Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Ja sam za mi3 rekao, verovatno si permutovao.
Sto se tice mi4 ne mislim da je Best buy (posebno u Srbiji),jer svako ima neke svoje kriterijume. Npr mx4 je malo jaci ali meni je to nebitno jer je mnogo ruzniji i neprakticniji za korišćenje.
Ja jesam subjektivan i kupio sam ga jer mi se između ostalog mnogo svideo čim sam ga video + dodaj na to karakteristike koje su trenutno među najboljima. Uvek ce za mesec dana izaći nešto bolje

Ma ne, u onoj kineskoj temi je neko rekao da je mi4 trenutni best buy

U vezi pominjanja LG G2, Nexus5 i Mi3; ako već koštaju tu negde, mislim da sada ne bi trebalo kupovati Mi3 i zbog novih 4G (LTE) mreža koje treba da puste u rad za koji mesec.
Možda koštaju slično ali MI3 je za dvije klase bolji uređaj nego gore navedeni kako sa hardverske tako i sa softverske strane.
Ako već upoređuješ sa drugim telefonima HTC M8 je otprilike isti kao MI3.

Naravno, svi se slažemo da je najbolji na svetu, ni iP mu nije ravan ;), samo treba dati blizu 300eur za telefon koji ne radi u 4G mreži, a što mu može dodatno oboriti cenu kada se bude prodavao kao polovan. Samo to sam napisao... nisam hteo ničiji telefon da uvredim.

Poslednja izmena:
Možda koštaju slično ali MI3 je za dvije klase bolji uređaj nego gore navedeni kako sa hardverske tako i sa softverske strane.
Ako već upoređuješ sa drugim telefonima HTC M8 je otprilike isti kao MI3.

samo 2? ja bio ubeđen da je bar 5 klasa :)
pogotovo softverski od nexusa a hardverski od G2, tu se baš ističe :d

Softverski je MIUI dno, toliko bagova za tako skupe telefone. Bio je kul tamo pre 4 godine, probao ja miui v5 kakav je ono izbljuvak od katastrofe zvanog UI. V6 mozda bude bolji ali v5 je katastrofa

Poslednja izmena:
Meni 6 gori od petice, zakomplikovali su ta mnogo u nekim stvarima i potrebno je dosta podešavanja da sve radi ok, a time većina ljudi neće i ne zeli da se zanima. Ali opet ima neke mnogo dobre dodatke.
Ja bih najviše voleo aosp uz accessories sa miui

Ozbiljno? Ja malo gledao na yt i baš mi je delovao ok... Doduše još više mi vuče na ios od petice ali to nije neka mana :)

Smara sa permissions, fb messenger iako sam namestio sve kako treba neće lepo da radi, ponekad ne uključi sam onaj prozor lebdeći.
I celokupan settings mi je malo konfuzan, dosta opcija ali su drugačije raspoređene nego na klot androidu

Poslednja izmena:
Hvala.
Nisam zaboravio na detaljan test, sad već neko vreme koristim telefon pa ga prilično poznajem. Ali nikako da lepo testiram kameru, ili je loše vreme ili ja prespavam dan kad je lepo. Čim budem napravio neke ok slike napisacu amaterski review

^^ Koliko imas slobodno gb od 16 ? 12 ?

Mozes li ss da zalepis ? Mnogo mi to nesto :)

I meni ali tako pise
d8ec74297f643a5614782d9300411633.jpg

^^Kod mene je ista ovakva situacija sa MIUI 6, isto slobodno 13.39GB. Jel neko probao ovaj 5.1 Lollipop, kakvi su utisci? Mene opasno živciraju ovi iz Xiaomi-a jer ne izbacuju update na andoid 5.

5.1 AOSP što se tiče hardverske strane sve radi od komponenti na Mi3, softver je druga priča izgleda da je google odradio očajan posao opet i ništa nije popravljeno + ima novih bagova.
Sat aplikacija neradi kako treba , pa je potrebno zamjeniti novijom verzijom, Dailer isto blokira ako se telefon rotira, kamera neradi sa HDRI, poneko ima problema sa WIFI, a najviše iritira što ne pronadje mrežu ponekad prilikom boota, pa mora da se resetuje da bi proradio broj, ponekad i više puta. Obično developer izbaci noviju verziju posle par dana pa će bagovi koje Xiaomi pravi biti ispravljeni i googlove aplikacije osveježene sa stabilnim verzijama.
5.0.2 je mnogo bolja verzija ko voli da eksperimentiše.
Mislim da Xiaomi ne izbacuje lolipop jer ne donosi nikakva poboljšanja + jedino google može da riješi probleme sa bagovima na 5.0 5.1 koji još postoje kao kad je lolipop izašao, sva unapređenja koja lolipop ima već postoje u MIUI V6 i unapređuju se svake nedelje.

Za Mi2 već postoji MIUI V6 lolipop beta, mislim već mjesec dana se testira

epjaca, to sam mrežom mi ne bi predstavljalo problem jer telefon ne znam kad sam poslednji put ugasio. Mada opet je bolje kad sve radi bez problema. Slažem se da se MIUI V6 unapređuje svake nedelje, i sam sam na dev romu ali su to sve neke po meni nebitne promene. Koga briga za kineski radio i tako još neke nebuloze. Treba malo da srede kameru, telefoni sa istim senzorom prave značajno bolje slike, potom notifikacije i funkcije na lockscreen-u i još neke bitnije stvari treba da reše. Ja zato i razmišljam da pređem na lolipop. Sad videh da će za Mi4 moći i WP10 da se boot-uje. To je ekstra stvar po meni, jer sam bio vlasnik Lumie 920. Fantastična platforma po meni. Jedino je cena Mi4 modela još uvek visoka kod nas.

Imaš 5.0.2 AOSP koji radi odlično sa jednim bagom, touchscreen radi prilikom poziva. Što se tiče MIUIa to je moje subjektivno mišljenje imam samo mi3 i s5aktiv da poredim. Meni lično se sviđa što stalno nešto promjene i unaprijede, onehanded mode je vrhunski odkad su ga predstavili , par nedelja i doveli su ga do perfekcije, odkad sam ga uzeo unaprijedili su camera, video, music, notes, weather, calendar aplikacije ... koristim isključivo evropski rom. Meni slike ispadnu ok kao kod drugog telefona, nemam problema sa notfikacija rade i lockscreen i popup, sa lockscreena mogu da zovem da slikam i to je to, isto tako je i na lolipop kod gugla koliko sam ja vidio koristeći AOSP. Mi3 me koštao 200 funti, dok s5aktiv košta 500 funti bez ugovora. Za te pare radi vrhunski, još ga džabe unapređuju, većina telefona kad ga kupiš to ti je to, ovi kinezi bar nešto rade.
Za WP10 viđećemo, Xiaomi živi od prodaje softvera, videa i muzike preko svog OSa. Zamisli da 50-60 miliona korisnika instalira WP10 , slobodno mogu da zatvore radnju onda.

Nova verzija 5.1 AOSP roma za Mi3-Mi4, rootovan

Baidu pass: 9km7
ili
Google drive

Gapps za 5.1

Bagovi:
- Nema signala posle podizanja sistema, potreban restart (ponekad)
- Ekran je aktivan prilikom razgovora
- Kamera app neradi ako je podešen HDR u landscape modu
... i to je to

Uglavnom superstabilan sve radi, moj novi rom svi su izgledi

Screenshot_2015-03-20-19-09-48.jpg Screenshot_2015-03-20-19-10-22.png Screenshot_2015-03-20-19-12-03.jpg Screenshot_2015-03-20-19-34-56.png

Par dana koristim ovaj 5.1 by Ivan, verziju od 20.marta. Jedva sam se otarasio onog kineskog recoverija, al je posle toga sve lagano islo. Sve je kao podmazano, nisam imao bagove neke, restarte i slicno. Desi mi se da pritisnem nesto tokom razgovora jer ne gasi ekran al ***. Mislim da je dobar rom, mada bi trebalo dodati opciju da se dodaju novi toggle-i, za promenu 2g/3g mreze, i jos neki. Sad mi cak i nedostaju neke funkcije sa MIUI-a iako sam mislio da nece al videcemo. Ako izbace MIUI sa 5.1 androidom, eto mene tamo opet.

I kod mene radi kao podmazan. ROM je ono 100% stabilan nijedan FC osim gore navedenih problema. Iznenađuje koliko dobro traje baterija. Izgleda da ne curi memorija kao kod ostalih telefona sa lolipopom (thanks Ivan).
Screenshot_2015-03-30-18-48-04.png.
Bez problema 2 dana, 5 sati uključen ekran, baš dobro. Ivan ima sve kodove google,qualcomm,xiaomi pa sve što izađe iz njegove kuhinje radi iz paka :guitar: mada sumnjam da će dodavati nove prečice na aosp on napravi stabilan pure android i to je to, ko oće bolje ide na MIUI.
Kad čačkam sa romovima, obavezno MIUI updater CWM r.8, pa iz recoverija flašujem r.11 pošto je on jedini za lolipop i radi dual boot mada nikad nijesam isprobavao , lakše mi da uradim backup i vratim stari rom za 3 minuta ,nego da mi dijeli 16gb, 3 backupa, 2 roma i neostade ništa prostora na disk.
Možda nas obraduju sjutra sa Miujiem ko zna, mada mislim da se neće ništa primjetiti, veći broj u about phone tj. nova igrica. sve ove nove funkcije iz lolipopa imaju na V6, ja još nijesam pronašao nešto da ima lolipop a nema na miui, a hvali mi kontrola aplikacija (jednom me je Fb obavjestio da imam 5 nepotrošenih života u 3 ujutro), sad će ubacit i muziku na lock screen, znam da su odavno uzeli tj. pozajmili exposed framework i integrisali u V6. Uvjek kad se pojavi nešto da valja, korisno u android univerzumu MI to "integriše" u naš rom.

P.s. ovaj 5.1 rom je ota pa ćemo viđet oće li radit updater kako treba, biće zanimljivo ...

Poslednja izmena:
Uhhhhh sad mi je bas zao sto ne kupih Mi Note ..........

Vidim skresali cenu mi4 za 200 juana u kini. Da li se spremaju za mi5 ?

Edit: svi dev timovi se prodali kinezima ..

http://aokp.co/blog/kang-mi-nao

Aokp radi sa xiaomijem na miui v7

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno