Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Minimum jedan dan bez da vodiš računa o bateriji. Na cm 13.1 za oko 15-20% duže nego na MiUI.

Znači miui u proseku 4h SOT, cm malo više od 5h.

Sasvim korektan rezultat.

Dodatno, imaš fast charge pa ako ima utičnica u blizini baterija je najmanji problem. Vrlo brzo se dopuni.

Ja sam gledao ovaj Xiaomi Redmi 3s on mi je nekako bolji izbor em jaca baterija em duze traje. Ali dosta stvari ne znam oko ove firme, koliko su kvalitetni telefoni, mislim da li se kvare ili bas ako se zabode skart roba, koliko se glasno cuju kada zvone, koliko vas dobro cuje sagovornik, manje vise te kineske aprilikacije koje uguraju to sam video moze da se izbaci.

Jasno mi je da su Xiaomi i Meizu jedno od jacih kineskih konpanija ali *** kada do sada nisam imao prilike da vidim neki od tih telefona uzivo.

Jesi stable ubacio: xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.1.0.LXKCNDG_v8-5.1.zip : 711.5MB Aug 23, 2016
Taj.
Btw miui je stvarno prelep. Pravo osveženje u odnosu na touchwiz i cyanogenmod. Notifikacije za neke aplikacije kasne ali to je poznat miui problem i ima par stvari koje treba da se odrade, izguglovao sam nadam se rešenje za to

Hm i tapatalk na miui već par puta mi pusta skraćene postove tj jedan deo posta se izgubi/ne pošalje se.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Taj.
Btw miui je stvarno prelep. Pravo osveženje u odnosu na touchwiz i cyanogenmod. Notifikacije za neke aplikacije kasne ali to je poznat miui problem i ima par stvari koje treba da se odrade, izguglovao sam nadam se rešenje za to
Da i meni se mnogo svidja. Ima taj neki ios look ali na svoj nacin, nije kopija. Zato i necu da mu mecem neki cm, bar ne jos uvek, prvo bih probao sa osmicom. Pitanje za tebe, tj. dva pitanja...da li kada ubacim miui 8 brise sve korisnikove podatke (aplikacije, podesavanja...) nesto kao hard reset ili to sve ostaje posle nadogradnje? I drugo potanje jel ima tih bagova o kojima pricas i na miui 7 ili samo na 8-mici?

Prvi put kad ubacuješ xiaomi.eu rom trebalo bi da odradiš full wipe da bi sve radilo kako treba. A što kasne notifikacije, to je generalno miui problem nezavisno od verzije. I u principu nije bug, jednostavno tako miui radi, agresivno ubija aplikacije i servise u pozadini radi uštede baterije.
Security aplikacija/permisions pa stavi u autostart željene aplikacije kao npr viber i settings/battery&performanse/manage battery usage/choose apps pa za svaku željenu aplikaciju ponaosob stavi 'no restrictions'. To bi trebalo da je dovoljno da sredi notifikacije.

Da, po default-u su sve aplikacije ugašene.

Kada se to promeni, nema nikakvih problema sa kašnjenjem notifikacija.

Znaci preporucujete ovaj miui 8? Videcu ovih dana onda da ga flesnem (samo ne znam kako, ali naucicu valjda). Jel se dobijaju posle ota update-i ako flesnem miui 8 sa xiaomi.eu?
P.S. Jel preporucujete neku zastitu za telefon i koju?

Dobio sam i ja danas telefon, kupljen od Dado sa KP. Covek danas dolazio u NS pa mi doneo.
Prvi utisci odlicni, jako lep i elegantan telefon, i posle 5.5" HomTom sto sam koristio pre njega, jako kompaktan. Uzeo sam beli model, iako sam prethodno vijao crni, ali sad uzivo gledajuci beli mi izgleda i lepse od crne verzije (subjektivno misljenje).
Dobio sam ga sa 20% bat, te ga nisam mnogo cackao, vec je gotovo odmah isao na punjac, i moram da kazem da se brzo puni.
Sto se brzine tice tu nema zamerki, sve je smooth i responsive. Dobio sam ga sa MIUI Global 7.5 Stable 7.5.1.0.0(LXKCNDD) ROM-om. Planiram uskoro da fleshujem MIUI 8 jer vidim da ga hvalite.
Kamera je odlicna, tj. zadovoljice sve moje potrebe. Posebna stvar koja mi se svidja (mozda malo gimmick), je edge controls, cini se da bi moglo biti veoma korisno, posebno za slikanje, ali vreme ce pokazati.
Sve u svemu ja sam veoma zadovoljan, i konacno cu opet moci koristiti telefon jednom rukom :D

EDIT: Pohvala za zvucnik, dosta je glasan. Takodje tek sad videh da ima "Double tap to wake" i odlicno radi. Prezadovoljan sam telefonom!

Poslednja izmena:
Ima li double tap to lock? Ja na brzaka prošao kroz podešavanja i ne nađoh. Mislim da je bila priča za dupli na home, ali to ne radi.

Poslednja izmena:
To nisam nasao, ali to ima u Nova Launcheru tako da nije nikakav problem.

I ja sam trazio bass to dt za zakljucavanje, ali nema. A bas sam se navikao i lumia i lg su imali i jedno i drugo. Ali dobro ko nece cm 13 onda da skine sa stora neko softversko dugme i resi problem.

Settings/display/double tap screen to wake

Ima precica za lock na miui. Izvuces na ekran i zakljucavas tel preko nje.

Da, toggles u vidžetima. Hvala za info :)

Mozda pitam gluposti, ali odakle vi skidate taj stabilan miui 8 rom, na eu.miui.com samo ovo:
a10a5248a15527d6c0eca4a22c9e7302.jpg

Pise za miui 8 developer rom. Ili to uopste i nije sajt sa koga treba skidati rom, nego neki levi?

Može li se proveriti koji je proizvođač displeja na mi4c?

Može li se proveriti koji je proizvođač displeja na mi4c?
Potreban je root i terminal emulator u kome ukucaš sledeće komande

su

Pa onda

dmesg | grep panel

Kod mene je sharp panel. Stvarno je vrhunski ips displej, jedino uglovi gledanja nisu kao na amoledu ali to je mana svih ips-ova u odnosu na amolede.

mi4c/miui8

Kod mene dsi

Bolja komanda je dmesg | grep Panel

Dakle sa velikim P.
Pa izađe Panel Name =

mi4c/miui8

Ne treba to "dsi" da gledaš. bar tako mislim :)
The Display Serial Interface (DSI) is a specification by the Mobile Industry Processor Interface (MIPI) Alliance aimed at reducing the cost of display controllers in a mobile device.

mi4c/miui8

Posle dsi piše koji je panel ,ali komandu upisi posle restarta moba da log ne bude prevelik.

Auo na oba mi4c koja imam. Dva razlicita izvora

Krenuo sam da ubacujem novi ROM i TWRP mi izbacio poruku vezano za particije:

WP_20160901_001.jpg

Da izaberem "keep read only"? Zapravo, šta da izaberem :) ?

Poslednja izmena:
Samo prevuci krug tj swipe to allow modification :)

mi4c/miui8

OK. Rebooting...

Instalirano i fercera :)

Nije bio zaključan.

xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.4.0.LXKCNDG_v8-5.1.zip

Poslednja izmena:
Kakvi su utisci sto se 8-ice tice? Jel su ostali svi featuru iz 7? Kako radi? Dajte neke utiske..

Vrh Dno