Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

U kodiju Elemntum zna da napravi puno smeca. Narocito ako si instaliraon onaj univerzalni I meni je tako punio kodi do 1gb. Kad sam instalirao onaj za android spustio se na normalu 3000-400Mb.
Ipak cu kodi ponovo instalirati.Ionako imam puno instaliranih repository-ja. Elementum necu jer ga vise i ne koristim pored real debrida. A sam kodi instaliram preko play stora.

Sto se tice YT kakvo druze "castovanje"? Zasto to radis molim te objasni mi eto od svega toga mi zapade tvoj upis. Da, mozda cackas telefon pa naletis na nesto pa ti lakse pustiti, ako to izmemo, nemas niti jedan razlog da castujes sa telefona pored Smart Tube aplikacije koja menja YT, bez oglasa, 4K, radi u pozadini.. Lagano se prijavis sa svojim nalogom, imas istoriju na boxu.. Razumem da neko castuje EON ili nesto drugo, ali YT...

Bas kao sto je kolega @nesa69 rekao, castujem samo i iskljucivo iz jednog razloga, a to je zato sto mi je neizmerno brze da uzmem telefon, udjem u YouTube app na telefonu i samo iskucam sta hocu da gledam umesto da preko daljinca bodem svaki taster ponaosob dok ne otkucam 3 reci, ili jos gore da probam preko mikrofona na daljincu da uradim search pa da moram da se ponovim 6 puta dok me ne razume.

Kacio sam i wireless tastaturu i misa misleci da cu mozda koristiti to za pretrage, ali bukvalno mi stoje u malom stocicu i ne koristim ih.

Kao sto rekoh, generalno sam zadovoljan uredjajem ako izuzmem ta dva problema + to sto se s vremena na vreme zaglupi, ali uzevsi u obzir odnos ulozeno-dobijeno, zaista je odlican.

Bas kao sto je kolega @nesa69 rekao, castujem samo i iskljucivo iz jednog razloga, a to je zato sto mi je neizmerno brze da uzmem telefon, udjem u YouTube app na telefonu i samo iskucam sta hocu da gledam umesto da preko daljinca bodem svaki taster ponaosob dok ne otkucam 3 reci, ili jos gore da probam preko mikrofona na daljincu da uradim search pa da moram da se ponovim 6 puta dok me ne razume.

Kacio sam i wireless tastaturu i misa misleci da cu mozda koristiti to za pretrage, ali bukvalno mi stoje u malom stocicu i ne koristim ih.

Kao sto rekoh, generalno sam zadovoljan uredjajem ako izuzmem ta dva problema + to sto se s vremena na vreme zaglupi, ali uzevsi u obzir odnos ulozeno-dobijeno, zaista je odlican.
U aplikaciji google home imaš daljinac za mob, i tu možeš da otkucaš sa mobilnog šta god tražiš

To je avangarda, koristiš stick i mobilni kao daljinski :D

Moze li neko da mi pomogne sto se tice Plex aplikacije kako to funcionise, da li mora da bude upaljen Plex na kompu/laptopu tj otvoren tab preko browsera. Probao sam da pustim nesto na Plex preko Mitvboxa i ocajan je kvalitet slike bio. Kao navodno koliko sam skapirao zbog strimovanja mora da bude tako losiji kvalitet. Da napomenem da mi je Plex bio upaljen na laptopu u uglu ekrana dole, i opet sam bio u problemu da pustim nesto sto je kvalitet slike skinut kao 1080p, a on njega preko tv boxa pusta u maks 360p kvalitetu. Pored toga svega me zanima kako da ubacim nas prevod u seriju/film, kada probam da ga downloadujem nema ga u pretrazi same Plex aplikacije. Radi se o seriji Gomorra tako da pretpostavljam da nesto ne sljaka sa tim downloadom. Dakle moze i pomoc kako manuelno ubaciti prevod plus ovo oko striminga.
Unapred zahvalan na odgovoru.

Imas posebnu temu za Plex i ostale lokalne striming metode. Ne mora da ti bude otvoren Plex tab u browseru na PC-ju, Plex Media Server radi u pozadini kada se pokrene. Kvalitet strima mozes da vidis na boxu tako sto kliknes na "..." > "Playback Info". Ako transcode-uje u neki losiji kvalitet u odnosu na fajl sa PC-ja, pisace zasto radi to.

xiaomi me nije razočarao, softver je krš u njihovom stilu...nakon par dana počeo je da se pojavljuje crni ekran na par sekundi, pa se vrati slika, nezavisno od bilo čega...koliko vidim problem pravi ako je uključen color deep space u podešavanjima displeja...kad sam to isključio deluje da to više ne radi...hdmi kablovi su provereno dobri, nije do kablova...

PA to uopšte nije xiaomi sw. tako da nema šta da bude u njihovom stilu

@Altru

Kod mene se to desavalo kada je bilo podeseno na RGB output, mislim da je podesavanje bilo na boxu, ne na tv-u. Prebacivanjem na YCbCr444, sto je i bilo default podesavanje, nisam primetio razliku u slici, a nije se desavalo to.

probao sam na 422, ali i tu pravi problem i stalno vraća na 420 nakon restarta, ili pravi problem sa tim blank crnim ekranom...ostavio sam 420 i deep color space na off pa ću videti...tu ga nešto buni...mislim da je default ipak 420, kad sam podešavao rezoluciju nije bio na 444...

Mogu li se neke od starijih igara sa Terminatora (NES ili slično) igrati na Mi Boxu? Da li je neko probao?

U aplikaciji google home imaš daljinac za mob, i tu možeš da otkucaš sa mobilnog šta god tražiš
Skinuo sam aplikaciju i pokušao ali mi ne ide. Doduše ne znam ni na šta tačno misliš? Na primer pokrenem Smart Tube aplikaciju i sa telefona biram i puštam izabrane pesme?

Skinuo sam aplikaciju i pokušao ali mi ne ide. Doduše ne znam ni na šta tačno misliš? Na primer pokrenem Smart Tube aplikaciju i sa telefona biram i puštam izabrane pesme?
Ažuriraj na boksu aplikacije android tv home i usluga daljinski upravljač za android Tv i onda bi trebalo da u google home aplikaciji dobiješ opciju poveži daljinski pojaviće se kod na tv prepiši na mob i to je to.

Ok, ja sam se nadovezao na jedan napisan post ali nisam bio jasan šta mi treba. Daljinski od Mi boxa mi je sasvim ok i dovoljan, osim u jednom slučaju. Kada koristim Smart Tube na Mi boxu, pretragu je teško vršiti preko daljinskog, dakle trebala bi mi tastatura na telefonu za upis traženog na Smart Tube aplikaciji. Cast mi baš nije idealna opcija. Bukvalno samo za to.

Google TV je potpuno isti kao i remote u okviru Google home...malopre sam probao...

Kada pretražujem Google TV na Play Store ili Google Remote uvek mi izbaci Google Home. Google Home sam instalirao na telefonu i jedina opcija koju imam sa Mi Box je cast. Na Mi Boxu su mi sve aplikacije ažurne, očigledno nešto ne razumem i pogrešno radim. Pozabaviću se malo ovih dana sa tim.

Ovako izgleda remote u Google home, obe varijante...

Prilozi

• Screenshot_20220207-221730_Home.jpg
    Screenshot_20220207-221730_Home.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot_20220207-221724_Home.jpg
    Screenshot_20220207-221724_Home.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 74
^
Hvala na trudu, kao da mi je bila sakrivena ta opcija "open remote", uglavnom sada sam uspeo zahvaljujući tvojoj pomoći. U principu to je ono što sam želeo, bukvalno ću koristiti taj "daljinski" samo kad upotrebljavam Smart Youtube aplikaciju.

A jel ima neka daljinski app koja daje crveno, plavo, žuto i zeleno dugme, jer je za neke iptv app potrebno?

zank remote.

Prilozi

• Screenshot_2022-02-08-11-07-31-789_zank.remote.jpg
    Screenshot_2022-02-08-11-07-31-789_zank.remote.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_2022-02-08-11-06-50-605_zank.remote.jpg
    Screenshot_2022-02-08-11-06-50-605_zank.remote.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 48
A jel ima neka daljinski app koja daje crveno, plavo, žuto i zeleno dugme, jer je za neke iptv app potrebno?
Ne znam zasto pustaju te aplikacije da prodju review ako ne moze da se navigira kroz njih bez posebnog daljinskog. AndroidTV aplikacija mora da podrzava navigaciju samo sa DPAD-om (gore,dole,levo,desno,OK) i back dugmetom. Sve ostalo je opciono (sto se navigacije kroz aplikaciju tice), cak i Chromecast daljinski nema te random dugmice.

par pitanja oko toga šta je bolje u vezi audio podešavanja...na tv mi je povezan 2.0 soundbar optičkim kablom...

mi box s u audio settings ima line i rf, to mi je jasno...line ima širi opseg, a rf bolje niveliše govor i efekte ali uz veću kompresiju...

sledeće je auto ili manual, ostaviti na auto ili na manual pa čekirati sve audio opcije, šta je bolje?

i na kraju dts, ide od 0 do 100, šta tu postaviti?

Zar nije logičnije da spojiš soundbar na spdif od TV

Soundbar je i povezan optikom na TV? Ali to i nije bitno, zanimalo me je ovih par podešavanja, ima li neke razlike...

Vrh Dno