Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Mi box spojiš HDMI kablom sa TV a optikom spojiš TV i zvučnik

Tako je i povezano?
Pitam šta su najbolja audio podešavanja na samom mi boxu u okviru sound settings ?

uzeo sam i ja eon daljinski i radi gašenje mi boxa, ali ne mogu da ga uključim preko eon daljinca? jel to tako treba ili nešto radim pogrešno? koliko vidim on ima i infracrveni mod, ako se prebaci na tv onda njim može da se kontroliše i tv?

Poslednja izmena:
Palis na bilo koje dugme sem Power koje nece da ga probudi.

Palis na bilo koje dugme sem Power koje nece da ga probudi.
samsung tv radi odmah kad prebacim daljinski na tv modu...i to je ok...

ali kad je u stb modu ne mogu da mi box probudim eon daljincem, koji god taster da pritisnem? mogu samo da ga ugasim na power taster...

Kod mene radi, jedino sto mi pada na pamet je da nisam povukao poslednji update pa ako ti jesi mozda je do toga.

hm, danas sam ga uzeo, možda i jeste...u principu trebalo bi da ga probudi pritiskom na bilo koji taster? probah par puta i ništa, baš sam mislio da sklonim mi box daljinac, baš glupo da mi pravi gužvu samo zbog uključivanja boxa :(

Ni ja ga ne gasim,ugasim tv i to je to.

a što će rikne zbog toga pre vremena :)
Ne greje se, ne trosi nista struje, nema pokretnih delova, jako mala sansa da se pokvari zato sto stoji ukljucen, pogotovo sto on posle nekog vremena ode u screensaver i pogasi sta radi u pozadini.

Ne greje se, ne trosi nista struje, nema pokretnih delova, jako mala sansa da se pokvari zato sto stoji ukljucen, pogotovo sto on posle nekog vremena ode u screensaver i pogasi sta radi u pozadini.
hm, izgleda da box ne može da ostane upaljen kako god okrenem...kad ugasim tv on se nakon izvesnog vremena i sam ugasi, i opet jedino mogu da ga uključim sa originalnim daljinskim? probao sam da isključim cec, isto, ugasi se sam...onda sam opet uključio cec na tv i boxu, ali svejedno box se opet sam ugasi i jedino se pali na daljinski...

problem je sad dakle kako da ostane uključen :)

Jedina mana uređaja je što ima slab hardver da podrži veće VPN brzine... sve ostalo je odlično u odnosu cena/kvalitet

Kupio i ja Mi Box S. Zamenio sam njime stari X96 Mini (2GB*16GB) i D3 Mini. Nevorovatno koja razlika u performansama i generalno korisničkom iskustvu u odnosu na X96 Mini.
Za sada mi je ok njegov daljinski, čak mi je i za Eon TV ok. Na centralni taster sam na listi programa, imam definisanu svoju listi sa 30-tak kanala koje gledam, tako da gore-dole, levo-desno i svuda sam na par klikova.

@svetozar

Hardver je isti sto se performansi tice, 4xA53 CPU, 2GB RAM i Mali 450. X96 Mini ima obican Android i to sa nekim teskim skinom ako me secanje sluzi, pa u startu sistem pojede dosta memorije.

Kada povežem Bluetooth zvučnik na mibox s, krene da mi secka video i audio. Slucajno sam probao da izvadim hdmi iz tv-a, i kada sam ga vratio, sve radi normalno do gašenja. Nakon ponovnog povezivanja, opet ista priča. Jel ima neko ideju sta to moze da bude?

Kada povežem Bluetooth zvučnik na mibox s, krene da mi secka video i audio. Slucajno sam probao da izvadim hdmi iz tv-a, i kada sam ga vratio, sve radi normalno do gašenja. Nakon ponovnog povezivanja, opet ista priča. Jel ima neko ideju sta to moze da bude?
Slican problem imam i ja ali sa bluetooth slusalicama. Ali kod mene secka samo audio. Ponekad. Jedino pomaze restart mi box-a. Nezgodan je blootooth na istoj je frekfenciji 2.4 Ghz kao i wifi. Pa se desavaju smetnje. Otkako sam na mi box povezao gigabitni usb to lan adapter vise nemam tih problema.

Hvala na pomoći, povezao sam mibox na 5.8ghz i sad radi bluetooth bez problema. 😉

Ok, ali čudno je što se kod mene isto dešava na eon boxu koji je na lan-u.

Jel postoji mogućnost da se nekako poveća broj stepova za jačinu zvuka? Imam problem sa bluetooth zvučnikom, recimo uveče kad gledam filmove, na volume 3 mi je jako tiho, na 4 preglasno. Ne mogu da nadjem opciju disable apsolute volume u developer meniju, tako bih mogao na zvučniku da smanjim, a onda na daljincu da podesim kako ja hoću, ali to sad pada u vodu.

Jel postoji mogućnost da se nekako poveća broj stepova za jačinu zvuka? Imam problem sa bluetooth zvučnikom, recimo uveče kad gledam filmove, na volume 3 mi je jako tiho, na 4 preglasno. Ne mogu da nadjem opciju disable apsolute volume u developer meniju, tako bih mogao na zvučniku da smanjim, a onda na daljincu da podesim kako ja hoću, ali to sad pada u vodu.
Tako je i meni bilo na BT zvučniku, lek nisam našao ***.

Zar taj zvucnik nema svoje volume dugme?

Ja oduvek svaki box drzim na maximumu, a zvuk podesavam na uredjaju preko koga ide zvuk.

Nebitno je, kad dodjes na Level 3 zvuk drasticno pada, dok na 4 samo grune :)

Ne može se podesiti posebno na zvucniku, a posebno na mi boxu bez gašenja opcije koju sam pominjao. Neverovatno kako su to zeznuli. Bas su drastičan prelaz sa 3 na 4. Kao da fali pet koraka između.

Vrh Dno