Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 2

Da li bilo ko od prodavaca na KP daje garanciju za ovaj telefon ukoliko je hardverski problem? Hteo sam da kupim ovaj telefon ali šta ako crkne za mesec dana a kod nas nema ni servis,mogu ga baciti.

Pa onda nemoj da ga kupiš.

Odnos uloženo/dobijeno je mnogo veći naspram drugih telefona koji imaju garanciju. Ako misliš da je garancija bitnija od svih drugih prednosti ovog telefona (a ima ih mnogo) onda ovo nije telefon za tebe.

P.S Niko do sad nije imao konkretan problem sa ovim telefonom a da nije bila greška korisnika ili softverske prirode.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Uz gugl kameru ne bih ga menjao ni za duplo skuplji.

Lažem, menjao bih pa prodao i opet kupio Mi Max 2.

Nisam tražio, ali sam prilikom kupovine dobio pismenu garanciju 45 dana. Od lokalnog servisa i prodavca mobilnih telefona i opreme.

Mi Max 2 dobro radi, tako da nisam imao prilike da proveravam kako funkcioniše garancija, a garancija mi nije mnogo bitna. Nijedan od 10-ak telefona koje sam do sada imao (a većinu sam kupio na sličan način) se nije kvario i stekao sam utisak da će svaki dobro raditi ako izgura prvih par nedelja bez problema. Na kraju, ja svaki telefon nameravam da brzo root-ujem, isprobam par ROM-ova, a to nijedna garancija ne pokriva.

Pored toga tu je i ono uloženo/dobijeno, o čemu je i bane16 pisao.

Evo da repostujem @Djilkosh_Ns post i u ovoj temi pošto se i vlasnika Mi Max 2 tiče.

"Gcam + front hdr + portret mod iz Pixela

https://www.dropbox.com/s/udd9lrfyo37iyc9/MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2b.apk?dl=0

Model 6p

Config camera hdr + : Pixel 2017 zsl hdr+

Hdr parameteri medium

Black offset level 64

Jpg quality 97%

Portret mode on all models uključen

Restart aplikacije i pokrenite ponovo da bi se podešavanja učitala.

Sa hdr parametrima se igrajte, ako hoćete brže da fotkate onda smanjite na default, ako hoćete bolji kvalitet, ali sporije onda stavite super high (čeka se u proseku od 6-8 sekundi za sledeće okidanje)

Medium je neka sredina izmedju brzine i kvaliteta."

Kod mene radi sve perfektno. Jpg quality sam stavio na 100% i HDR+ na Super High. Ubedljivo najbolja verzija do sad.

Radi i ovde. Upravo probao. I stvarno je do sada najbolja opcija. Držao sam bsg i arnovu paralelno, sada samo ovu imam.

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

Kod mene je samo crn ekran. Kad prebacim na nexus 6, sve lepo radi. Aj bas cu ponovo da probam.

PS. evo sad kao radi, ali ne pokazuje kvacicu kod hdr opcije vec samo "A". Ja sve vreme mislio da tek sa odstikliranim hdr-om kao radi, a u stvari radi i kad se pojavi "A".
"A" je pretpostavljam za automatic. Sta mu dodje onda kad je odstiklirano, umesto "A" (kao kad stavim Nexus 6p, pojavi se kvacica a kod Pixel 2017 nema kvacice) ?

Poslednja izmena:
Moja podešavanja
39cb447c8f2b1f3d12c5cb9a128b283d.jpg

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

A je automatic, precrtan kružić OFF a beo kružić ON. Jedino sam primetio da tu moram svaki put ručno da izaberem ON kada uđem u kameru jer izgleda ne pamti podešavanja (mada i na automatic lepo radi ali ne volim da se kockam hoće li primeniti ili ne HDR+).

Ja sam primetio da kad stavim na ON, onda moram svaki put da palim hdr+, ali ako stavim na auto, ostaje na auto.
Evo i onog sto sam pokusavao recima da objasnim:

VVV9Iwm.jpg

Ček, kad staviš 6p jel ti isto sve normalno radi (i portrait i hdr+ napred i nazad) osim tog kruga prilikom slikanja kog nema na Pixel 2017 ?

Jel ti sačuva podešavanje na HDR+ kad jednom podesiš ili ga opet vrati na automatic ?

Sve isto radi samo sto na nexus 6p moram da sacekam par sekundi da nesto izracuna (dok se iscrtava taj prsten) i onda opet kad odem do galerije, tu takodje proracunava (sa malim prstenom gore desno) jos 4-5 sekunde.
Sve radi normalno, samo sto ima kvacicu (koja nemam pojma cemu sluzi - a mislio sam da je tek sa kvacicom aktiviran hdr+) i sto moram da sacekam koju sekundu kad okinem. Toga svega nema kod Pixel 2017 (ima samo onaj deo kad se predje u galeriju i gde pise processing i gde se ceka da zavrsi algoritam za šum)

U oba slucaja, kada stavim hdr+ na auto, ostaje na auto i posle gasenja kamere. Ali ako stavim na ON, onda posle ponovnog startovanja kamere bude na off.

Poslednja izmena:
U oba slucaja, kada stavim hdr+ na auto, ostaje na auto i posle gasenja kamere. Ali ako stavim na ON, onda posle ponovnog startovanja kamere bude na off.

U tom slučaju je bolje da držimo na Pixel 2017. Mada, kod mene se i na Pixel 2017 pojavljuje taj krug ali samo kada ima baš malo svetla pa računam da je to do brzine okidača.

Pozdrav, drugar razbio ekran na njegovom mi max 2ci, znaci staklo je puklo, ekran mu radi, da li ima kod nas da se negde uzme, ili mora preko neta od kineza da se naručuje?

Pogledaj na kp, skoro sam tražio max 2 i naleteo na oglase sa displejem.

Kada podesim sve kao u postu #732 (a i sa drugim podešavanjima) kod mene hdr+ ON ostaje (ne vraća se na automatic). I sve drugo radi kako je opisano.

Meni izgleda da se hdr vraća na automatic sa promenom nekih (ne svih) podešavanja, ali ostaje hdr+ ON ako se podešavanja ne menjaju.

Poslednja izmena:
Sad bas gledam dok stoji na punjacu, sa FC se telefon zagreje maksimum do 35 stepeni, bas se malo greje.

Ja sam primetio da kada ga punim obicnim punjacem, ladan je ko led :)
FC nisam nikad ni koristio jer ga punim preko noci, tako da mi ne igra ulogu. A jos sam primetio da kada sam ga punio nekim jadnim 1A punjacem, i kada ga sa njim napunim do 100%, baterija bas slabo drzi...

Upravo otkrio ovu stvar koja može da nam olakša korišćenje Google Chrome-a na ovim našim velikim ekranima[emoji16]

28iymoi.png

Chrome Home
Prebacuje adres bar sa vrha ekrana na dno kao i meni sa opcijama.
Kako ga omogućiti?
U adres baru otkucati chrome://flags pa pronaći Chrome Home i tu staviti na Enabled nakon toga chrome nudi opciju za restart, ako se nakon toga ne promeni "ubij te" aplikaciju pa pokrenite opet [emoji16]

Bratski, svaka čast što si šerovao ovo :)
Baš pomaže

Extra fora :) mnogo lakse dohvatiti sad odozdo search :)

Koliko sam primetio učitava malo sporije a i u nekim situacijama search bar ipak završi na vrhu. Nema ne čemu momci tu smo da se pomažemo [emoji16]

Zna li neko čemu služi ikona u gornjem desnom uglu lockscreen-a na slici, u plavom pravougaoniku?

U telefonu je eu ROM 9.0 i Nova Launcher 5.4.1.

Hvala unapred.

Prilozi

• Pic018.jpg
    Pic018.jpg
    512.8 KB · Pregleda: 90
To ti je wallpaper corusel, da ti menja na dan ja mislim pozadinu lockscreena a i možda home screena ali kad koristiš sistemski launcher.

To ti je wallpaper corusel, da ti menja na dan ja mislim pozadinu lockscreena a i možda home screena ali kad koristiš sistemski launcher.

Da, to će biti. Nisam uspeo da utvrdim šta je jer, kada koristim Nova Launcher i pritismen tu ikonu, ništa se ne dešava. Hvala.

Vrh Dno