Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Jel ima neko mi4i?Kakvi su utisci?Bas razmisljam o tom modelu jer mi treba 2sim.

Jel ima neko mi4i?Kakvi su utisci?Bas razmisljam o tom modelu jer mi treba 2sim.

Narucih ga na nekoj akciji za 205$ i sad cekam da stigne i mastam o tome da ce da prodje bez carine :)

Kod nas kad sam gledao je bio bezobrazno skup , pa ga narucih preko (ali)

Svi review-evi koje sam gledao su pozitivni. Meni konkretno odgovara manje vise sve na telefonu. Razmisljao sam se eventualno da sacekam Asus ZenFon Max zbog baterije , posto mi treba dual sim telefon , ali jednostavno ako budem cekao svaki najavljeni telefon koji mi se dopadne nikada nista necu uzeti.

Jedina negativna stvar koju spominju vezano za mi4i je pregrevanje posle duzeg igranja/intenzivnih aplikacija , ali izgleda da su sa update-om resili problem. Takodje ako nisu ... Nadjoh na netu easy 'fix' u vidu zamene postojece termalne trake za nijansu debljom (zaista nije tesko rasklopiti telefon , vrhunski je uradjen) sto resava problem kod pojedinih serija - prvih koje su izlazile. Medjutim opet kazem , problem je izgleda resen sa update-om te noviji modeli ne bi ni trebali u startu da imaju ikakvnih poteskoca.

Telefon mi se zaista dopada , narucih i nillkin masku za isti i tempered glass , pa ce da vidimo kad stigne kako mi se cini.

Hvala na odgovoru.Sto se tice pregrevanja,skoro da i ne igram tako da nece biti problem.Vidim sad kod nas na kp vec moze naci za nekih 230eu od 16giga.

Pozdrav jos jednom :) Napisao sam prije 2 mjeseca (odprilike) da mi je crkao ekran (touch) na mi3.Jako sam pritisnuo telefon na suncu i crvkne u gornjem uglu.Jedan dio touch-a radi (donja polovina),ali nemam kapacitivne tipke i ne mogu nista sa telefonom.Uzeo sam drugi telefon,ali mi zao da ovako dobar telefon propada u ladici pa me zanima da li da narucim samo digitizer ili full touch.Prvo me izadje 11,drugo 40ak dolara.E sad,ja mislim da je digitizer,zato sto dio ekrana radi,ali opet nisam ni ``s`` od strucnjaka za te stvari pa ako ima neko strucniji bio bi veoma zahvalan.

Stiglo nillkin kaljeno staklo.

uploadfromtaptalk1440080430133.jpg

uploadfromtaptalk1440080448213.jpg

uploadfromtaptalk1440080469849.jpg

U pakovanju ima i dve nalepnice za kameru sto je super.

uploadfromtaptalk1440080506801.jpg

Bas me zanimaju utisci nakon par dana korišćenja. Ja sam zamenio već par stakala, jer već nakon nekih 10-15 dana krenu ivice da se odlepljuju. Pretpostavljam da je zato što su knap, a imam onaj tanki silikonski case, I onda od stiska ruke ivice popuste.
Ali sve su bila neka jeftina stakla od max 3 dolara, pa me zanima kako ce se Nillkin pokazati

I mene baš zanima kakvo je, susretao sam se samo sa mocolo staklima. Bilo bi super ako si imao i njega pa da uporediš.

Nisam.. Iskren da budem ja ovo ni ne smem da stavim :)
U zivotu nisam uspeo da stavim foliju bez 50 rupa prasine tako da se plasim ovo i da krenem.. Ipak je 1000din :)

Nisam.. Iskren da budem ja ovo ni ne smem da stavim :)
U zivotu nisam uspeo da stavim foliju bez 50 rupa prasine tako da se plasim ovo i da krenem.. Ipak je 1000din :)
Samo lepo ocisti, nalepi trake sa strane tako da mozes da podignes i ocistis. Mada ti nece trebati, za 45s ja stavljam :D pustis staklo i pritisnes ga na sredini

Ni na jedan telefon nisam nikada stavio foliju, niti bilo sta, i nikad nisam imao izgreban ekran.

Ma oni su se pogibili zbog snapdragona. Sada stancuju milion modela da bi zadrzali trziste i nekako odlozili premijeru mi5 do sledece god..

ko zna za koje je ovo trziste, bas zbog samo tih 16gb memorije. Mozda im je to nesto kao compact verzija kod sony modela.

Za kinesko je,cim je prosao taj kineski fcc. Zato se zove mi4c( satro c kao China)

ma nije bitno, meni je i onako dovoljno 16gb prostora :) samo nek oni stancuju modele, bit ce bolje po nas :)

Pa ako bude kao na mi4 , nesto vise od 11, odlicno je. Evo i sad na svom mi4 imam oko 10gb free memorije. Slike sinhronizujem sa miui nalogom, takodje i muziku, i uvek je sve tu.

Jos jedino da kupim terabajt protoka na mobilnom netu, kada bi sve bilo na klaudu.

Pa dobro, ne cuvam tj, ne gledam filmove na telefonu, za to imam tv ili tablet, ili laptop. Najvise sto cuvam tj sinhronizujem na klaudu su fotografije. Tako da to nije problem. Uvek je tu wifi ili 3G ili 4G zavisi od toga gde se nalazim.
Ne kazem da ne bi bilo bolje imati vise, ali kad nema ondaje tako kako je.
Meni je 64gb previse, 32gb je prava mera za mene, no vecina proizvodjaca izbegava tu kolicinu memorije.

Pozdrav forumasima. Zainteresovan sam da kupim Xiaomi telefon, pa bi mi trebalo dva saveta, ako neko zna i voljan je da odgovori.

Prvo, mi3 ili mi4, koliko vidim razlika je 100 eur. Sta vi mislite, da li vredi uzimati mi4 ili mi3?

Drugo, gde kupiti ove telefone? Ne bih da kupujem preko kineskih sajtova. Ovde ima u nekim radnjama, koliko sam video, ali su cene malo vise. Na kp nema previse prodavaca.

Posto mi je prvi post na ovo forumu, da pozdravim sve cheers

Ne mogu baš da dam savet koji uzeti jer nemam ni jedan od pomenuta dva. Ja hoću mi4 ali kad sam video na koliko sve sajtova ima raznoraznih ponuda sa različitim cenama a tu je i naša carina, stavio sam tu ideju on hold malo.
S obzirom da se telefon proizvodi u Kini nabavka preko kineskih sajtova mi je logičan put, i oni sa KP i u domaćim radnjama ga isko kupuju na kineskim sajtovima samo dodaju svoju proviziju i carinu/PDV ako su je platili (a verujem da je dodaju ako i nisu)...
FKloznica je pre par stranica ostavio link ka aliexpres radnji gde je on uzeo svoj mi4 pa vredi pokušati...

Hvala ti, pogledacu tog prodavca. Pogledao sam i u Madjarskoj cene, nasao sam za nekih ~370 eur, mi4. I kada se uradi povracaj PDVa, to mi dodje 300 eur. I to je mozda nekome izvodljivo..

Ne znam kako funkcioniše taj povraćaj pdv-a, verovatno ako živiš tamo negde tipa Senta, Subotica isl. ideš redovno u HU pa možeš i da izvedeš taj povraćaj ali ako si bliže BG ili još južnije onda je direktna nabavka iz kine bolja stvar. Čak i ako ti carinici procene telefon na 200€ dodatni troškovi će ti biti oko 65€ što je i dalje manje od cene u HU...

Ima kod smiljane na kp, ona je iz subotice, ja sam kod nje uzeo svoj mi4 lte za 300evra. Ako slucajno nema u ponudi, pitaj je da li moze nabaviti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno