Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Ako tako kažete,nemam razloga da ne verujem. Niaam testirao niti sam se udubljivao u problematiku. Samo sam pretpostavio da se gubi osetno na kvalitetu.

Ako tako kažete,nemam razloga da ne verujem. Niaam testirao niti sam se udubljivao u problematiku. Samo sam pretpostavio da se gubi osetno na kvalitetu.
Gubi se, primeti se kada se max zumira, ali nije strasno.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od danas sam vlasnik Mi A2 telefona i prvi utisci su super.

@Animal Meni je danas stigao i to baš za 22.610 RSD. Verujem da misliš na MobiCom. Telefon je bio u vakuum pakovanju i jeste global. Sve je bilo OK. Nisam dobio fiskalni već običan račun + izjavu o saobraznosti.

Da, samo izbegavam da stavljam posto odmah se nadje neko ko misli da neko nesto rekamira.
Pa to je onda to, mada koliko sam zvao svakakve radnje i namucio se da dodjem do te cene nista me ne bi iznenadilo, mnogo su bre neozbiljni i neprofesionalni, razgovara sa tobom kao da ste isli zajedno u skolu, iznose neproverene informacije i obmanjuju, lepo reci nema da se covek ne nada dzaba.

Videcemo, kazem opet vise sam naginjao na R N 6 pro, nadam se da ce ovaj opravdati ocekivanja. Inace ti si narucio koliko vidim kurirskom sluzbom posto kazes da ti je stigao, koliko su te klepili za postarinu ?

300 dinara, baš kao što su mi rekli prilikom naručivanja. Stvarno je bilo sve ok, ljubaznost takodje.

Video sam da pojedini uređaji imaju sporiju memoriju. Proverio sam i test je dao dobre rezultate.

Moram da pitam sta radis sa 600% zumom?

Naravno kontam da radiš u neke pro svrhe i reklamne kampanje, pa ti je krop bitan.
Licno ne cuvam na Photos-u nego na kompu, po folderima, svrstano po telefonima koje sam imao u proteklih 10 godina, i volim da je izvorni fajl zbog cega ni ne koristim Photos, ali na HQ je dobra slika. Covek je pitao jel ima razlike, i odgovor je da ima, pri vecem zumu, ali ustedi se dosta na velicini fajla, sad nekom ce smetati nekom ne, ali generalno, sa obzirom na velicinu fajla, odlicne fotke budu...

300 dinara, baš kao što su mi rekli prilikom naručivanja. Stvarno je bilo sve ok, ljubaznost takodje.

Video sam da pojedini uređaji imaju sporiju memoriju. Proverio sam i test je dao dobre rezultate.

Odlicno si prosao sa tih 300 din, to mora da imaju ugovor sa nekim oko slanja.
Nisam razumeo ovo za uredjaje i sporiju memoriju na sta se odnosi ?

Vidim u specifikacijama da A2 koristi stari USB 2.0 type C ulaz. Da li je moguće da je Šaomi tu našao da prištedi?!

Vidim u specifikacijama da A2 koristi stari USB 2.0 type C ulaz. Da li je moguće da je Šaomi tu našao da prištedi?!
To rade i sa dosta skupljim modelima raznih proizvođača. Ako ne prebacuješ mnogo fajlove sa PC na telefon ili obrnuto i ne primeti se razlika.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Licno ne cuvam na Photos-u nego na kompu, po folderima, svrstano po telefonima koje sam imao u proteklih 10 godina, i volim da je izvorni fajl zbog cega ni ne koristim Photos, ali na HQ je dobra slika. Covek je pitao jel ima razlike, i odgovor je da ima, pri vecem zumu, ali ustedi se dosta na velicini fajla, sad nekom ce smetati nekom ne, ali generalno, sa obzirom na velicinu fajla, odlicne fotke budu...

Pre 10 godina nisi imao neki kvalitet na telefonima tako da šteta da cami na hardu, barem sam ja sve 15 godina unazad i više stavio na photos.

Jednom sam izgubio fotke jer je crko hard, drugi put neću dozvoliti to da mi se desi.

Kad se radi nešto profesionalno, naravno da ne ide na photos, ali ovako snapshotovi, ne vidim razlog, sem naravno opet kažem ako se ne čuva raw ili ako se u profesionalne svrhe koristi.

Razlike "nema" jer ljudi sve više nisu zahtevni, ne rade zoom ni 20%, a ne 600%, tako da skontati ni neće. Niko na telefonu ne zoom-ira više od 50%.

Ja na Google Photos stavim original quality, jer jedino tako oce da cuva video fajlove u 4K rezoluciji.
Nego, zasto GCam pravi selfije u samo 5mpx? Neko rece da nema razlike... naravno da ima razlike izmedju 5mpx i 20 mpx i to ocigledne, cak i kad se ne zumira, a kamoli kad se zumira, valjda je jasno da kad nesto ima 4x vise mpx da je ostrije i detaljnije.

Ja na Google Photos stavim original quality, jer jedino tako oce da cuva video fajlove u 4K rezoluciji.
Nego, zasto GCam pravi selfije u samo 5mpx? Neko rece da nema razlike... naravno da ima razlike izmedju 5mpx i 20 mpx i to ocigledne, cak i kad se ne zumira, a kamoli kad se zumira, valjda je jasno da kad nesto ima 4x vise mpx da je ostrije i detaljnije.
To je neka limitacija u cam2api interfejsu. Malo je priča sa megapikselima komplikovanija sa ovim senzorima koji su predviđeni za pixel binning.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

meni se sve nesto cini da prednja izvlaci interpoliranih 20 sa stock kamerom pa mi ni ne smeta to...pa, kada je bolja slika na 5mpx front camera gcam nego 20mpx sa stock sve mi je jasno, da je fora za svisnulog kineza o realnih 20MPx

@dusmanic

E neka si mi rekao :)

Tražim dlaku u jajetu na, inače, fenomenalnom telefonu...

Jel moze neko da mi prosledi Kidencetov profil sa KP ili kontakt mozda? Thx!

Већ четврти пут ме се десило да ми Мтс картица изгуби мрежу. Довољно је да извадим и вратим картицу и да проради. Да ли је то до картица или телефона?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

To ne može niko da zna sa sigurnošću. Za početak, proomeni karticu ili probaj neku drugu pa vidi kako se ponaša.

Xiaomi ima problem sa karticama kada su na istoj mrezi, desi se da se druga (koja nije primarna) povremeno iskljuci, ja sam na Vipu i druga mi se gasi sa vremena na vreme pa proradi nakon par minuta. Najbolji lek je povremeni restart telefona i trebalo bi da bude ok.

Имам једну картицу.
Ако урадим рестарт, телефон ће ми се ажурирати на 9ку,што још увек нећу.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Pa zato i imaš te probleme. Pređi na 9 i dobićeš telefon od 800 evra.

Imaće telefon od 800€ ali neće znati kada mu stiže bus.

[emoji23][emoji23][emoji23]

Pa čovek neće da ažurira telefon na Pie zbog bus plus aplikacije

Stigao danas, nista nisam stigao da ustanovim kako treba jer sam bio na poslu samo mogu da kazem da srce bateriju kao nenormalan i to mi je jedino jasno vidljivo za ovo kratko vreme, do duse ne znam koliko moze neko da bude objektivan sa baterijom i tom pricom kada mu je prethodni uredjaj to jest jos ga imam sa baterijom kapaciteta 7300 mAh..

Nisam jos podigao na 9 niti bilo sta stigao ozbiljno da probam za sada mi se ne svidja trajanje baterije.

Neka proda telefon i neka kupi neki na kome radi bus plus.
KupujemProdajem ide kao alva.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno