Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Nikako da stignem da okacim rezultate sa prvog punjenja, u pitanju je moj nacin koriscenja, vise na wifi, 2G mreza, oko sat vremena razgovora, jedna SIM kartica, solidan signal, nocu oko 8 sati ide u airplane mod. Ja prezadovoljan za sad.

Prilozi

• Screenshot_20160806-002642.png
    Screenshot_20160806-002642.png
    69.3 KB · Pregleda: 140
  • Screenshot_20160806-002705.png
    Screenshot_20160806-002705.png
    56.6 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Pitanje za iskusnije :)

Treba li da se radi ovo dole pre nego krenem sa instalacijom CM?

In TWRP recovery navigate to Install Zip and select ‘SuperSu.zip’ to root Xiaomi Mi4c.

Ja nisam nikakav root radio za cm 13.1

Pitanje za iskusnije :)

Treba li da se radi ovo dole pre nego krenem sa instalacijom CM?

In TWRP recovery navigate to Install Zip and select ‘SuperSu.zip’ to root Xiaomi Mi4c.
Ništa te ne košta da odradiš posle instalacije cm-a. Ne može da smeta, ali ako ne znaš konkretan razlog da ti treba root, cm 13.1 ti ga neće ni dati.....sve radi ok, ne treba greenefy niti bilo šta što zahteva root za redovno korišćenje.

Super su se instalira nakon operativnog sistema.

Poslednja izmena:
Ima novi cm 13.1 , 20160805

Ništa te ne košta da odradiš posle instalacije cm-a. Ne može da smeta, ali ako ne znaš konkretan razlog da ti treba root, cm 13.1 ti ga neće ni dati.....sve radi ok, ne treba greenefy niti bilo šta što zahteva root za redovno korišćenje.

Super su se instalira nakon operativnog sistema.

Hvala za info :)

Knezz, imamo neki update ili mora clean install?

Ja odradio update samo , sve sljaka bez greske. Wifi i security ispravke .

Stvarno je cm 13.1 maksimalno ispeglan OS.

Telefon leti.....bez greške, bilo kakvih ozbiljnih bugova...

Kakav smor, na mom kompu win 10 ne radi ADB iako sam pokusao sve moguce trikove sa drajverima, menjanjem USB portova itd., upuceni znaju o cemu govorim, tako da sam odustao do TWRP i vise se ne bih time smarao jer nemam vremena.
Moze li mi neko reci sta u praksi mogu da uradim sa Mi recovery koji imam fabricki na mobu? Moze li preko njega CM 13? Ako ne moze moze li neki MIUI koji je stabilan i nema kineske aplikacije i ne zakljucava bootloader?

Imam neku verziju MIUI 8.0.16. koja je puna kojecega i ubija bateriju i hitno mi treba da se resim toga.

izvinjavam se za ovako direktan pristup ali sam sinoc poludeo procitavsi pola interneta i nista ne uradih :).

Hvala unapred.

Ukratko ne.
Jedina opcija bez adb-a je official rom, bilo developer ili stable.

Neka me neko ispravi ako grešim.

Starije verzije official roma ne zaključavaju bootloader. Pisano je u temi. Ne znam napamet verziju.

Poslednja izmena:
Kako da odradim, iz twrp-a? Nisam do sad radio a na onoj stranici nije bas lepo opisano. Inace mi sve radi ok pa mozda i ne moram da radim update.

Skines novi rom , udjes u twrp , ides na instal i instaliras novi rom. Kad zavrsis pitace za dalvik i cash i uradi clean i restart u sistem. Straightforward

@tvister

Pa sta ce ti ADB za TWRP? TWRP se flesuje preko fastboot.

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Hvala knezz, mislio sam da je tako ali nisam bio siguran za kesh. Update opcija u samom sistemu znaci nicemu ne sluzi, nemamo nista OTA?

Ubaci ga u fastboot, nakaci i u cmd kucas fastboot devices ...Ako vidi telefon, to je to...Posle sa dve komande fleshujes twrp...
Nadam se da koristis org.kabal...jer hoce da zeza ako imas neki drugi.
Sent from my RN3 Pro

Hvala knezz, mislio sam da je tako ali nisam bio siguran za kesh. Update opcija u samom sistemu znaci nicemu ne sluzi, nemamo nista OTA?

Ja gotivim TWRP jer naprimer juce mi se prvi put nije dobro download file i pri pokretanju instalacije izbacio mi je gresku i obustavio progres. Ja sam redownload i posle sve ponovio i sve proslo ok. Ota mislim da nema za ovaj cm

Ma i ja isto, ovaj TWRP sto sam stavio radi extra. Tako cu i da odradim update.

Aha, ocistio dalvic i cash

Stigao mi4c sa miui 7.0.4.. Za sada ću samo možda ga dignem na 7.5.4.0...

Stigao mi4c sa miui 7.0.4.. Za sada ću samo možda ga dignem na 7.5.4.0...

Ako je otkljucan bootloader, NI POD RAZNO NE IDI NA 7.5.4, jer ces zakljucati bootloader i onda ces se smarati sa otkljucavanjem kako bi fleshovao EU MIUI ili neki CM.

Da, zaboravih da to provjerim...

Elem, dobio sam ga sa otključanim BL (ulazi se u MI Recovery 2.0.1) i rootovanog :D

Kom se carstvu sada privoljeti? :?

TT

Poslednja izmena:
Jeste mozda noob pitanje ali da li je na CM losija kamera? Sve radi kao i na stock romovima?

da969241b42fbcbe997e85d66956268f.jpg

0fcefe51bb3cecaff7dc864d87bf9d06.jpg

TT

Poslednja izmena:
Nisam primetio razliku neku preteranu ali bih i ja voleo da čujem neko ekspertsko miš mišljenje...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Baterija i kamera da nisu lošije pa da prelazim u CM tabor :D

TT

Pa jel si upalio usb debugging u dev.options?!

Sent from my RN3 Pro

Nazad
Vrh Dno