Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Dobro proredjenje. Ja imam rn5, matorom sam uzeo mi a3 i u sustini to je to...sve si napisao sto bih i ja.
Mene recimo nervira i slabiji blic na a3. Cini mi se i da je singl led.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@coavasic96,Neka te lepo sluzi..Jel si bas hteo da ides na A3 ili ti izasla neka povoljna komba?Mozda neki Mi9 lite,Mi 9t,ima sad i ovih novih Redmi Note 9 S/Pro..

Da, i blic je slabiji, primetio sam i to. Iskočio mi je povoljno a i menjao mi se telefon malo. Za malo starije koji kukaju kako im je svaki noviji telefon veliki a ipak bi da imaju dobru bateriju je savršen. Svakako ne traže piksele po ekranu a i kamerom će biti zadovoljni. A svakako i za devojke koje vole selfije da prave al nema jabuku pozadi ili Samsung logo [emoji23]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
U julskom apdejtu nijedan bag nije ispravljen.

Naravno da možeš,
pa ovde bude 1-2 apdejta mesečno neće ništa faliti ako preskocis neki i onako su tu većinom sitne zakrpe.

Bilo bi dobro da kad pišete o bagovima napišete i koji.

Bag mi je jedini da kad se javim na blutut slusalicu, telefon mi sve zivo izotvara u dzepu. Cekam otklanjanje tog baga.

Pa to je ono otključavanje u prisustvu BT, isključi to.

To je za neke situacije zgodno ali nije kada ti je telefon u džepu u prisustvu tog BT

8c8d7eec320e027c9c0d17def60e7f79.jpg

Poslednja izmena:
Naravno da možeš,
pa ovde bude 1-2 apdejta mesečno neće ništa faliti ako preskocis neki i onako su tu većinom sitne zakrpe.

Bilo bi dobro da kad pišete o bagovima napišete i koji.

Bag koji me najvise nervira je trajanje baterije !

To nije bag. To je mora da je nesto drugo jer imali bi ga dosta njih a batt je kod ovog tel fenomenalna

Ma sve to stoji al ga novi update ubi za deset i vise sati koriscenja.Bar kod mene .
To je stvar koja me najvise odusevila pa posle smorila!

Ja sam svaki abdejt do sad radio i stvarno nemam razlike u u batt. Baš mi je to čudno jer sve su to isti abdejti a da toliko različito tel reaguju. To bi jedino ovi experti koji ovde na forumu mogli možda to da objasne jer mi je stvarno to fascinantno.

Ja samj jos na androidu 9, martovski sec.patch.
Dual sim, uvek izvlacim preko 10h SOT-a, u otprilike 3 dana korišcenja.

Da iznesem i svoja zapažanja o bateriji nakon slučajnog :) apdejta na A10 (telefon mi je iskliznuo iz ruke, a dok sam ga hvatao uspio sam da držim power dugme i pritisnem restart na telefonu :) )
Baterija je dosta lošija u odnosu na A9. Dok sam bio na A9 telefon sam punio svako drugo veče uz SoT oko 8-9h, dok bi vikendom izvlačio više npr. punjenje telefona četvrtak veče, pa onda nedelja veče. Baterija se nikada nije praznila do kraja, svako drugo veče bi bila na nekih 15%. Sada na A10 baterija je prazna već nakon 36 do 40 sati uz SoT oko 5 sati. Šta je u pitanju...ko će ga znati...

Ja svaki dan imam Sot oko 5 sati i uveče stavim na punjač sa oko 50% kako ti posle 2 dana korišćenja imaš samo 5 sati Sot i prazan ti telefon nije mi jasno?

Inače ovo kada sam ciglirao telefon morao sam vratiti na A9, i toliko mi je falilo gestures da nisam mogao ni par sati da izdržim da ga ne vratim na A10

Na starom Romu sam imao grafikon potrošnje po danima, sad to više ne mogu da nađem?
Gde su denuli to?

Poslednja izmena:
Kako se vraca na A9 ocu ja[emoji16]

Ne znam koji je problem, ali trajanje baterije je dosta lošije kod mene. Ne znam da li bi jedan hard reset imao kakav uticaj, mada i njega ću obaviti samo da se nakanim i da prebacim bitne stvari sa telefona.

Stavljam ga na punjac uglavnom kada dodje na 15-30%. Cesto praktikujem i da celu noc bude na punjacu,ne znam koliko je to pohvalno... Ali komotno izgura 3 dana sa preko 10h sota. Imam ga skoro 5 meseci.

Screenshot_20200730-143040.png
Зна ли неко шта је ово и вреди ли инсталирати?

Stavljam ga na punjac uglavnom kada dodje na 15-30%. Cesto praktikujem i da celu noc bude na punjacu,ne znam koliko je to pohvalno... Ali komotno izgura 3 dana sa preko 10h sota. Imam ga skoro 5 meseci.

Пре пар месеци сам мами купио овај телефон. Она је просечан корисник али каже да заборави кад је пунила телефон. Преко 2 дана јој издржи.
Гледај да избегаваш пуњење преко ноћи јер кад закуца на 100% а држиш на пуњачу онда је то само силовање батерије.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

@Vlajkovic redovan update, nista novo.
@Apolo Najbolje bateriju drzati izmedju 20 i 80%, visok i nizak napon je ostecuju. Kod mene isto preko 2 dana izdrzi.

2 baga imam od instaliranja A10, u podesavanjima sugestije ne mogu da se uklone i kad god upalim telefon display size se poremeti neke ikonice budu vece. Moram da povecam display size i onda smanjim ponovo da bi bilo kako treba.
Za sugestije ima resenje ovde https://forum.xda-developers.com/mi-a3/how-to/guide-remove-customize-mi-a3-suggestion-t4092703[/URL}
Za mesec dana izlazi novi android oni jos nisu na ovom sve bagove uklonili.
Screenshot_20200729-190123.jpg
Screenshot_20200729-190143.jpg

Poslednja izmena:
qc 3.0 pa na dalje možete komotno da ostavite preko noći.na 80+ baterije fon vuče 800ma ili manje.

@Vlajkovic redovan update, nista novo.
@Apolo Najbolje bateriju drzati izmedju 20 i 80%, visok i nizak napon je ostecuju. Kod mene isto preko 2 dana izdrzi.

2 baga imam od instaliranja A10, u podesavanjima sugestije ne mogu da se uklone i kad god upalim telefon display size se poremeti neke ikonice budu vece. Moram da povecam display size i onda smanjim ponovo da bi bilo kako treba.
Za sugestije ima resenje ovde https://forum.xda-developers.com/mi-a3/how-to/guide-remove-customize-mi-a3-suggestion-t4092703[/URL}
Za mesec dana izlazi novi android oni jos nisu na ovom sve bagove uklonili.
Pogledajte prilog 288178
Pogledajte prilog 288179
Управо тако што се тиче пуњења батерије, неки дан сам читао овај чланак на ту тему.

[url]https://mondo.rs/MobIT/Tips-and-tricks/a1343380/Pravilno-punjenje-telefona-Kako-puniti-telefon-Brzo-punjenje-telefona-Kako-puniti-telefon.html

Узгред, може мала помоћ како да мами активирам AOD? Раније сам питао али нисам успео на крају.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Svaka čast HONORU ali moja praksa govori suprotno. Godinama punim tel noću (5v 2amp) i nikad nisam imao problema sa batt. Na punjač stavljam otprilike između 30% i 50% zavisno koliko mi ostane taj dan. Kad sam ih prodavao batt je bila kao nova. Ne želim da ulazim u polemiku ovo je moje lično iskustvo. Pozdrav.

Za AOD Settings>Display>Lock screen display>Always on

AOD ne sluzi nista pametnome...
trosi bateriju da bi prikazivao sat.

Ja bi vise voleo da vidim opciju da displej stoji ugasen, a na ekranu ostavi samo notifikaciju propusetnog poziva, poruke i sl u odredjenoj duzini trajanja, to bi bilo prakticnije od led notifikacije

Sada on to prikaze i nakon 5-10 sekundi opet nestane.
Jel probao neko da napravi da to stoji neko vreme?

Za AOD Settings>Display>Lock screen display>Always on

Хвала ти. Она ставила телефон на српски па нисам могао пронаћи опцију, а она стоји под називом "Увек укључено". Тек кад сам пребацио на енглески сам успео подесити[emoji16]

@bakara, AOD приказује и нотификације а не само сат.

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
MGC_7.3.020_Parrot043-v1.apk
Config
mia3-gj.xml
laurel-a10-best.xml
Instalirao sam tu verziju ali nema sanse da uvucem .xml podesavanja. Kada dva puta kliknem pored okidaca nista se ne desava. Isto je i na verziji 1.2.
Kako da uvucem fajl?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Vrh Dno