Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Nisam koristio miui7 tako da ne mogu direktno da poredim. Imaš poredjenja na youtubu. Lepo radi.

mi4c/miui8

Pogledao sam, ali me zanimaju utisci iz prve ruke, da li je neko primetio da su nesto izbacili sto je koristio? Da li je telefon sporiji/brzi, kamera bolja/losija/ista i tako neke generalne stvari.

Ma odlični su displeji. Meni samo smetaju malo lošiji uglovi gledanja, pošto dolazim sa amoleda, ali navići ću se.

Edit: već par puta kad pišem duže postove i pošaljem ih, pošalju se samo neki delovi a ne celi postovi. Ne znam da li je do miui ili tapatalk baguje. Ranije tih problema nisam imao.

Poslednja izmena:
Evo detaljnog uputstva za ubacivanje xiaomi.eu romova na mi4c sa otključanim bootloaderom. Pisao sam ga za jednog kolegu sa foruma pa da se ne baci ;)

Prvo mora da se proveri da li je otključan bootloader. Ugasite telefon i uplalite ga držeći volume+ i power dugme. Ako se učita mi recovery onda je otključan bootloader i možete nastaviti da čitate dalje. U recovery izaberite engleski jezik pa reboot system. Ako se mi recovery ne učitava, bootloader je zaključan i morate da ga otključate. Za otključavanje bootloadera pogledaje ovde: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?384474-Otkljucavanje-BOOTLOADER-a-kod-XIAOMI-telefona

Ako vam je bootloader otključan na kompu odradite sledeće:
Instalirajte adb: http://www14.zippyshare.com/v/ufYG71o0/file.html
Skinite twrp recovery https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759888487
I skinite sam rom ako već niste (link za miui8) https://www.androidfilehost.com/?fid=24694152805483967

Adb bi trebalo da je instaliran u C:/adb . U taj folder ubacite twrp što si skinuli i respakujte/odzipujte ga. Twrp.img fajl preimenujte u recovery.img

Na telefon prebacite zipovan rom što ste skinuli i zapamtite u kom folderu ste ga nasnimili. Takođe na telefonu mora da se uključi usb debugging. Idite u settings/about phone i 7-8 puta kliknite na build number ili miui version. Klikćite dok vam ne kaže da ste developer ;) . Onda settings/additional settings/developer options i uključite usb debugging.

Onda na kompu idite u c:/adb i desni klik i izaberite "open command window here".
Povežite telefon usb kablom i ukucajte u comand promt
Kod:
adb devices
Ako vam izlista neki uređaj to je vaš telefon.

Onda kucate
Kod:
adb reboot bootloader
da bi telefon otišao u fastboot odakle treba da instalirate twrp recovery.

Onda još jednom da proverimo da li je zaključan bootloader, kucate
Kod:
 fastboot oem unlock
pa onda
Kod:
fastboot oem device-info
i ako piše
Kod:
bootloader unlocked: true
nastavite dalje.

Kucajte
Kod:
 fastboot flash recovery recovery.img

pa onda da bi ušli u recovery
Kod:
 fastboot boot recovery.img

Kada ste u recovery izaberite install i izaberite zipovan rom što ste prekopirali na telefon. Posle instalacije odradite wipe data, cache i dalvic cache. Onda reboot system i budite strpljivi dok se prvi put podigne sistem.

Naravno sve ovo radite na sopstvenu odgovornost ;)

Provereno radi, urađeno 2x [emoji1]

Poslednja izmena:
Fastboot moze da se pokrene tako sto se ugasi telefon i prilikom ukljucivanja drzi volume down i power u isto vreme dok se ne pojavi fastboot ikonica na ekranu, tako da onda tek radite od ovog dela "fastboot flash recovery xxx.img"

Sent from my RN3 Pro

Pa lakše je adb reboot bootloader i onda nastaviš da ukucuješ komande nego da pališ i gasiš mob ;-)

Poslednja izmena:
Kako kome :) ako neko ima problem sa ADB drajverima, pogubice se.Cesto ljudi imaju problem da im racunar ne vidi fon preko ADB...

Sent from my RN3 Pro

Deluje kopmlikovano. :) Ja vidoh nesto na netu tipa skine se rom, ubaci na telefon. Udje u mi recovery. Tami imaopcija instal zip (tako nekako), tu se odabere zip fajl koji smo prebacili i instaliramo. Pre toga na wipe all data. I to je to. Bez kompa uopste (sem ako neko hoce da skida zip roma na komp pa da prebacuje na telefon). Moze li to tako, ili to sto sam ja video nije za to?

To može samo za oficijalne romove sa en.miui.com. Za xiaomi.eu romove i ostale custom romove kao što je cyanogenmod treba twrp recovery.

mi4c/miui8

Evo za sad neka iskustva. Instaliran MIUI8 v8.0.4.0 Stable. Sve prošlo bez problema i vrlo brzo. Instalirao 15ak aplikacija koje do sada rade besprekorno. Deca preuzela da ga igricama bace na burn in, sve prošlo ok. Radi izuzetno fluidno. Jutros ga od 8 sati ne ispuštam iz ruku, 7-8 aplikacija uključeno (dopisivanja, kamera, surf, čačkanje po opcijama, ...), nit laguje nit baguje. Zagreje se, ali ne ne previše. Više je mlak, pa jedan stepen iznad :). Baterija mu je u 8 sati bila na 90%, sada je na 45%. Verovatno je to ok rezultat. Vrlo malo sam koristio MIUI7 (skoro bez aplikacija), tako da ne mogu dati neko poređenje sa MIUI8. MIUI8 okruženje je lepo, funkcionalno, stabilno, fluidno... i čini mi se ispeglanije no MIUI7.

Jedino što je ispod kompletnog utiska je kamera. Moje mišljenje je da nekako nije dorasla ovom telefonu. Nekad sliku napravi vrhunski, nekad sa prilično šuma (sve na auto, HDR on). Nekako ne pogađa kolorit tačno, kao da su boje malo isprane. Sinoć sam slikao neke makro modove pod sobnim svetlom i mogu reći da su slike bile izuzetno oštre i detaljne. Očito je problem do softvera koji upravlja kamerom (nadam se da je tako, ali pitanje je hoće li se neko više time baviti od developera). Ako je neko koristio neku drugu app za slikanje i dobio bolje rezultate, neka javi da probam.

Pošto sam imao kod sebe dva primerka telefona, jedan sa Sharp, drugi sa AUO ekranom, a opet vrlo blizu što se tiče serijskih brojeva, mogu reći da nema brige i bojazni za kvalitet prikaza kod AUO vlasnika ;).

Što se tiče razgovora, sve OK, lepo čujem i lepo me čuju.

Inače, sam telefon jednostavno pleni lepotom i elegancijom. Kompaktan, tanak, utegnut... samo te zove da ga čačkaš :)

Toliko za sada.

E da, treba mi preporuka za neko tanko odelo za ovaj fon i neko dobro staklo ili foliju.

Poslednja izmena:
Stvarno vrh telefon. I hardver i softver. Flagship grade B-)
Ovaj beli što ja imam je p r e l e p :)

Poslednja izmena:
Nešto mi ne radi GPS. Nikako da uhvati lokaciju. Sve podešeno i neće. Probao Here Drive i GPS Test. Ima li ko ideju sta da radim/probam...

Mi-4c

Pusti location :). Salu na stranu, na kom si romu ?

Da nije softver? Probaj drugi rom pa izvesti. Mozda je i hardverski problem. Skini igo i probaj sa njim . pusti malo duze za prvi fix, napolju na otvoreno na livadu. Meni hvata posle 5-1 sec.

Livada resila stvar [emoji1] . Uhvatio vrlo brzo.

Mi-4c

Poslednja izmena:
prvi fix uvek duze traje , sad gps ima log gde se otprilike nalazis

Jel uzimao neko telefon od Mobile iz Novog Sada?Vidim da trenutno imaju najpovoljniju ponudu, pa zanima pouzdanost, i eventualno podatak sa kojim romom dolaze telefoni.

d3e3b03b66bfaa2b4c22b730e82e018e.jpg

Da li neko ima ideju kako da se skine. Posto nisam nasao nista kod nas za Mi4c (porucio sam preko ebay-) dam starcu moju futrolu sto sam koristio za P8 i za par dana uzas.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Kolega jel' si uspeo da ga očistiš? Moj beli počeo da se prlja polako po ćoškovima od futrole isto, i kad sam pokušao vlažnom nasapunjanom krpom da skinem prljavštinu ono se nekako još više zaprljalo. U svakom slučaju sam se pomirio s tim da će da se prlja zato što je beli, ali ima zamenskih poklopaca na aliju pa kad se baš isplja promeniću poklopac. Telefon je prelep, neću da ga stavljam u silikon ili neki drugi case B-)

mi4c/miui8

Jel uzimao neko telefon od Mobile iz Novog Sada?Vidim da trenutno imaju najpovoljniju ponudu, pa zanima pouzdanost, i eventualno podatak sa kojim romom dolaze telefoni.
Uzelo je par nas sa foruma. Meni je došao sa global kineskim romom i playstore-om. Bootloader je bio otključan pa sam instalirao xiaomi.eu rom.

mi4c/miui8

@risc! Svaka čast na utiscima, ubedio si me, staviću i ja MIUI8 od nedelje. Hvala.

Probaj. Meni se čini da malo brže srče bateriju. Možda trebam nešto da optimizujem, ali ja nisam previše vešt u tome. Probao bih CM13.1 čisto da zadovoljim znatiželju [emoji4] .

Mi-4c

Kolega jel' si uspeo da ga očistiš? Moj beli počeo da se prlja polako po ćoškovima od futrole isto, i kad sam pokušao vlažnom nasapunjanom krpom da skinem prljavštinu ono se nekako još više zaprljalo. U svakom slučaju sam se pomirio s tim da će da se prlja zato što je beli, ali ima zamenskih poklopaca na aliju pa kad se baš isplja promeniću poklopac. Telefon je prelep, neću da ga stavljam u silikon ili neki drugi case B-)

mi4c/miui8
Nista se nije promenilo sve sam probao i alkohol i medicinski benzin i pastu za zube kao da je izgreban ( verovatno i jeste). Sve u svemu veoma los kvalitet plastike.
Ne mogu ni da zamsilim kakav je tek kvalitet te zamenske sa alija.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ja mislim da je kvalitet plastike na visokom nivou ali se jednostavno mat plastika prlja. Evo moja nova futrola ima onaj onaj plišani deo iznutra tamne boje i pusta boju. Kad sam je oprao tonu boje je ispustila. Mislim da nije kriv kvalitet plastike na telefonu.

Ove jeftine sa alija su lošeg kvaliteta. Našao sam neke sa drvenim dezenom i prelepo izgledaju, i skuplje su, ali je prodavac neproveren. Ukucaj mi4c cover wood u search pa vidi.

Meni je srećom za sada neprimetno zaprljan tj ako ne znaš gde da se zagledaš nećeš ni primetiti :)

mi4c/miui8

Meni mnogo smeta što se na miui ne može isključiti google spell checker (fali on/off toggle u podešavanjima) pa se pojavljuje crvena linija ispod reči dok se kuca poruka.

Evo rešenja za one koji imaju root.
Upalite Terminal emulator pa ukucajte
su
Pa onda
settings put secure spell_checker_enabled 0

I to je to.

mi4c/miui8

Moze i bez root, preko ADB na racunaru...

- turn on developer options
- turn on usb debugging
- on your PC downlolad and install minimal adb and fastboot ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 )
- connect your device via usb to your PC, wait 2 minutes until adb drivers have been installed
- run the installed adb link in your start menu, a cmd window opens op
- enter: adb shell
- enter: settings put secure spell_checker_enabled 0
- close cmd, disconnect phone, spell checking is disabled

Nazad
Vrh Dno