Šta je novo?

Xiaomi Mi Watch

Nisam ni ja heavy user i potpisujem sve pozitivno što je kolega Impreza napisao. Što se tiče navedenog kao negativno, moje iskustvo je pozitivno :) LM ekran je AMOLED i to se vidi - vidljivost pri jarkom suncu je, bar za mene, sasvim OK. Istina, izabrao sam WF sa povećim ciframa :cool:. Raise to wake kod mene radi u 90% slučajeva (trik je u brzom pokretu i bliže licu). Sinhronizacija notifikacija radi. Slažem se da je izbor WF relativno slab, iako ih ima podosta. Smeta mi da kod veoma malog broja WF se može uraditi kastomizacija informacija koje prikazuje, a kada se i može kastomizovati - izbor je siromašan. Za mene je veliki plus da ima svoj GPS čip. Tačnost podataka je "fluidna" tako da mi, recimo, nadmorsku visinu varira od 69 do 96 metara na istoj lokaciji. Meni to i ne smeta. Veoma korisna mi je funkcija "pronađi mobilni". Generalno, zadovoljan sam sa svim opcijama koje ima, po mom mišljenju i više nego pristojno za ovaj cenovni rang.
Što se cene tiče, cena kod nas je malo "jača", Postoji jeftinija opcija - kupovina u inostranstvu. Recimo, u Segedinu, u Mi shop-u u TC Arkada sam ga video za manje od 100 € (u forintskoj protivvrednosti).

Hvala svima na odgovorima, treba mi otprilike za ove osnovne funkcije sporta i pregledavanje notifikacija sa telefona.(ništa zahtevno u suštini). Želeo bih da ga koristim bar 2-3 godine. Da li mislite da bi on mogao toliko zbog optimizacije?Budzet mi je do nekih 15 000 otprilike, ovo mi je prvi sat pa ne bih izdvajao veću sumu novaca.Primetio sam da i amazfit gtr 2e ima sličane specifikacije. Da li možda neko ima iskustva sa ovim brendovima. Našao sam (xiaomi mi watch) za 11 000 na dudi co-u trenutno je na akcij do kraja meseca. Da li mislite da je to ok cena za njega?

Poslednja izmena:
Ako ne bezis od KP mislim da za 15k mozes da nadjes Huawei GT2 za koji mislim da je bolji izbor bar za ono sto tebi treba.

Kako sat da povezem sa Stravom.Vidim da postoji mogucnost ali meni ne uspeva.Zato molim za savet ili detaljnije objasnjenje.unapred hvala

U aplikaciji na telefonu ideš na profile - connected apps i tu dodaš stravu. Meni radi odlično, sve aktivnosti koje sa satom pratim odmah nakon završetka kači na stravu.
evo i video how to:

Što se mog iskustva tiče takođe je odlično i preporučujem kupovinu jer za mali novac stvarno super radi. Prati sve aktivnosti, GPS super, baterija ODLIČNA ako mene pitate, nemam uključen AOD (jer mi ne treba), i baterija lagano drži 7-10 dana. Ne skidam ga, nosim ga stalno i dok spavam.

Jedino što me jako nervira je što nema (ili ja ne nalazim) opciju praćenja skijanja. Ima "other winter sports" i kojekakva čuda od sportova koja ne znam ni šta su, ali skijanje ne vidim :D
Od ostalih sportova fino prati sve, ja ga primarno koristim za trčanje, trail trke i plivanje.

Izbor watchface-a jeste malo oskudniji, ali se nadje neki koji odgovara. Tu modovanu aplikaciju nisam koristio, može neko da me usmeri? :)

Hvala na odgovoru.
Jos jedno pitanje.Imam instaliranu Mi fitnes aplikaciju.Cim zatvorim prozor aplikacije na telefonu,ona prestaje da bude povezana sa satom.I odmah nemem ni pozive ni poruke na satu.Kada je prozor otvoren u pozadini,onda sve radi normalno.Imam Mi wacth i Redmi 11 ako to nesto zmaci.Pre ovoga sat mi bio povezan na istu aplikaciju na xuawei telefonu.

Biće da si nešto pogrešno podesio ili neke dozvole sa aplikacijom na telefonu.. Ja nemam nikakav problem, notifikacije odmah stižu na sat, nekad čak i pre nego što se pokažu na telefonu :D :D

Biće da si nešto pogrešno podesio ili neke dozvole sa aplikacijom na telefonu.. Ja nemam nikakav problem, notifikacije odmah stižu na sat, nekad čak i pre nego što se pokažu na telefonu :D :D
Deinstalirao sam pa ponovo instalirao.Ako mozes da me uputis gde na telefonu da pogledam,dal aplikacija nema neku zabranu.Kada mi ostane otvoren prozor radi perfektno.A i uspeo sam da povezem sa Stravom.Inace sam prezadovoljan satom.

Deinstalirao sam pa ponovo instalirao.Ako mozes da me uputis gde na telefonu da pogledam,dal aplikacija nema neku zabranu.Kada mi ostane otvoren prozor radi perfektno.A i uspeo sam da povezem sa Stravom.Inace sam prezadovoljan satom.
Zemljak, pogledaj ovaj video:

I obrati pažnju na telefonu da nemaš neku restrikciju u battery saver delu za app. I aplikaciji dodeli sve dozvole koje su potrebne. Trebalo bi da tako radi.

@Impreza hvala, pogledaću!

Kako sinhronizovati stare aktivnosti sa Mi Fitness na Strava?
Povezao sam aplikacije, stoji da je povezano i verovatno će nove aktivnosti uredno prikazati, ali stare ne sinkuj.

Mi Watch Lite je tokom pola godine zabeležio veći broj aktivnosti i voleo bih sve da ih sačuvam na Strava, jer se prelazi na novi model sata.

Jel imaš link preko koga ima smisla da ih kontaktiram?

Ovo sam našao na njihovom sajtu:
Izgleda da ima mogućnost kontaktiranja njihove podrške preko FB, Instagrama, Twitter-a... Mislim da vredi pokušati

• Like
Reagovanja: PJ
Ima li neko da koristi zastitnu masku za sat. Kavo je iskustvo i ako moze koja slika. Ili da stavim samo staklo

Svojevremeno sam pazario (i dočekao) ovo:
Protector
i koristio možda pola sata. Onda sam ga skinuo, jer mi je i ovako veliki sat bio još glomazniji. LM koristim ga bez protektora i do sada nema ama baš nikakve ogrebotine ili drugog oštećenja na ekranu. Možda imam sreće, a možda je ekran zaista dobro zaštićen - kako i sami tvrde.

I ja sam isto tako neko zaštitno kućište sa alija koristio neko vreme, ali sam ga skinuo jer mi isto deluje glomaznije sat. Ali nikakvih problema nije bilo sa korišćenjem, touch sasvim dobro radio kao i da nema ništa preko njega.
Takođe i meni nema ogrebotina sada kad sam skinuo to čudo, sve fino izgleda, a ne skidam ga sa ruke ni kada spavam...

Posle 1,5 godine ode mi touch na Mi Watch-u. Sat sam svajpuje levo-desno, ulazi u opcije, menja mi wf nasumično...Pošro je u garanciji dao sam ga na servis i rekoše mi u prodavnici da se to u principu ne opravlja tako da se ide na zamenu ali oni misle da crnih Mi Watch više i nema u Srbiji, tako da u tom slučaju vraćaju novac.
Dok čekam izveštaj servisera razmišljao sam šta bi mogao da uzmem za ovaj novac (11K dinara, toliko sam platio sat). Neću da ulažem više od 20-30 Eura preko ove sume tako da mi se za sada izdvajaju kao moguće opcije:
1. Mi band 7 Pro (oko 100E)
2. AmazFit BIP 3 Pro (oko 70E)
3. Huawei GT2 sport (mogu ga dobiti za oko 110E)

Nekako sam najbliži GT2, čini mi se da je i dalje best bang for buck. Sve ostalo što valja košta dosta više....

Da li je neko imao problem sa povezivanjem telefona i sata? Radilo je sve normalno do pre par nedelja, onda sam u brzini kad sam usao u Mi fitness aplikaciju u njoj kliknuo da se raspare uredjaji i od tad ne mogu da povezem sat sa telefonom uopste. Probao sam sa reinstalacijom aplikacije, sa resetovanjem sata i nista nije upalilo. Da l je neko imao slican problem pa da pokusam nesto ili da nosim sat na reklamaciju?

Kada sam promenio telefon nisam mogao da povežem sat. Rešenje je bilo reset. Znači ne reboot već reset (duži pritisak na gornje dugme, pa "matica" i onda System/Reset.

Vec sam ga resetovao, ne pomaze ni to. Pojavi mi se na sekund na ekranu sata da li hocu da povezem sa telefonom al ne stane prozor posle sekund.. i pise couldnt pair. Probacu danas sa burazerovog telefona, ako ne moze ni tamo ide na reklamaciju... Mada, sta mi i vredi ako uspem povezem burazerov telefon kad ne moze moj 😂

Pozdrav! Ako moze neko da mi odgovori, pokusavam ocu da pomognem. Ima Xiaomi Mi Watch lite. Pitanje je na od koliko A moze da bude adapter za punjenje da ne bi došlo do naduvavanja baterije i sl. problema? Znam da je najbolje puniti na kompu, mobu preko USB-a, ali na zalost nemamo takvu mogucnost trenutno. Hvala unapred na odgovorima.

Sinoć mi je, po drugi put u poslednjih 10 dana, delimično pukao kaiš. Ovaj put za jedan otvor niže od prvog. Opet sam zalepio super lepkom. U njihovoj (Mi) prodavnici može da se kupi rezervni - nešto preko 1.000 RSD šareni silikonski/plastični, preko 2.000 tekstilni i preko 3.000 metalni.
Našao reko E-bay-a za 3,18 €. Dok čekam isporuku, radi(će) super lepak.

Attachments​

• 20230225_120355.jpg
    20230225_120355.jpg
    61.9 KB · Views: 48
Upravo mi je stigao update firmware-a sata na verziju 1.3.69.
Navodno bi trebalo sada da ima podršku za Android T. Nije mi poznato šta bi to u praksi trebalo da znači.
Update se obavlja preko aplikacije Mi Fitness, opcija Device/Update.

Apdejt - upravo mi stigao kaiš, 22 dana od kada sam naručio. Poslat je iz Litvanije (!?).
Oštrija slika:

Prilozi

• 20230307_132334.jpg
    20230307_132334.jpg
    102 KB · Pregleda: 12
  • 20230307_132708.jpg
    20230307_132708.jpg
    176.7 KB · Pregleda: 11
Uzeo danas Xiaomi Redmi watch 3. Strava sat. Jako lepo izgleda. Može pozivanje sa sata,primanje poziva,razgovor preko sata. Sve top. Imam jedan problem. Povezao sam sat sa Mi fitness aplikacijom. Sve dozvole sam dao i sve notifikacije mi uredno na satu stižu. Međutim nikako ne mogu da aktiviram opciju da mi na satu ne stižu notifikacije dok je telefon otključan. Aktiviram ja tu opciju,ali čim izađem iz aplikacije,vrati se na difolt opciju - isključeno. Jako me iritira da mi sat vibrira stalno dok se dopisujem. Ako ima neko ko je imao sličan problem,neka se javi,bio bih jako zahvalan.

Screenshot_20230426_212509_Mi Fitness.jpg

Screenshot_20230426_212538_Mi Fitness.jpg

Žena nedje zagubila Redmi watch 2 po kuci,nema trika da ga nadjemo. Zna li neko kako da ga pronadjem? Google mi nije pomogao 😞

Nazad
Vrh Dno