Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Па видиш оно што ти је у позадини само као кроз маглу, односно замућено.
Ево ти пример код мене нека објава на инста.
Чисто објава и то исто само кад се спусти нотификациони панел. Ако си на то мислио?
a6d8bb93cc1dd439b1b57dd4a8691cb8.jpg
976025298d13f2b5054d20e1f0dc47b4.jpg

Poslednja izmena:
Ma jok, nije to to. Kapiram ja da imam to zamuceno pa zavisi sta je iza nego ovo ili kao da je loše zamuceno ili ne znam sta je (ne znam kako da objasnim). Takodje, prikaz na lockscreen-u i wallpaper-u nije isti (postavljena ista fotografija).

Kod tebe je nekako lepše zamuceno(mada se isto u donjem delu vidi to razlivanje boja), jel ti je uključeno šta od tih podešavanja za prikaz(dark, anti-flicker, reading mode...)

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Možda imaš neku ikonicu u tom delu koja je druge boje pa ti deluje čudno zamućeno.

Uslikaj ekran pre sustanja nc

Ljudi, hvala za foru promene fonta!
:pivo:

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Možda imaš neku ikonicu u tom delu koja je druge boje pa ti deluje čudno zamućeno.

Ma tako mi i kada ga spustim preko neke app a i na home screen-u. Evo gledam sada preko dana nema uopšte da se vidi tako nešto, mora da je zbog nekih podešavanja za ekran za noć. Videću večeras opet da izmenjam ta podešavanja mada msm da sam probao sve žive opcije.

Edit: Sada gledam ovu sliku što sam postavio a i kolega Željko i ne vidi se sada uopšte taj problem, tako da je sigurno do nekih podešavanja,samo da provalim do čega je.

Poslednja izmena:
Dosta sam razočaran u rad animacija, nisu tečne.
Bratov note 8 pro radi bolje
Nadam se sa će ispeglati u narednim nadogradnjma

Evo sad sam slikao drugim fonom jer ne znam dal se uopšte i videlo kada vi gledate na vašem uređaju. Uglavnom ovde je spušten notifikacioni meni dok sam u settings-u (reading mod, anti-flicker mod ugaseni, color scheme na saturated podešeno). Kada color scheme stavim na auto tada je malo bolja situacija... IMG_20200913_191644_858.jpgIMG_20200913_191642_797.jpg

Kakav je Mi Note 10 Lite u poređenju sa Redmi Note 9 pro? Konkretno, koristio bih ga najviše za fotografisanje i snimanje. Da li postoji neka bitnija razlika zbog čega bi se dodavalo nekih 50, 60 EURa? Kvalitet slika me dakle zanima, i koliku ulogu drugačiji tip ekrana igra u svemu tome.

Sutra Happy hour 18h-20h, biće 33.999din... Screenshot_2020-09-14-18-21-15-722_com.opera.browser.beta.jpg

Kada bih hteo da reinstaliram miui12, posto mi animacije ne rade kako treba mozda mu pomogne reinstal, da li samo da idem da ga vratim na fabricka podešavanja kroz telefon ili postoji bolje resenje?

Vracanje na fabricka je uvek savet posle tih velikih nadogradnji kada postoji problem, mada mnogi rade i preventivno, po navici.

E sad, ja sam u vise navrata citao da je bolje uraditi fabricki preko recovery menija, kao bolje je nego preko podesavanja u telefonu. Da li ima osnova za takvu tvrdnju ne znam, ali ja oduvek kada bih radio fabricki to bi cinio preko recovery.

Imas neko uputstvo za taj oblik resetovanja?

Kad otkljucavam telefon na fingerprint, zadrzim prst i prilikom animacije zatrokira ekran, izlete neke linije :D

Poslednja izmena:
Kada je ugasen, pritisnes i drzis dugme za ukljucivanje i dugme za volume up, i drzis dok se ne pojavi mi logo, onda pustis oba i uci ces u recovery...

Samo imaj u vidu da kada tako resetujes da moras obavezno da se ulogujes sa google nalogom i mi nalogom ako ga imas.

Uradih reset, a sad isplivavaju neki novi bagovi :))

Recimo ovaj sa slike, slova se lome i nestaju, izlaze neke linije umesto slova kad kucam u tt

Facebook mi je crn, inace nisam imao ranije crnu temu

B92 aplikacija ima problem sa bojama takodje

9375615d845d2e2e1cc5512ac14d5acf.jpg

@darkonda

Probaj da uradis preko xiaomi flash tool da ubacis ponovo isti rom, pogledaj na netu imas kako se radi pa odradi to, samo polako i pogledaj vise puta kako se radi da budes siguran da ces znati da odradis. Samo pre nego sto pocnes sve da radis sacuvaj podatke (slike, muziku, video, SS i sta sve vec imas u memoriji telefona) na racunar.

Ako neces da se time zamajavas onda odradi ponovo hard reset.

Znate gde je bio problem, dark mode!

Kad je uključen telefonski dark, i kad odete u opcije na telefnu pa i tamo je za tu app stikliran dark pa plus sama aplikacija ima svoj dark mode dolazi do sukoba i pravi bagove u bojama.

Sve reseno sada :)

Uglavnom aplikacije koje imaju svoj dobar dark mode, nemojte da dozvolite da telefon sam u toj app prebacuje na dark.

gledao sam ovaj fon (skupa sa a71) kao jedan od mogućih naslednika za poco f1, ali vidim po raznim recenzijama da su mu kamere dosta lošije od a71.

ima li neko ko je koristio dugo poco f1, pa da uporedi stock poco f1 kameru sa stock mi note 10 lite kamerom?

Glavna kamera nikako ne može biti lošija s obzirom da je Sony IMX686 prosto bolja od ISOCELL GW1 koju ima A71, iako su ista klasa.

Ostale jeslu lošije, selfie kamera je posebno skromna na ovom telefonu, imao sam pre RN8 Pro i i Mi A3, oba su imala neuporedivo bolje selfie kamere.

I ove dodatne kamere su slabije u odnosu na A71.

Svakako bih rekao da A71 poseduje bolji komplet kamera od Mi Note 10 Lite.

Meni su bolje slike na MiNote 10 Lite što se tiče stock kamere, jedino sto Poco kida sa gcam(2god sam bio na Poco-u pa sam prešao na MiNote 10 Lite)...

Mene samo nervira selfie kamera, ako je iole slabije osvetljenje jako loše fotke pravi.

Nekada bukvalno se udaljim u ugao sobe dalji od prozora i fotografije budu na nivou moje stare Nokija 6.1. To je isti onaj senzor koji stavljaju u Redmi Note telefone, nekako više služi da posluži nego da bude kvalitetan.

na papiru glavna kamera bi trebala biti bolja, ali nije... verovatno je softverski unazađena. za ostale kamere nema previše priče, jasno je da su lošije. prednja kamera je lošija i od poco f1 prednje kamere.

a evo i poređenje sa a71 kamerama (još je ovo pre one ui 2.1 update-a gde su još poboljšali kameru na a71):

Meni je recimo na tom primeru Mi Note 10 Lite bolji, prosto iz jednog razloga, boje su prirodnije.

Dovoljno je videti kako Samsung naglašava zelenu ili žutu, izgleda kao kolaž... No kako god, mislim da je poređenje u finesama i da svakako se ne može reći da je jedna kamera prosto bolja od druge, jer su praktično dve kamere iste klase dva različita proizvođaća.

Mi Note 10 Lite gubi sve ukupno, jer sve ostale kamere su slabije, a ponajviše selfie kamera koja ako je nekome iole bitna može biti legitimna mana celog telefona.

Sve, ali kad je youtube snimak merilo za kvalitet kamera

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Da li na ovome telefonu moze da se instalira gcam, bez rutovanja?

Kako se onda ljudi zale na kameru, ako moze da se ubaci gcam?
Je li moguce da je i sa gcam, kvalitet osrednji?

Razmazili se, hoce sve za 280e. :)

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Ljudi moji baterija je toliko dobra, amoled ekran toliko pristojan, pristojne brzine, da ta selfi kamera ne sme da se dovodi u pitanje da li uzeti telefon ili ne

Ne znam da li cu 15 puta da je upalim u godinu dana

Glavni senzor kamere sa gcam pravi solidne fotografije.

Ne znam sta bi vi hteli za 300e.

Uzmite s10 za 500e i vijajte uticnicu

Poslednja izmena:
Meni je selfi skroz nebitan, mozda sam 10 slika takvih napravio za 5 godina.
Meni je posle Nexusa 5X svaka kamera inferiorna, nebitno koji je model, prosto Google je sa 5X i 6P pokazao kakve bi azdaje pravili, kada bi hteli, i onda vidim neki uporedjuju slike na Samsungu i Huaweiju.
Meni se ovaj 10 lite svidja zbog izgleda, baterija mi je isto jako bitna, cip je isto sasvim ok, za cenu koju kosta.

Nazad
Vrh Dno