Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ne vidim zašto je mučenje. Ceo UI je prilagođen daljincu. Meni je život mnogo lakši od kako sam prešao na Mi Box S. :D Fokus je na konzumiranju video sadržaja i to je to.
jeste UI prilagodjen kurssorskim tasterima na tom daljincu
ali svi mi koristimo i aplikacije koje su van njegovog playstora...a onda krece gimnastika (samo da vas pripremim :rolleyes: )

onda daljinac ne radi uvek posao, plus morate da prebacujete aplikaciju sa kompa u box, pa send files to tv, ili usb to tv...
ili moramo instaliranje alternativne prodavnice, onda trazimo instalaciju u njegovom sistemu fajlova, instaliramo, pa onda nekako izvlacite precicu na home screen da ne bi svaki put pretrazivali...

neki omah budze i usb hub kako bi prikljucili externi storage ili USB to lan posto im wifi trokira...

pretrazujemo glasom, jerbo nedaj boze da moras da nesto kucas onom ubogom tastaturom🤣
Android tastature slucajno ne podrzava, skinove i lanchere takodje, to je tako passe.

Sve to u duhu jednostavnog prilagodjenog koriscenja androidTV out the box 😁

Poslednja izmena:
Zato ko to hoce ne kupuje Mi Boks nego kupi boks baziran na obicnom Androidu i svi problemi reseni.

aaaa pa da posle na tom drugom boksu krecu gimnastike oko Netflixa i ostalih nepodrzanih striming servisa ... ma muka je to ...

Poslednja izmena:
nema nepodrzanih servisa, samo nepodrzanih rezolucija...
i to je tako, nikakva gimnastika to ne moze da resi.

Ne skreci, kad i sam znas da obicni android boksovi nemaju sertifikate.

Ovo što bakara piše je u fazonu daj da smislim neke muke pa da ih rešavam alternativnim metodama. Inače puna kp i alijeva pijaca bokseva za takve korisnike.

Ma ja se malo zezam,
svi znamo da nema jedan savrsen box tako da svako mora da prihvati nesavrsenosti svog boxa.

Ja sam pored MiBoxa u dnevnoj uzeo za spavaću sobu Mi-stick, stari, pošto mi je tamo manji TV i to samo HD.
Prezadovoljan sam.
Smart tube next, Netflix, HBO GO, VLC, wireless zapne možda jednom mesečno i to možda bude i do striming servisa.
VLC preko mreže pušta sadržaj sa kompjutera, tu sam se malo mučio ali nema gnjavaže sa kopiranjem na fleš i prebacivanje tamo vamo.
Kome treba neka uzme za 10€ air mouse sa tastaturom i me treba ti ništa više.

Za te pare jedino on ili Amazon Fire stick, sve ostalo je povuci potegni, ali sve zavisi i od toga da li je neko raspoložen za budženje ili ne.

Za sta vi koristite box? Box i TV sluze za gledanje audio/video sadrzaja, ne za skrolanje na internetu i drustvenim mrezama.

Za sta vi koristite box? Box i TV sluze za gledanje audio/video sadrzaja, ne za skrolanje na internetu i drustvenim mrezama.
kao da ne razumete o čemu pričamo...upravljanje kursorima je pain in the ass...nije problem gledanje nego što ti oči ispadnu dok nađeš to što bi da gledaš...ko što rekoh, ne bih da gledam samo ono što mi se pojavi odmah na ekranu kad startujem aplikaciju već i da potražim nešto novo, a to se verovatno zove skrolanje :) jeste, ponekad moram i da skrolam dok ne nađem nešto, ili da to tražim kroz search...u netflixu je recimo toliko "zakopanih" filmova da je traženje s kursorima zaista mučenje, search je još gori...loš je i pristup serijama koje imaju više sezona...super je samo ako startuješ prvi film ili seriju koja ti se ponudi...

i ja se pitam jel vi boxove koristite da gledate nešto što vas zaista zanima ili redom gledate šta vam padne pod ruku :)

najgore od svega je što većina na forumu koristi android jer je "otvoren i dozvoljava kastomizaciju", ali vam je svima odjednom genijalna ova apple like zatvorena budževina...

Poslednja izmena:
kao da ne razumete o čemu pričamo...upravljanje kursorima je pain in the ass...nije problem gledanje nego što ti oči ispadnu dok nađeš to što bi da gledaš...ko što rekoh, ne bih da gledam samo ono što mi se pojavi odmah na ekranu kad startujem aplikaciju već i da potražim nešto novo, a to se verovatno zove skrolanje :) jeste, ponekad moram i da skrolam dok ne nađem nešto, ili da to tražim kroz search...u netflixu je recimo toliko "zakopanih" filmova da je traženje s kursorima zaista mučenje, search je još gori...loš je i pristup serijama koje imaju više sezona...super je samo ako startuješ prvi film ili seriju koja ti se ponudi...

i ja se pitam jel vi boxove koristite da gledate nešto što vas zaista zanima ili redom gledate šta vam padne pod ruku :)

najgore od svega je što većina na forumu koristi android jer je "otvoren i dozvoljava kastomizaciju", ali vam je svima odjednom genijalna ova apple like zatvorena budževina...
Pa zar ne mozes u netflixu da koristis daljinski od mi box-a? Najveci taster na daljincu (okrugli) opcije (gore, dole, levo, desno), ok je na sredini. Prosto da prostije ne moze biti. Izvini ali ne razumem te ako koristis air mouse u netflix aplikaciji.

Gledam ono sto me zanima. Ako je to serija, navigiram do nje za 15-20 sekundi u Netflixu ili Plexu, nakon toga mi se pojavljuje cim ukljucim aplikaciju. Imam i dugme na daljinskom da je pokrenem. Pamti dokle sam stigao pa u par klika nastavim. Ako je film, ista prica, search u Netflixu/Plexu u nekoliko klikova sa par slova izbaci ono sto trazim.

Vecina standardnih aplikacija podrzava castovanje, pa ako treba nesto da se "kopa", nadjes na telefonu za 5 sekundi i castujes na Box.

Daljinski od Box-a je meni zakon, sada sam presao na X90J pa mi Box vise ne treba, a uz TV ide taraba od daljinskog sa 300 cuda koje nikad ne koristim.

Prilozi

• xiaomi-xiaomi-remote-control-for-mi-tv-mi-box-s-an.jpg
    xiaomi-xiaomi-remote-control-for-mi-tv-mi-box-s-an.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 34
  • sony-tv-remote-tx520p.jpg
    sony-tv-remote-tx520p.jpg
    14.5 KB · Pregleda: 34
Instaliraš aplikaciju mouse toggle omogućiš je u podešavanjima pristupačnosti i dobiješ strelicu miša na ekranu,intaliraš aplikaciju tvQuickAction i programiraš preko dugmeta netflix da imaš prečicu za 5 aplikacija.Instaliraš aplikaciju nebula menager i dodaš traku na početnom ekranu aplikacija koje nisu sa google play prodavnice

Upadne čovek u Mi Box temu da objasni svima koji koriste box i koji su zadovoljni kako ne znaju šta je prava stvar. :)

Znavi vi ste ti mazohisti :D

S jedne strane imate cist AndroidTV/GoogleTV, idealno prilagodjen za koriscenje iz daljine, lagan, brz, pravljen direktno od kompanije koja drzi Android i eventualno vrlo malo prilagodjen od strane proizvodjaca hardvera.

S druge strane imate standardni Android namenjen za touchscreen uredjaje, dosta tezi i zahtevniji od AndroidTV/GoogleTV-a, raskupusan i deformisan od strane ko zna koga da bi radio ono za sta nije namenjen, a to je prikaz na 16:9 ekranu bez touchscreen-a. Pritom se na njemu koriste aplikacije prilagodjene za telefone/tablete. Pritom uglavnom nemaju Netflix sertifikat.

No dobro, s obzirom da takvi uredjaji postoje i prodaju se, svaka roba ima svog kupca :D

@Altru dobro covek dal si normalan? Na android boxu koji je prilagodjen tako kako jesti, ti hoces kursor. O Boze. Od tokiko mase koji koriste Mi stick, mi box, firestick, ti si jedan od retkih koji se zali na kursor. Sta ce ti to? To sto se ti nisi navikao i sto furas svoj neki fazon i izmisljas toplu vodu je tvoj problem. Koliko koristim Firestick, NIKAD nisam pozeleo niti imao potrebu za air mouse, jednostavno je tako prolagodjeno da ti i ne treba. Al ti eto pametuj i komplikuj sebi zivot bez veze

Ja koristim Android remote samo za EON,za ostalo funkcionisem sa daljinskim od tv-a preko CEC opcije.

Btw, ako nekome treba daljinac nov za Mi Box S ili stariji Mi Box 3 npr. Cisto ovako drugarski pisem, mozda nekome pomogne - imam na poslu.
Naravno nove, kao rezervni delovi. Samo sto retko dolazim za Srbiju ali dolazim...

Prelistao sam malo temu, cini mi se da nije niko pisao o ovome.

Naime, uzeo sam na preporuku drugara Mi Box S pre nekih godinu dana, i generalno mogu reci da sam zadovoljan uredjajem osim nekoliko stvari, a to je castovanje sa telefona i voice controls na daljincu.

Da krenem od prve stvari:

Uredjaj najvise koristim za Netflix, HBO GO, YouTube i Spotify. Prva 2 rade savrseno, dok YouTube i Spotify uglavnom pustam preko telefona pa odaberem opciju da se castuje na MiBox jer mi je to mnogo brza opcija nego da koristim daljinac za biranje i kuckanje. U 50% slucajeva desi se da mi MiBox ili pusti nesto totalno sesnaesto ili odluci da ne reaguje uopste. Mogu da prezivim i sa time ali naravno bilo bi bolje da se tako nesto ne desava. Da li postoji neko resenje za ovo, da li je ovo uobicajen problem?

Pomislio sam da je mozda u pitanju to sto castujem sa iPhone-a ali nemam pojma.

Sledeca stvar je google assistant, tj daljinac. Pokusavao sam da ga koristim, pogotovo za pretragu video klipova na YouTube-u ali je toliko lose da je bar kod mene neupotrebljivo. Glup primer: kazem mu "square house in the suburbs", on me razume "rare mouse in the colors".

Nije problem ni sa mojim akcentom ni sa dikcijom, na iPhone-u i Mac-u me Siri razume u 99.5% slucajeva, isto tako dobro funkcionise i kod prijatelja koji koristi Android uredjaje. Da li je ovo uobicajen problem ili bi trebalo da funkcionise malo bolje?

Hvala unapred na odgovorima!

Sto se tice YT kakvo druze "castovanje"? Zasto to radis molim te objasni mi eto od svega toga mi zapade tvoj upis. Da, mozda cackas telefon pa naletis na nesto pa ti lakse pustiti, ako to izmemo, nemas niti jedan razlog da castujes sa telefona pored Smart Tube aplikacije koja menja YT, bez oglasa, 4K, radi u pozadini.. Lagano se prijavis sa svojim nalogom, imas istoriju na boxu.. Razumem da neko castuje EON ili nesto drugo, ali YT...

Objasnio je lepo ali nisi razumeo.
Lakše mu je da na telefonu uradi pretragu na yotube, smart tube..., što je i logično. Brže otkuca i tako to i samo pusti preko cast opcije.
Posebno pretraga glasom, mada je tu poređenje malo neumesno jer poredi sa Siri.
Mikrofon na ovom daljinskom je malo slabiji po mom mišljenju. Neuporedivo lošije radi u odnosu na telefone, posebno iphone. Npr. mene je mutavog google asistent razumeo sasvim solidno, sa Siri je već super :)

Imao sam pre box-a i chromecast i nisam nikada primetio da se nešto tako dešavalo, tj. da pusti nešto peto.
Na chromecastu je umeo da pukne cast npr.
Ne koristim skoro uopšte na box-u cast pa ne znam. Možda je do preotperećene mreže u kući, neko ti uleti od ukućana...

Uzeh MiBox S pre par dana.
Istovremeno sam bio i skeptičan i znatiželjan prema dalljinskom.
Android telefone i tablete koristim već bar 10 godina, ovo mi je prvi Android Box i prvi Android TV uređaj.
Do sad sam godinama koristio Windows 10 PC prikačen na televizor.

Daljinski nije savršen, ali je daleko bolji nego što sam očekivao. Prelazak iz menija u meni je prililčno brz i logičan. Miš i tastatura su mi bili prikačeni samo prvi put kad sam upalio uređaj zarad kucanja šifri, webadresa zarad skidanja nekih APKova i slično. U odnosu na M+K, daljinski pruža klasičan osećaj zavaljenosti pred TVom. "Kucanje" selektovanjem slova je zbilja sporo, ali smatram da za ovakav uređaj to nije toliko bitno. Filmove/serija pre gledanja na Boxu svakako istražim na računaru pa onda na Boxu samo nastavljam gledanje preko Stremia ili pokrećem preko Plexa ili prebacim na fleš koji ubodem u Box. Na youtubeu pokrećem već prethodno napravljenu playlistu. Znači ako ne znate tačno unapred šta biste gledali mogu da zamislim da bi nekome bio frustrijaći ceo sistem i daljinski.
Meni je glavna zamerka na daljinski što nema pozadinsko osvetljenje tastera. Nekoliko puta sam u mraku morao da natucam šta tačno stišćem. Moguće da ću vremenom naučiti napamet gde je koji taster.

Windows HTPC pruža daleko više mogućnosti, ali smatram da Android BOX manji broj stvari radi bolje. HTPC nema taj klasičan osećaj zavaljenosti pred TVom.
I naravno tu je faktor cene. Za 8000 koliko sam dao za MiBOX mogao sam uzeti samo polovan business grade SFF PC koji zauzima daleko više mesta, star je 6+ godina, aktivno je hlađen i ima proprietary komponente koje je skuplje i teže zameniti.

Uzeh MiBox S pre par dana.
Istovremeno sam bio i skeptičan i znatiželjan prema dalljinskom.
Android telefone i tablete koristim već bar 10 godina, ovo mi je prvi Android Box i prvi Android TV uređaj.
Do sad sam godinama koristio Windows 10 PC prikačen na televizor.

Daljinski nije savršen, ali je daleko bolji nego što sam očekivao. Prelazak iz menija u meni je prililčno brz i logičan. Miš i tastatura su mi bili prikačeni samo prvi put kad sam upalio uređaj zarad kucanja šifri, webadresa zarad skidanja nekih APKova i slično. U odnosu na M+K, daljinski pruža klasičan osećaj zavaljenosti pred TVom. "Kucanje" selektovanjem slova je zbilja sporo, ali smatram da za ovakav uređaj to nije toliko bitno. Filmove/serija pre gledanja na Boxu svakako istražim na računaru pa onda na Boxu samo nastavljam gledanje preko Stremia ili pokrećem preko Plexa ili prebacim na fleš koji ubodem u Box. Na youtubeu pokrećem već prethodno napravljenu playlistu. Znači ako ne znate tačno unapred šta biste gledali mogu da zamislim da bi nekome bio frustrijaći ceo sistem i daljinski.
Meni je glavna zamerka na daljinski što nema pozadinsko osvetljenje tastera. Nekoliko puta sam u mraku morao da natucam šta tačno stišćem. Moguće da ću vremenom naučiti napamet gde je koji taster.

Windows HTPC pruža daleko više mogućnosti, ali smatram da Android BOX manji broj stvari radi bolje. HTPC nema taj klasičan osećaj zavaljenosti pred TVom.
I naravno tu je faktor cene. Za 8000 koliko sam dao za MiBOX mogao sam uzeti samo polovan business grade SFF PC koji zauzima daleko više mesta, star je 6+ godina, aktivno je hlađen i ima proprietary komponente koje je skuplje i teže zameniti.
Lepo napisano. Slazem se da mikrofon na daljinskom nije sjajan. Prakticno ga treba pribliziti usnama. Meni smeta i prevelika osetljivost tastera jer mi se nekoliko pita desilo da ne primetim da je ispod mene u krevetu pa slucajno ga pritisnem. Odlicna je ideja za unapred pripremljene liste u youtubu. Za filmove i serije ti vec koristis stremio i plex. Ali postoje i mnogo bar za mene jednostavnija resenja. Syncler app sa real debridom, Kodi sa real debrid addonima. Sve to sinhronizujes sa trakt nalogom na kome vec imas pripremljene kolekcije serija i filmova. Jeste da se real debrid placa 16e za 6 meseci ali vredi svaku paru. Postoji i free verzija Elementum kodi addon. Jedinu zamerku koju ja kao malo zahtevniji korisnik imam je malo prostora na raspolaganju samo 5.3 Gb. Zato moram stalno brisati cashe u aplikacijama (epg u tivimate, cashe u kodi-ju) jer stalno imam 300-500 mb slobodnog prostora.

Ne znam kako se vama puni toliko memorija. Meni na Miboxu i ostala dve Eon boxa( koji su slicni uredjaji) uvek stoji na raspolaganju od 1.8- 2gb prostora. Instalirane sledece app:
Eon
Tivimate
Stb emu
Yt
SmartYT
Rts planeta.
Rts planeta plus
Kodi (elementum,fen,venom)
Hbo go
Netflix( samo na Miboxu)
X plore fm

Za kodi preporuka je kcleaner addon koji brise nepotrebne stvari iz njega,tako da mi sam kodi zauzima 300-350Mb.

Jel ima kcleaner na Play Store-u?

Ne znam kako se vama puni toliko memorija. Meni na Miboxu i ostala dve Eon boxa( koji su slicni uredjaji) uvek stoji na raspolaganju od 1.8- 2gb prostora. Instalirane sledece app:
Eon
Tivimate
Stb emu
Yt
SmartYT
Rts planeta.
Rts planeta plus
Kodi (elementum,fen,venom)
Hbo go
Netflix( samo na Miboxu)
X plore fm

Za kodi preporuka je kcleaner addon koji brise nepotrebne stvari iz njega,tako da mi sam kodi zauzima 300-350Mb.
Od pobrojanih aplikacija nemam eon, rts planetu. Ranije bile instalirane. Jedino imam jos Send files to TV, igru Beach Buggy racing. Problem mi pravi epg u tvmate (puni cashe iako sam ga iskljucio). Dok iako u Kodi imam samo elementum, venom, fen,TheOath i pomenuti kcleaner meni kodi zauzima 800-900mb. Morace uninstall i ponovna instalacija kodi-ja previse kodi zauzima. Primetio sam takodje da sam za poslednja 2 updejta miboxa dosta slobodnog prostora izgubio. Imao sam pre tih updejta 1.2gb sa svim ovim aplikacijama. Pokusacu sa ponovnom reinstalacijom kodija. Ako ne moracu factory reset.
Jel ima kcleaner na Play Store-u?
Mi govorimo o kcleaneru koji je kodi addon.

U kodiju Elemntum zna da napravi puno smeca. Narocito ako si instaliraon onaj univerzalni I meni je tako punio kodi do 1gb. Kad sam instalirao onaj za android spustio se na normalu 3000-400Mb.

Vrh Dno