Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 3

Uglavnom su univerzalni, samo ja nisam primetio bas nesto posebno u njima, naravno dok mi nije skrenuta paznja :)

Jel moze neko molim vas da mi objasni gde i kako da resim problem sa ekranom? Desava mi se da uvece sam kao da upali neki night light il tako nesto, i onda mi je sve nekako zuckasto, i ne mogu da provalim kako to da resim, a svi ti nocni/za citanje modovi su iskljuceni koliko vidim.. prvi put sam na Miui i neke stvari jos ne mogu da skontam i posle 2 dana

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Settings - display - reading mode - prve 2 stavke off. Ja sam na xeu mada mislim da je i na običnom MIUI na istom mestu.

Onda je takav displej,moguce da vuce malo na zuckasto....koji kolor profil koristis?

Sent from my S9

Nije do njega, koristim increased contrast, ali ovako mi pozuti od jednom tek uvece, po danu nije bilo tako, sta me jos vise buni je to da je sad tako zuckasto na ovom profilu i na standardu, do duse tu malo manje, ali kad prebacim na automatic contrast sve je normalno.

Hmmm cudno....mozda ima do ambijentalnog svetla tj uslova u kojima ti gledas u ekran,pa oko vidi drugacije belu boju u drugacijim svetlosnim uslovima...ja sam imao taj trip sa Mix2. Uvece,kad upalim rasvetu u dnevnoj,uvek mi je bela vukla na zuto,dok mi je po danu sve bilo ok....isto je u pitanju bio Incrased Contrast mod. Na automatiku je bela hladnija svakako.

Sent from my S9

Pa ne znam, al ovo mi sad izgleda isto kao na A1 kako mi je bilo kad ukljucim "nigth light". Po danu mi je increased skroz ok kao i na automatic, dok mi je na standard kao zuckasto al malko samo. E sad trenutno na increased mi je bas kao sa tim nekim filterom da je, a standard malo jace nego po danu, dok automatic cini mi se isti kao po danu.

Probaj da ukljucis Night Light pa onaj slajder pomeri skroz u neutralno.

Ako je bug da je always on, ovo bi trebalo da pomogne.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
1abc68097526b6c8641f7bfee3070584.jpg

Mogu reading mod da ukljucim i pomerim slajder skroz u levo, to popravlja situaciju u nekoj meri, ali ne da belo bude belo kao po danu, ako me razumete. Takodje, kad je to ukljuceno ne moze da se menja iz increased contrast dok se opet ne iskljuci taj reading mod.

Jutros u 6 mi je sam prebacio u normalu, znaci ko da se nesto ukljucilo i onda iskljucilo, i sad je opet sve normalno..

Meni se cini da ti je ova opcija Good night's read aktivna, sve ide ka tome

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Nesto ukljuci samo je znam sta jer sve stoji pogaseno.. ne verujem da je uspeo nekako da povuce sa proslog tel podesavanja a da sad ne vidim to nigde, tamo je bilo namesteno da pali u 22h pa do 6h.

Nije ti ukljucena DND opcija? mozda tamo ima negde neko podesavanje.
Mozda ti je to bila greska ako si prebacivao podesavanja sa starog telefona na novi. Obicno je najbolje da se na novi telefon, tj setuje as new, kao novi.

Nije ni Dnd ukljucen, a kad sam ga setovao samo sad uradio back up sa Google naloga, zbog aplikacija i slika, a sad sta he povukao ne znam.

Možda color correction? Ništa više mi ne pada na pamet. Možda ako podešen na automatsko osvetljenje podešava sam i kontrast? "MIUI feature" neki :d

Ne znam ali tacno se vidi da u određenom momentu uvece "ukljuci nesto", a jutros sam video da se u 6h iskljucilo

Da li ti je namešten onaj live wallpaper što prati izlazak i zalazak sunca?

Nije, obican neki sam stavio, mislim da je Poco-ov

Da probas da uradis factory reset? slike prebacis na google photos, a aplikacije ponovo instaliraj. Cisto da vidis da li je do necega zbog povlacenja sa googla, ili nesto drugo.

To i ja mislim da ostaje kao jedina opcija, al mi je sad to posao ozbiljan ne mogu stici, a taman sam sve ostalo podesio, al ako ostane ovako moracu mozda za vikend ako stignem da probam i to jos.

Pa, ako se tako menja u tacno vreme, sigurno je negde nesto do podesavanja. Ne znamo kad nemamo tvoj telefon pored nas, pa ne mozemo videti. Mozda nesto u developer opcijama? koji rom koristis?

Stock global, tako kako je stigao, nisam do sad koristio Miui pa mi je jos uvek ponesto nepoznato.

Edit: Miu global stable 10.3.1.0

Poslednja izmena:
Ja sam 99% siguran da mu je odlepio reading mod kada je radio restore, tako da factory reset odradi kad stignes i to je to, ovako do prekosutra mozemo da nagadjamo sta je :)

Pa tako i mislim da ce biti, al hvala svima na idejama u svakom slučaju [emoji4]

Telefon jeste dobar....uzeo sam ga u vipu....i jeste amoled ekran ....i to samsungov ...valjda tako sam pročitao..i hardver je jak ...samo nije mi jasno da telefon od 80 000 dinara 4g ...telefon ...jednostavno nema video poziv ....ili sam ja......probao sam sa starog samsung j7 da pozovem jednostavno nije moguće ...a uzeo sam ga umesto pocophon f1 baš zbog ekrana koji je od ivice do ivice nema nigde kamere napred što se memorije tiče preko glave su mi memorijske na koje mnoge igre i aplikacije nisam ni uspeo da prebacim a i da jesam memorija telefona i dalje zauzeta...tako da 128 GB mi je sasvim.....a i da bude neki 4k jednostavno OTG pa na USB. ...a što se tiče 3.5 milimetarskog....konektora jednostavno uz telefon dobijate adapter koji usb c pretvara u isti taj ...tako da ....sem ovo za video poziv nije mi jasno ...udjete u poziv i jednostavno nema video poziva ...a što se tiče toga da me je prošla volja možda još prvog dana ..pa kao i sa svakim telefonom ...sem što mi se sve više i više svidja telefon...sem da sam uzeo samsung s10 plus...ali nebitno samo kao što rekoh video poziva nema ....a u BENCHMARK.TESTU to jednostavno ne piše nigde

Cek, jel si slajdovao fon kad si usao u video poziv? :d
Mislim, glupo pitanje, ali mozda je do toga... :d

Naravno da je u tome stvar, znao bi i on da je samo jednom rečenicom konsultovao google umjesto što se raspisao ovako :D Mi Mix 3 je odličan uređaj...

Sent from my Galaxy S10e using Tapatalk

Pa valjda je pre nego sto je uzeo tel video da je slajder, mislim to mu je prva stvar i marketing.. mozda je mislio na direkt video call iz dialera, nadam se. Inace super tel, a vidim sad je na popustu u Mi storu i za 50k ne znam sta bi bilo i blizu ovome [emoji3]

Sigurno je mislio na video poziv iz dialera a to koliko znam ima samo na samsungu i nije potreban internet.

Послато са Redmi Note 6 Pro уз помоћ Тапатока

Vrh Dno