Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

@mgx
Ne mogu da provalim sto mi na ovom "tvom" :) lockscreen-u nema notifikacija?
Na prethodnoj temi sam recimo imao SMS na ekranu(probudi mi telefon) a sada ne?
Ima li neko podesavanje koje propustam?
Inace tema je odlicna bas mi se dopada

Kad odes u installed apps, za svaku aplikaciju mozes da podesis bedzeve za lock screen za svaku aplikaciju zasebno ;)

76b9459b1766d58780cf839765c804d9.jpg
fa4f4ef96a34fd1d5f7ab20696f6c032.jpg
2a705b31bd0dd1245dee50415b65fa25.jpg

TT

Evo ja nasao vremena da ubacim ovaj novi miui 8 i sad imam par problema. Skinuo adb i twrp. Instalirao adb. I sad bi terebalo da "odem u c:/adb i desni klik i izaberem open command window here". Medjutim ja tako nesto ne mogu da nadjem. Ako sam dobro razumeo udjem u taj folder gde mi se nalazi adb i na praznom mestu desni klik.
Evo sta ja dobijem:
406e8747594fb9ed66cd1b32f9e23470.jpg

A i rom ne mogu da skinem nesto, izbacuje:
ea6f137ba45fa95496363206bd5c5b36.jpg

Vec tri sata.
Ajde to je valjda do njih rade na sajtu mozda.

Treba ti command prompt. Možež da ga otvoriš iz start menija, ukucaj cmd i trebalo bi da se pojavi. Onda u njemu komanda
cd adb
da uđeš u adb folder i onda mu to na isto dođe :)

mi4c/miui8

I antutu skor skočio sa 45000 na 70000 sa najnovijim romom
547c6dbcc86e08f8e754d814a260a0c4.jpg

mi4c/miui8

Koliko je u praksi kraći SOT kada se koriste obje kartice?

TT

Sto cu ja izgleda muku da vidim dok ne ubacim ovaj miui 8 (ako ga ikad ubacim). Nekako sam pronasao cmd i uso u adb folder i krenuo da kucam kod i uspem da unesem "adb devices" i on tu izlista uradjaj. Zatim "adb reboot bootloader" i telefon udje u fastboot mod i onda kad otkucam sledecu naredbu za proveru bootloader-a "fastboot oem unlock" telefon se samo iskljuci i to je to, a na cmd ostane da stoji <waiting for devices>. Probao sto puta i uvek izbacuje. Probao sam i bez tih komandi za proveru bootloader-a da odmah kucam "fastboot flash recovery recovery.img" i isto se desava.
Evo da bude jasnije:
bb53279611e0a50326d3a6f1bcfa33d9.jpg

U cemu je problem?

Poslednja izmena:
Ako mogu jedno pitanje koje nema veze sa mi4c niti sa ROM-om...
Naime, vratio sam se na MIUI 8 i na google keyboard ne mogu da namjestim našu tastaturu BEZ dodatnih slova ŠČĆĐŽ - Hoću da koristim naša slova ali isključivo dužim pritiskom na scdz tastzere ;)
Da li je to moguće?
Za GK treba u preferences/custom input style dodati srpski sa QWERTY layoutom. Potom u languages uključiti srpski qwerty.
Sva naša slova se nalaze na duži pritisak nekog od slova zsc.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^
Bravo to je to

Kad odes u installed apps, za svaku aplikaciju mozes da podesis bedzeve za lock screen za svaku aplikaciju zasebno ;)

Na ovoj temi nece. To nisam ni menjao. Ova tema mi nije menjala nista u settings ali se ne pridrzava podesvanja :).
Na original temi radi bez problema ali na ovoj nece ni da probudi telefon. U notifikaciji imam isto kao i @mgx ali mi je mrsko da povucem nanize pa onda kliknem na poruku. Nece ni da probudi telefon kad stigne SMS vec se samo cuje zvuk i upali notification light i ubaci poruku gore u notification ali je nema na ekranu
Plus na temi ne mogu da se promene aplikacije koje se otvaraju sa lock ekrana i to su uvek pozivi i SMS i ne mogu da stavim da mi otvara recimo kameru kao na prethodnoj temi iako je u settings podeseno da bude kamera :)
Ali mi se tema mnogo dopada pa ako nadjem nacin javicu ovde

Kad smo kod tema, kako omogućiti teme iz drugih izvora [emoji4] ?

Pozdrav ljudi ,ako moze mala pomoc.
Preporucio sam starcu ovaj fon , ali nisam ocekivao ovaj silan blot i reklame.
Verzija je 8.0.16.0 Stable koliko sam proverio bootloader je zakljucan , da li mogu da flesujem Int verziju bez otkljucavanja?
I da li mogu da ga otkljucam bez koriscenja Mi acc posto on nikad nije ni napravljen.
Pogledajte prilog 207868
Idi na miui adria forum. Ja sam tamo nasao sve sto mi treba. Isti taj rom sam imao, ali sam srecom imao otkljucan bl.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Aha
U principu bi ja ovaj bez kineskih ***nja :)
Sinoc sam dobio SMS na kineskom :D
Sad cu da se vratim na taj post...procitao sam odjednom vise od 20 strana i sve mi se pomutilo :)

Jos jedno kratko pitanje:
Ko mene je verzija 8.0.16.0(LXKCNCI_20151104_SZ) a ja upravo skidam V8.0.4.0.LXKCNDG_v8-5.1
To je sve ok? :)
Treba ti TWRP da bi fleshovao taj rom. Ja sam pomoc nasao na miui adria forumu.

Evo ja nasao vremena da ubacim ovaj novi miui 8 i sad imam par problema. Skinuo adb i twrp. Instalirao adb. I sad bi terebalo da "odem u c:/adb i desni klik i izaberem open command window here". Medjutim ja tako nesto ne mogu da nadjem. Ako sam dobro razumeo udjem u taj folder gde mi se nalazi adb i na praznom mestu desni klik.
Evo sta ja dobijem:
406e8747594fb9ed66cd1b32f9e23470.jpg

A i rom ne mogu da skinem nesto, izbacuje:
ea6f137ba45fa95496363206bd5c5b36.jpg

Vec tri sata.
Ajde to je valjda do njih rade na sajtu mozda.
Shift i desni klik

Shift i desni klik

Resih to nekako tako sto sam usao u cmd iz start menija pa onda manuelno usao u adb folder (valjda to moze tako), ali imam problem kad krenem da kucam kod. Izlista mi adb devices udje u fastboot mod i onda kad ukucam bilo koju sledecu komandu telefon izadje iz fastboot i samo se iskljuci i nastavi samo da se punu (posto je povezan na usb). Prvo sam mislio da me usb port zeza pa sam izmenjao sve na laptopu, ali uvek isto. Celu noc i danas ceo dan se zezam sa tim i nista nisam uradio. Evo vec sam pisao post o tome, medjutim niko mi ne dade neki savet...pa ako moze neka pomoc sta da radim bio bih zahvalan.
Sto cu ja izgleda muku da vidim dok ne ubacim ovaj miui 8 (ako ga ikad ubacim). Nekako sam pronasao cmd i uso u adb folder i krenuo da kucam kod i uspem da unesem "adb devices" i on tu izlista uradjaj. Zatim "adb reboot bootloader" i telefon udje u fastboot mod i onda kad otkucam sledecu naredbu za proveru bootloader-a "fastboot oem unlock" telefon se samo iskljuci i to je to, a na cmd ostane da stoji <waiting for devices>. Probao sto puta i uvek izbacuje. Probao sam i bez tih komandi za proveru bootloader-a da odmah kucam "fastboot flash recovery recovery.img" i isto se desava.
Evo da bude jasnije:
bb53279611e0a50326d3a6f1bcfa33d9.jpg

U cemu je problem?

Promeni USB port, probaj sve to na drugom računaru, pogledaj kako ti win vidi mi4c u device manageru...

Ja ne znam zasto komplikujete preko ADB-a.

Drzis volume down i power dok palis telefon, udje u fastboot.

Nakacis na komp i proveris na sledeci nacin da li ti je otkljucan BL...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?367254-Xiaomi-Redmi-Note-3&p=4774837#post4774837

post #3485

Nakon toga odradis flesh TWPR-a sa komandama

fastboot flash recovery xxx.img i ostalo

ima vise nacina, pa ne znam koji planiras da koristis....

p.s.

Za svaki slucaj,jos jedan trik.

BL moze da se proveri i drzanjem volume up i power prilikom ukljucivanja.Ako pokrene MI recovery, otkljucan je...

Mozes koristi i ovaj folder...samo ga raspakuj.

https://app.box.com/s/q97ku0tp161yi2qol4m0sn4bi7mnjeqb

Iskopiraj twrp.img u njega, ubaci telefon u fastboot, desni klik i Shift, open CMD

i odradi komande...

Poslednja izmena:
Mozda ja gresim negde, ne znam, ali hocu da kazem da meni telefon sam izbaci iz fasboot moda u roku od par sekundi, ne stignem nista da otkucam, a i ako stignem nesto da otkuca opet nista, svakako izbacuje. Probao sam da udjem u fasboot i preko adb i preko vol- i power, isto se desava. Jedino sto mi je palo na pamet je da je mozda do usb porta na kompu, sve sam ih izmenjao i nista, opet isto. Evo uspeo sam jednom rukom da snimim video, mada mislim da ste me skapirali i iz teksta vec sta hocu da kazem...
https://youtu.be/M6QnjcFO6Rk

Tebi komp ne prepoznaje uredjaj u fastboot mod-u, a caka je da se svaki tel. reboot-uje nakon par sekundi ako nema konekciju sa racunarom dok je u fastboot-u..Jel koristis originalni kabal?

Sent from my RN3 Pro

Ima li neka dobra grey thema za Šomija, ali da skin pokrije ceo UI, a ne pola-pola :)

"Tebi komp ne prepoznaje uredjaj u fastboot mod-u, a caka je da se svaki tel. reboot-uje nakon par sekundi ako nema konekciju sa racunarom dok je u fastboot-u..Jel koristis originalni kabal?"

"Problem je u drajverima. Probaj sa ovim:<br />
http://koush.com/post/universal-adb-driver<br />
Ili:<br />
http://www.techknow.one/forum/index.php?topic=9219.1 "

Imao sam identičan problem sa huawei p1 pre par godina..
Nije prepoznavao uređaj bez obzira na drajvere. Rešio sam problem tako što sam instalirao adb & fastboot na ubuntu. Nikakvi drajveri mi više nisu trebali za bilo koji android uređaj, jednistavno prepoznaje sve, a rad u terminalu je isti kao u command promptu..

Sent from my Moto G using Tapatalk

Rešio sam problem tako što sam instalirao adb & fastboot na ubuntu. Nikakvi drajveri mi više nisu trebali za bilo koji android uređaj, jednistavno prepoznaje sve, a rad u terminalu je isti kao u command promptu..

Sent from my Moto G using Tapatalk
Tako je i pod mojim Kubuntu-om. Jednom namešteno i sve radi godinama :)
Izvinjavam se za offtopic ;-)

Nazad
Vrh Dno