Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Kod mene je 8.2.4.0

Sent from my MI MAX using Tapatalk

8.1.6.0 je poslednji, taj 8.2.4.0 je bio OTA i on je povucen...

Sent from my Redmi Note 4X

Ebem li ga, meni se ažurirano

Pa za vecinu telefona je povucen OTA 8.2.x.x verzija jer ima neku gresku.Nebitno, samo pisem da se covek ne bi zbunio jer ni u toku.Inace, ocekuj uskoro novi update...;)

Da mu radim downgrade?

Ako sve radi kako treba, ako nemas probleme, ne diraj nista..Uglavnom kada povuku neki update, taj problem se ne javlja na svim uredjajima, vec na odredjenom broju.Zato prvo puste Nightly(beta) na odredjen broj uredjaja pa sko sve bude ok, onda ide Stable za sve...

Nemam nikakvih problema, radi kao i pre.

Skinuuo sam ovu verziju i prebacio je na internu memoriju telefona i pokrenuo instalaciju iz menija telefona. On je sve odradio, restartovao telefon i posle 2 minuta mi se opet pojavio isti rom i napisao je da skinem punu verziju roma??/ Ne bij ja ovo dirao, nego me nervira sto ne mogu da ga vratim na fabricka podesavanja. Telefon radi ekstra, ali jos imam neke podatke od bivseg vlasnika,pa sam hteo da ga vratim na fabricki i obrisem sve...
Iako je moja verzija 8.1.3.0, a u telefonu zipovani fajl, 8.1.6.0, jednostavno nije hteo da ga instalira...Nije mi jasno kada je vec stable rom, zasto kod mene nece automatski da updatuje na 8.1.6.0?

Poslednja izmena:
Cek, da li je kod tebe verzija 8.1.3.0.0 ili 8.1.3.0? Bitna je ta jedna nula na kraju.

Kod mene je 8.1.3.0.0 dve nule na kraju

Znaci Vendor rom.Najlakse je da flesujes fastboot rom preko Mi flash-a, telefon ubacujes u fastboot.( ovo je moguce jer imas otkljucan BL).

Poslednja izmena:
Vidi, imam neko predznanje, ali nije expert :) da li sada treba da skinem neki vendor rom ili moze i ovaj rom? Skinuo sam i neki hydrogen_global_images_V8.2.3.0.MBCMIDL_20170321.0000.00_6.0_global_081e47022b, vise sam se pogubio u svim ovim romovima. Ako te ne mrzi, daj neki link za xiaomi mi max 32 gb vendor rom

Vendor rom nema update...Vendor rom je na bazi official-nog rom-a koji je Kinez modifikovao da bi mu ubacio jezike i jos neke kineske app.Te rom-ove imaju samo Kinezi, nemas nigde da ih skines.Ako ne znas sta radis, bolje ne diraj, mozes brikovati telefon.

Da li je to odavde : http://en.miui.com/a-234.html i tu nadjem Xiaomi Mi Max 32GB Latest Global Stable Version Fastboot File Download ovaj sto sada skidam :) a on mi u downloadu pise da je to opet neki hydrogen global image 8.1.6.0?

Vendor rom nema update...Vendor rom je na bazi official-nog rom-a koji je Kinez modifikovao da bi mu ubacio jezike i jos neke kineske app.Te rom-ove imaju samo Kinezi, nemas nigde da ih skines.Ako ne znas sta radis, bolje ne diraj, mozes brikovati telefon.

Ma nasao sam kako se flashuje preko fast boot-a, samo ne znam koji je dobar rom za to

Pa Hydrogen je codename za Mi Max.Skines sa tog linka Global Stable, raspakujes i flesujes.Samo pazi koji Win imas, koji Mi flash koristis, koji kabal koristis...Sve ima uticaja na uspesan flesh.

Jos samo ovo i idem na spavanje. Kada sam prebacio zipovani rom u telefon i pokrenuo iz aplikacije da updatuje rom preko fajla, kao sto sam rekao, on je to odradio i kada je dosao do 100%, restartovao se telefon i digao je opet staru verziju. Medjutim, sada u tom folderu gde sam prebacio zipovani fajl, nema vise tog fajla??? Gde se on izgubi?
I kada sam skinuo ovu hydrogen verziju, ona ima ekstenziju .tgz tako da i to ne znam kako da raspakujem. Sve ovo je preterivanje za mojih 55 godina :)
I ako je bitno, imam win 10, a MiFlash setup Beta

Poslednja izmena:
Obrise ga bez obzira da li je flesh uspesan ili ne...

I helium je mi max codename, za 64/128gb verziju

Dobro, evo opet da pitam, posto mi je user Kidance rekao da je kod mene Vendor rom, jel ja mogu da ubacim Stable Rom 8.1.6.0 ili 8.1.3.0 sa jednom nulom i kako. Otkljucan je bootloader, znam sta treba, ali ne znam koji rom smem da stavim. Ako moze neki link za rom, koji moze da se updatuje sam kada izadje update za njega

Zahvalnost za Kidence sto je imao volje i strpljenja preko telefona da mi objasni...Najzad promenjen rom na oficijalni :)

Ljudi moji, procitao sam svih 38 strana sinoc i danas, razlog tome je crkavanje flex-a dvojke, pa sam malo gledao, sta mozda kupiti, i ovo cudo, retrovizor ga neko duhovito nazva, mi zapade za oko. Ali kakve sve probleme ljudi imaju sa ovim kinezima, jel to sve mora kroz to da se prolazi, ili to moze da se kupi telefon, i da to odmah radi kako treba? Ako se odlucim na kupovinu, ne mogu da se zezam sa ovim rom-ovima i cudima. Da, i ta kamera me brine, dosta vas je napljuvalo...Ma i velicina me brine...

Ja sam uzeo sa globalnim romom, licno sam prezadovoljan telefonom. Bio sam skeptičan na pocetku, sada mogu slobodno reci, najbolji tel koji sam imao

Samo uzmi sa već ubačenim Global Rom-om i miran si.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

^^ Nema sta da te brine kamera a i kada vidis cenu telefona prosto ne mozes da mu zameris nista a kamera uopste nije toliko losa kako se predstavlja. Po danu su slike i vise nego ok, u LL uslovima se muce kamere flagship modela sa nekoliko puta vecim cenama tako da ne treba ocekivati cuda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Videcu da ga prodam, pa da uzmem ovo cudo. U principu me Low Light ne interesuje. Samo fotografije po danu i eventualno neki rodjendani i sl. Nema sta, ako svi kazu da je kamera ispod proseka, i ako pogledam beskrajno primera i vidim da je kamera ispod proseka, znaci da je kamera ispod proseka :D

Zanima me koliko je "tacan" displej? Uzeo bih max samo zbog velicine, da mi sluzi da na terenu prebacujem slike sa dslr, sitnije ih obradim i bacim na insta.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Videcu da ga prodam, pa da uzmem ovo cudo. U principu me Low Light ne interesuje. Samo fotografije po danu i eventualno neki rodjendani i sl. Nema sta, ako svi kazu da je kamera ispod proseka, i ako pogledam beskrajno primera i vidim da je kamera ispod proseka, znaci da je kamera ispod proseka :D

Kazem ti, za taj novac neces naci bolji uredjaj i prosto ne mozes nista da mu zameris kad pogledas cenu. Ako ti je kamera bitna, za taj novac idi na Nexus 5X, mislim da bolji izbor sto se kamere tice ne postoji. Ali posto si naveo da te ne zanima LL i da slikas iskljucivo po danu, nikakvih problema sa Maxom neces imati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno