Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Pozdrav ljudi,

trebalo mi je dugo vremena, da se odlučim za kineza ali od pre neki dan sam vlasnik Mi4c 2/16. Telefon izgleda predobro, brz je i sve je super za pare koje sam dao. Jedino me nervira, što imam neki matori ROM (7.0.4.0 Stable) a ne mogu nikako da stavim noviji ROM, radio sam po uputstvu iz posta 815 ali adb uopšte ne prepoznaje telefon. Ima li neko rešenje ili sam osuđen na 7.0.4.0?
Ako si prelistao jedno desetak strana unazad mogao si da primetis da sam imao identican problem i da su mi vec kolege forumasi pomagali dosta oko toga pa si trebao prvo sve to lepo da probas sto su meni pisali, pa tek ako nece nista od toga da pomazemo. Elem, da ti kazem kako sam ja to resio. Prvo, koju verziju win imas? Ja imam na mom laptopu win 10 i tu nisam nista uspeo da odradim. Necu da kazem da je nemoguce samo ja nisam uspeo. Kad sam se dokopao do racunara sa win 7 opet je u pocetku nesto zezalo...trte mrte, sve sam se vrteo u krug...probavao raznorazne univerzalne adb drajvere i nista. Dok nisam malo procesljao ovaj link:
Tu imas neko uputstvo za instaliranje adb. E sad tamo u postu #815 je neki drugi adb ovde je minimal abd, ali valjda mu to dodje na isto. Ali svakako je nebitni, ja sam koristio onaj prvi adb iz posta 815 samo mi je ovo pomoglo sa drajverima. E sad, jos jedna stvar...kada sam to uputstvo ispratio i povezao sa kompom opet nije htelo i tu sam popizdeo. Medjutim onda sam ugasio telefon ali je ostao povezan sa kompom i odjednom su se instalirali svi adb driveri. Ne znam zasto, ali kada sam ga opet upalio komp nijeprepoznavao uredjaj u adb, a kad ga ugasim onda ga lepo u device manageru prikaze ako adb device, ne znam zasto je to tako radio, ali eto probaj i ti tako. Znaci isprati uputstvo sa linka iznad povezi ga sa kompom ugasi ga sacekaj da se instaliraju adb driveri i kreni sa kuckanjem u cmd. Javi sta si uradio. Pozdrav. ;)

Mislim da bi u prvi post trebalo staviti linkove do postova koji objasnjavaju procedure za FAQ, da bi smo izbegli ponavljanje svako malo.

Drugarice & drugovi, telefon je sređen, hvala Kidenceu za informaciju, koja je sprečila, da računar i telefon bacim kroz prozor (6. sprat). Iščitao sam celu temu + gugl+ druge forume tako da sutra sređujem još nekoliko telefona po istom metodu.

Kidence pise iz iskustva i sve licno provereno :)
Samo bez nervoze, sve se da srediti....Uzivaj u novom telefonu. :)

Sent from my RN3 Pro

Samo da izjavim za novine da je nillkin frosted maska odlična. Odlično stoji na telefonu, telefon sa njom još bolje izgleda i deluje kao da je i ona sastavni deo telefona. Ja sam prezadovoljan. Još sam dobio foliju i još jedno staklo gratis. Sad mogu da se napijem kad god hoću. Telefon je obezbeđen :-D

Edit: odavde sam naručio ako nekog zanima Original NILLKIN Frosted Shield Case for Xiaomi Mi4c Mi4i back cover matte shell Free Glass Film
http://s.aliexpress.com/6FFf6vQv
(from AliExpress Android)
mi4c/miui8

Poslednja izmena:
295b2b1a08.png

Kakve su razlike izmedju tih romova i softvera modela koji kosta 125 i 175e? Jel moze i ovaj model od 125 e da se koristi bez ikakvih modifikacija?

Sent from mTalk

Izasle su nove AOSP i CM verzije od TeamSuperluminal ekipe.

Procitah na nekom stranom forumu da je neko napisao da xiaomi radi na miui 9 na bazi nugata. I da bi navodno i mi4c trebao da dobije to. Malo mi je neverovatno to sto sam procitao, pogotovu sto ni zvanicni 6.0 jos nije izasao za mi4c, tako da ne verujem bas u tu pricu. Ali ako bude stvarno tako onda svaka cast kinezimai i xiaomi-ju. Da telefon koji je placen 120e dobije nugat, a ja na mom g flex 2 ostanem zarobljen na 5.1.

Kinezi ne ciljaju puno android verzijom, oni uvek ubacuju preko svoje verzije ROM-a. Uglavnom oni imaju dve godine podrške, na jednoj bazi npr kod ove može biti 5.1 i 6.0, a da bude miui 7 i 8, posebno kasna osmica sa novim poboljšanjima miui-a.

Sent from my m2 note

Na MIUI_8 "Do not disturb" mora da se ručno aktivira ili može da se podesi vreme kad će se sam aktivirati i biti aktivan u određeno mu vreme sa određenim mu pravilima? Nešto upadoh u loop oko ovoga :D

Ja sam to aktivirao na miui 7 i radi tako i na miui 8, znaci pali i gasi u odredjeno vreme.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ondak nisam dobro podesio... probam ponovo. Stavio da bude miran od 23:00h do 7:30h i ubacio izuzetke u tom periodu. Malopre dobijam poziv i neće zvoni.

4a463df3c0.png

4a46b95a45.png

4a4721055d.png

Da dodam... Ako mi je alarm za buđenje recimo 06:25, hoće li i on biti deaktiviran jer ulazi u izabrano vreme ćutnje?

Poslednja izmena:
@r!sc! Na kojoj si verziji ROMa???

P.S. pojavila se na zvanicnom MIUI forumu ALFA miui8 6.0 verzija ;) Tako da mozemo uskoro da ocekujemo i zvanicni MM za nas telefon :)

Na 8.0.5.0 Stable.

Extra za MM info :)

Poslednja izmena:
Aj probacu kad se vratim sa posla i 8.0.5 i najnoviju dev verziju pa javljam da li imam isti problem sa do not disturb ;)

Može pomoć,kod pretpsljenje stable miui eu verzije koja mi je došla instalirana na mobitel imam problem da me druga osoba slabo čuje na viberu i skajpu kada uključim na zvučnik....Kako da uđem u audio settings da povećam zvuk mikrofona,ili je to nemoguće...Hvala!

Može pomoć,kod pretpsljenje stable miui eu verzije koja mi je došla instalirana na mobitel imam problem da me druga osoba slabo čuje na viberu i skajpu kada uključim na zvučnik....Kako da uđem u audio settings da povećam zvuk mikrofona,ili je to nemoguće...Hvala!

A koja je to verzija?? Posto su telefoni dolazili sa nekim uzasnim ROMovoima...

Miui 8.0.16.0 stanle

To je kinesko djubre koje prodavci stavljaju na telefon.... NE POSTOJI TA VERZIJA :) cisto da jos jednom naglasimo, imas neku rucno drndanu varijantu sa ko zna kakvim djubretom.
Poslednja ZVANICNA verzija je 8.0.5. Pazljivo procitaj celu temu, imas uputstvo kako da proveris da li ti je bootloader zakljucan, a onda ako nije flashujes TWRP pa onda
rom sa ove stranice:
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

I neces vise nikad imati te probleme.

Jutro... Evo da javim da radi DND. Sinoć se aktivirao u zadato mu vreme, jutros prekinuo mod. Zapravo on sam promeni iz "Always allow disturbances" (režim koji je recimo u toku dana) u "Do not disturb" kad naiđe podešeno vreme. Moja greška je bila što sam u toku dana aktivirao DND misleći da će biti aktivan samo u podešeno vreme, preko noći.
Da, i alarm se oglasio u određeno vreme (telefon bio u DND režim).

Poslednja izmena:
Ima li MIUI integrisan neki vid picture resize-ra ili mora neka app? Ako ne, može predlog za neku free app i da ima mogućnost šerovanja.

Dobro mu šljaka ovaj zadnji CM13.1 na Mi4c, baš klizi :)

Ili malko ubrzao video :D

Nazad
Vrh Dno