Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 4

coavasic96

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2014
Poena
210
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Yoga Pro 9i
Mobilni telefon
IPhone 13 Pro Max | Poco F3
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Naslednik Mi Mix 3 / 3 5G modela. Predstavljanje se ocekuje 24og Septembra. Neke od procurelih specifikacija:

-5G module;
-90hz display;
-97.77% screen-to-body ratio;
-4500 mAh battery;
-Mi Charge Turbo 30W (wireless charging technology);
-50W fast wired charging;
-108MP main camera; 1/1.33" sensor size;
-Periscope camera;
-Pop-up selfie camera;
-Snapdragon 855+;
-Up to 12gb of RAM;
-MIUI 11 based on Android 10;

Cena jos uvek nije poznata ali se ocekuje da bude najjeftiniji 5g telefon, takodje nije poznato da li ce imati i 4g verziju.
Ako se ove specifikacije obistine bice ovo najkompletniji telefon koji je Xiaomi predstavio.
Potencijalno ce se zvati "MI Mix Alpha"

Poslednja izmena:
Mene od svega tu zanima kako ce se pokazati taj novi senzor samsungov,po specifikaciji deluje mnogo dobro.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Videcemo, senzor kao senzor bi morao biti dobar. Mada na njega ne gledam kao na 108 mpx nego kao 27mpx (2x2 pixel binning) ili cak 12mpx (3x3 pixel binning). Sve zavisi kakvu optiku ce staviti, kakav softver kamere ce biti. Steta opet sto OIS nece imati, mada ne znam ni da l je moguce ovoliki senzor spakovati sa OIS-om u telefon normalnih dimenzija.

Pa da on ustvari slika sa 27mpx stalno,po danu ce mislim da kida u svim uslovima,sad u mraku ne znam zbog OIS sto nema kakav ce tacno biti,veliki je senzor nebi trebalo da bude los,po meni mislim da nista nece biti losiji nego ovi senzori u huaveju.

OIS bi mogao, ali samo u 2 ose, tj. takav OIS ne bi bio na nivou ostalih. Verovatno nece imati nikakav.
Velicina senzora je impresivna, bas me zanima kako ce se pokazati i sta ce uspeti da izvuku softverski.
Ako bude vrhunski, gledajuci i ostale specifikacije, ne verujem da ce se zvati mix4, mozda dobije drugo ime. Spominje se i zakrivljeni ekran, to mi se nikako ne svidja.

Odakle vam taj info za OIS u dve ose samo?
Zar trojka nije imala 4x? Ako ne gresim....

Imala je al je dosta manji senzor bio od ovoga.

^Senzor je ogroman (bar kad su telefoni u pitanju), za dobar OIS je potreban prostor.

Evo danas predstavljen vivo NEX 3 sa onim icocell 64mpx velikim.mislim da nema OIS,al izasao vec jedan video na netu u detalju dosta boljibod note 10 plus u par primera.

Jedva cekam Mi Mix 4 ,da vidim i to cudo od telefona :) Zna li se pouzdano kada ce biti pusten u prodaju?

Meni bi iskreno bilo veliko iznenadjenje da telefon iz Mix serije ne bude imao OIS. Pored svega ostalog, svih premium stvarcica. Uz naravno cenu, ovo nece ici ispod 500-550e, a realno i ne treba.

Ni Mi 9, 9T, 9T Pro nemaju ois, pa se dobro prodaju. Inače slazem se da bi trebalo da ga stave.

Послато са SM-G973F уз помоћ Тапатока

Ni Mi 9,9T, 9T Pro nisu telefoni Mix serije koja je na samom vrhu Xiaomi ponude od svog nastanka. Ja ovde ocekujem OIS bez ikakvih kompromisa.

Kažu ovde na forumu da ga neće biti.

Послато са SM-G973F уз помоћ Тапатока

Pa veoma tesko da ce ga biti zbog velicine senzora.

Ovaj senzor ce najverovatnije biti u s11 seriji i imace ois sigurno..

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

I to je moguce,mada ima jos do s11 pa cemo videti za koji ce se senzor odluciti.

Sta sve ljudi na ovom forumu pisu.....

A posebno je interesantno sta se pise dok se telefon zvanicno ne predstavi.

Pa zato forum valjda i služi ?? Neko je pročitao ovo, neko ono i tipuje se šta će biti. Normalno, ide novi senzor, novi procesor itd, itd.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ne bih bas slozio u svemu, ali dobro :d

Elem, ponavljam telefon koji je najavljen sa 90hz ekranom, ovakvim screen to body ratio-om, 5g podrskom i na kraju radi se o samom vrhu ponude proizvodjaca, a da dodje bez OIS-a...Nema sanse, no dobro nije daleko 24ti, da ne pisem i ja kao pojedini.

Ako stave OIS onda su prešli igricu što se tiče kamere, 99% neće biti. A kamera će svakako i bez toga biti na nivou ostalih.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako bude sve tako napucano sa spec kao sto pisete,ne ocekujte cenu od 500-600e...

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Pa realno i treba da bude 600e ako se sve obistini. Mi 9 je u startu bio 450e po oglasima.

kad bi imo i periscop zoom cameru i ois na glavnoj eto i meni nov telefon posle tolko godina nosenja galaxy mege 6.3 pa neka bude i 600e...

a sta fali waterfall ekranu nisam u toku ?

Ružno, beskorisno, još veća mogućnost pucanja u odnosu na edge, ne postoji nikakva zaštita.
Ravan ekran je majka, bio i ostao.

meni obrnuto, baz izgleda super takav ekran, eno kao recimo vivo nex 3 uff milina, em moz da posluzi i za notifikacije a za zastitu i pucanje u pravu si.

Vrh Dno