Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

U Google Photos, dal je moguce vise slika odjednom editovati ili moram jednu po jednu?
Zelim da selektujem recimo sve fotke i da mi odradi Auto filter na svakoj?

U Google Photos, dal je moguce vise slika odjednom editovati ili moram jednu po jednu?
Zelim da selektujem recimo sve fotke i da mi odradi Auto filter na svakoj?
Nije moguće,kada selektuješ možeš samo da napraviš novi album,kolaž,film ,premestiš u postojeći album i slicno.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Steta.
Dal se jos nekom pojavljuju svetle tackice ponekad na fotkama, najcesce kad je tu sunce ili kad se slika neko svetlo?
Drugu se desavalo na suncu jedna veca svetla tacka, a meni tri manje svetle tacke, sta je to, hardverski ili softverski problem kamere, podseca me na nesto tipa lens flare...

Moj LG G3 to uopste nikad nije imao, dok se ovde javlja cesce nego sto bi trebalo, ali ne smeta mi jer je sitno i lako se skine u PS-u.

Imao sam baš dosta telefona, gotovo svi su mi imali. Bio to iPhone ili Samsung ili neki drugi. Možda neki nije imao, ali se ja ne sećam.

Moze li da se ogranici donji nivo osvetljenosti ekrana ( kad se stavi na auto) ?
Da ga ne zamraci ovoliko kad nema svetla?

Hocu da promenim melodiju. Ovo mi je ponuđeno. Škk?
Ovo je phone ringtone opcija i selektovano je Mi trenutno. Ako uđem ponuđeno mi je ovo sa slike. Plašim se da ako kliknem na bilo šta od ponuđenih gluposti neću moći da se vratim ni na Mi.
Melodija za alarm je Hangouts sound.
Nisam uspeo da nadjem nista online. Imate oredlog?
825fe942034415617cb76f7d045d194e.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Hocu da promenim melodiju. Ovo mi je ponuđeno. Škk?

Ne izbaci ti ovo kad odeš na Settings - Sound - Phone Ringtone?
b9615108598f4264c47862677a2f3d49.jpg

Moguće da si postavio neku app za default izbor pri menjanju melodije pa ti zato daje ovu opciju.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kada prvi put biras ringtone, bude ti ponudjeno sve od aplikacija koje mogu otvarati audio fajlove. Meni izgleda kao da si ti neku od pogresnih izabrao i kliknuo da je uvijek otvara kao default, zato ti i nudi samo to... Ja sam doduse na custom romu, ali koristim google sounds aplikaciju za te stvari, jos su je skoro updateovali, ima more melodija...
842cb60dc3970d30878a845e695607f0.jpg
94402a839c33dd99639070b099e65338.jpg
ef1554edffeb0055f06911469646d52b.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pronašao. Treba da se opali Reset app settings, her je nekako file manager postao default aplikacija za ringtones.

Superhvala na brzim odgovorima. Bili ste u pravu.

Poslednja izmena:
Jel ga nabavljao neko direkt u Kini (ne da se naručuje iz Evrope)? Gde gledati da je najeftiniji?

Brate 200e je ovde. Kolko možeš jeftinije da ga nađeš da ti se isplati cimanje ineizvesnost dal ćeš plaćati carinu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nema carine. Stavi ga u prtljag aviona, ne nosi brdo tehnile.

Neki su se žalili na jačinu zvuka u slušalicama.

Da li je neko primetio da je zvuk slabiji i preko bluetooth-a? Ne znam u čemu je fora ali bluetooth zvučnici su mi znatno tiši kada pustam preko A2 u poređenju sa iPhone-om npr. Maksimalna jačina je otprilike 2/3 od maksimalne jačine preko drugih uređaja.

Neki su se žalili na jačinu zvuka u slušalicama.

Da li je neko primetio da je zvuk slabiji i preko bluetooth-a? Ne znam u čemu je fora ali bluetooth zvučnici su mi znatno tiši kada pustam preko A2 u poređenju sa iPhone-om npr. Maksimalna jačina je otprilike 2/3 od maksimalne jačine preko drugih uređaja.

Normalno je da na svakom teledonu bude drugačije. Ne mozes upoređivati iPhone i A2.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali zašto je normalno? U pitanju je softver, ne hardver... Ne pričam o audio izlazu već samo o bluetooth kontroli zvuka. Zvučnici na svim drugim uređajima imaju istu glasnocu, a preko Mi A2 su znatno tiši.

Kao da na Mi A2 postoji neki limit maksimalne glasnoće zvuka...

Ali zašto je normalno? U pitanju je softver, ne hardver... Ne pričam o audio izlazu već samo o bluetooth kontroli zvuka. Zvučnici na svim drugim uređajima imaju istu glasnocu, a preko Mi A2 su znatno tiši.

Kao da na Mi A2 postoji neki limit maksimalne glasnoće zvuka...

Kako softver kad je hardver. Na 6,7 telefona sam koristio iste bt slušalice i na svakom je bilo razlicito.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Него, нешто нам нема јануарске закрпе...

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Malo sam se igrao sa stock kamerom i gcam pri losem osvetljenju, pa evo poredjenja:

1. Stock Cam
2. Stock Cam - Low Light Lens
3. GCam
4. GCam Night mode

Druže ti si ovde nešto dobro zeznuo, kombinacija stcok roma i gcam je sto bi mi bosanci rekli "nidje veze". Stock rom je tesko smece, kod mene su slike puno bolje od ovih koje si stavio. Ili ti ne valjaju postavke te gcam koje koristis ili je do roma. Imas previse zelene tinte na tim slikama, ove zadnje da i ne spominjem, nepodnosljivo.
GCam je toliko superiornija u svim mogucim situacijama, i na dobrom svijetlu a posebno u losim uslovima osvjetljenja. Jedino je moguce postici manje suma sa manuelnim postavkama sa MIUI Cam, ali za to treba stativ.
evo album sa par slika i komparacije. Da bi se dostigao kvalitet slika i blizu gcam, bez manuelnih postavki nema nista, postavio sam dvije manuelne, obje na najnizem iso od 100 i sa 2 i 4 sekunde. Imaju manje suma, ali night sight meni opet bolja zbog kontrasta i nekih detalja.
Album koji cu dopunjavati:
https://flic.kr/s/aHsmz7C2Ri

Night sight:
GCam NightSight
Manual ISO100 4sec:
Mi Camera Manual ISO100 -4sec

MIUI Auto:
MIUI Camera Auto
GCam Auto:
GCam - Auto HDR+

Poslednja izmena:
Ако због ичега будем са сток рома прешао на неки кастом, биће то због звука у слушалицама.
Ово је жалосно како се лоше чује. При том користим JBL слушалице и JetAudio plus апликацију за музику, која је богата подешавањима. Чак је активан и Mi Sound Enhancer - ништа не помаже.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Na Sonijevim WI-400-C bt sluskama zvuk odlican, nema razlike u odnosu na devojcin iph 6s. Sto se tice zvuka preko "dongle-a" pokazao se lose na svim sluskama i tu ga dobija iph, bas lose, na A1 je bilo top.

Planiram da ovih dana uzmem Mi A2, može neka preporuka za aplikacije/podešavanja itd? :D (bez custom ROM-ova, planiram da guram stock)

Druže ti si ovde nešto dobro zeznuo, kombinacija stcok roma i gcam je sto bi mi bosanci rekli "nidje veze". Stock rom je tesko smece, kod mene su slike puno bolje od ovih koje si stavio. Ili ti ne valjaju postavke te gcam koje koristis ili je do roma. Imas previse zelene tinte na tim slikama, ove zadnje da i ne spominjem, nepodnosljivo.

Nisam nista zeznuo, stock cam je stock cam bez menjanja, a gcam je sa onim opcijama koje si mi predlozio, znaci samo hdr+ ukljucen, tu ni nema nista od opcija sto moze zeznuti sliku. Stvar je u tome sto je taj meda bio postavljen blizu ukljucenog tv-a i on je bio jedini izvor svetlosti u sobi, pa je tako kupio to drugacije osvetljenje na svakoj slici, tako da sam vise ja fail-ovao sto sam slikao u tako neuravnotezenim uslovima, a sto se tice zadnje slike i zelenog tinta, to mi je pokupilo rgb led osvetljenje iza monitora, koje je svetlelo zelenom bojom i tad sam i najbolje video sta ustvari GCam radi, to uopste i nije neka magija kao sto sam mislio u pocetku, vec samo tih par sekundi, oko 3 sekunde kad slikas radi expoziciju slike, skuplja svetlost, isto kao moj stari digitalni fotoaparat, pa kad udjes u zamracenu prostoriju i opalis mu expoziciju na nekoliko sekundi, recimo 10 i ostavis ga na stativu, lepo osvetli prostoriju.

BTW ne koristim rom, na stock Pie-u sam.

Poslednja izmena:
Nisam nista zeznuo, stock cam je stock cam bez menjanja, a gcam je sa onim opcijama koje si mi predlozio, znaci samo hdr+ ukljucen, tu ni nema nista od opcija sto moze zeznuti sliku. Stvar je u tome sto je taj meda bio postavljen blizu ukljucenog tv-a i on je bio jedini izvor svetlosti u sobi, pa je tako kupio to drugacije osvetljenje na svakoj slici, tako da sam vise ja fail-ovao sto sam slikao u tako neuravnotezenim uslovima, a sto se tice zadnje slike i zelenog tinta, to mi je pokupilo rgb led osvetljenje iza monitora, koje je svetlelo zelenom bojom i tad sam i najbolje video sta ustvari GCam radi, to uopste i nije neka magija kao sto sam mislio u pocetku, vec samo tih par sekundi, oko 3 sekunde kad slikas radi expoziciju slike, skuplja svetlost, isto kao moj stari digitalni fotoaparat, pa kad udjes u zamracenu prostoriju i opalis mu expoziciju na nekoliko sekundi, recimo 10 i ostavis ga na stativu, lepo osvetli prostoriju.

BTW ne koristim rom, na stock Pie-u sam.
Da tako je ali gcam ne radi na stock pie koliko sam upoznat da bi se aktivirao cam2 api mora custom rom.

Vrh Dno