Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Nije ti dobra logika.
Trece generacije jos uvek nema u mnogim zemljama, ukljucujuci neke okolne. Na osnovu ponasanja domacih radnji/uvoznika logika ukazuje na to da ce se jos dugo prodavati samo druga generacija jer njega nabavljaju po mnogo nizoj ceni od novije, a prodaje se po slicnoj ceni.

Јесте, моја грешка.

To na Aliju dosta jeftinije.Baš me briga za garanciju.Evo gn2 radi kao i prvog dana .Prošlo bez carine kad sam ga kupovao. Doduše nešto me ne privlači gn 3 da kupujem ,nisu nešto mnogo izmenili

Igram se već par dana sa ovim 2nd gen-om i sviđa mi se kako radi. Otkazao sam TV pretplate pa ga koristim kao zamenu za dumb TV. Stremio i Smart Tube rade odlično, neočekivano dobro, na drugom smart TV-u koji ima na papiru i malo jači hardver radi sporije. Sa Button Mapper-om sam promenio šta rade dugmići na daljinskom pa je sada i dosta udobnije za korišćenje. Jedino što još nisam uspeo da napravim skroz kako treba je N1 live strim, blokirali su za Srbiju i N1 pa mora VPN. Trenutno koristim za to Tor browser, ali on nije baš prilagođen za Android TV, mora i miš. Druga opcija je VPN (Proton) i TVBro, to radi takođe, ali ima previše klikova, a treba mi zbog žene... Probao sam da koristim neke mouse toggle programe (MATVT i Mouse Toggle) za Tor, ali i oni ne rade kako treba (klik retko gde radi sa MATVT, Mouse Toggle uopšte i ne radi). Nisam uspeo da nađem ni neku upotrebljiviju kombinaciju browser-a sa VPN-om ili ekstenzijom. Jel' se igrao još neko sa ovim i ima li nekog boljeg rešenja, browser sa VPN-om, upotrebljivi mouse toggle ili neka app za strimovanje?

Mislim da tu ima još više klikova u odnosu na homepage u TVBro i Proton, ali ću da probam. Trenutno sam stavio dvoklik na Prime dugme za Proton, pa jedan za TVBro...

Jel ne koristite već TiViMate ili tako neku aplikaciju "za IPTV" / nešto što pušta HTTP / HLS stream-ove? Pa dodate direktni link za N1 stream. I ako postoji opcija da se odradi za VPN "split tunneling" ali po IP opsegu, da ne šiba sve kroz VPN tunel nego samo taj kanal kad se gleda / samo taj opseg IP adresa koji koriste Eon serveri (isti backend servira i taj besplatni N1 stream) pa da onda opuštenije može i da se na TV-u / box-u ostavi stalno uključen VPN?

Ne koristim, ali ću i to da probam. Mada nisam baš siguran da li neki VPN za Android TV mogu tako uopšte da podesim.

Na aplikacijama VPN provajdera 99% da ne, one ako uopšte i nude 'split tunneling' opciju bude "per app" fazon ( = da selektuješ koje aplikacije da idu ili ne idu kroz VPN tunel)... ako postoji opcija da se skinu config fajlovi za WireGuard aplikaciju ill OpenVPN aplikaciju onda bi trebalo da možeš i da izmeniš skinut config fajl i izmeniš kako radi / šta ide a šta ne ide kroz tunel.

Pa onda tipa ako imaš piratski IPTV listu u firmi m3u fajla da u m3u listu dodaš još i taj N1 stream link i da kad gledaš te pirate NE ide kroz VPN za bzvz jer nema potrebe a kad prebaciš na "zvanični besplatni N1 stream" da to ide kroz VPN jer mora da ide zbog gl*pavog i besmislenog geoblock.

vratimo se na temu. za TiVi Mate postoji tema. teme za VPN su u podforumu "online servisi"

Sve o čemu pišemo je vezano konkretno za korišćenje uređaja iz naslova. O čemu bi se onda ovde pisalo, kretanju cene?

Potpuno sam saglasan, svaki uređaj se ponaša drugačije sa okolnom sredinom.

Definitivno mi na TV pušta uredno HDR10 plus a na boxu ne, već ga prebacuje samo u HDR ili HLG i piše da HDR10 plus nije podržan format. Koliko videh nisam jedini sa ovim, na stranim forumima se takođe žale na ovu situaciju...

A šta puštaš, koji fajl sa kojim plejerom i na koji način (fleš, mreža...)?

Instaliraj Just (Video) Player i to ovu najnoviju Legacy verziju:

To ti je klot plejer koji je baziran na Media3 (nekadašnji ExoPlayer):

Problem je što je toliko klot da mu nedostaju neke funkcije (oko titlova, umrežavanje...) pa ljudi skidaju i NOVA opeN sOurce Video plAyer i Vimu Media Player for TV da bi imali dodatne opcije.

Poslednja izmena:
Мени VLC све прогута и пусти како треба. Пробај.

A šta puštaš, koji fajl sa kojim plejerom i na koji način (fleš, mreža...)?

Instaliraj Just (Video) Player i to ovu najnoviju Legacy verziju:

To ti je klot plejer koji je baziran na Media3 (nekadašnji ExoPlayer):

Problem je što je toliko klot da mu nedostaju neke funkcije (oko titlova, umrežavanje...) pa ljudi skidaju i NOVA opeN sOurce Video plAyer i Vimu Media Player for TV da bi imali dodatne opcije.
Probao i fajlove preko njega, Media player ali isto neće a prevashodno gledam Stremio i neće. Uglavnom pusti HDR standardni ali plus jok eventualno HLG

A šta puštaš, koji fajl i što insistiraš na HDR10+ koji jedino forsira Samsung ako postoji Dolby Vision verzija tog fajla!?

Филмови су углавном HDR10 и DV, веома мало наслова има у HDR10+.

Amazon ga je forsirao na svojoj platformi. wheel of time, the boys... Ali mislim da su i oni odustali od toga. Recimo, fallout je imao DV.
A netflix radi obrnuto, oni uvode hdr10+, verovatno kao pokušaj male uštede novca.

Nazad
Vrh Dno