Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Je li trzaju još nekome aplikacije tipa eon, orion, muve smart na mi box s?
Krene super slika i posle nekog vremena krene da trza. Posle moram da prebacim kanal i da vratim na isti da radi ponovo kako treba. Ima neko rešenje?
EON zna neki put da stucne ali to je zbog njihovog servisa, zavisi jel gledas live ili u rikverc. Cini mi se da cesce stucne rikverc.
Za ostalo nemam problema na Mi Box S.

Da li je neko probao 2gen uredjaj kao media player?
Neki 4k remux sa hdr ili dv...
Na nekom reddit-u sam pročitao da neće NFTS disk, već exFAT!?

Ako se izabere passthrough, jel može preko HDMI kabla HD audio (Dolby Atmos, DTS HD) u AVR na obradu?

Da li neko ima višak daljinski za ovaj uređaj?
Ili da pozajmi samo.
Naime, uključio sam usb debugging i izgubio daljinski I zbog toga ne mogu da povežem eksternu testaturu ni miš ni nista od periferija :(
U Bgu sam, na Vozdovcu.

@uros86
A zašto ne instaliraš na telefon Google Home app pa nakon što dodaš Mi Box u Home i u sobu ('add to room' dugme) imaćeš remote control pa tako pomoću telefona odeš u Android Settings boxa i ugasiš USB Debug i posle reboot boxa radi ponovo USB port?

Ili ako imaš pristup boxu sa ADB možeš tako da ugasiš USB Debug pomoću komande:

Kod:
adb shell settings put global adb_enabled 0

Poslednja izmena:
Ili da pozajmi samo.
Naime, uključio sam usb debugging i izgubio daljinski I zbog toga ne mogu da povežem eksternu testaturu ni miš ni nista od periferija :(
U Bgu sam, na Vozdovcu.
svrati do zemuna sutra, pozajmim ti

Ili da pozajmi samo.
U Bgu sam, na Vozdovcu.
ja sam imao svojevremeno isti problem :D, pogledaj postove ispod ovog https://forum.benchmark.rs/threads/...-problemi-rešenja.462108/page-18#post-6518230
meni je pomogao daljinac od tv-a
ili uradi kako je @shamanNS napisao

Ili da pozajmi samo.
U Bgu sam, na Vozdovcu.
Sto ne bi mogao da spojis kablom misa?

Zato što dok je uključen USB Debug ne funkcioniše jedan jedini USB port na tom boxu? :p

Da li se još nekome dešava isto ili samo meni... Kad koristim Tivimate, plaćenu verziju, par minuta radi neki kanal i onda box izgubi net. Zapravo je povezan, sve izgleda potpuno normalno, ali šta god da otvorite on samo vrti i ne pušta sliku (hbo, eon, sky, tivimate...). Onda moram da ga restartujem pa opet pustim i onda opet tako. Faktički ne mogu uopšte da gledam TiviMate. Nekad se dešava da tako i na EON-u zaglavi i neće da pusta nijedan kanal sve dok ga ne restartujem. Imate li ideju šta može biti?

Kod mene se to ne dešava nikad, a mixujem tivimate, Stremio, Kodi, SmartubeNext... Pored svega toga ga resetujem možda jednom u 15 dana da se osveži 😃.
Ako nije hardverski kvar, možda si nešto fasovao, možda bi factory reset završio posao. Ili eventualno da čačkaš prvo ruter, promeniš kanal na kojem radi...

Poslednja izmena:
Mozda je najbolje da probam da ga vratim na fabricka pa da vidim...

I ja bi ti to predložio, nešto se opasno zaglupelo kod tebe

Nego je živi smor posle sve podesiti

@nidzesi Redovna pojava na KAON modelu Eon boxa. A neki poznanik se par puta požalio da se dešavalo na Mi Box (dakle ne na S modelu nego starom).
Kad se to desi jedino rešenje je reboot boxa. I kad se to desi u TiViMate ako promeniš u podešavanjima sa hardverskog na softverski video dekoder pojavi se "slika" ali naravno ti procesori u većini boxeva su preslabi za softverski decode 1080p videa i onda to pušta kao slideshow 🤣

Na Eon boxu takođe postoji momenat da ako pauziraš neki video u Kodi ne radi video reprodukcija u TiViMate, Eon, YouTube... sve dok ne stopiraš video u Kodi.

Hvala svima na savetima . Da je na wifi lako bih rešio problem. Taj ssid više nije pristupačan, a USB debugging sprečava da se bilo šta konektuje preko USB. Probao sam da ga povežem USB kablom za PC, ne reaguje .
@renne ako moze poruka sa kontaktom u private da te zovem ili da ti donesem mi box da mi na kratko to odradis.?hvala

Taj ssid više nije pristupačan
Kako si bre tooooliko nesnalažljiv? Podesi na čemu god (može i hotspot telefona ako nemaš drugih opcija) WiFi signal da bude taj SSID i isti password i box će se konektovati na već zapamćenu mrežu. Komp zakači na isti signal i cepaj dalje ADB.

Probao sam da ga povežem USB kablom za PC, ne reaguje .

Ne treba da kačiš USB kabl već da koristiš "adb connect IP_ADRESA_BOXA" da se bežično ( = ADB over TCP / ADB over WiFi) konektuješ sa ADB na kompu na box.

Možeš i bez kompa sa telefonom + "Remote ADB Shell" aplikacijom.

@shamanNS

Ček brate Shamane :) polako :). Nisam hteo da opterećujem forum detaljima al stvari stoje ovako .
Box sam kupio dok sam bio na odmoru , da TV koji mi je bio na raspolaganju pretvorim u Smart , a i svakako mi treba.
Jedini SSID koji stoji zapamćen u uređaju je taj "sa odmora" koji je bio jedno 15 karaktera kombinacija slova i brojeva i nemam pojma kako glasi , kao ni pass. Telefone , nažalost , na njega nisam kacio, pa i to otpada:(

Sve ovo oko USB debugging je urađeno dok je bio na tom privremenom SSID. U putu ostajem bez daljinskog , sa boxom koji je jedino kacen na taj ssid.

Scenario ,kao što vidiš, iz noćne more :)

Dakle, SSID nedostupan, USB port nedostupan, HDMI CEC u boxu, po defaultu nije uključen ...
Daljinac naručen sa Alija al ko zna kad će
I tako...:)

Kakav divan splet okolnosti 🤣🤣 A što čačkaš kad ne znaš? :D
Ima li nekih bitnih razloga da ne uradiš factory reset boxa (iz recovery-a) i tako rešiš problem? Ili ni to ne može bez daljinca? 😁😁😁

Hahaha, kažem ti. Za film :)
Nema , samo kako da ga bacim u recovery. Koliko sam shvatio za to je neophodan daljinac ?
I čime da " navigujem" kroz recovery, misliš da će u recovery-u , ako udjem uopšte , dozvoliti eksternu testaturu?

Izgleda da taj baksuzni box zahteva daljinac i za recovery mode 😂
Nema power dugme na samom boxu? Nema reset rupica negde tipa oko USB konektora? Nema taster sakriven unutar audio out-a?

Na drugim boxevima koji imaju power dugme na samom boxu se pomoću njega i ulazi u recovery u posle pomera kroz listu opcija sa kratkim stiskom a izbor potvrđuje sa dugim stiskom. Tako je npr na Eon budu gde (u recovery mode) BTW Eon daljinac uopšte ne radi.

@nidzesi Redovna pojava na KAON modelu Eon boxa. A neki poznanik se par puta požalio da se dešavalo na Mi Box (dakle ne na S modelu nego starom).
Kad se to desi jedino rešenje je reboot boxa. I kad se to desi u TiViMate ako promeniš u podešavanjima sa hardverskog na softverski video dekoder pojavi se "slika" ali naravno ti procesori u većini boxeva su preslabi za softverski decode 1080p videa i onda to pušta kao slideshow 🤣

Na Eon boxu takođe postoji momenat da ako pauziraš neki video u Kodi ne radi video reprodukcija u TiViMate, Eon, YouTube... sve dok ne stopiraš video u Kodi.
Rešenje ne postoji?

Rešenje ne postoji?

Pa jedini lek je reboot kad se desi. I do sledećeg puta koristiš koliko god izdrži do sledećeg "zbunjivanja". Nekad to bude 3 puta u danu a nekad sastavi po 10+ dana..

Nemam pojma što se i šta se tačno dešava (moja hipoteza je da nešto zapuca pristup hardverskom dekoderu, i da ima neke veze sa ExoPlayer jer tu komponentu koriste i TiViMate i Eon i YouTube for TV). I ko je krivac (TiViMate gremlini, konkretna jedna verzija ExoPlayer library, Amlogic firmware bagovi??) ko će ga znati.
Čini mi se da se na ovom KAON kršu to ređe dešavalo pre TiViMate v4.1 verzije. Mada to je verovatno subjektivan osećaj pošto taj box koriste matorci a ne ja a oni mi praktično nikad ne prijavljuju probleme već samo kad primetim i ako primetim da je box pomeram na polici sa TV-om (= kad je ćale ustajao i vadio napajanje pošto ne zna da sa daljincem boxa uradi restart) onda nagađam koju od dva česta problema (drugi je brljavljene HDMI out posle standby ili posle promene input-a na TV-u; taj gremlin zahteva vađenje i vraćanje HDMI kabla) na tom KAON boxu je bio tamo što proverim uptime boxa u Android Settings.

Ili kad se desi u retkim momentima da ja nešto gledam na tom TV-u.
Nisam u situaciji da probam da izbacim iz upotrebe TiViMate app da pa onda uporedimo učestalost tog problema...

Dakle u slučaj KAON boxa nije definitivno reč o ostajanju bez neta (radi pretraga u browser-u, radi pretraga i instaliranje nečega sa Play Store) već "samo" ne radi video reprodukcija u svim aplikacijama.

Poslednja izmena:
Kad instaliram EON na Xiaomi Mi Box S 2nd gen, koji slot bude iskoriscen prilikom aktivacije: EON Smart TV ili EON mobilna aplikacija?

Vrh Dno