Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Ja sam na Mokee, SOT 10h +, koristim google cam, neku od poslednjih verzija, radi bolesno dobro. Xposed mozes obrisati sa system uninstall(root)

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Miui 9, xposed i gcam rade bez ikakvih problema.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Meni pravi problema samo kad je ukljucen hdr. 50% sanse da pukne, 49% sanse da uspe da uslika ako odem odmah u galeriju i 1% sanse da uslika hdr a da ne odem u galeriju. Koja si podesavanja satvio u gcam.
Ja sam postavio
Model: nexus 5x,
Config camera HDR+: Nexus 6 hdr plus auto
OmniVision module off

Ova Gcam ko da je ukleta. Sad jedva da radi, non-stop puca (kada ukljucim hdr). Skidam Mokee, mini gapps, supersu, pa ce da vidimo. Ne ide mi se sa MIUI, al sta da radim, ubi me u pojam gcam.

Poslednja izmena:
Nastavak monologa :)

Skinem mokee, skinem gapps, skinem supersu. Sve fleshujem, krene boot, krene setup, krene Close app :D
Znaci tek biram koji cu jezik i momentalno izlece Xposed installer has stopped - Close app.
Lagano mi se povraca...

PS. Odakle taj xposed? Ugradjen u sam rom ?

PS2. I ovde puca gcam, reboot to TWRP, recovery...zbogom

Poslednja izmena:
Nastavak monologa :)

Skinem mokee, skinem gapps, skinem supersu. Sve fleshujem, krene boot, krene setup, krene Close app :D
Znaci tek biram koji cu jezik i momentalno izlece Xposed installer has stopped - Close app.
Lagano mi se povraca...

PS. Odakle taj xposed? Ugradjen u sam rom ?

PS2. I ovde puca gcam, reboot to TWRP, recovery...zbogom
Uplodovao sam gcam koji radi
https://ufile.io/rv6pi

U nastavku ti je moje podesavanje, ne puca, vadi max iz kamere. Jako lepe slike pravi, video snima 60fps

Xposed je i meni prvi put pukao, ušao ponovo i isao enable, to je to. Mada koristim samo flat status bar od xposed
9d78a1a108c38e0f8a81dc14cd78f53d.jpg

P. S. Namesti kako sam i ja, i nece pucati

Poslednja izmena:
Ja skidao gcam po raznim forumima, umesto da sam otisao na xda, i u temi za Mi Max lepo stoji gcam koji radi, i stvarno radi :) Ja sam mentool :)
Probacu i ovu tvoju kameru, bas da vidim...

Probao sam i ovu sto si okacio, i radi i ona, ali mi nekako cudan interfejs. Nema one ikonice gde pise hdr i znak otkaceno, odn. nema opcije da iskljucim, ukljucim i stavim na auto HDR opciju...

PS. Nasao sam je u advanced opcijama, mada kad sam je ukljucio, sve je pocelo da se raspada :D. Drzim je one sa xda. U vecini slucajeva lepo radi, mada pukne po koji put...

Poslednja izmena:
Ista podesavanja su i kod mene.

Mozda, ja sam na primeu. Mada.sumnjam da binse tako ponasao telefon. Jel si dodao ovu poslednju liniju u build prop?
a07d7b74542ccd055bd1bb78e1d81d5e.jpg

Da, to mora da se stavi da bi se uopte i pokrenula. Izgleda da sam u pravu. Startovao sam razne igre, programe, probao da snimam i odmah pukne. Ocistio memoriju i dobio nekih 700mb slobodnog ram-a i tad normalno radi.
Definitivno za hdr treba puno ram-a, kojeg ja bas i nemam.

Ja sam primetio da vuce dosta rama, da.

Evo i ja da potvrdim da ova verzija koju je okačio iH8Sn0w kod mene na RR radi sa setovanjima gore. Hoće da pukne i nisam suguran da li je bolje od prethodne koju sam imao ali radi, lepo hendla jako kontrastne scene i izvuče dodatne oštrine ... Hvala iH8Sn0w :)

@hektor2 kad instaliraš novu verziju gcam-a uradi force stop->clear cache->clear data->uninstall

Da li je mozda neko isprobao neki ROM koji ostavlja vise rama. Ovde na miui 9 na misice mogu da imam 700mb slobodno (obicno 400-500mb)

Pa Mokee uzima prosecno 1.5gb, ne znam kakva je situacija kad imas 2gb rama

Kada sam probao RR, onako cist, bez instaliranih programa, imao sam skoro 1gb slobodno. E sad, kakva bi situacija bila kada bi instalirao sve sto mi treba...

Kod mene na RR 1717 MB rama free nakon restarta. U svakom slučaju radi Xposed. Ja imam Boot managera, Greenefy i Amplify aktivne...

Ovako. Stavio sam RR, instalirao gotovo sve programe, RAM je oko 800+ MB, google camera radi ko blesava. Ja sam (pre) zadovoljan. Nekako mi nije toliko glatko kao na miui (koristim ugradjeni pixel launcer, pa zbog toga valjda), ali necu da se bakcem oko toga. Bitno je da sve radi, pogotovo gcam. A i promena je dobrodosla. Podesavanja ima da se uk€njas, cak i previse. Baterija mi se cini da nestaje :D, ali sacekacu jos koje punjenje za pravilno vidjenje stvari.

vlawyer, daj mi linkove za xposed koji koristis na RR i neko uputstvo, sta prvo instaliram i sl.
Sta se dobija ako se koristi grinify (i ostali moduli) iz xposed umesto ovako obicno ?
Vidim da neko vice , jao, ne radi lucky patcher za xposed. Koja je tu fora, ako vec ima ovako, obican Lucky patcher ???

Ha, ha baš si se oduševio :)
BTW ja koristim ovaj xposed:
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811
Greenefy ti je prilično poznata aplikacija pa pojuri na netu detaljniji info ako te zanima - u suštini on "zamrzne" aplikacije da se ne bude dok ih ti ne startuješ. Boot manager - ime mu kaže, a Amplify - imaš da kontrolišeš i ograničiš wakelock, alarme i servise (pro verzija za sva podešavanja) . Da ne tupim ima tema na Xda o tome šta kako i koliko je safe da se ograniči/ugasi.
Toplo bih preporučio i Nova Launcher (pro )

Btw koristim i Substratum sa Streamlined light i Spectrum i Ice temama (sve free) pa kombinujem...

Sto se baterije tice, nema jace od Mokee. Zlo

Na prvom mestu mi je da gcam radi (gotovo) bez problema. Ostalo mi je manje bitno, trajanje baterije, fluidnost i sl. Polako, sve ce to doci na red. Za par sati sam se navikao na pixel launcher, vrlo prost i jednostavan sa 4 stavke u podesavanjima :) Odlicno da se ne zamlacujem glupostima.
E jedino me hebe taj "pictures2sd" modul za xposed. On bi navodno trebao da prebaci slike, direkt sa interne na sd karticu. Meni i dalje ne radi. Ni na miui, ni ovde. Da li neko od vas cenjenih kolega moze da isproba ovaj modul i da potvrdi. Nema nikakvih podesavanja, sto je najgore.

Inace gcam radi opasno dobro i samo mi se jednom desilo da pukne, kada sam uslikao gotovo ceo mrak :d

Ne radi taj exposed modul, i ja sam ga probao i obrisao

Davaj koji je :)

Dajte neke primere fotki stock cam vs Gcam. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto se baterije tice, nema jace od Mokee. Zlo

Ja sam ga instalirao, all sam imao nekih fantomskih problema sa programima koji su mi radili normalno na RR. Tipa Android Auto ne prepoznaje programe za muziku, viper4android nije aktivan, itd... Ne mogu više ni da se setim svih gluposti, ali meni je Android Auto bio deal breaker. Sa druge strane - na RR sve od programa radi bez greške, tako da to je kod mene presudilo.

Inace gcam radi opasno dobro i samo mi se jednom desilo da pukne, kada sam uslikao gotovo ceo mrak :d
Pa da! Reci... :D znam sa onog drugog foruma da umeš to dobro da proceniš ;)
Ja baš sedim i ramišljam kako dobro izvlači *******o svetlo i što bi bilo dobro da mogu da ubacim ovaj algoritam u neki moj aparat.
Oduševim se kad uperim telefon u neke lampe, osunčan prozor itd, gledam u ekran (u ulozi viewfinera) i puca sve pregorelo. Tisnem shooter i progledam... :) Pri tom jako prirodno upegla ovaj hdr+, kao da ga nema - što meni i jeste poenta.

Nazad
Vrh Dno