Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Да, апропо даљинца и Тесла ТВ-а, Скајворт је први на списку и њега прво пробах. И први ради.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Ja predlazem tu sa uputstva jer nema lag, stabilna je, radi odlicno. A daj sebi vremena i isprobaj more verzija koje imas na linku:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/
Probaj sta ti pase, sta ti se najvise svidja. Do tebe je sad.
Uglavnom Pixel Experience je odličan rom, ali svi su sa Januarskim updateom nešto zeznuli buildove kad je google camera u pitanju, tako da ne bi bilo lose da se vratis jedan build nazad ako budes imao probleme.
Jos jedna preporuka je Havoc rom, puno vise customizacije od pixel experience, a sve je silky smooth :)
Kad nadjem vremena moram testirati i Resurrection remix 7 koji je mislim izasao danas ili jucer. Samo njega jos nisam probao :D
Havoc je za sada favorit jer imas i MIUI kameru + Gcam koju ti zelis...
Kako god meni je sve bolje od stocka, jednostavno sad imas izbora preko razlicitih aosp, pixel portova pa do MIUI. Cisto da čovjek malo promjene napravi i osvjezi telefon ( kome nije mrsko :D )

Sent from my MI 6X using Tapatalk

probao bih i ja taj havoc....sad da te pitam što se tiče ota updateova, da li se instaliraju normalno bez twrpa, na xda piše da ima "OTA Support"...jer, na pixel experience su smorili sa nadogradnjama svaka 2 dana i ispravkama... te skini te udji u twrp te flešuj zip te twrp.zip pa promeni slot te restartuj u recovery te magisk...

Rom za Jasmine i za Wayne nije isti bas zbog twrp, nema nikakvih slotova i zakebancija, zato se presaltaj na wayne kao prvo. I za pixel experience i za havoc, kada stigne ota, uradi download, restartuje se sam u twrp, zavrsi instalaciju i restaruje se sam ponovo. Nemas nikakve interakcije.
Ponavljam, ko hoce custom romove za ovaj telefon, konverzija na 6x je preporuka. Iako za Jasmine imate skoro sve iste romove, twrp je stvarno smor zbog saltanja aktivnih slotova...
Ne vidim apsolutno nijedan razlog da se ne konvertuje telefon. To sto ostajete na jasmine, sta dobijate? Po meni veliko nista i vise problema :)

Poslednja izmena:
@salacue
Pa baš tako. Znam da sam namestio sve za par minuta, verovatno bih odustao posle 2-3 neuspešna pokušaja.

Sent from Mi A2 using Tapatalk

Rom za Jasmine i za Wayne nije isti bas zbog twrp, nema nikakvih slotova i zakebancija, zato se presaltaj na wayne kao prvo. I za pixel experience i za havoc, kada stigne ota, uradi download, restartuje se sam u twrp, zavrsi instalaciju i restaruje se sam ponovo. Nemas nikakve interakcije.
Ponavljam, ko hoce custom romove za ovaj telefon, konverzija na 6x je preporuka. Iako za Jasmine imate skoro sve iste romove, twrp je stvarno smor zbog saltanja aktivnih slotova...
Ne vidim apsolutno nijedan razlog da se ne konvertuje telefon. To sto ostajete na jasmine, sta dobijate? Po meni veliko nista i vise problema :)

Evo i ja ovako nestrpljiv,na tvoju preporuku sinoć predjem na havok,odličan je rom sa morem podešavanja u sitna crevca,radi i gcam i sve druge.
Radi fore ostavim ambijetalni ekran uključen i za nekih 7sati svukao je 28% baterije.
E sad ono što sam primetio u odnosu na pixel rom to je da mi ne radi MTS go tv aplikacija,izbacuje neku grešku dok na pikselu ide normalna reprodukcija kanala.Kod greške 107011.
Pa me zanima da li je telefon sa Havok romom rotovan ili ne?
Tamna tema je vrh na ovom romu.
Stvarno svaka preporuka svima koji žele da unaprede svoj telefon na neki viši nivo.
Mnoštvo zvukova za zvono,notifikacije,alarm.
Smart otključavanje licem takodje ide glatko dok na stok romu to nije bio slučaj itd...itd.

Poslednja izmena:
Planiram uzeti MI A2 4/64 za žensku osobu. Kako se pokazala stock zadnja kamera? Moze li zadovoljiti prosjecnog korisnika. Trenutno koristi samsung s5 pa bi bilo dobro da je makar malo bolja :)

Planiram uzeti MI A2 4/64 za žensku osobu. Kako se pokazala stock zadnja kamera? Moze li zadovoljiti prosjecnog korisnika. Trenutno koristi samsung s5 pa bi bilo dobro da je makar malo bolja :)

Moze zadovoljiti i naprednijeg korisnika,bar sam ja bio zadovoljan cak i u uslovima slabog osvetljenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дакле, предлог је да се конвертује у Вејна, па онда да се шибне добар кастом РОМ.
Сутра се бавим са тим. Ако неко до тада проба Ремикс, нека изнесе утиске.

Дакле, предлог је да се конвертује у Вејна, па онда да се шибне добар кастом РОМ.
Сутра се бавим са тим. Ако неко до тада проба Ремикс, нека изнесе утиске.

Pre havok roma na kratko sam instalirao RR nekih dva sata malo čačkao,donosi isto dosta opcija ali gcam nisam uspeo da pokrenem,ipak od ova tri najpopularnija roma havok je moj favorit,naravno ukusi su različiti.
Na havok vidim i da je fm radio ubačen ali se ruši aplikacija.

Kamera je TOP! Imam pored Mi A2 i iPhone 7+ i mogu ti reći da se nosi fenomenalno sa njim. Prednja je 10x bolja, a zadnja takođe daje podjednako dobre fotke u poređenju sa 7+.

Gde sam još zadovoljniji sa Mi A2 je portrait mod. Razbija.

Ako porediš sa S5, biće oduševljena. ;)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pre havok roma na kratko sam instalirao RR nekih dva sata malo čačkao,donosi isto dosta opcija ali gcam nisam uspeo da pokrenem,ipak od ova tri najpopularnija roma havok je moj favorit,naravno ukusi su različiti.
Na havok vidim i da je fm radio ubačen ali se ruši aplikacija.

Ма само да се одради конверзија у Mi 6X, после ће се мењати ромови лако.
Него, нешто не могу на XDA да нађем поступак конверзије из Mi A2 у Mi 6X.

Poslednja izmena:
Eh društvo, kao što sam obećao, našao sam malo vremena da pojasnim situaciju kako A2 pretvoriti u 6X model. Prvo pitanje je zašto? A2 telefon fabrički dolazi sa A i B slotovima, odnosno particijama, te ne postoji jednostavan način fleshanja romova bez da se u TWRP mjenjaju aktivni slotovi odnosno particije, te je iz istog razloga bilo jako malo ili nikako custom romova za ovaj telefon. 6X ima samo A slot, te TWRP radi odlično i vrlo je jednostavno fleshati šta god želite baš kao što ste većina navikli na nekim drugim telefonima. Korištenje TWRP recovery-a neću objašnjavati jer predpostavljam da svi koji žele ovo raditi to već odavno znaju.
I ako sam u prethodnim tutorijalima kačio linkove za adb fastboot, miflash, stavit ću ih ovdje ponovo da ih ne tražite po temi. Sve što radite radite na vlastitu odgovornost. Ja sam ovaj postupak radio sigurno 30 puta, i vraćao se na Android One bez ikakvih problema. Treba malo strpljenja a koristi su barem meni višestruke jer je stock stvarno dosadan :D Ko je zadovoljan i sa stock ROM neka ne čita dalje :D
Prvo što treba da uradite je da napravite backup telefona jer ovaj proces briše apsolutno sve. Druga stvar za koju nemam vremena pisati je otključavanje bootloadera, a to predpostavljam da imate svi otključan ako već želite da radite konverziju. Znači nije potrebno samo unlockati boot loader već i critical particije, pa vas molim ako niste to već uradili, da nađete na temi post u kojem sam to već objašnjavao.

Glavna fora 6X MIUI ROM bez Anti Roll Back protekcije editovan da može proći flash na A2 + TWRP recovery (folder je povelik ~3GB, ali bi trebalo da download ide brzo sa G-Drive-a):
https://drive.google.com/open?id=1eXXJHna4xJsMfCj-Ybseu8EFRz6AOATy

MI Flash Tool:
https://drive.google.com/open?id=1dzXOH2w-W-QinqASS9fn3asleznzMLYQ

ADB i Fastboot:
https://drive.google.com/open?id=1m-LwDinPFQyPj211a8bP0hRvSe_OP3r7

Pixel 3 Port kamere, daleko najbolja i najstabilnija verzija:
https://drive.google.com/open?id=1r9kMijAY9BUpWH4-u81FYUNGTBWbShqQ

Snap Camera sa podrskom za 4K+EIS:
https://drive.google.com/open?id=1s4VxMneIXv8Ug-mc1ArIjMUumNZpHqWJ

Raspakujete sve sto ste poskidali, zip sa prvog linka raspakujte, nazovite ga sto krace i stavite na root C kao i adb zbog lakše navigacije, a nekad i miflash zna napraviti error zbog putanje do roma.
U folderu sa ROM-om imate 6x MIUI 9 NOARLB folder koji sadrži sve potrebno za miflashanje, te imate twrp.img koji će trebati fleshati.
-Ubacite telefon u fastboot (držite power dugme + volume down dok se ne pojavi fastboot i Mi Bunny logo)
-Povežite telefon sa računarom
-Pokrenite Command promt kao administrator
-Navigirajte do adb okruženja, cd c:\adb
-Kucajte fastboot devices (ako je sve ok sa konekcijom dobit ćete povratnu informaciju tipa: fastboot device i neka šifra)
-Pokrenite Miflash exe koji ste skinuli (ako niste nikad do sad koristiti MI Flash ponudit će vam da isntalirate drivere što ćete i uraditi), navigirajte do putanje gdje se nalazi raspakovani 6X ROM na dugme "select", te u donjem desnom uglu odaberite "flash_all.bat" te opciju "clean all", nipošto clean all and lock.
-Ništa još ne fleshate dok ne uđete u EDL mode
-Vratite se u command prompt i kucajte : fastboot oem edl (telefon će ući u EDL mod koji daje samo black screen, nema nikakve indikacije) - ne zatvarajte command prompt, trebat će vam
-Idite u miflash koji je već spreman i kliknite refresh, ako je sve ok sa konekcijom i driverima, miflash će detektovati uredjaj na nekom od com portova.
-Sada klikate FLASH
-Ostavite telefon da radi, trajat će 5-15 minuta
-Pratite progres i telefon, ako miflash kaze da je završio i da je progress bar zelen a telefon se nije sam restartovao, restartujte ga sami ali ponovo u fastboot. Ako se telefon sam krene restartovati nakon fleshanja, nemojte bootati u MIUI jer nema potrebe. U pitanju je MIUI kineski ROM (jer 6x nema global).
-Znači nakon završetka flesha ponovo ulazite u fastboot mod
-TWRP.IMG koji imate u skinutom folderu kopirajte u adb folder
-Command prompt stoji i dalje otvoren, samo nastavite kucati: fastboot flash recovery twrp.img
-nakon flesha TWRP, iskopćajte telefon sa usb kabla
-držite power dugme + volume up, power dugme pustite tek nakon što se pojavi MI logo nakon teksta da je otključan boot loader, a volume up nastavite držati sve dok telefon ne uđe u TWRP.
-TWRP će možda biti na kineskom, te odaberite engleski jezik
-u Wipe sekciji, uradite swipe za format data i ukucajte YES
-u reboot sekciji izaberite reboot to recovery
-kada je telefon ponovo ušao u TWRP opet idete na WIPE , brišete cache, data, system, dalvik, internal storage. Nikako ne formatirajte persist particije jer ćete ostati bez svih senzora nakon boota.
-opet uradite reboot to recovery te spojite telefon na PC
-Provjerite da li vam radi MTP , odnosno otvorite windows explorer i navigirajte do telefona. Provjerite da li je kapacitet storagea odgovarajući vašem telefonu
-Kopirajte ROM koji želite, kopirajte magisk manager koji želite, kopirajte gapps ako su potrebni za određene romove
-Flashajte iz TWRP šta želite i onako kako ste inaće navikli da to radite na drugim telefonima

ROM-ovi koje ja preporučujem:

Pixel Experience PIE - https://download.pixelexperience.org/wayne/ već ima GAPPS ne treba ih skidati i fleshati posebno
Carbon ROM PIE - https://mega.nz/#F!HVpkAa4K!MyQJnc_vWCY_XHZiPU53BQ zahtjeva gapps https://opengapps.org/ skidate ARM64 PIE 9.0 obično nano ili piko zavisi od preferencija
MIUI 10 ko voli, jos uvijek je oreo buidl: https://xiaomi.eu/community/threads/8-12-13.48142/ prije nego što fleshate ovaj ROM, sa 7-zip otvorite arhivu, obrišite firwmare update folder te sačuvajte. Tek onda flešajte da ne bi zaglaviti na 6x trajno zbog ARBP

Stavio sam vam i pixel 3 port kamere gore i snap cam za 4k + eis
Za root fleshajte magisk iz twrp-a

Da vratite ponovo sve na android one odnosno A2 fabrički, radite sve isto, samo što za ROM koji flešate koristite originalni stock sa en.miui.com za A2. Flešate prvi put iz EDL, pa onda još jednom iz fastboot kako bi povratiti fastboot kako treba. Nakon prvog fleša nemate logo za fastboot, samo black screen. Da to sve legne na svoje mjesto, još jedan fleš is miflash ali iz fastboot.

Eto, valjda mi nekad platite pivu :D

uputstvo koje je okacio mr.nice

Kamera je TOP! Imam pored Mi A2 i iPhone 7+ i mogu ti reći da se nosi fenomenalno sa njim. Prednja je 10x bolja, a zadnja takođe daje podjednako dobre fotke u poređenju sa 7+.

Gde sam još zadovoljniji sa Mi A2 je portrait mod. Razbija.

Ako porediš sa S5, biće oduševljena. ;)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Prvo hvala na odgovoru
Pa da trenutno koristi samsung s5, i eto bitna je ta kamera, prednja kamera manje više. Ali evo po tvom opisu moglo bi biti to to. Gledao sam dosta slika napravljenih sa ovim fonom al uvijek vise vjeruem kad neko iz ličnog iskustva dadne poredjenje i iznese uziske.

Prvo hvala na odgovoru
Pa da trenutno koristi samsung s5, i eto bitna je ta kamera, prednja kamera manje više. Ali evo po tvom opisu moglo bi biti to to. Gledao sam dosta slika napravljenih sa ovim fonom al uvijek vise vjeruem kad neko iz ličnog iskustva dadne poredjenje i iznese uziske.
Kamera je fenomenalna za ovaj cenovni rang,recimo brat od tetke mi se profi bavi fotografijom i bio je oduševljen nekim fotkama koje su napravljene ovim telefonom.

А тетка је из Канаде???
Шалим се. Још једном ВЕЛИКИ поздрав за mr.nice.ba! А што се пива тиче - као што сам му рекао већ једном. Ако га пут икада нанесе кроз Ужице, слободно нека се јави. Биће и пиво и ужички специјалитет - комплет лепиња.

mr.nice.ba
Tutorijali odlicni,uspesno odradjena konverzija.
Svaka cast momku trudi se i pomaze svima na forumu...

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

mr.nice.ba
Tutorijali odlicni,uspesno odradjena konverzija.
Svaka cast momku trudi se i pomaze svima na forumu...

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Који РОМ си ставио, или си на MIUI?

Jel ima ovaj mob always on display?
Vidim da se pojavi kad stigne neka notifikacija, ali ne vidim nigde u opcijama da stavim da mi uvek stoji vreme na display-u?

Pitanje jedno pošto sam na havok romu primetio sam sad da kad isključim wifi i prevacim se na mobilne podatke internet je prespor,youtube neće ni da pokrene 4g stoji da je aktivan,e sad da li treba nešto u podešavanjima menjati,željeni tip mreže vidim da mi je uključeno sve tj prva stavka u tom meniju i plus ono LTE poboljšanje štiklirano,dve kartice koristim,internet preko VIP,speed test varira brzinu od 4-16 mb/s.

Jel ima ovaj mob always on display?
Vidim da se pojavi kad stigne neka notifikacija, ali ne vidim nigde u opcijama da stavim da mi uvek stoji vreme na display-u?
Na custom romu može da se podesi always on,na stok romu ne može.

Poslednja izmena:
@dusmanic i ja koristim micro usb otg kabl sa adapterom na usb c i radi odlicno, je l si gledao kada si narucivao da adapter podrzava otg kabl?

Pitanje jedno pošto sam na havok romu primetio sam sad da kad isključim wifi i prevacim se na mobilne podatke internet je prespor,youtube neće ni da pokrene 4g stoji da je aktivan,e sad da li treba nešto u podešavanjima menjati,željeni tip mreže vidim da mi je uključeno sve tj prva stavka u tom meniju i plus ono LTE poboljšanje štiklirano,dve kartice koristim,internet preko VIP,speed test varira brzinu od 4-16 mb/s.

Pitanje za mr.nice.ba
Pored ovog što sam naveo sad sam testirao i wifi brzinu i ne prelazi 10mb/s ...kucni net mi je 60mb/s SBB
Na stoc romu sve je bilo ok,na pixel nisam ni testirao.
Ima li rešenja ili se vraćati na pixel rom?

Ne znam u cemu je fol, kod mene je sve normalnoi na wifi i na 3g, mreza u Sarajevu uzas, tako mi je i 2Mbps premija :)
649c0ebfb33a58bda79c8fa0bbc6f897.jpg
f66952d61ddf5f7cb7ebf61b568da729.jpg

Poslednja izmena:
upravo probao novu verziju footej kamere...dobro snima video, rekao bih da i eis radi u 4k, nema onog zooma pa da ne može normalno da se snima kad je uključen cam2api... btw... havoc...odlican...

Дакле полако се масовно креће са конверзијом телефона и убацивањем ROM-ова. [emoji847]
Питање за вас што сте то одрадили. Какав је звук у слушалицама?

Poslednja izmena:
upravo probao novu verziju footej kamere...dobro snima video, rekao bih da i eis radi u 4k, nema onog zooma pa da ne može normalno da se snima kad je uključen cam2api... btw... havoc...odlican...

Ajde molim te testiraj brzinu 4g mreze i wifi,kod mene je neki bag,suviše male brzine daje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno