Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Ja sam radio preko linka koji je postavio kolega Gorth.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4690702

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Uzeo sam telefon od kolege da probam da instaliram jer mu rom koji je ubacio prodavac pravi probleme.
Trenutno je na telefonu ovaj rom , nije official jer update ne radi.

Probao sam uputstvo sa linka, preko updatera da uradim downgrade na neki rom, međutim koji god rom da probam Updater ne može da ga verifikuje.
Onda sam probao sa trenutim romom u fast boot modu preko komandera i komandom fastboot oem edl tu dobijam ovo .

Ne znam šta dalje? Imam podatke za kolegin Mi nalog ako mi bude bilo potrebno.

Poslednja izmena:
komanda da udjes u edl je ovo
adb reboot edl
ali sta ces tamo ? prvo jel si probao da preko fastboota instaliras downgrade rom ?
ja sam instalirao 6.1.7_20151221.0000.11_5.1_cn
ko je otkljucan bootloader
preko toga ides sa twrp pa cm 13.1
naravno moze da se odradi i preko edl moda ako je slucajno zakljucan bootloader, ali to je vec dosta komplikovanije i neznam dali imas sve potrebne drajvere za edl mod

http://en.miui.com/thread-281074-1-1.html

Poslednja izmena:
Bootloader je zakljucan, podnet zahtev odavno ali nema sms-a a na temu na njihovom forumu niko ne odgovara.

Kako sam razumeo, mogu da probam da flešnem taj stari rom preko fastboota iako je zaključan bootloader? Jer stari preko updatera neće.

Meni je stigao za dan, ali imam otkljucan bootloader :D
Probaj ponovo da trazis, mozda ce ici brze

Uspeo sam da uradim downgrade preko fastboota iako na koleginom kompu nije htelo na mom radi. E sad je pitanje da li mogu preko fastboota da flešnem poslednji official china rom ?

@trza:

Kakvo je stand by vreme na CM13. Posto vidim da si fino arcio telefon za tih 5+ SOT. Ja na MIUI EU uspevam uz ukljucen 4G, citanje knjige i koriscenje Viber+Whatsapp da izguram maks 4.5 SOT.
Тренутно сам на 50% за 24 сата са 2.5 СОТ.
Довољно ми је да за 48 сата гурам 5 СОТ.
Може ту још да се извуче из помоћ Xposed i Amplify модула...

Али још једном препорука за 13.1 уместо муиуивију

Nema veze, kolega nije zahtevan korisnik, ROM je za njega pripadnik nacionalne manjine pa mu otključani bootloader neće koristiti.

Nema veze, kolega nije zahtevan korisnik, ROM je za njega pripadnik nacionalne manjine pa mu otključani bootloader neće koristiti.

sve je to OK , ali je mogao da ima najbolju verziju roma a to je cm 13.1 , nije ni vazno....

Постоје неки kernel wake lock процеси који видно цеде батерију у тоkу standby . Можда у будућности неки моћан kernel реши то.
Као прилог:
d51c0400c8ca1af2d8412e4c9ab9adb4.jpg

Ja imam problem sa CM 13.1, desi se uvece kada ne diram telefon sat-dva da ne moze da se otkljuca na Double tap to wake, otkljucam sa Power tasterom, otkljuca se a u status bar gore levo pise "mts - emergency calls only" i nema signal. To traje delic sekunde i odmah nestane i vrati se signal. Wtf? Da li se desavalo nekom? Najgore sto ne znam da li sam tada dostupan, nisu mi stizale poruke da nisam bio dostupan i za propustene pozive. I desava se samo uvece. Videcu kada sledeci put ne budem mogao da ga otkljucam da zovem da vidim da li je dostupan. Cudno.

Nemam tako nesto , ali moj ponekad nece da se probudi na double tap kad je na punjacu . posle cele noci na wifi ponekad nece da prebaci na data. Tad mora rucno sa se promeni mod nreze i da se vrati na global odmah posle

Evo sad se desilo, otkljucao sa na double tap, ali nije imao signal. Moze da se desi da ga ovaj alu bumper zeza.

Ja sam duze vreme na cm 13.1
Nije se to dešavalo ranije. Danas se desilo par puta i to na mts kartici pre svega.

Tj,meni je danas pucala veza iz čista mira,nevezano za dttw. Izgubi na obe kartice potom signal. Nikada se to nije ranije dešavalo tako da je 99% do mts-a.

Poslednja izmena:
Hm, moguce. Koja je druga kartica kod tebe? Alu bumper tesko da smeta jer je dobar signal kod mene.

vip, sve bolje do boljeg.

Ostatak dana sam proveo na boljem signalu i nema nikakvih problema.

Samo jutros se to desilo, mislim dva puta u razmaku od 1 ili 2 sata.

Nikada pre toga nije bilo problema.

ma 100 kartica, posebno ako si je sam shishao :D kao ja moju. bio u mts-u 4 x da mi zamene kartice za 4g i jos uvek nisam uspeo . te nemate dovoljno veliki paket te neradi sistem te idite u poslovnicu u bulevar koja jedina obradjuje pravna lica itd...
mts - boranija

Da, moja mts je službena stara, sva savijena..ima jedno 7 godina.
Promenila sto telefona i raznih adaptera, te nano, te mikro, te standard, šišana dva puta.

Ne mogu sam da je zamenim.

Zadnji put sam je jedva uklopio u okvir od neke druge kartice...

Imam nezgodan problem. Stavio sam pattern lock i sad tel nece da se otkljuca sa tim patternom. Ima li neka fora da se to zaobidje ili da se pozdravim od svih podataka sa telefona?

Uspio sam nekako nakon 10 pokusaja. Treba izbjegavati komplikovane patterne :)

sifra je mama, kakav patern ....

Zdravo kolege,

juce mi je stigao Mi4c iz Kine ali nazalost bez silikon futrole i zastitne folije. Ima li neko ili zna li gde bih to mogao kupiti u Beogradu?

Ako neko ima i zeli da proda moze pm.

hvala svima

poz

Zdravo kolege,

juce mi je stigao Mi4c iz Kine ali nazalost bez silikon futrole i zastitne folije. Ima li neko ili zna li gde bih to mogao kupiti u Beogradu?

Ako neko ima i zeli da proda moze pm.

hvala svima

poz
Pogledaj na kupujemprodajem.

Koliko su ti uzeli za carinu i pdv?

Gesendet von meinem GT-I9300I mit Tapatalk

Nema nigde na netu kod nas obicna silikonska i folija/staklo, trazio sam.

Nista za VAT/PDV, stigao na CG (do 150 EUR nema dodatnih troskova).

Zar nije bilo lakse da pratis masnocu koje ostavljaju prsti na ekranu da procenis patern :D
Na zalost oprao sam ruke nakon sto sam pojeo burek :D
Nisam jos stavio staklo, folija mi je na displeju pa se ne vide otisci jer je folija izgrebana.

Vrh Dno