Šta je novo?

Xiaomi Mi Watch

Ostavio sam stalno uključen merač pulsa ali ga nisam upoređivao sa nekim instrumentom, ako na to misliš, ovako po vrednostima mi deluje da to ima smisla. Mislim da već svi oni imaju to merenje pulsa prilično precizno (+/- 4-5). Ovaj jutarnji spajk je penjanje na 6 sprat poslovne zgrade. Ima i merač nivoa kiseonika u krvi, izbacuje neke očekivane vrednosti, 99-98%, ajde sad ti znaj koliko je to tačno.

IMG_20210416_2209222.jpg

Mali update oko samog sata: Baterija je za prvih 48 sati potrošena za 22%, znači oko 11% dnevno (ovo je bez GPS-a, uključen heart-rate monitor, sleep tracking, paljenje displeja na okret zgloba, notifikacije bez automatskog paljenja ekrana). Probao sam kako se vidi sat na direktnom suncu, vidi se kao i telefon sa AMOLED ekranom, Nisam panjio osvetljenje na najjače, ostavio sam da sat sam podešava nivo osvetljenja.
Jedna od stvari koja me živcira je samo ime sata. Xiaomi već od ranije ima Mi Watch (onaj četvrtasti) i kada pokušavaš bilo šta da nadješ na netu dobijaš gomilu pogrešnih linkova. Zašto su to uradili, to samo oni znaju ali da je glupost, jeste.
Našao sam neku italijansku Telegram grupu ( https://t.me/MiWatchColor_enit ) koja je multi jezična (italijanski i engleski) i vidim da spominju neku modovanu verziju Wear-a (čini mi se da su rusi odgovorni) ali nisam još to prokljuvio i da vidim šta se dobija sa tom aplikacijom.
Bilo bi super da ima dt2w (double tap to wake up) foru za paljenje ekrana, to bi mogli da ubace u firmware bez problema.
 
Danas i meni stigao Mi Watch. Vrhunski je sat, dobar upgrade u odnosu na GTR u svakom smislu. Nisam htjeo opet Amazfit GTR 2e, citam da nesto nije sjajan GPS na Amazfit modelima. GPS u Mi Watchu je odlican, brzo nadje satelit, za par sekundi i stabilan je.

I Xiaomi Wear app mi se mnogo svidja u svakom smislu. Opcija koliko i treba dizajn fenomenalan, ne volim pretrpane aplikacije. Mnoogo je "bolja" app od Zeppa ne znam sta se narod zali.

Samo da je ne ubrljave, pomalo me i cudi, nije Xiaomi neka software-ska firma.

I software na satu je odlican, napredniji od Amazfita.

Amazfit GTR je vec bio bagovao sa npr. Viber notifikacijama, nije sve prikazivao, ovde radi extra.

Sa tim akcijama Mi Watch bestbuy apsolutni. Ja sam ga platio 120€.
 
A recite mi kako kako ide po fukcijama jel malo laguje ko na GT ili je fluidno, vi sto imate mogli bi neki kratak snimak da napravite nekih 20 sec telefonom dobro bi bilo 😀
 
Nisam probao GT tako da ne mogu da uporedim ali ovo sve ide glatko, nisam primetio da igde laguje, Kada stignem ovih dana napravicu snimak.
 
Da li ga je neko povezivao na iPhone? Da li ima nekog ograničenja u korišćenju? Vidim da na App store ima Lite verzija aplikacije Mi Wear
 
Mali update oko baterije: Posle prvih 7 dana, baterija je sišla sa 85% na 16%. To znači da je potrošnja, bar pri ovom režimu u kome ga ja koristim oko 10% dnevno. Naravno, ovo zavisi od broja notifikacija i poziva u toku dana ali bi trebalo da baterija lagano traje bar nedelju dana bez punjenja. Punjenje jednom nedeljno ili jednom u 8-9 dana mi je prihvatljivo za sat.

Inače, ona modovana Wear aplikacija ( https://t.me/MiWatchColor_enit/7791 ) omogućava custom watch faces (upustvo za pravljenje WF: https://drive.google.com/drive/folders/1Kp4pnHTf9tSdbjrsjaLI0mTz3vaiHFkl ). Nisam isprobao ali to je to što sam našao.
 
Da li Mi Watch prikazuje kompletan sadržaj poruke/mejla na ekranu?
 
Za mail i SMS je izgleda ograničenje oko 130 karaktera (govorim iskustveno, nisam tražio tačan podatak). Slike ne prikazuje.
 
Pitanje:

Koji je po vama najbolji (što se tiče funkcija) smart watch iz MI i Amazfit serije?
Da ima SMS, pozive, GPS itd...i naravno, odnos cene i kvaliteta
 
Vidim da dosta fluidnije i brze skroluje nego npr amazfit stratos 3 ili gtr, nema da steka. Lepo deluje ovako na prvu...
 
Vidi se da je fluidno kao kod gt2, magic2 itd jedino sto ovi imaju neke prednosti ali lepo izgleda
 
Kao što ste videli, laga nema, ja ga nisam osetio za ovih 10-tak dana. Što se tiče samog sata, ako vam treba mikrofon i zvučnik na satu ovo nije model za vas, jer ih ne poseduje. Možda bi trebalo neko ko je baš u sportskom fazonu da napiše utiske kako je zadovoljan sa praćenjem treninga jer taj deo nisam ni pipinuo pa ne mogu da tvrdim ništa, meni on služi kao health tracker i za to je mi je ok.
Ako ste u mogućnosti da posetite Mi store (NS, BG i NI) najbolje je kada uzmete stvar u ruke pa vidite da li je to to, slike i video su jedno a uživo je drugo (ala izmišljam toplu vodu). Pogledate kako vam stoji na ruci, kakav je ekran, da li ste zadovoljni brzinom odziva itd. Osoblje u NS-u je bilo vrlo ljubazno i bez problema su mi omogućili da pogledam sat.
Ukoliko ste odlučili da ga kupite, po meni vredi čekati akciju, oni često to organizuju, a i na oglasima je već stigao na oko 100 Eur.
 
^ Ima li opcije dosta izbora watch face-ova za ovaj sat? Kakvo je stanje sa always on display-om,da li moze svaki wf da ima svoj AOD?
 
Uz wear aplikaciju dolazi 110 komada, nemam pojma oko AOD za svaki WF pošto ne koristim taj mod.
Nezavisna podrška za wf počinje polako da se promalja ali to je još uvek u tragovima. Ako sat bude popularniji u EU (tek je počeo da se prodaje ovde pre koji mesec) može se očekivati i jači odziv dizajnera.
 
Evo malo update oko teme, probao sam ovu modovanu Wear aplikaciju i imam dobre utiske. Dobija se pristup nezavisnim WF, ima stvarno lepih primeraka i skoro svakodnevno se dodaje po neki novi (Italijani su prilično aktivni oko ovoga). Mislim da ima bar 200-tinak WF, za sada sasavim pristojno.
Baterija je izgleda ušla u radni režim pošto sam dosegao 12 dana (ostalo 5%) sa jednim punjenjem.

Takođe, ono što je još mene lično zanimalo je kako se može doći do podataka koje sat ili narukvica snimaju i stavljaju na vaš Mi nalog. Našao sam varijantu preko Mi Fit aplikacije:

U samoj Mi Fit aplikaciji idete na Profile → settings → about → user rights → export data.

Ili može preko web-a: https://user.huami.com/privacy/index.html?v=4.0.4&platform_app=com.xiaomi.hm.health#/chooseDestory
 
Pre je bila cena oko 11500 sa popustom. Sada ovaj popust nema veze sa promocijom nego sa ciscenjem zaliha, posto se ocigledano plava verzija koja je na popustu slabije prodaje.
 
Random mi se aktivira DND mode na satu i 'ne osjetim' notifikacije. Opasno iritira, a nije ukljucen Scheduled DND. A sat mi najvise radi toga i sluzi.

Tacno mi se smucio Xiaomi i zaobilazicu ga u buduce, HW dobri uredjaji, ali SW raspad sistema, bilo to sat, telefon itd...

Dobar software mi cini 90% uredjaja.

Kud ga i uzeh...bolje da sam isao na GTR2 i koristio nonOfficial aplikaciju, kao sto sam i na GTR i bio zadovoljan.

Jednostavno ne znaju sa softwareom, dzaba update-ovi.

Hajd' sat je jednostavniji, nikad njihov telefon ne bih mogao koristiti ili nesto slozenije, mogu misliti tu tek bugova.
 
I meni se dešavalo da se u toku noći sam uključi DND ali relativno retko, Sada posle ovog poslednjeg update-a FW nisam imao problema sa tim.
 
Nakon 2-3 nedelja koriscenja evo i mojih utisaka:

  • baterija izdrzi 8-9 dana, sve je non-stop ukljuceno osim always on display
  • kada je u pitanju fitnes deo, probao sam razlicite treninge + iste treninge sa drugim modom (da bih video da li ce imati razlike u rezultatima) i za sada sam vrlo zadovoljan, odnosno nisam primetio da nesto nije u redu
  • auto detektovanje konkretno za setanje, kasni nekih 300-600m (makar u mom slucaju, testirao x2) - to je onaj deo, kada setate i pita vas da li zapravo stvarno setate, kako bi potvrdili aktivaciju tog moda (zbog gps pracenja), inace, korake prati dosta tacno
  • SpO2 - imao priliku da testiram i uporedim sa onim uredjjem kod lekara (zaboravih ime) i nisam primetio gresku; jednom se desilo odstupanje gde je sat pogresio za 1% sto je zanemarljivo
  • nisam imao problem sa DND

Sat odlicno izgleda, jos uvek nisam skinuo onu modovanu verziju, posto sam za sada zadovoljan izborom WF-a.
Cekam da aktiviraraju PAI i ECG (vec ubaceni kroz Xiaomi Wear) i onda imaju 10+ od mene, pogotovo ako uzemo u obzir i cenu.

Javljam se naknadno, ako dodje do nekih novih otkrica. :)
 
Pre 4 dana kupih ovaj sat i veoma sam zadovoljan,izgledom pogotovu.
 
Pozdrav svima, nisam siguran da l je negde pokrenuta tema al konkretno me interesuje razlika između Xiaomi Mi Watch-a i GTR 2. Da li je možda neko koristio oba pa da kaže svoje mišljenje? Videh da GTR 2 ima mogućnost dodavanja custom WF-ova, da li ta opcija postoji i kod Mi Watch-a? Što se poziva i muzike tiče, to mi nije presudno, tako da ta razlika nije presudna. Kakva su vaša iskustva sa senzorima, da li su precizni? Xiaomi sam kratko koristio u Mi Store-u, da li se negde može naći GTR 2 uživo da se vidi? Hvala svima na odgovorima. 😊
 
Mislim da gtr2 mozes da vidis u telenoru, ja cu svakako ici da vidim i gtr, gtr2 i t-rex. Da svaki stavim na ruku da vidim kako mi stoje posto imam malo manji zglob. Probao bih i xiaomi sat ali on mi je najmanje privlacan i po izgledu softvera i po komentarima ljudi
 
Javi utiske, GTR je imao baš loše animacije, pa me zanima da li je ispeglano na GTR 2. Xiaomi mi što se toga tiče delije fluidno, mada sam ga koristio ukupno 2 minuta.
 
Mene zanima kod Mi watch-a zasto kod alarma ima samo da se odlozi alarm ne i da se ugasi.
Vec par puta tako.
 
Nazad
Vrh Dno