Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Ja čekam dark mod i gestures pa bih se možda malo i menjao sa sestrom. Svidja mi se manji fon od Poco-a ali sam navikao na ove 2 stvari pa me to odbija...

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Pa već ima i Dark mode I gestures?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ima na a9?
Dark ima neki polovičan a gestures ja ne vidim nigde...

Pa zato i čekam a10 [emoji38] i nadam se da će se srediti ti neki bagovi zbog kojih povlače update već 2-3x.

Postoji li neki fix za led notifikacije ili mora da se instalira posebna aplikacija?

Ja sam baš zbog takvih neodpustivih bagova batalio i uzeo s7 edge za 100 eur, mada kumovale su i android 10 brljotine i rezolucija ekrana.
Prelazak na Xiaomi će ipak da sačeka za neki budući telefon, za dve godine recimo ako budu imali kompletan paket da sve radi u cenovnom rangu 150e, max 200.

Nisam imao problema sa led ali su me ostale sitnice izludjivale tipa zaglupi se fp, fon zakuca na 10- tak sec, uzasan bt kvalitet, pocelo da brljavi automatsko osvetljenje gde na suncu spusti na minimum i sl... nije se (pre)cesto desavalo ali kada se desi... ufff...
Juce uzeo s8+ od kolege i preporodio se.
U principu je fon za te pare stvarno ok, ali ne moze bez kompromisa.
Najgore je sto nema konzistentnosti, svakom a3 ima neki svoj bug.
Mislim da bi bio mnogo bolji da je sa miui a ne One sw.
Note 7 se pokazao mnogo boljim i jedan od best buy fonova kod mene, sto ne mogu reci za a3 samo zbog tih sitnica koje znaju da te izlude do mere da ti dodje da razbijes fon...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Slazem se u potpunosti.
Evo ja sam posle 5 godina presao sa miui-a na ovo cudo, reko ajde malo da promenim, ali nisam bas zadovoljan. Razlika je nebo i zemlja.
Telefon jeste ok, necu da budem hejter, ali brate, ako za neke osnovne stvari (led, gestures, itd.) moram da instaliram aplikaciju i da se cimam oko toga, onda *mjau**mjau**mjau*...

Nisam imao problema sa led ali su me ostale sitnice izludjivale tipa zaglupi se fp, fon zakuca na 10- tak sec, uzasan bt kvalitet, pocelo da brljavi automatsko osvetljenje gde na suncu spusti na minimum i sl... nije se (pre)cesto desavalo ali kada se desi... ufff...
Juce uzeo s8+ od kolege i preporodio se.
U principu je fon za te pare stvarno ok, ali ne moze bez kompromisa.
Najgore je sto nema konzistentnosti, svakom a3 ima neki svoj bug.
Mislim da bi bio mnogo bolji da je sa miui a ne One sw.
Note 7 se pokazao mnogo boljim i jedan od best buy fonova kod mene, sto ne mogu reci za a3 samo zbog tih sitnica koje znaju da te izlude do mere da ti dodje da razbijes fon...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Mi CC9e je bukvalno identičan telefon sa Mi A3, jedina razlika je što je on na MIUI-u. Jedino što je telefon bio namenjen samo za kinesko ili indijsko tržište, nikada se nije pojavio kod nas na tržištu.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Imam ovaj tel vec 6 meseci i verujte mi da nemam ni jedan problem sa njim ovde naveden. Kao da se pise o nekom drugom telefonu. Problem je jer se ti telefoni prave serijski i na svakom forumu bilo koje marke cete naci da se ljudi zale na nesto. Da sam dosao ovde da se informisem o ovom tel da li da ga kupim ili ne verovatno bih odustao ali evo za nekoga ko razmislja da ga kupi isto tako zelim da zna da ga ja posedujem i potpuno sam zadovoljan njegoviim radom i da mi radi sve na njemu normalno a za razliku od 99% korisnika mobilnih telefona ne nosim "tablet" u dzepu.

Ja sam bio glavni hejter ovde...
U suštini najviše mi je falilo gestures Ali to Sam dobio sa androidom 10...druge primedbe nemam

Jedno vreme sam imao ideju da instaliram miui ali me mrzi sve ponovo da podesavam
Ne znam jel neko to uradio?

Poslednja izmena:
Verovatno cu ja biti prvi, samo cekam da izadje neka stable verzija [emoji3]
Pre nego sto sam kupio telefon, dvoumio sam se izmedju A3 i RN8, a prelomio sam upravo zbog komentara jednog clana ovde sa foruma... Nemam pojma, plasio sam se da ce najveci problem biti hardver, tj. displej, medjutim on je skroz korektan. A sto se tice softvera, prosto mi je neverovatno da neki krupniji bagovi jos nisu ispravljeni, a telefon je na trzistu vec odavno

Imam ovaj tel vec 6 meseci i verujte mi da nemam ni jedan problem sa njim ovde naveden. Kao da se pise o nekom drugom telefonu. Problem je jer se ti telefoni prave serijski i na svakom forumu bilo koje marke cete naci da se ljudi zale na nesto. Da sam dosao ovde da se informisem o ovom tel da li da ga kupim ili ne verovatno bih odustao ali evo za nekoga ko razmislja da ga kupi isto tako zelim da zna da ga ja posedujem i potpuno sam zadovoljan njegoviim radom i da mi radi sve na njemu normalno a za razliku od 99% korisnika mobilnih telefona ne nosim "tablet" u dzepu.

Takodje. Ni jedna jedina mana kod mene. I dalje sam na And 9 ali svakako nikad nikakav problem sa telefonom vec preko 6 meseci.

Koristio sam ga 3,5 meseca i nikakav problem nisam imao sa telefonom.
I ponovo cu ga kupiti kao drugi telefon.

Meni je najiritantnije sto na One nema u status baru ikonica za vibraciju, ima samo za silent mode. A vibraciju moras da uklucujes preko tipke za zvuk pa onda da kliknes na ikonicu koja je pojavi sa strane. A kad je iskljucjes moras isto to pa da kliknes dva puta, jer ide zvuk-vibracija-silent-zvuk. I ne mogu da verujem da Google nece tako trivijalnu stvar da implementira kao i svi ostali. Kao sto MIUI ima recimo, u statusu posebna ikona za vibraciju, posebna za silent.

A druga stvar je sto nema dupli tap za budjenje, ni raise to wake. A to mi posebno nije jasno, na dupli tap bilo gde pojavi se samo FP indikator, ali nema opcija za budjenje ekrana.

E ovako je vec bolje
b9c03cfcc7ab7f07665e67aa44644229.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jesam pre mozda pola sata. Dok sve prebacim i podesim, pa cu se javiti. Sigurno ima bagova, ali ovako na prvu loptu sam prezadovoljan.
Flesovanje je proteklo kako treba.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zanimljiva akcija. Kako si to uradio? Ili baci link odakle si pratio korake.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Ako je to official MIUI, verujem da će odlično raditi na tom telefonu.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Ja od januara imam telefon, za to vreme primetio sam mu dve mane koje i nisu toloko bitne. Prva je da na jakom suncu kada otključam telefon na otisak prsta ne pojača svetlost ekrana, a kada ga otključam na dugme svetlost ekrana pojača. Taj problem sam uvideo pa ga sad tako i otključavam. Drugi je da se retko kad desi da se zaledi ekran ali samo kada hoću da pogasim aplikacije povlačenjem na gore, ali pritiskom na tonju tipku dodje na glavni meni i sve radi. Eto to su mane za mene minimalne na koje sam se odmah naviko. Nitifikacije rade.
Juče sam mu i tek zalepio zaštitu na ekranu i otisak prsta radi isto kao i bez nje, ogrebotina na ekranu nije bilo ali preventivno.
Na miui nikad ne bih da predjem jer Android one je jednostavniji i ima osnovne funkcije i zato je meni dobar.
MI A3 u odnosu na predhodni Huawei p9 koji sam imao je mnogo bolji.

Na pocetnom ekranu, pored datuma, nemam prikaz temeprature ? Jednom sam je samo video i nakon toga ne, jel neki bug u pitanju ili ima caka da to podesim? Telefon je na engleskom.

Probaj da dodate widget At a glance(google-ov) pa kad ga prevlacis na desktop malo zadrži duže trebalo bi da ti izbaci vreme onda. Probaj par puta ako neće ili restartuj fon.

Pocele su da se pojavljuju reklame na telefonu,nevezano sta radim ,strasno iritiraju i to ne moze samo na back da se sklone nego otkucava par sekundi pa onda na mali x moram da izgasim.Kako da to uklonim,hvala.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Pozdrav,
Da li se sa androidom 10 dobija opcija za always on display?

Probaj da dodate widget At a glance(google-ov) pa kad ga prevlacis na desktop malo zadrži duže trebalo bi da ti izbaci vreme onda. Probaj par puta ako neće ili restartuj fon.

Hvala, medjutim nisam uspeo, ukljucio i lokaciju i wifi i notifikacije u google, i stavio nov widget, medjutim bezuspesno i nakon restartovanja. A prosto sam siguran da mi se to bilo pokazalo u jednom trenutku, al se izgubilo samo od sebe, kao neki bug da je.
Inace imam problem i sa otiskom prsta, iako su 4 ista postavljena, opet neki bug i ume da se zainati, ne otkljucava...
LED not lampica za propustene pozive i dalje ne radi, radi za poruke, viber poruke i wapp poruke...

Baterija, nakon 5 dana koriscenja, 11h sot, i jos 9%... jednom recju PERFEKTNA ! (ne uspevam da uploadujem screen shot) :)

Da li je moguce da se ubace dve verzije Gcama, npr na jednoj je bolja nocna fotografija, na drugoj dnevna...?

Ako uradis otkljucavanje bootloadera posle reseta se pojave reklame. Instaliraj neki xeu rom...

Sent from my MI 8 using Tapatalk
To je zenin telefon,nije radila nikakvo otkljucavanje bootloadera.Moze li to da se rijesi bez instaliranja roma, ona bi da ostane na stock android?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh Dno