Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Ovaj modul radi :)

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ja baš sedim i ramišljam kako dobro izvlači *******o svetlo i što bi bilo dobro da mogu da ubacim ovaj algoritam u neki moj aparat.

Upravo je ovo presudilo (mada i mnogo pre gcam) da sa sobom na odmorima, glavni foto aparat bude upravo mobilni telefon. I dalje teglim aparate, objektive, tripode, monopode, i na kraju navise slika napravim sa mobilnim. Sada sa gcam, ne pada mi napamet da potezem bilo sta drugo od aparata. Slika, direkt iz aparata je mnogo dobra, uz par pritiska u Snapseed-u bude savrsena za porodicne slike i tu se prica zaavrsava.
Koliko tona slika u RAW formatu imam na kompu, da me prosto muka hvata da to obradjujem. Ovde sve gotovo iz momenta.
Ne znam sta da kazem, ali ja sam jako odusevljen :)

Miui 9 odlican po bateriju :)
36f162a885af58b215cd5aa9b7a4547f.jpg
359de3d691aa7d4f18931ac7bf23de36.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Kod mene sve standardno [emoji16]
364bed1ed983b26e0b04c24981277b25.jpg
7d21c202d29680335ad718f14bef64b6.jpg

@vlawyer (moze i neko drugi, nije frka :))

Kazi mi da li si za Amplify koristio neki tutorial. Videh na YT nekih 15min kucanja, menjanja default vrednosti 240 na nesto mnogo vece. Baterija mi je za slicna ili mozda slabija nego na miui, pa je sad to doslo na red za sredjivanje.
Za grinify, da li sve zivo stavljate u hibernaciju (sem nekih programa koje bas treba da imam bez hibernacije, tipa Runtastic, HERE i sl.)

Ja u greenify stavljam nebitne stvaro koje mi rade u pozadini. Instagram, aliexpress i slicno.

Trebalo bi da jeste, bude ga notifikacije i sl.

Ako je jos ko na Resurrection Remix, nek prijavi kako mu je punjenje. Meni je stalno Slow Charging i sporo puni. Vidim da imaju problema na xda i niko resenje. Koristim original punjac.

Ako je jos ko na Resurrection Remix, nek prijavi kako mu je punjenje. Meni je stalno Slow Charging i sporo puni. Vidim da imaju problema na xda i niko resenje. Koristim original punjac.
Samo skini buildup.prop, i izmeni jednu poziciju

persist.usb.hvdcp.detect=true

@vlawyer (moze i neko drugi, nije frka :))

Kazi mi da li si za Amplify koristio neki tutorial. Videh na YT nekih 15min kucanja, menjanja default vrednosti 240 na nesto mnogo vece. Baterija mi je za slicna ili mozda slabija nego na miui, pa je sad to doslo na red za sredjivanje.
Za grinify, da li sve zivo stavljate u hibernaciju (sem nekih programa koje bas treba da imam bez hibernacije, tipa Runtastic, HERE i sl.)
Ja dok odgovorim - može i da život da prođe... :d
Ovde sam gledao mahom i tu imaš dosta primera šta i kako može da se ograniči:
https://forum.xda-developers.com/android/general/guide-extreme-battery-life-t3095884
Imaš i veliki thread na XDA o Amplify:
https://forum.xda-developers.com/xposed/modules/mod-nlpunbounce-reduce-nlp-wakelocks-t2853874

Neko generalno upustvo za Amplify je - uđeš u maniju u wakelocks, Alarms i Services i vidiš šta srče bateriju (Amplify treba da radi neko vreme da bi prikupio informacije).
Potražiš onda lepo na nekoj od tema (na XDA ima search trhread u zaglavlju) da li je to OK ograničiti ili blokirati i eto ...

Nikad nije kasno, hvala u svakom slucaju. Ubacih ono u build.prop, jos sam stavio i hvd start valjda, odradio amplify, izdrndao telefon da spadne na 10%, stavio na punjac, kad ono rappid charge :D Opa, to je to. Sacekao da se napuni do 59%, morao da krenem negde, skinuo sa punjaca. Napolju citao vesti, skljocao gcamerom, dodjem kuci 59%. Krenem neki Youtube link za aplify da pratim na kompu, a na telefonu stelujem, posle 15 minuta 59% :)

Da li je meni napokon svanulo, da i ja osetim cari velike bakterije :D

Skinuo sam i ja Aplify mada uz Mokee ima Aegis, gde mozes ogranici aplikacije da teku u pozadini

... jos sam stavio i hvd start valjda...
Šta ti je ovo hvd start? Linuju u build.prop sam stavio, ali ovo drugo ne kontam šta je.
Ps: imam original punjač CYSK10-050200 (5.0v 2000mA) i uvek je slow charge

Ja sam stavio prvo onu liniju sto rece kolega, i nista. Onda na netu nadjem da je neko stavio i ovo sto si naveo, i opet kao nista, dok nisam potrefio punjac i kabl :) Sad mi krene kao slow i posle napise rappid :D

Ma jasno nego ne znam gde da stavom ovo "hvd start" što pominješ ? Isto u build.prop ?
E sad - pustiću ga i ja da vidim da le ća se "preobrati" u fast charge - ali definitivno startuje slow (imama 2 original Xiaomi punjača)

Ja sam ga samo stavio ispod onog koleginog :)
U build.prop.

PS. Probaj da ga pustis ispod 10%, pa ga onda natakari na punjac...

Poslednja izmena:
Jel probao neko kernel auditor sa playstore, tamo ima opcija da se uradi Enable fast charge?

Izasao update miui9 ota :)

Poslednja izmena:
Moze link ka gcam-eri. Probao jednu i nece.

Opet isto, puca na pokretanju.
e0645be367c92019d8e58d6dfda288bb.jpg

Si dodao string u BuildProp?

Tek sam uzeo tel, nisam bas sa kinezima pod ruku. Moze malo pojasnjenje? [emoji3]

U Build Prop editoru dodas ovu stavku kao kod mene sto je pod rednim brojem 413

uploadfromtaptalk1512307408654.png

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Hvala, radi sada. Da li i kod vas kada slikate u mracnijem upali blic dok fokusira i kada treba da opali sliku on ugasi blic?

Samo skini buildup.prop, i izmeni jednu poziciju

persist.usb.hvdcp.detect=true

Nemam tu liniju u build prop?

Inace jel neko narucivao original bateriju? Ova njegova oslabila. Prilikom slikanja sa gcam telefon se gasi iako ima 60%.

Nazad
Vrh Dno