Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Taj je samo za kinesko tržište. Ne znam da je izašla globalna verzija sa normalnim AndroidTV.

I sta je bolja opcija ako cena nije problem? Amazon FireStick ili Xiaomi Box ?

Dok nisam uzeo hteo da uzme HBO Go nisam ni razmisljao da ce mi nesto od ovoga biti potrebno. Je l ima amazon neku ozbiljnu manu zbog koje ne treba uzimati?

Nema, jedino sto nema je klasican google play kao ostali atv uredjaji, pa sta kome drago.

Ja prošle nedelje uzeo.. Zadovoljan, sve fino funkcioniše, bez ikakvog kucanja, fluidno, i memorije je sasvim ok (za sad) iako mi je delovalo kao da će se popuniti brzo.

Je l mozete da mi kazete koje aplikacije bi valjall instalirati na box s?

Video sam da se pominje smart yourube ali njega ne nalazim isto kao i vanced

uzeo sam i ja mi box s, i za sada doživljavam kulturološki šok sa android tv...znao sam da je upravljanje tasterima smaranje, ali ovo je horor...search naročito...

radi mi air mouse sa tastaturom, ali ne baš u svim aplikacijama kako treba...negde ne radi back, negde nešto drugo, ima li neki sa kojim mogu sve operacije da se izvedu na mi boxu? kako radi bluetooth miš sa mi boxom, ima li to smisla? ubija me u pojam njegov daljinac, ne znam zašto ljudi misle da je ovo mnogo lakše za korišćenje, ovo je živo mučenje...

uzeo sam i ja mi box s, i za sada doživljavam kulturološki šok sa android tv...znao sam da je upravljanje tasterima smaranje, ali ovo je horor...search naročito...

radi mi air mouse sa tastaturom, ali ne baš u svim aplikacijama kako treba...negde ne radi back, negde nešto drugo, ima li neki sa kojim mogu sve operacije da se izvedu na mi boxu? kako radi bluetooth miš sa mi boxom, ima li to smisla? ubija me u pojam njegov daljinac, ne znam zašto ljudi misle da je ovo mnogo lakše za korišćenje, ovo je živo mučenje...
Daljinac je sasvim dovoljan za koriscenje u svim aplikacijama. Jedino nije za surfovanje netom preko browsera. Zato surfovanje samo na telefonu i racunaru. Jedino da ti neko preporuci drugi air mouse.

Ne vidim zašto je mučenje. Ceo UI je prilagođen daljincu. Meni je život mnogo lakši od kako sam prešao na Mi Box S. :D Fokus je na konzumiranju video sadržaja i to je to.

srećom u kodiju air mouse radi ok...ma ovo je takav korak nazad, nemam reči...raspale ti 2 slike preko ekrana pa ti šetaj levo desno gore delo ceo dan...a dok nešto upišeš za search prođe godina...mislim, ako je nešto što hoćeš da gledaš odmah tu, onda je ok...ali ako bi malo da pogledaš okolo šta ima, od youtube pa nadalje, horor....

Kad mi treba nesto da kucam, sto je jako retko, koristim tastaturu iz Google Home remote-a.

srećom u kodiju air mouse radi ok...ma ovo je takav korak nazad, nemam reči...raspale ti 2 slike preko ekrana pa ti šetaj levo desno gore delo ceo dan...a dok nešto upišeš za search prođe godina...mislim, ako je nešto što hoćeš da gledaš odmah tu, onda je ok...ali ako bi malo da pogledaš okolo šta ima, od youtube pa nadalje, horor....
Za kucanje Xiaomi Remote, Android tv (remote). Za kodi Kore. Sve ove aplikacije mozes instalirati na telefonu i onda je mnogo lakse.

klasičan android i air mouse su za ovo svemirski brod...juče sam pokušao da nađen neke filmove na netflix-u, pa to je bukvalno smešno kako su zamislili taj search...hvala za preporuke za aplikacije, ali to samo potvrđuje ono što pišem, toliko je dobar sistem da još pored tog genijalnog daljinca moram da koristim i telefon... :(

Ja od prvog dana ne koristim njegov raspali daljinac, već sam na eon daljinskom. Udoban rad sa njim na ovom boxu :)

beelink gt king je i dalje prikačen na tv, ali rutovan uređaj i ograničenja kod nekih aplikacija su me bukvalno naterala da kupim i buđavi android tv uređaj...ponekad se nema mnogo izbora :)

Pa ni klasičan android nije predviđen za to, već za touchscren na telefonima i tabletima. Ko želi tastaturu, miša i slično najbolje da poveže nuc, laptop ili tako nešto na tv. Za pretragu na Netflixu dovoljno da se ukuca prva 2-3 slova i najverovatnije da će rezultat biti tu. Tu je zatim i glasovna pretraga. Može i na telefonu da se nađe, i da se odradi cast na player. Današnji medija plejeri su toliko komforni, da je jedini razlog da digneš dupe iz fotelje što pivo i kokice neće same da se posluže.

Poslednja izmena:
Citao sam na temi da moguci razlog sto na xiaomi boxu nema hbo go da se skine je izbor zemlje prilikom podesavanja uredjaja. Srbija nije bila medju opcijama pa sam izabrao US.

Koja zemlja treba da se izabere i da li moze to da se samo podesi u podesavanjima ili mora da se ponovo resetuje uredjaj? Lokaciju sam podesio da bira po wifi signalu al nije nista promenilo

Postoji HBO Go aplikacija za Mi Box S. Samo treba da se doda srpski Google nalog u Google Play store i pretragom se nađe aplikacija i instalira. Ništa ne treba da se resetuje, niti menja u podešavanjima samog uređaja.

Postoji HBO Go aplikacija za Mi Box S. Samo treba da se doda srpski Google nalog u Google Play store i pretragom se nađe aplikacija i instalira. Ništa ne treba da se resetuje, niti menja u podešavanjima samog uređaja.
Ali vec imam srpski google play nalog...stavio sam email adresu svog google naloga

Promeni google account nalog i sad ima. Ne znam zbog cega nije radilo prvobitno. Hvala

Citao sam na temi da moguci razlog sto na xiaomi boxu nema hbo go da se skine je izbor zemlje prilikom podesavanja uredjaja. Srbija nije bila medju opcijama pa sam izabrao US.

Koja zemlja treba da se izabere i da li moze to da se samo podesi u podesavanjima ili mora da se ponovo resetuje uredjaj? Lokaciju sam podesio da bira po wifi signalu al nije nista promenilo
Ima Srbija kad se podesi pa ažurira box pojavi se Srbija. Mene nervira što na Google keyboard nisam našla srpski jezik da bi mi predlagao reči na srpskom.

Vrh Dno