Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 2

Verovatno je dosta toga kesirano. Slobodan ram je prazan ram.

Kod mene pokazuje 1,9 gb, prazan ram.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Evo sad je 860 MB. Ja ne gasim aplikacije kad završim sa korištenjem, možda te to buni.
Ako sam dobro razumio, telefon sam briše ranije korištene aplikacije iz RAM-a ako mu treba prostora za nove. Nema potrebe da drži puno slobodnog RAM-a.

Zbog toga je meni gcam pucala. Nedostatak ram memorije, tako da ja zelim da vidim i 3gb slobodno. Ne prihvatam tu politiku da je kod Andraša najbolje ako je popunjen ram. To me ne zanima. Da je tako, gcam bi radila normalno, ali jednostavno nije tako.
Ako uzmem Mi Max2, a trebalo bi, ima da mu ubacim nekoliko ram boostera, ima da mi oslobadja ram u nekoliko slojeva :D

Pa da, ali kad imas 4 GB lakse ces da optimizujes sve nego kad imas 2 GB, imas vise "mesa" :)

I meni je uglavnom 1gb slobodno, nekada bude i manje, ne gasim aplikacija samo home ili back i idemo dalje a nisam osetio nikakva usporenja i lagove do sada.

MI Max 2

Tek sam sad primetio da sam usao u 8+ SoT a imam jos 47-48% baterije.

Ovo je mislim 80/20% u korist WiFi ali opet nije normalno koliko moze da istera...

Ovo je dnevno 4h u proseku, uglavnom ujutru i uvece, baterija je usla u treci dan vec [emoji14]

Stigao goldi :) Sto sam trazio to sam i dobio. Posto sam imao Mi nalog od proslog telefona - Mi Max 1, resio da otkljucam BL. Krene i ispise ono 72 sata...Smor :)
To nisam imao na Mi Max-u, ili se pak nesto ne secam.

Mislim da je svuda tako, ja kod mene nisam pipao nista, jos ne vidim potrebu.

Proveravaj zato sto nekom stigne za 10 minuta a nekom bas za 72 sata, mozda stigne brzo :)

Moguce da su sa MIUI 9 Global Stable dozvolili unlock, na MIUI 8 je izbacivao onu gresku prilikom dodavanja Mi acc, pa je morao Dev rom da se ubaci.Probaj, pa napisi da li si uspeo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako mozes da dodas Mi acc u dev.options pod Mi Unlock, onda 99.9% mozes da odradis otkljucavanje.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Moze, pise uspesno...tako da fino onda :)
Cekamo, pa da padne google kamera napokon.

Jel ima neko xposed, radi li normalno na mi max2 ?

Znači na 9.0.2.0 je baterija dobra tj kao i na prethodnoj verziji?
Jel to MIUI 9?
Imam 8.5.6.0 i ne apdejtuje mi se jer moram opet da otključavam BL i rutujem fon...
Da li možda postoji neko rešenje za to? :)

Ne znam za bateriju, jer sam telefon uzeo juce sa vec instaliranim 9.0.2.0. Jeste, MIUI 9.
Ja licno ne bih prelazio na MIUI 9, jer citajuci vasa iskustva sa baterijama, sad nisam nesto preterano odusevljen, mada ne mogu ni da sudim jer je telefon juce ujutru stigao sa 85% baterije, ja sam ga drndao, resetovao, brisao, instalirao, podesavao... i danas, posle 24h imam 52% baterije i 3 ipo SoT, gledajuci sad, to i nije toliko lose :D.
Moram da jos spomenem da sam par puta igrao igre koje su urnisale bateriju, tipa igram 5-10 minuta, ode 2-3% baterije.

Moze, pise uspesno...tako da fino onda :)
Cekamo, pa da padne google kamera napokon.

Jel ima neko xposed, radi li normalno na mi max2 ?

Probao par verzija xposed-a. Nnormalno se sve instalira, ali ne radi - ne znam zbog čega, nigde nisam našao. ROM je 9.0.1 EU. Inače, preporučuje se EU ROM jer je deodexed, a za xposed treba deodexed ROM.

Ako instaliraš GCam i ako radi OK, javi koji je jer i to mi nije radilo ("GCam has stopped....").

Poslednja izmena:
Stigao goldi :) Sto sam trazio to sam i dobio. Posto sam imao Mi nalog od proslog telefona - Mi Max 1, resio da otkljucam BL. Krene i ispise ono 72 sata...Smor :)
To nisam imao na Mi Max-u, ili se pak nesto ne secam.

Nisi imao na Mi Max-u. I ja sam prešao na Mi Max 2 sa Mi-Max-a, 72 sata za Mi Max nije bilo.

Ah da, za otključavanje će ti trebati developer ROM.

Poslednja izmena:
Za Gcam ti treba ona linija u buid.prop. Pisao sam par strana u nazad, i radi ce.

PS ovo ubaci u buil.prop, snimi izmene i resetuj telefon:
persist.camera.HAL3.enabled=1

Poslednja izmena:
Za Gcam ti treba ona linija u buid.prop. Pisao sam par strana u nazad, i radi ce.

PS ovo ubaci u buil.prop, snimi izmene i resetuj telefon:
persist.camera.HAL3.enabled=1

Restartovati ili resetovati telefon?

Pod resetovanjem ja podrazumevam factory reset, posle čega treba ponovo sve aplikacije instalirati i uraditi sva podešavanja u svim aplikacijama. To nisam radio - posle izmene build.rop sam radio samo restart telefona i Gcam nije radio.

Treba restartovati telefon.

Stigao MSVII kejs,izrada ultra precizna,grip full :)

uploadfromtaptalk1512510872360.jpguploadfromtaptalk1512510879580.jpguploadfromtaptalk1512510885119.jpguploadfromtaptalk1512510891355.jpguploadfromtaptalk1512510895337.jpg

Restartovati ili resetovati telefon?

Pod resetovanjem ja podrazumevam factory reset, posle čega treba ponovo sve aplikacije instalirati i uraditi sva podešavanja u svim aplikacijama. To nisam radio - posle izmene build.rop sam radio samo restart telefona i Gcam nije radio.

Ja sam se pogresno izrazio :) sorry. Reboot
Mada ako kazes da si ga rebootovao i da ne radi, to je cudno. Trebalo bi...
Probaj ovu sto je kolega iH8Sn0w postavio:
https://uploadfiles.io/rv6pi

100% original MSVII luxury Case for Xiaomi mi max/2 for xiaomi max2 prime hard PC simple and matte Back cover
http://s.aliexpress.com/VBbmUfeq
(from AliExpress Android)

Ima i glatka....

Nazad
Vrh Dno