Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Moras jos malo ;) Nemam Google Play :( Lepo pise:
"3) install cm-13-xxxxxxx-UNOFFICIAL-libra.zip (select from storage or via adb sideload) and must install gapps same time with the rom if you make clean install (if you need/like)"
*** nasao sam, sad moram ponovo flash, grrrr
Edit:
TWRP mi ne radi, samo ga ucita i nista ne moze da se pretisne, sta da radim? Sistem radi ali nemam Google servise.
EDIT 2: Proradi nekako, treba da se ostavi u TWRP da se ugasi ekran i onda power taster i saceka se malo i onda unlock ekrana i proradi, glupost, neki bug. Nisam radio flash, kazu da moze instalacija gapps ako vec nije bio, sad se ucitava, uradio i factory reset iz sistema za svaki slucaj.
EDIT 3: Nema Google aplikacija :(
EDIT 4: Nema ih jer prilikom flesovanja kaze da nema dovoljno mesta, sad skidam nesto manje, ovo je da poludis
Nema sanse, nema mesta i to ti je, sad mogu da se slikam

Poslednja izmena:
znaci ti si u spidu
ae polako idi na link koji sam ti dao od twrp , napisah ti vec da je taj odlican bas iz razloga sto sam prolazio kroz to sto i ti sad prolazis
al ne vredi sve mora da se zazvace
prvo skini rom sa ovog linka http://www.teamsuperluminal.org/download/cm-13-1-20160708-unofficial-libra-zip/
pa patch sa ovog linka http://www.teamsuperluminal.org/download/ts_libra_miui_v7520_fw_patch-zip/
pa gaps sa ovog linka *google apps http://forum.xda-developers.com/slimroms/general/gapps-official-slim-gapps-trds-slimkat-t2792842
twrp sa ovog linka http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/

uputstvo za twrp ako radis iz adb a (preimenuj twrp u twrp-3.0.0-0-libra.img )
1.fastboot flash recovery twrp-3.0.0-0-libra.img
2.fastboot reboot
don't press Enter now !
4. Press and hold volume up. Now Hit Enter on the command window.
5. Done you have successfully flashed TWRP 3.0.0-0 on Mi4c

rom:
How to install:

NOTE: If you dont have custom recovery installed yet, please see instructions for that elsewhere. (see TS TWRP recovery page)

0) If you want to be safe: Backup apps/sms/etc with some app (e..g Titanium)

1) boot into lollipop compatible TWRP (or similar) recovery (TS TWRP)

2) Backup -> swipe to backup

When coming from ANY other ROM than TS CM13:
2.1) Wipe -> Advanced Wipe -> Select system, data, cache and dalvik cache partition (Swipe to wipe)
3) install cm-13-xxxxxxx-UNOFFICIAL-libra.zip (select from storage or via adb sideload) and must install gapps same time with the rom if you make clean install (if you need/like)

3.5) install FW update, if needed. (miui v7.2.4.0 fw update here)

4) reboot

5) profit :)

NOTE: All changes in system partition are lost when you update ROM.

sad polako sve , mora gaps da se flasuje odmah posle roma , inace nema google apps

Ajd probacu. Problem je za Gapps sto mi kaze da nema mesta, ROM mi radi. Koji da skinem ima milion na linku? Kada se instalira Patch?

Za sta je patch? Radi bez njega...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

knezz, da stavim patch ili ne i kada?

Ja sam stavio ovim redom
Twrp
Rom
Patch
Gaps 3 po redu (moze i onaj manji )

*** nista sad, uspeo sam, podigao se i imam Google aplikacije, za sad sve ok. Za sta taj patch sluzi inace? I hvala za pomoc!

Super , eto uzivaj .

Uf, sada i mogu, namuci se. U medjuvremenu sam probao i ROM sa xiaomi.eu i podigao se ali je izbacio neku gresku i nista. Ne znam kako drugima radi ali meni za sad samo ovaj CM 13.1 proradio, mada sam njega i najvise hteo da stavim. Radi brzo, ovo je ludacki telefon za ove pare (108.5e, nije bilo carine u AU). Svaka preporuka.
Edit: Pitanje, da li se ovaj CM updateuje OTA ili mora preko zip fajla? Nadam se da ne mora sve da se brise ako hocemo update.

Poslednja izmena:
Za sad sam prezadovljan, nocas je isao u Airplane, ni procenat nije pao. Radi brzo, stabilno, notifikacije stizu odmah (za razliku od shitty Win10m). Namontirao tempered glass i upravo mi stigla i futrola to jest aluminijumski bumper, ledja su plasticna, lako se montira, tasteri se lepo pretiskaju, extra je za 2.64$, evo linka:
http://www.aliexpress.com/item/For-...ack-Cover-For-Xiaomi-Mi4c-mi/32659286610.html

Prilozi

• WP_20160802_12_35_48_Pro.jpg
    WP_20160802_12_35_48_Pro.jpg
    507.9 KB · Pregleda: 107
  • WP_20160802_12_36_07_Pro.jpg
    WP_20160802_12_36_07_Pro.jpg
    560.8 KB · Pregleda: 101
Za sad sam prezadovljan, nocas je isao u Airplane, ni procenat nije pao. Radi brzo, stabilno, notifikacije stizu odmah (za razliku od shitty Win10m). Namontirao tempered glass i upravo mi stigla i futrola to jest aluminijumski bumper, ledja su plasticna, lako se montira, tasteri se lepo pretiskaju, extra je za 2.64$, evo linka:
http://www.aliexpress.com/item/For-...ack-Cover-For-Xiaomi-Mi4c-mi/32659286610.html

Kakav je GSM signal i WIFI signal sa tim aluminijumskim bamperom?? Ja sam razmisljao da samo uzmem alu bumper bez te zadnje podloge.

Nesto ovako:
http://www.aliexpress.com/item/mi4c..._8&btsid=afd6ec66-fa5d-4eb1-87b6-a47550a85354

Poslednja izmena:
Јел пробао неко Xposed комбинацији са CM 13? Неки линк за слидање и сл?
Дефинитивно овај телефон просто клизи са 13.1 у односу на миуи

@Gorth
Sta znam deluje mi ok, nisam primetio da je nesto slabiji signal, testiracu. Meni bumper bez ledja ne bi puno znacio zbog klinca, otme po neki put :smoke:

Очекујем више од 5сати СОТа са Amplify комбинацијом на 13.1.
Јавићу...

Hebote ko da pricate kineski, Amplify, AOSP, Xposed? Sta fali ovom 13.1 klasicnom?

Hah, to nisu hibridi ili podverzije CM 13.1, vec pomocne aplikacije, modovi :D

A ok, a cemu sluze konkretno? Mogu li naknadno da se ubacuju ili mora clean install?

Da probam jos jednom, da li mogu preko updatera na telefonu ili nekom drugom metodom da flesnem zvanicni china rom preko ovog sa kim je dosao? Bootloader je zakljucan?

Пријатно изненађење за СОТ на 13.1 без икаквих модова.
f51dfea1c1ce6e2d5a6351390473dccf.jpg

10a898c736ea894c5d9df5832713a571.jpg

Bese oficijelni kineski rom zakljucava bootloader?

Da, osim ako nije stara verzija. Ne znam tačnu oznaku.

Ostati na verziji 7, raditi update na verziju 8, preći na CM13 ili neki drugi custom rom, ništa ne dirati ili samo instalirati drugi launcher? (ako mi je prioritet kamera i baterija)

Poslednja izmena:
Ja predlazem CM 13.1, najbrzi i autonomija najbolja.
Pitanje, Double Tap to Wake radi, a da li radi gasenje? U CM ima opcija Double Tap za gasenje ekrana na status bar ali meni ne uspeva pa reko da pitam.
Edit: Nasao, nesto nije hteo, sad radi zakljucavanje :guitar: Ovaj CM ROM je stvarno mocan, moze da se podesi u sitna crevca :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ja predlazem CM 13.1, najbrzi i autonomija najbolja.
Pitanje, Double Tap to Wake radi, a da li radi gasenje? U CM ima opcija Double Tap za gasenje ekrana na status bar ali meni ne uspeva pa reko da pitam.
Edit: Nasao, nesto nije hteo, sad radi zakljucavanje :guitar: Ovaj CM ROM je stvarno mocan, moze da se podesi u sitna crevca :eyebrows:
Имаш опцију за гашење у виду double tap on home button to screen off.

@trza:

Kakvo je stand by vreme na CM13. Posto vidim da si fino arcio telefon za tih 5+ SOT. Ja na MIUI EU uspevam uz ukljucen 4G, citanje knjige i koriscenje Viber+Whatsapp da izguram maks 4.5 SOT.

Poslednja izmena:
To je jedino lose

Pozdrav ljudi
Da li vredi uzimati novu Z3 za oko 260-270e ili je bolje polovnjaka?

Jako se mucim par dana oko odabira telefona. Prvo sam hteo G3, to mi je savrsen telefon ali ga ubija ekran i cedi mu bateriju. Onda je u pricu usao Xiaomi Mi4c/4s, pa Huawei Honor 7/7i (ako se ikada pojavi kod nas), pa Huawei P8/P9 lite, pa OnePlus X... Kod Mi4c me buni jedino sto nema microSD slot za memoriju, bar tako pise na gsmareni.

Imate li neki predlog, savet?

Ciljano mi je sve oko Z3, velicina ekrana, baterija, 3GB RAM, cena...
Ono sto me buni je grejanje/pregrevanje, neko se zali na kameru i slicne sitnice. Jedan prodavac mi je rekao da je skroz prestao da prodaje Sony, jer je imao jako puno zalbi.

Hvala dobri ljudi

Vrh Dno