Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 2

@hektor2
Nego šta bi ti rekao bivšim kolegama sa Max 1 - vredi il ne vredi preći :D

Evo ti odavde:
https://www.mediafire.com/file/3n4j1h4v4yspayw/mgc_5.1.014_7.0h_c2api_v.1.3_allinone_hbl64.apk

Pa pazi sad. Velike razlike nema. Razlike u radu su neprimetne, cak i za mene koji sam ima najslabiji model, a sad skoro najjaci. Znaci ja sa duplo vise rama, ne "osecam" nista :d. Pogotovo vi sa 3gb, ne mozete ni teoretski da vidite razliku. Dizajn od napred skoro identican, tako da, ko nema nameru da pljucne dodatne novce za "skoro" nikakav upgrade, ne mora da razmislja o zameni.
Ja cekam da otkljucam BL, da ubacim drugi MIUI rom, i da napokon proverim gcam.
Da sam imao model sa 3 ili ne daj boze 4gb rama, ni pod razno se ne bi upustao u zamenu, jer je i moj max sa 2gb rama radio ko zmaj. Mada eto, primarna stvar mi je kamera i nadam se, da ce se ovaj moj upgrade isplatiti.
Ne smem ni da spomenem koliko sam platio moj Mi Max2 u garanciji :)

Poslednja izmena:
Pa nešto sam tako i mislio - inače i mene je jedino ta kamera "zagolicala", ali u suštini, znam da treba da kažem sebi: "sedi smiri se!" :d.
Mi Max 1 je bio daleko bolja kupovina u svoje vreme ...

Gledao sam 1 vs 2 i ko vec ima keca nije mu nuzno. Ko prelazi sa neceg drugog, onda ima smisla da se uzme 2. Ja sam prodao Note 4 krs od telefona koji nekim cudom i dalje drzi cenu i doplatio malo i uzeo Max 2, meni je npr imalo smisla i ne zalim.

Quick info, jel ima srpski, jel bi morao global da flesujem?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jedno pitanje za sve koji koriste Global Stable ili Xiaomi.eu rom.

Od kad sam uzeo Mi Max 2 koristim LineageOS pa sam već zaboravio da li u Global Stable i Xiaomi.eu rom-u postoji opcija da se umanji UI.

Probao bih Xiaomi.eu jer mi je LineageOS već pomalo dosadio ali ako nema te opcije onda ne bih ni prelazio jer mi je telefon "neupotrebljiv" sa onako velikim interfejsom.

Jel ima neko problem kada se reprodukuje video snimak glas se cuje cisto ali posle 5-10sek krece neki zvuk u pozadini da se muti npr auti kada prolaze ulicom i tako to?

Inace tel sam uzeo prosle nedelje global verzija crni bruka od telefona ko voli vece telefone. Izasao mi miui 9 pre neki dan ima nekih finkcija dobrih, baterija 2-3 dana uz normalno koriscene 2g 3g net stalno ukljucen malo wifi, gledanje videa i filmova na 6,4 inca ludilo radi ko doksa ni da secne..

Ja imam isti problem kao Milos.gtx sa mućenjem zvuka tokom snimanja videa...
9.0.2.0.

http://mikestechlife.blogspot.rs/2016/08/changing-dpi-on-xiaomi-mi-max.html

deseta stavka od dole.

91f5efea95043747d914781697ba54fc.jpg

Poslednja izmena:
Sa kojim editorom da dođem do tog fajla ?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Koliko sistem zauzima?
Da li se ispati uzimati 32gb verziju

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Oko 55 slobodno ostane, efektivno oko 52-53. Uzmi 64 i ne razmisljaj.

Za Kidence

Mi Max 2 zlatni,
global stable 9.0.2.0 ("fabricki" dosao kao OTA update)
Otkljucao boot loader, stavio TWRP, stavio custom rom.
(znaci nije bilo potrebe da stavljam dev rom ili sta vec)

Sad radim backup svega iz TWRP, pa da isprobam xposed.

Opa, stavio xposed, sve radi ko podmazano :)

To je to. Cela prica zaokruzena. Gcamera radi, snima direkt na SD karticu, reklama nema. Nema dalje....

Poslednja izmena:
Koji exposed si stavio?

Xposed installer 3.1.4. Iz njega sam instalirao framework, sve automatski odradio, nisam ni koristio twrp. Samo resetovao mob i krenuo sa modulima.

E drugari,samo da podelim sa vama jedno zapazanje....posle nekog vremena,iziritiran preteranim mascenjem zastitnog stakla koje sam stavio na ekran,odlucim se da skinem isto i da furam ekran bez zastite,pa nek ide zivot :) ono sto je interesantno,da posle nedelju dana akanja po dzepovima nema ni jednog jedinog traga na ekranu,cak ni one mikro-ogrebotinice koje se vide samo pod specijalnim svetlom/uglom.....ja odusevljen!!!!!Izgleda da ovde gorila radi posao samo tako :) recimo poredjenja radi, na bivsem RN4 koji sam takodje furao bez zastite,one male mikro ogrebotinice su se pojavljivale bukvalno nadnevnom nivou,iako sam ga pazio duplo vise nego li sad ovaj Max2....

E drugari,samo da podelim sa vama jedno zapazanje....posle nekog vremena,iziritiran preteranim mascenjem zastitnog stakla koje sam stavio na ekran,odlucim se da skinem isto i da furam ekran bez zastite,pa nek ide zivot :) ono sto je interesantno,da posle nedelju dana akanja po dzepovima nema ni jednog jedinog traga na ekranu,cak ni one mikro-ogrebotinice koje se vide samo pod specijalnim svetlom/uglom.....ja odusevljen!!!!!Izgleda da ovde gorila radi posao samo tako :) recimo poredjenja radi, na bivsem RN4 koji sam takodje furao bez zastite,one male mikro ogrebotinice su se pojavljivale bukvalno nadnevnom nivou,iako sam ga pazio duplo vise nego li sad ovaj Max2....

Ja sam Mi Max 2 koristio 3 meseca bez zaštite ekrana. Nisam, istina, preterivao sa "rizičnim ekranskim situacijama" i nije bilo nikakvih ogrebotina. Sada je na njemu ipak zaštitno staklo samo zato što sam u međuvremenu poručio od Aliexpress-a i dobio nekoliko jeftinih stakala. Tri sam skinuo i bacio jer nisu dibro "legla", ovo poslednje staklo je ostalo jer je "leglo".

Aj baci fotku ako te ne mrzi da vidim kakvo je to sto ti je leglo....

Moze li negde da se nadje samo ovaj Nillkin folija kod nas?

Koja je razlika izmedju mi max i mi max 2? Sem vise rama u verzijama sa vise memorije i 625 snapdragona u dvojci.
Vredi li prelaziti na max 2?

Bolja kamera, bolja izrada, bolji zvučnici, bolja baterija. Ipak bih razmislio da li vredi doplate...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno