Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Zašto bi Cast-ovao umesto da na kompu share-uješ folder sa filmovima/serijama i onda na Mi Box-u koristiš kršten player app da pustiš šta ti se gleda?

Ja recimo ne volim da mi dok gledam film nešto zuji u pozadini poput upaljenog računara.
 
? Čovek je pitao za Cast sa računara na TV/na box. Nije pitao za cast internet streaming servisa što može i sa mobilnog koji ne zuji :D
 
Kako može Mi box S, da se kontroliše preko telefona? Čini mi se da je u zadnjem ažuriranju, pisalo nešto, da je rađeno na tome. Bilo bi možda zgodno, da može da se koristi numerička tastatura, da se ukucavaju brojevi kanala za Eon aplikaciju.
 
Nabavio sam nedavno Xiaomi Box S i generalno sam zadovoljan ali imam jednu situaciju. Kada se preko EON aplikacije gleda neka fudbalska utakmica slika nije glatka, nije fluidna. Kao da ima nekog seckanja. Preko D3 uređaja sve je u redu. Da li je to jednostavno tako kod Xiaomi box-a ili treba nešto podesiti ?
 
Settings, Device Preferences, Display, Screen Resolution, Display Mode,1080p 50hz

Mnogo puta pisano...😉
 
Settings, Device Preferences, Display, Screen Resolution, Display Mode,1080p 50hz

Mnogo puta pisano...😉
Da li to ima efekta za televizor, koji nije "full HD", nego samo 1366x768? Inače, isprobao sam gore predloženu Android TV aplikaciju za daljinsko upravljanje. Sve radi, osim pojačavanja i utišavanja tona ili ja, ne znam kako. Jeste, više nego jednostavna, očekivao sam malo više, ali eto, radi...
 
Gledajući fudbal primetio sam jednu stvar. Kada kamera zumira fudbalere dresovi koji su crvene boje ili recimo svetlo plave trepere, takav neki efekat ostavlja. Da li i za to ima neko rešenje u podešavanjima ?
 
Mislio sam da je do tv-a i tu nekih podešavanja ali kad povežem tv na d3 uređaj sve je normalno. Nije ovo sad ne znam neki veliki problem, ali ako postoji rešenje što to ne odraditi :) I da ovo se samo dešava kada se gleda preko EON aplikacije.
 
Poslednja izmena od urednika:
Ne znam kako sam ja tebe uvredio time što kod mene stoji grb Partizana... Neverovatno da je ljudima problem kad vide da neko stavi grb nekog kluba al ajd... Realno to je totalno sporedna da ne kažem nebitna stvar ko za koga navija.

Da se vratim na temu... Mislio sam da je do tv-a i tu nekih podešavanja ali kad povežem tv na d3 uređaj sve je normalno. Nije ovo sad ne znam neki veliki problem, ali ako postoji rešenje što to ne odraditi :) I da ovo se samo dešava kada se gleda preko EON aplikacije.
Nije do tv-a. Isti problem sam imao i ja kada sam koristio eon van mreze pre nekoliko meseci. Problem je do eon aplikacije. Ja sam gledao preko xiaomi mi box-a.
 
Nije do tv-a. Isti problem sam imao i ja kada sam koristio eon van mreze pre nekoliko meseci. Problem je do eon aplikacije. Ja sam gledao preko xiaomi mi box-a.
Znači za sada tako je kako je.
 
Isto sam i ja provalio sad kad sam geldao Kvalifikacije za SP protiv Luksemburga. Najvise se primeti na plavoj i crvenoj boji. Sva ziva podesavanja sam probao, i na TV-u i na MI box-u, ne vredi..
Naj manje se vidi kad stavim TV-u u "cinema mod" ali tad je slika dosta tamnija, cak i sad najvecim osvetljenjem i kontrastom. Gledam isto na EON-u van mreze, app za Smart TV.
Ranije, kada sam gledao preko aplikacije preko TV-a, bez MI box, nisam imao tih problema.

@S-man Isto imam i seckanje, kada je brza promena slike, stavio sam 50hz ali nije pomoglo.
 
Taj problem sa treperenjem je prisutan još od prošle godine (mislim od Adria tour tenis turnira) i radi se o tome što su enkodovali progresivnu hromu (chroma u yuv kolornom opsegu) u interlejsovan video. Pre toga je video bio u redu. Možda im softver tako radi a možda oni ne znaju to da podese.
 
E konacno neko da ima isti problem kao i ja. Mislio sam da je do Shielda posto mi je ranije na Gt kingu radilo kako treba. Kupim mi box i isto. Probavao sam sva podesavanja na shieldu, na tv-u, probao i na drugom tv-u ista stvar. Do njih je, kad ce resiti ne zna se, pitanje da li i vide, posto retko ko to vidi. Ali meni je bas iritantno i negledljivo. Pisao sam o tome u temi za multimedialne uredjaje.
 
Koliko je interfejs drugačiji kada se nakači na VPN

z5lme6dnlki71.jpg
 
^Google Tv interfejs, do 2022 svi android tv operativni sistemi biće zamenjeni sa njim... Bar je tako najavljeno.
 
Guranje sadržaja (reklama) u prvi plan, sličan je i Fire TV. Meni nije toliko bitno, ionako se na početnom ekranu zadržavam taman toliko da pokrenem neku od aplikacija.
 
Postaje sve odvratnije to googlova agresivno serviranje sadrzaja i ogranicenja kontrole sta mozete da radite na uredjaju.
 
Lako se skloni taj interfejs. Deinstalira se update za Android tv home i stavi se da Google play ne ažurira automatski.
Meni se pojavilo sinoć posle fudbala bez obzira što je vpn na Srbiji.
 
Meni se pojavio dok sam bio u Crnoj Gori sa ukljucenim nasim VPN-om. Kad sam dosao kuci izgubio se.
 
A mi smrtnici necemo dobiti GoogleTV 😬😬😬
 
Nazad
Vrh Dno