Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Zato ja spojim notifikacije na sat i telefon u ranac [emoji16]

Ne radi aplikacija,
A ovaj glupavi tapatalk se usere u rezoluciju slike ne bi li te naterao da platis vip
Vazi malo sutra

cb0a761afe48e0384b16cbca5467aff2.jpg

Jel vidis da ti dole pise calculating, sto znaci da jos nesto racuna i obradjuje podatke. Ako si sada instalirao GSam onda ne mozes da ocekujes dobre podatke ali ako je od ranije onda se nesto debelo zaglupeo, ili mu odradi clear data pa vidi kako ce se ponasati ili skini zadnju verziju ako je ovo nesto skidano sa neta ovako.

Probao sam sada Radio. Veliko razočaranje. Interfejs užasan, ne postoje podešavanja za zvuk, RDS i ostalo.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Da li ima gcam za ovaj fon?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Tečnije radi ,više podešavanja.

Gesendet von Mi Note 10 Lite mit TT

Ovako sam radio, uspešno. Prvo čekanje 7 dana na otključavanje i onda ovo. Samo moram da ga ga unrootujem jer mi ne rade aplikacije za banku.

Gesendet von Mi Note 10 Lite mit TT

Zasto ne moze da se koristi 64 mpix kamera na gcam?

Bilo bi lepo pre nego što prospeš svoje znanje da proveriš o čemu pričaš. To što u pikseli grupisani po 4 ne znači da je kamera od 16mpix.
Evo ti primer quad bayer senzora.
Pogledajte prilog 289415
Ali algoritam od gcam ga prepozna kao senzor od 16mpx i da bi se moglo fotografisati 64mpx sa gcam treba mod.

Edit
Zasto onda i u miui stock kamera aplikaciji ako zelis da fotografises u 48, 64, 108 mpx moras da aktiviras taj mod. Zasto onda ne fotografise uvek u full.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ali algoritam od gcam ga prepozna kao senzor od 16mpx i da bi se moglo fotografisati 64mpx sa gcam treba mod.

Edit
Zasto onda i u miui stock kamera aplikaciji ako zelis da fotografises u 48, 64, 108 mpx moras da aktiviras taj mod. Zasto onda ne fotografise uvek u full.

#1 Pa gcam app je i sama modovana da bi radila na više uređaja, da bi razdvojio quad bayer u pojedinačne piksele verovatno treba neki algoritam koji nije deo gcam aplikacije.
#2 Zato što je kvalitet slike skoro uvek bolji u 16mpix.

I sta onda nije tacno u mojem postu? Ne u ovim odgovorima tebe vec clanu koji je pitao zasto gcam ne moze da fotografise u 64mpx.

Sto se tice pod 2. Trebali su staviti pravih 64mpx ili 108mpx senzore i da fotografise u tim rezolucijama pa kome se ne svidja kvalitet da moze da smanji rezoluciju na 16 ili 12 kao nekad na starijim telefonima.

I sta onda nije tacno u mojem postu? Ne u ovim odgovorima tebe vec clanu koji je pitao zasto gcam ne moze da fotografise u 64mpx.

Sto se tice pod 2. Trebali su staviti pravih 64mpx ili 108mpx senzore i da fotografise u tim rezolucijama pa kome se ne svidja kvalitet da moze da smanji rezoluciju na 16 ili 12 kao nekad na starijim telefonima.

Pa nije tačno kad kažeš da nije senzor sa pravih 64Mpix.

Pa u pravu je covek.

Nije sezor sa pravih 64MP. U svetu kamera seznore sa Bayer filterom zovu senzorima sa "efektnim" MP a ne pravim.

U slucaju IMX636 kamere, to je Quad Bayer senzor sa efektnih 64MP koja specifikacijski odgovara kameri od 16MP.

Samo da ispravim IMX686, greska u kuckanju.

Uglavnom, nisam ni stigao da obrazlozim a ne volim da ostavim neobrazlozeno. :D

Kao sto je Tomiprunet pisao, jedna stvar je ova kamera a sasvim druga "prava" kamera od 64MP koja bi nudila opciju rezolucije sa 16MP.

Sony je prvi koji ne kaze da je ovo kamera od 64MP, nego je lepo deklarise bas kao kameru sa efektnih 64MP, a zatim se jos pokriva tehnickim obrazlozenjem da je senzor deklarisan 64MP upravo po metodi specifikacije efektnih piksela.
I na isti nacin deklarsu sve svoje Quad Bayer senzore, za razliku recimo od Samsunga koji svoje "48MP" ili "64MP" tako javno ni ne deklariše kao napakovane njihovom Tetracell tehnologijom softverske intepolacije.

Nije laž da ova kamera ima 64MP, ima, ali je jasno navedeno kako ih ima, poseduje ih zahvaljujući implementaciji i specifikacije zasebne metode, koja u svojoj srži podrazumeva softversku manipulaciju veličinom mikrona piksela.

Sve to navedeno uopšte ne bi važilo niti funkcionisalo sa pravim 64MP senzorom, prosto, zato Quad Bayer tehologija jeste nešto što je praktično koliko i marketinški efektno.

Kao da je bitno da li ima 64 ili 16.
Evo pixel i iphone razvaljuju sa 12. Pixelaza je tu najmanje bitna.

Izašla 12ca OTA

Mi Note 10 Lite - Global Stable V12.0.2.0.QFNMIXM
[emoji414]01/09/2020
[emoji392] Recovery ROM
[emoji392] OTA Apply to V11.0.8.0

[emoji821] @xiaomiui | Chat | @miui_download | Update Chat | App

https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0...QFNMIXM-V12.0.2.0.QFNMIXM-9b1dc50738-10.0.zip

https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFNMIXM/miui_TOCOGlobal_V12.0.2.0.QFNMIXM_40c0e5edc1_10.0.zip
Recovery ROM

Moj je 11.0.11.0. global, nemam ponudjen update

MIUI Global 11.0.11 je i kod mene, ali sa Telenora pa moguće da ako je sa provajdera malo kasni.

Znaci da ce malo da okasni? :)

Vrh Dno