Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Min min guard, yt adaway, xmiui i greenify

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Xmiui mi ne treba jer koristim Nova Launcher. Minminguard ću probati ovih dana. Greenify sam imao ranije na drugom telefonu, ali nisam primetio neko značajno poboljšanje. YT retko koristim ...

Za sada imam samo App Setting i XAD. Zbog App Setting modula sam i instalirao Xposed.

Ja nw znam ni sta je to :D

"You've done the custom ROM thing, but there are still things you want to tweak. That's where the Xposed Framework comes into the picture. Xposed is a base system that allows you to download modules, each of which can make one or more changes to the UI of your device."

Za Xposed Framework telefon mora biti rutovan (rooted).

Poslednja izmena:
Xmiui radi stvari na nivou sistema. I ja imam kupljenu novu. Ovako napamet, xmiui je odlican za one sitnice koje ponekad zafale. Skip track na volume dugmice, long press power button for flashlight, advanced reboot menu...

ovi kapacitativni tasteri na ovom telefonu nisu osvetljeni?

Na mi max 1 su osvetljeni

Osvetljeni jesu ali dosta slabo, nekada imas utisak da ne svetle uopste.
Max 2 ce imati 5300 mAh vs dosadasnjih 4850 mAh uz S625. To je u principu jako dobar i sasvim dovoljan cipset (iako bi bilo lepo da postoji verzija i sa S660), jos stedljiviji od S650/652 tako da uz veci kapacitet baterije treba ocekivati nenormalno dobre rezultate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tako i meni deluje na prvi pogled da skoro da nema osvetljenja...juče sam gledao u telenoru lenovo phab 2 pro, koji je neka konkurencija mi max, i meni ti tasteri deluju kao da nisu osvetljeni, što je bezveze...nekako nisam ni fan tih tastera, više mi se sviđa bez njih...

Danju i ne vidis, ali nocu bas lepo sijaju.

Ja idem jos dosta sa ovim kecom

@Joxy lomim se da li prelaziti... Sačekaću da se pojavi pa da vidim testove ...
Trenutno mi je najveća prednost dvojke jača baterija :)

Realno sa ovom vadimn2 dana i 8h sota ono opusteno

Pozdrav ljudi, par pitanja za ljude koji koriste MAXA i malo vise informisanih. Jel problem sto ni max ni max 2 ne podrzavaju 4g frekvencije od 800MHz koje se koriste kod nas? Znam da podrzava i frekvenciju od 1800MHz koja se takodje koristi kod nas, kako se ponasa ovako u radu, brzina, unutar objekata, pokrivenost, da li se oseca kod normalnog koruscenja taj nedostatak frekvencije? Da li ce mozda operateri da gase npr. frekvenciju pa da bude problema sa dugorocnijim koriscenjem 4g mreze? Unapred zahvalan za odgovore :D
P.S. sta mislite koja ce cena biti kod nas za MAX2?

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

S obzirom da ce polako, ali sigurno sve vise biti 4G na 800mhz, ako mislis na duzi period da koristis telefon, bolje vijaj neki sa tom frekvencijom. Samo tipa BG, NS i ostali veci gradovi ce biti na 1800, mada imaju i bazne stanice na 800mhz, a sve van toga je 800mhz zbog vece pokrivenosti.

Ima na Ratelovom sajtu koji je procenat kojih stanica, za sada Telenor najvise ima 800mhz, pa VIP koji ima sve vise, a MTS najmanje.

Ja sam kod Telenora i meni jeste problem imam 4G telefon a ne mogu da koristim brzi internet.U Beogradu se to ne primećuje ali u okolini Lazarevca gde živim i gde je Telenor 4G pustio na 800MHz imam problem.Znao sam za taj "nedostatak"kada sam ga kupovao ali sam zbog svega ostalog što taj model nudi progutao to i nekada mi nedostaje a nekada ne.

Ja sam kod Vipa u Nišu, 90 posto vremena provodim u gradu i tu mi generalno i treba brz internet, tako da msm da nece biti problema kao sto kazete da ce 1800mhz biti u vezim gradovim...

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Meni 4g sljaka bas fino na Vip, nemam nikakvih problema

Momci recite mi kakav je osecaj drzati u ruci i svakodnevno koristiti ovaj telefon sobzirom da ima 6.44 inca..ima li poteskoca jednom rukom birati brojeve dok ga drzis u ruci,tipkati poruke,kako izgleda kad ga drzis na uvu dok razgovaras,nije preglomazno,kako izgleda kad se nosi u dzepu???kakva je jasnoca razgovora,itd..dajte malo informacija,razmisljam da sacekam MAX 2 kad krene prodaja,ako se to oduzi jer ko zna kad ce stici na nase trziste verovatno cu uzeti ovaj ali se lomim jer je poveci telefon..

Ja sam koristio 5 telefona sa ekranom od 6 inca ili vise. Svaki pa i ovaj staje u dzep, samo zaboravi na skini dzins :D 6 je ok za koriscenje jednom rukom ali ovaj od 6.44 je vec malo prevelik, tacnije presirok pa ni one handed mod koji smanjuje povrsinu ekrana nije bas od pomoci. Za razgovor je mi max odlican, bas velik napredak od huawei mate 7 koji sam imao pre njega.

Koliko ljudi vam treba informacija xD. Velicina je relativna stvar, imam vecu ruku i meni je super. Problem se dzepovi na pantalonama, mogu se javiti jednom rukom. Mogu da smanjim ekran na 4.5" pa onda jednom rukom. Zvuk je odlican, kako kada zvoni, tako i tokom razgovora. Reprodukcija muzike je isto odlicna, ja licno ne bih vise uzimao manji ekran. Navikao sam na ovu velicinu i prija mi svakodnevno. Baterija je fenomenalna, ali zaista ubica, neverovatno. Ekran je fullhd, super mi je nocu kad upalim Read mode, prija očima.

Odličan zvuk u toku razgovora u odnosu na koji model? Muzika na slušalicama odlična? U odnosu na koji to model?
Meni su to najveće bile zamerke, zvuk tj. jačina u toku poziva, zbog čega sam prodao ovaj model. Zvuk je glasan, ali kao da pričate preko šupljeg zvučnika, okolina sve čuje a vi slabo, ako smanjite opet okolina čuje a vi ništa. Loše rešeno.
I, imao je ono krckanje kad se stegne, sad više nikom ne krcka? Pisali smo o manama dosta ranije, vratite nazad i čitajte.

Meni ne krcka, zvuk je jasan kao na lumia 930, zvuk u slušalicama je kao na l930 koja je imala dolby(sta gos to doprinosilo na slusalicama)

Koliku god shaku imali ovo je dvorucni mob, osim ako niste gorshtaci :)

Odličan zvuk u toku razgovora u odnosu na koji model? Muzika na slušalicama odlična? U odnosu na koji to model?
Meni su to najveće bile zamerke, zvuk tj. jačina u toku poziva, zbog čega sam prodao ovaj model. Zvuk je glasan, ali kao da pričate preko šupljeg zvučnika, okolina sve čuje a vi slabo, ako smanjite opet okolina čuje a vi ništa. Loše rešeno.
I, imao je ono krckanje kad se stegne, sad više nikom ne krcka? Pisali smo o manama dosta ranije, vratite nazad i čitajte.

teško je ovde na forumu naći realne ocene...šta znam, očito je da ovde ljudi brzo menjaju što telefone što druge stvari pa niko neće da kudi ono što će sutra da stavi u oglase...ovo nije prvi put da čujem da je zvuk na xiaomi telefonima tokom razgovora loš (bilo je primedbi i za neke starije modele)...trebalo bi biti realan, kad se sve stavi na papir negde moraju da prave kompromise za ovu cenu...

teško je ovde na forumu naći realne ocene...šta znam, očito je da ovde ljudi brzo menjaju što telefone što druge stvari pa niko neće da kudi ono što će sutra da stavi u oglase...ovo nije prvi put da čujem da je zvuk na xiaomi telefonima tokom razgovora loš (bilo je primedbi i za neke starije modele)...trebalo bi biti realan, kad se sve stavi na papir negde moraju da prave kompromise za ovu cenu...

Imam Mi Max Helium. Imam još uvek i prethodni Sony Xperia Z Ultra koji takođe ima ekran od 6,44 inča. Ne vidim da je zvuk na Mi Max-u lošiji, niti da je bilo šta drugo lošije.

Za ove pare sto sada ima na oglasima da se nadje Mi Max 3gb/32gb je za mene najbolji telefon. Meni baterija, sta god radio, da ne gasim 4g, wifi, GPS...izgura 8-9 sati ukljucenog ekrana. Kada koristim normalno telefon, dva dana bas opusteno. Veci jeste, ali je zakon za filmove, internet, navigaciju...Ne menjam ga dok Mi Max2 ne padne cena oko 250e, pa mozda zamenim...Idealan za dve kartice i odlicna opcija dual apk...Kamera po danu sasvim zadovoljavajuca, nocui i nije nesto bas, ali nesto preterano i ne slikam, tako da mi to nije ni bitno...Bolji dual sim za ove pare sa ovakvim ekranom, nema

Za ove pare sto sada ima na oglasima da se nadje Mi Max 3gb/32gb je za mene najbolji telefon. Meni baterija, sta god radio, da ne gasim 4g, wifi, GPS...izgura 8-9 sati ukljucenog ekrana. Kada koristim normalno telefon, dva dana bas opusteno. Veci jeste, ali je zakon za filmove, internet, navigaciju...Ne menjam ga dok Mi Max2 ne padne cena oko 250e, pa mozda zamenim...Idealan za dve kartice i odlicna opcija dual apk...Kamera po danu sasvim zadovoljavajuca, nocui i nije nesto bas, ali nesto preterano i ne slikam, tako da mi to nije ni bitno...Bolji dual sim za ove pare sa ovakvim ekranom, nema
Jutros slikao klinca dok je spavao, solidno slika pri manjem osvetljenju. Baterija zver, nema joj ravne

Kako izlazite na kraj sa tolikim telefonom ? U sustini,zanima me mi max 2,ali kao drugi fon.

Poslato sa LG V10

Meni je primaran, imam s4 kao službeni, igracka je naspram ovog. U autu ga drzim na suvozačevo mesto xD. Ne nosim ga u dzepu, v3c torbici ili ruci

Imao sam ranije Z Ultru,takodje 6.44 inca,ali kao drugi fon.
Uzgred,znam sta je miui,imao sam 4x do pre desetak dana.
Poslato sa LG V10

Kako izlazite na kraj sa tolikim telefonom ? U sustini,zanima me mi max 2,ali kao drugi fon.

Poslato sa LG V10
Ako nosiš bilo kakvu torbicu, neće biti problema.

Bez torbice, svaki je problematičan po meni.

Jedino ako nakon mi max-a sidješ na manji, i 5.5" izgleda smešno. Maltene osećaj kao kada bi sa 5.5" sišao na neki 3.5"-4.5".

Doduše, posle nekog vremena, možda 30tak dana sa manjim telefonom, opet se vratiš u realnost i prihvatiš manji ekran.

Nazad
Vrh Dno