Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Instaliraj na mi boxu Speed test wifi analyzer. Imas ga na playstoru. Kakav problem imas sa hdr-om? Meni vecinu hdr ( 4k remuxovi) pusta na samsungu 1080p. Ali ponekad ima samo tona ili je slika ljubicasta. Mislim da mi box podrzava hdr10 ali ne podrzava hdr10+. Tu pomoci nema jedino da biras strimove sa obicnim hdr-om.
Ma problem je što TV podržava samo HDR softverski pa se dešava do zamućenja boje, baš to što si naveo... a hvala za za preporuku za speedtest.

@mitar1982

99% uredjaja radi na Wi-Fi bez problema, problem prave ruteri. Tona tehnike povezana na kantu od rutera koju daje provajder, pa se onda razvlace kablovi i kupuju razni adapteri da bi to radilo koliko-toliko ok. Na kraju opet radi losije nego sto bi radilo na iole dobrom ruteru.

Znači, Mi box s bi trebalo dobro da radi ako je ruter u drugoj sobi (sva vrata otvorena, udaljen 5 do 6m? Ruter je Archer C50. Internet 150/15 SBB.
Telefon u sobi gde bi bio box meri od 50/10 do 80/15.

Kod mene WiFi na Mi Box S radi odlično. AP je u drugoj sobi, na udaljenosti od nekih 5-6 metara (kroz zid).

@radashin
Niko ne može da garantuje da će kod tebe dobro da radi, ali sam Mi Box nema nikakvih problema sa Wifi, uz dobar ruter ili access point radi bez greške. Ja sam u Beograd odneo 3 komada koji rade uz Ubiquiti Access pointe i provajderove rutere, kod kuće koristim rutere više klase (Archer C3200, i sad Asus RT-AX92U) i nikad nije bilo kakvih problema sa radom Wifi uređaja.

Mislim da je ono merio na 2.4ghz za 5ghz to je jako loše

Najbolje razdelite mreze. Kod mene su 2.4GHz i 5GHz mreza razdvojene (ne koriste isti SSID), TV/box je povezan na 5GHz mrezu, a 2.4GHz mrezi uopste nema pristup. Tako sam uvek siguran da ce imati najbolju vezu sa ruterom.

To je sigurnija varijanta, tako sam i ja držao pre, na Archeru. Ako ruter ima dobar i podesiv Smart Connect (Asus ima) može i tako da se reši, dok god je dobar signal biće na 5 Ghz.

Ja takodje koristim razdvojene mreže, ono mešanje i prebacivanje nema nikakvog smisla.

Jednostavno sve uređaje kojima je bandwith jako bitan strogo 5g only drzati., Za sve drugo može 2.4

Neki ruteri podržavaju Band Steering opciju, koja omogućava ruteru da automatski prebacuje uređaj sa 2.4GHz na 5GHz i obrnuto, kada se za to stvore uslovi. Na taj način se optimalno balansira između jačine signala i brzine prenosa. Obe mreže imaju isti SSID u tom slučaju. Meni je to odlična opcija, jer ne moram ručno da prebacujem između WiFi mreža. Mi Box S mi je uvek na 5GHz i radi odlično.

O tome i pričamo...
Meni je to besmisleno, kuća je velika i svaki čas mi se telefon prebacuje sa 2.4 na 5 i obrnuto jeste da to traje sekund - dva ali smara, a benefit nikakav

Tako da sam jednostavno razdvojio šta mora da ide na 5ghz zbog većeg protoka ili na 2.4 gde to nije toliko bitno

Benefit je mali, ali ako to može da se podesi na ruteru i radi kako treba nema razloga za razdvajanje mreža.

O tome i pričamo...
Meni je to besmisleno, kuća je velika i svaki čas mi se telefon prebacuje sa 2.4 na 5 i obrnuto jeste da to traje sekund - dva ali smara, a benefit nikakav
Ne, to nije Band Steering. Upravo si opisao situaciju kada je Band Steering isključen. Kada je uključen, ruter automatski forsira 5GHz kada je signal dovoljno jak i protok je veći u odnosu na 2.4GHz. Kada nije, on automatski prebaci uređaj na 2.4GHz. I sa Band Steeringom prebacivanje između frekventnog opsega se ne oseti, jer traje deo sekunde. Ali tu opciju ne podržavaju svi ruteri, a pitanje je i koliko je dobra implementacija. Ako postoji mogućnost, vredi probati. Ja imam Ubiquiti i to dobro radi.

Kod razlicitih proizvodjaca se razlicito zove.
Koristio sam na razlicitim ruterima i meni nema smisla zato sto je kuca velika i onda telefon svaki cas swicuje frekvenciju ili jos gore kada si u prostoriji koja je na granici pa nit tamo nit vamo...

A na nepokretnim uredjajima (TV, BOX) nema smisla jer su oni i onako nepokretni pa nema sta da im on bira automatski.

Možda jedno glupo pitanje, ali ipak da proverim. Pošto mi je sin zaplenio Mi box, planiram da uzmem drugi. Da li će praviti smetnje jedan drugom, pošto će biti na metar razdaljine, tj. deliće ih samo zid?

jel se planira neka nova verzija, ovaj postoji već 4 godine koliko vidim

Dobre stvari ne treba menjati 😁

Pozdrav. Trazim opciju da na Hisense tvu instalim i koristim HBO Go. Je l Xiaomi mi box S najbolja i najjeftinija opcija ili ima neka druga?

Pa ako je samo za jednu app onda mozes i Mi ili Fire stick, zavisi jel gledas FHD ili 4K

4k je u pitanju...A za sta jos ljudi koriste box? Vidim da je cena sticka i boxa slicna...2-3k dinara razlika max

Bolji je ovaj novi Xiaomi TV Stick 4K od dobrog, ali bajatog Xiaomi Mi Box S-a.

1. Mi Box S is a 3+ year old device which uses 5+ year old Amlogic S905X SoC. Xiaomi TV Stick 4K runs on Amlogic S905Y4 (which was introduced last year)
  2. Mi Box S doesn't have support for AV1, Dolby Vision, Dolby Atmos & DTS-HD; but the stick does.
  3. Mi Box S runs on Android TV 9 (originally 8.1). The stick runs on Android TV 11

Razlika u chipsetu nikakva.

Softver je marketinska segmentacija, Stick 4K nema nesto posebno bolji hardver (cak su CPU jezgra nesto slabija nego u Box S), tako da je to fabrikovana razlika od strane proizvodjaca. Hocu reci da ih nista ne kosta da na Box S srede da podrzava A11, nego ih je mnogo briga.

Jedine realne prednosti 4K Stick-a su AV1, DTS-HD, Dolby Atmos i Dolby Vision.

Mi Box S ima USB koji 4K Stick nema. Sve u svemu, slican uredjaj, nikakav poseban upgrade.

Poslednja izmena:
I Mi Box i Fire tv su se pokazali kao solidni upotrebljivi i dugovečni uređaji, a uz to su i prilično jeftini. Ko kupuje novi uređaj svakako da treba da odabere noviji model zbog podrške za noviji android i kodeke ali zamena starih za nove nema puno smisla, posebno za ovakve naslednike koji tehnički nisu ništa posebno bolji.

Iako radi sve kako treba trebali bi da onda da naprave naslednika za mi box, meni je nekako bolja opcija od sticka.

Vrh Dno