Šta je novo?

Xiaomi Mi Pad 5

Samsung daje 2 sledeće verzije androida za svoje tablete, nadam se da će i Xiaomi bar toliko. Ipad tu bolje stoji, ali nije ni ovo neupotrebljivo.
 
Steta sto nema podrsku za sim karticu...
Pro model ima, ali nisam siguran da ce on doci na nase trziste.
 
Preorderovao sam ovaj tablet, i stvarno je super ponuda.
Ekran i zvucnici ce biti sigurno odlicni s obzirom da su Dolby sertifikovani (posedujem laptop ciji su zvucnici Dolby sertifikovani, i stvarno, bez greske. Jeste glasnoca slabija, ali cistina i sam kvalitet je najbolji), jos 120 Hz osvezavanje... Procesor koji ima, snapdragon 860, znam da je dobar zato sto sam koristio Xiaomi Poco X3 Pro koji ima isti procesor.
Realno, za 35000, najbolji tablet za ovaj novac. Trenutno je Samsung Tab A7 30000, a minimum je 3 puta losiji od ovog Xiaomijevog.
Da li mozda moze da se nadje neki polovan, za manje novca, a slican kao ovaj Xiaomi? Verovatno moze, ali imajte na umu da ovo ima garanciju, bar neku, cisto da mozete nekom da naj***te sve po spisku :)
 
Tablet s hardverske strane je odlican i stvarno nema nista drugo u android svetu sto ga moze pokopati, i ekran mi se cini kvalitetnijim nego iPad ponuda ove i prosle godine. U principu za 200 dolara/eura manje, nesto sto je poput iPad Minija novog po pitanju izrade i kvaliteta ekrana.

Glavni razlog zasto ga nisam uzeo je nedostupnost aksesoara u ovom trenutku, i cinjenice da softverski je pitanje da li ce i kako raditi sve kroz godinu-dve dana. iPad, kakav god da je, garantovano 5 godina radi bez greske, aksesoari su bruka jeftini i cesti (narocito napolju), i jednostavno sve od appova radi kako treba. Na F3 sam se opekao, ali mi je F1 bio telefon bez premca koliko je kidao, narocito sa gcamom. Xiaomiju vise ne verujem, ali androidu da, i kad se pogleda da moze dosta da se ovde nabudzi da radi lepo od apkova krekovanih, itd, pocinje da ima smisla kao kupovina, kome treba za klince. Definitivno Nexus 7 vibe ima, jedino ostaje to sto debelo sumnjam u Xiaomijevu mogucnost da odrzi ovaj tablet zivim softverski, ali valjda MIUI.eu je tu, i cinjenica da je u Kini dosta popularan znaci da ce imati dobar support od njih. Na F3 je takodje bio los thermal management, P30 (obican, ne pro) od drugara je recimo Fortnite (koji ne koristim kao benchmark..ali) odlicno i bez pregrevanja gurao, dok je F3 imao 30% losije performanse i mrtvi dimming ekrana, iako na papiru ne bi smeo, ali zbog uzasnog softvera i optimizacije jeste. Pretpostavljam da thermalnih problema nema na tabletu zbog velicine (narocito ove velicine), tako da pretpostavljam da problema nece biti oko toga, plus je malo slabiji chipset od 870 u F3.

Steta, da se nisam opekao na F3, verovatno bih isao na ovo.
 
Ako nije tajna kad si preorderovao?
Sad već stoji da nema na stanju :ROFLMAO:

Malo šta postoji u ovom cenovnom segmentu kao alternativa. Galaxy Tab A7 jeste jeftiniji, ali je i daleko sporiji, S6 Lite košta isto kao najavljeni MiPad, a slične je brzine kao A7. Po meni jedina realna konkurencija je običan iPad.
Bukvalno minut pre nego sto sam ostavio komentar :D

Vidim da i sad moze da se preorderuje, pise "dostupan online" i moze da se doda u korpu. Kad se otvori reklama, ima slika levo sa nekim opisom desno. Treba kliknuti na sliku levo i onda moze da se preorderuje.

Mada sada razmisljam, i nisam siguran koliko se isplati u odnosu na iPad 2021 koji kosta $329 i verovatno ce biti oko 330e kod svercera.

Snapdragon 860 sigurno nije jaci od A13 iz iPada, a ekran na Xiaomiju i ako je 120hz, sigurno nema bolji prikaz i bolje bolje od ekrana iPada. Po onome sto sam video po recenzijama, boje mu izgledaju nekako isprano.

Ali ajde, ima za nijansu veci ekran i 128gb naspram 64gb kod iPada, i izgleda modernije(sto ne utice na performanse i rad doduse). I naravno, nadam se da ce i te XIaomi periferije doci kod nas po ceni od preko, pa da za jos 10k dinara mogu da se dodaju i olovka i cover sa tastaturom pa da komplet bude oko 45k, sto kod iPada nije moguce.

Videcemo, uzeo sam namerno da vidim kolika je zaista konkurencija iPadu, ali ovako na papiru dok ga ne probam i dalje nisam siguran.

Inace, koga interesuje domaci klip, izbacio je Cile "recenziju". Bas mu je brzo stigao.
 
Poslednja izmena:
Da svi zivi izbacili juce reviewove. Definitivno odlicna stvar da ne postoji ipad od 329$ ne bi bilo dileme sta uzeti iako znamo da nema sanse da bude apdejta androida posle godinu dana kao uvek




 
Za update ne brinem. Bice sigurno custom romova. Cizadje prvi stock custom rom, prelazim na njega.
 
Naručio i ja.
Koliko sam video, cover/tastatura neće biti u zvaničnoj prodaji van Kine!?
Zna li neko da li ima face unlock (kad već nema fingerprint) i da li ima zaštitnu foliju out of box kao i Xiaomi telefoni?

Da odgovorim sam, ima u Ciletovom review, ima face unlock i to dobro brz.
 
Poslednja izmena:
mene 2 stvari zaustavljaju od kupovine:
1.Ne znam koliko ce da kosta kod "madjara"
2.Ne znam da li PRO model izlazi globalno (za eu) i koja ce cena biti...

Inace pre-order je 300e, (2 nase poznate radnje, od kojih je jedna zvanicna) .... nikad u zivotu nisam imao vecu dilemu.
 
I ja sam poklekao, narucio perla beli
Now we wait
 
ne vidim da može da se naruči, piše nema na stanju?
 
Не, футрола се узима посебно. Ако мислиш на ову са qwerty тастатуром. А и свакако још није доступна на нашем тржишту.
 
Ne, mislim na običnu. Uzeo sam klincima mi pad 4 i uz njih nije išlo, rekoh možda su sada ubacili, sa obzirom da uz telefone daju.
 
Мислим да не иде никаква свакако, али не могу да гарантујем 100%.
 
ako ništa bar je utešno da neće morati da se brine oko proximity senzora, kašnjenja notifikacija, i neće morati da se instalira gomila telefonskih aplikacija i izbeći će se neki problemi vezani za telefoniranje generalno :)
 
Polako, ko zna koji drugi problem sa MIUI ce biti na tabletu :D
 
tablet je specifičan, imam ipad 3 i tu neke stvari koje mogu da se podnesu ne bih nikako trpeo na telefonu...ali, ne bi trebalo potcenjivati xiaomi (ne)sposobnost oko softvera... :) zato sam i ja naručio ovaj tablet iako sam daleko od xiaomi ljubitelja, prosto računam da bi tu trebalo baš puno napora da se nešto zabrlja, neka podrška radi podrške me ne brine previše, dosta je visoka verzija androida da rade meni važne aplikacije ( što nije slučaj sa ipad 3 gde skoro ništa od novih aplikacija ne mogu da instaliram zbog starog OS)...

jedino ne znam koliko je to primeraka obezbeđeno za preorder, i koje su to ograničene količine, jer u jednom trenutku kao nema na stanju, a onda ponovo može da se naruči...? šta su ograničene količine, 10, 20, 50, 100 komada? saznaćemo uskoro kad počnu da stižu poruke žao nam je ali...:) inače, sad je ponovo dostupan i u mi store, juče nije bio...

@mp303

moguće da su tableti već ovde ali ne mogu da počnu prodaju pre zvaničnog datuma...ja naručio na kućnu adresu i sad se živ pojedoh što nisam i ja stavio u radnji podizanje...ajd me utešite da su ok gigatron kuriri po beogradu :(
 
Poslednja izmena:
Narucih i ja u G.G... sa preuzimanjem u radnji. Vise sam IOS fan ali rekoh aj da dam sansu Xiaomiu.
Kad sam u subotu bio u prodavnici pitao da li znaju kada stizu preorder uredjaji, momak na kasi je pogledao u sistemu stanje i rekao - ovo izgleda nije preorder, pise stanje u magacinu 60 kom?
Tako da neka pise onaj kome se prvom jave :)
 
I ja upravo narucih u G G sa preuzimanjem u radnji .
 
i ja narucih jer pro i ako se pojavi bice bar 50e skuplji a po meni nedovoljno bolji,jer za mene je tablet malte ne = ekran a tu su isti.cpu je malo bolji...ostalo mi je nebitno.jedino se nadam da kad i ako se kod "madjara" pojavi da nece obicna verzija biti 250e, e tada bih se vec ubio.
 
Ja se baš dvoumim oko ovog tableta, uglavnom zbog izostanka slota za SD karticu, pošto je meni 128 GB dugoročno malo - i na aktualnom tabletu imam karticu od 256 GB koju popunjavaju najviše magazini, knjige i stripovi. Takođe bi mi u slučaju kupovine nedostajao i 3.5 mm konektor, zbog slušanja muzike, audio knjiga, multimedije... Olovka košta 99 evra i mislim da je to puno. To što nema GPS nije mi bitno. Dakle, odmah bih ga kupio s obzirom na performanse, ali ovako sam u nedoumici (a preorder je do sutra)..

Koliko bih pogrešio ako bih se sada odlučio za Samsung Galaxy tab S6 lite, znam koliko je slabiji (od hardvera do ekrana) i da je model star već godinu i po dana, ali ima pre svega tu mogućnost proširenja preko kartice koje je meni bitno, a uz njega ide i stylus, po ceni koju mogu da priuštim?
 
I ja izvršio preorder. GG. Ako se tablet pokaže u dobrom svetlu, nabaviću još jedan kako bi podmirio oba deteta.
 
Ja se baš dvoumim oko ovog tableta, uglavnom zbog izostanka slota za SD karticu, pošto je meni 128 GB dugoročno malo - i na aktualnom tabletu imam karticu od 256 GB koju popunjavaju najviše magazini, knjige i stripovi.
Ne vidim da se imaš šta dvoumiti, Mi Pad 5 ti naprosto neće raditi posao tableta onako kako si ti navikao.
 
Hahaha Mi Srbija je ladno obrisala tonu pitanja na stranici za preorder tableta, jer su im svi odgovori bili tipa "Nemamo informaciju, nemamo odgovor, itd..." pa su popili po 100 minusa na svaki.

Slicno kao sto su pobegli sa foruma.
 
Hahaha Mi Srbija je ladno obrisala tonu pitanja na stranici za preorder tableta, jer su im svi odgovori bili tipa "Nemamo informaciju, nemamo odgovor, itd..." pa su popili po 100 minusa na svaki.

Slicno kao sto su pobegli sa foruma.

Da, a ljudi su uglavno pitali hoće li biti dostupna olovka i tastatura i po kojoj ceni, na šta niko nije odbio odgovor, da bi na kraju sve bilo pobrisano...
 
Ne mogu da verujem da nekom nije dovoljno 128gb al dobro :p
Ja godinama 32gb na ipadu i uvek mi 10 slobodno. Kad procitam nesto obrisem ne znam zasto bi cuvao sve na njemu
 
Ja se baš dvoumim oko ovog tableta, uglavnom zbog izostanka slota za SD karticu, pošto je meni 128 GB dugoročno malo - i na aktualnom tabletu imam karticu od 256 GB koju popunjavaju najviše magazini, knjige i stripovi. Takođe bi mi u slučaju kupovine nedostajao i 3.5 mm konektor, zbog slušanja muzike, audio knjiga, multimedije...
Pa dobro, napredak, stripovi na cloudu, muzika sa bluetooth sluškama. Ipak su to sitnice u odnosu na dobar hardver.
 
Šta vam znače ova pitanja koliko komada je obezbeđeno za pre-order?
Nije valjda da to tako funkcioniše, valjda ugase ponudu kada ispune kvotu!?
 
Ugase malo sutra. Ovde se i dalje sve radi manualno.

Neko proverava preordere na X interval vremena. Sad recimo da ima 100 uredjaja, a kad on proveri ima 125 prijavljenih. Ugasi mogucnost za dalji preorder, a ti posle dobijes odbijenicu.

Ne mora da znaci da Mi Srbija to radi, ali ljudi su oprezni pouceni iskustvom iz drugih radnji verovatno.


Isto tako je 2018. godine bila fora sa novogodisnjim popustima za PS4. Mogao si da ga porucis/rezervises, a posle ti jave da nema na stanju, jer sve pokupuju radnici, rodbina i prijatelji, posto su ogranicene kolicine.

I ja se onda resim i vidim da je comtrade izdavao predracun u takvim situacijama i narucim sa preuzimanjem u radnji. Zovu mene iz radnje ubrzo da nema na stanju, a ja im samo kazem da imam predracun i da dolazim posle posla. Naravno, morali su da mi prodaju. Radnica me sve vreme gledala ispod oka, odugovlacili su maksimalno ne bih li otisao, bukvalno sam pola sata stajao na kasi. U to vreme je to bila cena od 30k dinara za PS4 sa 1TB HDD, gamepadom i 3 igrice. Sad se takav isti bundle prodaje znacajno skuplje na "snizenju".
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno