Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Pomno pratis a onda napises da trazis na KP, a okaceno vec par puta da mozes u radnji da ga kupis za te pare sa sve garancijom.

Ali ajmo ponovo

Najjeftiniji 3-gen na KP je 65 evrica a to ti dodje kao u radnji,cemu uopste razmisljanje o KP,jedino ako mozda hoces gen-2?

Takođe preporučujem Xiaomi set top box s 3rd gen, trenutno najbolja opcija, još se dobije i garancija na 2 godine.

Zdravo svima. Od nedavno pomno pratim ovu temu, s obzirom da mi treba smart tv box :)
Potreban mi je isključivo zbog EON-a, i HBO Max app, ništa drugo ne bi instalirao, čačkao, itd.
Vidim da je ovaj Xiaomi dobro rešenje.
Voleo bih da me posavetujete i možda za neki drugi box, za što manje para, a da završava poso za ove potrebe.

Ali, i sam sam tražio i nekako mi se čini da je ovo najsigurnija opcija...

Dolazim do sledeće dileme, dakle jurim 2nd Gen, skoro mi iskliznuo jedan za 4000rsd, nije mi bitno da li je polovan... Ali, manje više na KP se vrte ponude od 5-6k novo, povremeno je nov na ananas ili xiaomi prodavnicama takođe oko 6k, ali to je tu i ne mrda niže cena...

3rd Gen se pojavila na KP, i to za nekih 1000rsd više, dakle, za 60e je 3rd gen nova.
S obzirom na ovu razliku u ceni, da li je ta 3rd Gen stvarno to, da nije neki škart?! Mislim da je prosto nemoguće da uvale neku neprimetnu kopiju... Takođe, pošto je to preko KP, čak iako je novo i otvaram kutiju ja... kolko je sve to sigurno? U smislu, odakle znam, nekih malvera, trackinga, čega već ubačenog, logovanje mojim acc, itd... Izvinjavam se zbog paranoje, ali, šta znam - jednostavno - sumnjivo zbog tog odnosa sa cenama. Jer je realno bolje da daš 1000rsd više i imaš dosta bolji uređaj, za narednih par godina.
Pa nije tih 1000rsd do prodavca vec do trzita, tj trziste diktira cenu. Da niko ne kupuje gen2 i da navale na gen3, prvom bi pala cena a drugom mozda porasla.
Dosta ljudi nema ni pojma sta kupuje, kaze sam daj taj skuplji ili jeftiniji, ne razmisljaju o performansama.

Sto se paranoje tice, razumem te ali tako gledajuci moze svaki uredjaj koji kupujes da bude ,,zarazen,, necim... od mobilnog pa do ves masine sve je danas wifi, bluetooth itd...
Mislim da neko na KP ugradjuje malwere tc box i tako ih prodaje ljudima je sansa jedino ako ste ti ili on Dzejms Bond :)

Svakako sta god da kupijes u zivotu tamo gledaj recenzije od prodavca, ne verujem da covek valja tehniku i onda odjedom odluci da postane haker i ugradjuje malwere na uredjaje koje prodaje...

Ako možeš da čekaš, čekaj i izleteće nešto na KP 2nd gen kad tad. Malo ćeš da uštediš.
Ako ti cena za 3rd gen nije mnogo za kupovinu u radnji, uzmi i ne razmišljaj, imaćeš uređaj za više godina i možda nekada dobije dodatnu funkciju ako ti se prošire apetiti. Pojaviće se potreba da žena hoće da gleda netflix, pa dete pa ko zna šta sve ne čak i ako trenutno nije tako.

Za 1000 din razlike, jedan vrrrlo skroman odlazak u prodavnicu, dve i po pakle pljuga ili šta god, za bolji uređaj koji će se koristiti par godina ... I to je dilema?

Ja sam moj kupio na AliExpress GN2 i radi top kao prvog dana. Uštedeo u startu sa cifrom. Za garanciju me baš briga. Nije veliko ulaganje, kad crkne opet je AliExpress tu.
Tako ako ti se ne žuri, mislim na dostavu traži GN3 na AliExpress.

i, ovde se završava off-topic. apsolutno nije tema gde i kako kupiti, sigurnost kupovine itd

Ja narucio sa alia vidimo kakvi su utiske kad stigne momeltalno koristim gen 21000001969.jpg

Vrh Dno