Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Weekly sam skida update, pita i instalira uz restart. Svaki petak. Globar rom jos nema miui 8,ako se dobro secam.

Sto se brzine tice, mozda je brzi, sporiji nije.
Ima lepse animacije, letece screenshot-ve, svasta nesto.

@Uros, meni preko noci pojede 1 ili 2% baterije, ne gasim aplikacije ni net...

Weekly sam skida update, pita i instalira uz restart. Svaki petak. Globar rom jos nema miui 8,ako se dobro secam.

Sto se brzine tice, mozda je brzi, sporiji nije.
Ima lepse animacije, letece screenshot-ve, svasta nesto.

@Uros, meni preko noci pojede 1 ili 2% baterije, ne gasim aplikacije ni net...

Jesi li nesto posebno podesio, posto meni ne skida sam update... moram sam da sam skinem update pa da pustim update preko update aplikacije.

Ne, samo da proverava preko wifi i da ne instalira automatksi...
Proverava sam ili dobija na nelu foru obavestenje.
Zadnja dva petka mi je prijavio da postoji update... Pustio da skine i kliknuo da apdejtuje.

4fc5650f83d486850e582ec852bd3201.jpg

Cekaj, ovde ima stable:
https://xiaomi.eu/community/threads/6-6-16-17-18-miui-8.32197/
Zar nije i on MIUI 8? Takodje, nije mi jasno dole gde pise "Roms for Redmi 3/PRO, Mi4S, Mi5, Note 3 PRO, MIMAX, MIMAXPro" pa dole "Unlock your first bootloader here". Ne pise za MI4c, da li i za njega treba da se prvo otkljuca Bootloader pa tek onda ovaj ROM? Posto nista nije napisano za njega a znam da fabricki dolazi sa zakljucanim Bootloaderom, jedino ako ga prodavac nije vec otkljucao (sto cu da vidim kada stigne).

Za ovaj ne mora, on je klasican rom update, ali zakljucava otkljucani bootloader.
Ja sam imao otkljucan, ali sam preko twrp nesvesno flesnuo global miui rom i brikovao fon.
Sa ovim sam ga oziveo kroz edl mod i ostalu *******ciju.
Da, ovo je stable za koji izlaze weekle apdejti, kineski rom sa skoro svim jezicima.
Miuo store je na kineskom, ali mi je trebao samo za par tema.
Ima nekih 8 kineskih aplikacija, sve mogu da se skinu, to sam odmah uradio.

A da li ima Google Play i servise? Otkljucani Bootloader treba za CM i slicno?

Da, ima sve, ima i verzija bez, probao sam i nju, sa jednom apk se resava sve. Praktično isto.
Jos jednom napomena, svaki miui 8 rom zakljucava bootlader.

Ocigledni je ovo neki deseti rom u odnosu na moj.

Daj about scr shot.

Urose imas link, ne znam da li si ti taj stavio? Probaj, mozda bude bolje.
Sto zakljucavaju bootloader nije mi jasno? Mada ako ovaj ROM radi ok ja cu njega prvo da probam, znaci za njega ne moram da otkljucavam bootloader? Moracu da te cimam kad mi stigne, ja se vec pogubi malo :D
Dodatno pitanje, sta nema Android 5.1 sto ima 6.x?

@Phobiazz
Da ne bude zabune znaci li i da developer rom Miui 8 sa xiaomi.eu zakljucava bootloader!!!!

@Phobiazz to kod tebe je dev rom ne stable vidis da ti pise beta :)

Stable rom dobija update svakih par mjeseci (3-4) bar bi tako trebalo.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pa nisam napisao da je stable, samo da je developer i da dobijam svaki petak update, bas kako i treba :)
Ako sam napisao stable, izvinjavam se, zaro i kacim SS-ove konstantno.

:wave:

Ja imam 7.3.2 koji je izbacen 1.4.2016 na update mi izbacuje da je to poslednji stable. Nisam provjeravao na xiaomi eu koji je zadnji rom jer kapiram da bih ga trebao dobiti kroz update.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Koliko se secam, sad postoji 7.3.5 koji je poslednji 7 pred prvu 8 stable zakazanu za avgust, ako me secacnje dobro sluzi.

Steta sto su pozakljucavali bootloadere od skoro. Ali kapiram odluku posto su ovi gearbest i drugi instalravali svakakve romove

Instaliraju i dalje, nema to veze

Pa xiaomi.eu se ubacuje preko twrp...tj.to je custom rom..Bootloader zakljucava samo offical rom(zvanican , sa miui sajta skinut ).

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

pitanje za sve vlasnika naručenog mi4c-a iz kine:
kako ste prolazili sa carinom i procenom vrednosti?

Ja jos cekam da stigne kod drugara u Austriju, mislim da nema carine, isto je i za Crnu Goru, do 150e vrednosti se nista ne placa. Kod nas je lutrija i sigurno rebnu 20-30e odokativnom metodom.

čovek je prijavio da je platio carinu i porez 10k za xiaomi redmi note 2.

Da, u CG se (još uvijek) ne plaća carina i PDV za pošiljke ispod 150€.
Teorija: Ne postoji odokativna metoda :D već se tačno osnovica za obračun carine i PDV-a a zatim i stopa tih dažbina.
Praksa je očito malo drugačija ali se morate žaliti ako je tako...
On topic: uskoro naručujem mi4c cca 110€, razmišljao i o ne Redmi note 3 ali ovo mi je lično bolja opcija...

TT

Nazad
Vrh Dno