Na njemu otkljucao bootloader sa komandom.
Dalje je vec poznato :)
Ubacio twrp pa instalirao 8.1.1.0 i na njemu cu i da ostati :)

@Kidence
Nije hteo da predje 50% ni sa Dev ROM-om(poslednjim Dev ROM-om posto nisam mogao da se vratim na neki stariji). To sam prvo probao

Poslednja izmena:
Toliko različitih recenzija nađoh da ne mogu i dalje da skontam da li je bolji Mi4 ili Mi4c.

Kako opako izgleda mi4c sa nillkin crnom... Ufffff... [emoji50]

Mi-4c

Kako opako izgleda mi4c sa nillkin crnom... Ufffff... [emoji50]

Mi-4c

Ja imao beli sa crnim nikin,pade na ivicu gde ne obuhvata nilkin i puce.Sad sam uzeo novi i silikon stiti ceo fon,jes ruznije ali sigurnije :D :D

Ljudi uzeo sam Mi4c ponovo(posto mi je prvi pukao pri padu),prvi je vec bio rotovan kada sam ga uzeo,ali ovaj sam uzeo u radnji i u njemu je sada verzija 8.0.5.0 globalni rom.Update check kaze da nema novije verzije.Da li mogu da skinem ovaj novi 8.1.3.0. sa http://en.miui.com/download-293.html preimenujem u update.zip i instaliram po njihovom klasicnom upustvu,ili moram da rotujem i preko TWRP? :D

Ljudi uzeo sam Mi4c ponovo(posto mi je prvi pukao pri padu),prvi je vec bio rotovan kada sam ga uzeo,ali ovaj sam uzeo u radnji i u njemu je sada verzija 8.0.5.0 globalni rom.Update check kaze da nema novije verzije.Da li mogu da skinem ovaj novi 8.1.3.0. sa http://en.miui.com/download-293.html preimenujem u update.zip i instaliram po njihovom klasicnom upustvu,ili moram da rotujem i preko TWRP? :D
Po 150. put. Globalni rom za mi4c ne postoji. Postoji samo kineski. Možeš da ubaciš xiaomi.eu rom koji je očišćen od kineskih *ranja. Pogledaj post #815

mi4c/miui8

Trebalo bi editovati prvi post i upisati ove najvaznije informacije tesko je naci bas 54-tu stranu od 104 strane :)

Po 150. put. Globalni rom za mi4c ne postoji. Postoji samo kineski. Možeš da ubaciš xiaomi.eu rom koji je očišćen od kineskih *ranja. Pogledaj post #815

mi4c/miui8

Ne vredi cim dodjem do fastboot OEM unlock telefon izadje iz fastboota i pise da se puni baterija,posle ga normano upalim,a u cmd pise waiting for device,Inace ulazi u mi recovery,pa je valjda otkljucan BL.Ima li negde ovde resenje za to nisam uspeo da nadjem?

Cek, ides redom po postu #815?
Na ovom koraku: fastboot oem unlock - te izbaci? Ovde bi trebalo da ti ispise nekoliko redova, cini mi se drugi ili treci red treba da pise unlocked: true
Uostalom da te ne savetujem ja jer sam ovo uradio 2x u zivotu, ima ovde iskusnijih ali ako si ubacio twrp i otkljucan ti je bootloader nista te ne sprecava da direktno instaliras taj novi ROM, samo uradis poslednju recenicu iz ovog posta #815:
"Kada ste u recovery izaberite install i izaberite zipovan rom što ste prekopirali na telefon. Posle instalacije odradite wipe data, cache i dalvic cache. Onda reboot system i budite strpljivi dok se prvi put podigne sistem."
P.S. U recovery mozes da udjes i sa VolumeUP + Power
(moras ispisati vise informacija da bi ti pomogli, gde si stao, sta si uradio, sta je proslo sta ne...)

Poslednja izmena:
Cek, ides redom po postu #815?
Na ovom koraku: fastboot oem unlock - te izbaci? Ovde bi trebalo da ti ispise nekoliko redova, cini mi se drugi ili treci red treba da pise unlocked: true
Uostalom da te ne savetujem ja jer sam ovo uradio 2x u zivotu, ima ovde iskusnijih ali ako si ubacio twrp i otkljucan ti je bootloader nista te ne sprecava da direktno instaliras taj novi ROM, samo uradis poslednju recenicu iz ovog posta #815:
"Kada ste u recovery izaberite install i izaberite zipovan rom što ste prekopirali na telefon. Posle instalacije odradite wipe data, cache i dalvic cache. Onda reboot system i budite strpljivi dok se prvi put podigne sistem."
P.S. U recovery mozes da udjes i sa VolumeUP + Power
(moras ispisati vise informacija da bi ti pomogli, gde si stao, sta si uradio, sta je proslo sta ne...)

nisam ubacio TWRP nego mi je bio vec MI Recovery,Na pocetku posta 815 pise da kome udje u mi recovery ima otkljucan BL,pa sam posle isao po koracima i kada kucam to fastboot oem unlock desi se gore navedeno,pokusao sam i da preskocim to i odma idem na instalaciju twrp ali isto pise waiting for device i ikonica za punjenje baterije.

Moraćeš da sačekaš nekog Xiaomi gurua da ti pomogne. Verovatno @Kidence može da ti pomogne :) Ja sam flešnuo uspešno više mi4c telfona po tom uputstvu bez problema, ali su svi bili na miui7. Tvoj je izgleda došao sa miui8.

mi4c/miui8

Moraćeš da sačekaš nekog Xiaomi gurua da ti pomogne. Verovatno @Kidence može da ti pomogne :) Ja sam flešnuo uspešno više mi4c telfona po tom uputstvu bez problema, ali su svi bili na miui7. Tvoj je izgleda došao sa miui8.

mi4c/miui8

da da sa miui 8 je dosao,mozda to zeza.

MIUI 8 na mi4c ima locked BL...najlakse je odraditi flesh na 6.1.7 preko Mi flash i time se dobija otkljucan BL i odmah se ubacuje TWRP.

Sent from my Redmi 4 prime

Nazad
Vrh Dno