Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Svidja mi se sto nedeljno izlazi update za globe rom, samo dirty flash i teraj

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja sam telefonom prezadovoljan. Pre koji dan sam se vratio sa odmora i sit se naslikao. Odlicno se pokazao. Pogotovo HDR kojeg sam eksploatisao do besvesti na 30+ stepeni (LG se pregrevao i gasio). U zivotu se ne bi vratio na nabedjene samsunge i lg-jeve. Mozda imaju bolje ekrane na hi end uredjajima i bolju kameru, ali za ove pare NE POSTOJI nista sto bi moglo da se meri sa ovom mrcinom.
I svidja mi se sto je sve nekako zaokruzeno. MIUI radi glatko direkt iz kutije, sinhronizovan Note, sms, auto backup programa, nevezano za google nalog (sto mi odgovara posto sam na nesrecu, na sve tablete stavio moj mail, a deca instaliraju goooomile glupavih igara).
Nije samo baterija i dobar ogroman ekran u pitanju. Izrada je takodje odlicna.
Od sad samo Xiaomi.

Danas stigao zeni, uzeo sam joj Note 4X 32/3, za sada je bas zadovoljna. Samo Xiaomi

I kod mene Xiaomi počinje da preovladava,ja sam na MiMax-u a žena na Redmi 3S prime(fantastičan telefon manje dijagonale za nezahtevne korisnike 3/32Gb i baterija od 4000mAh).

Kazite mi da li kod vas automatski upload-uje slike na google photos ? Meni nece, vec moram da udjem u google photos i cekam da mi kaze da ima toliko i toliko slika za upload. Ukoliko ugasim ekran, nece da salje slike. Kad drzim ukljucen ekran, lepo radi, ali opet kazem, nije automatski.
Sto je najgore, isto se ponasa i onedrive, kao i quick pic.
Wi-fi mi je stavljen da uvek radi (i kad je ekran off)

Možda ih miui ubija, pa zbog toga?

Ako nije to onda možda fali rama.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Garant imas restriction od miuija na aplikaciji

Skinuo sam sve restrikcije za ove apps (Battery & performance / Manage apps battery usage) i idalje nece da radi auto upload.
Open Google Photos fully then close it. Click recent apps button, find Google Photos icon, drag down until you see a padlock and release. App won't be killed. Do this for all apps you want to keep alive. Also enable in Auto-start.

Znaci probaj iz app drawer da je zakljucas na katanac i stavi autostart u Security/permission/autostart

Elem, zena je za sada prezadovoljna sa Note 4x, baterija je ubica. Trenutno 40% do kraja i preko 7 SOT. Ispasce veci SOT od Max :). Na benchu je slabiji, oko 62000 naspram 82000 za Mi Max 1

Dobro, razumljivo je jer ipak max ima jači SoC.. Mislim da je neka varijanta redmi note global 4/64 sa sd625 najbolji pogodak.. Imas dovoljno rama uz superstedljivi sd625

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da nw spamujem temu, prvo punjenje, 24 casa+ standby, preko 10h SOT, vadi jaci od mog Max :)

Izasao update za GLOBE ROM 7.9.7, uključujući proslu verziju, promenjen je izgled mail aplikacije(po meni je sada ruzniji). Vracena home stranica gde treba, dirty flash. Ovo je prvi update da nisam dobio OTA obavestenje

Neka informacija kad ce oficijalni rom ota miui9?

I ja sam se prebacio na MIUI 9 i imam jedan problem. Posto u opcijama vise ne postoji Do not disturb, vec je premestena kod volume up, i samim tim mi je sve postalo zbunjujuce.
Kako sad ona radi. Ukljucim prekidac silent i oznacim DND i tu stavim da hocu svaki dan od 23-07h da mi bude tisina. Medjutim, i u 10h meni je i dalje aktiviran DND. Nije valjda da moram rucno da ga palim - gasim ?

MIUI9 beta? Elem, licno ne koristim to, ali mi je sync off stavljen da radi od 22 do 6 ujutru i radi i gasi se redovno

Sad sam azurirao globe rom, svaki dirty

Iako sam odabrao da mi glavni rom bude root-ovan sa supersu, svaki put kad stigne update, nestane root, pa moram rucno da ga instaliram. Ovo malo smara. Ovo kad stigne update, to je u stvari kompletan ramo, ne samo update ?
Ako je tako, onda nema smisla da se izabere ono na pocetku (biranje regiona za GPS, GOVTUNER MOD, Root), jer on ocigledno sve to prepegla sa update-om. Ili pak gresim...

Ako ides OTA, dobijes bez icega. Ja odem na sajt, izaberem u ekspert mode sta mi treba. Skinem i dirty flash

E pa to je to sta hebe nase koke. Znaci meni sve prebrise, i guvernera za bateriju i root.
Meni od prelaska na miui 9 vise ne radi google kamera, a voleo bi da radi.
Mozes li da proveris, ili bilo ko drugi, mada koliko mogu da primetim, samo smo nas dvojica ovde :)

Moze link za app? Ili odakle da je skinem i kako se zove pa cu probati

I ja sam tu,obično čitam retko pišem...;)
Koristim beta verziju sedmice sa MIUI 9 i nemam ama baš nikakvih problema sa ovim telefonom,jednom nedeljno stigne update sa ispravkama bugova i to je to...

Ovo je naziv: GCam_4.4.012.156195200_MI5S_MIUI_Android_7.0_PIXEL_II_XL_v.1.1.apk
a mislim da sam ja pogresio jer nisam odradio enable camera2 api u build prop. To sam odradio ranije i radilo je, ali sam posle toga instalirao novi rom i prebrisao sve do tad i nadam se da je to problem.
I jos mi je problem sto ES file explorer nece da prihvati root. Moram da nadjem root eplorer.

Instaliras miexplorer sa romom, ima root

Nisam gledao na netu jer imam jos 17gb na internoj. Sve sto sam mogao, preselio sam na externu.ima sigurno, i posto imamo root trebalo bi da moze kako smo zamislili

I ja sam prebacio slike, muziku, mape, filmove na sd karticu, ali programe nikako. Nasao sam jedan koji mi nudi da sd karticu formatizujem, pa da se ponasa kao interna. Ne svidja mi se ta varijanta. Ostali programi kazu da telefon ne podrzava prebacivanje na sd.

Si probao mozda Link2Sd app?

Vrh Dno