Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Za galeriju,photos. Uzeo si "Googlov" telefon, naravno da dolaze njihove aplikacije. Imas galerija brdo pa biraj sta ti odgovara.

Sto se tice kamere,nije omogućeno. Pričalo se,mozda i bude ali za sada ne. Na Pocophone su omogućili.

Zna ŽaoMi da su im kamere katastrofa pa pustili malo buđenja bez budzenja[emoji16][emoji16]

Ja jos uvek nisam inst pie9, a i u dilemi sam, jer vidim vise neg komentara, tipa, problemi sa prednjom kamerom, jos vece zatamnjenje kod auto osvetljenja, itd...

Ja jos uvek nisam inst pie9, a i u dilemi sam, jer vidim vise neg komentara, tipa, problemi sa prednjom kamerom, jos vece zatamnjenje kod auto osvetljenja, itd...
Ne znam šta je sa prednjom kamerom,nisam ništa primetio. Sto se tice osvetljenja, to jeste. Nisam testirao automatiku jer mi to nikad ne odgovara ali na O je bio na 20% a sad na 60% u kucnim uslovima.
Ono sto je dobro,ne odražava se na bateriju toliko osvetljenje.

Jel ovaj mobilni zasticen Gorilla Glass-om, jer imam osecaj neki jeftine plastike kad god kucnem noktom na ekran, mnogo tanko i jeftino zvuci, ne tvrdo i kvalitetno, kao na mom proslom LG G3?
Takodje, kad sam u galeriji, kad swipe-ujem slike s desna na levo, nemam problema, ali kad swipe-ujem sa leva na desno onda ima problema da ga detektuje, pa nekad moram da predjem 3, 4 puta prstom da bi detektovalo, a nekad nece uopste, ko da je neka jeftina folija stavljena preko njega, ali ja je ne vidim.
To mi se desava u svakoj galeriji koju imam, ali mi se ne desava da mi baguje swipe bilo gde van galerije sjajno radi, prakticno i da jedva dodirnem ekran, savrseno detektuje swipe, samo kad je slika otvorena, pa prebacuje sa leva na desno, onda me zeza.

Zasto ne rade oba zvucnika? kad pustim muziku na YT, zvuk pici samo iz desnog, iz levog prakticno nista?

Ne svidja mi se ni ona bela led notifikacija, koja trzavo treperi, umesto glatko ili postojno i bolje da su bilo koju drugu boju odabrali, a ne ovu belu.

Kod kamere u opcijama, nigde mi ne pise koja rezolucija je u pitanju, samo ono: nizak, srednji, visok kvalitet... ne znam koji aspect ratio da stavim, ovaj kockasti sto je po defaultu mozda nudi najveci kvalitet, a ako stavim na 18:9 sto je promer ekrana, onda ce mi popuniti ceo ekran, ali dal ce to onda biti nizi kvalitet slike sa manje mpx?
i dal zna neko u kojoj rezoluciji i u kom broju fps-a slow motion radi?

Jel ovaj mobilni zasticen Gorilla Glass-om, jer imam osecaj neki jeftine plastike kad god kucnem noktom na ekran, mnogo tanko i jeftino zvuci, ne tvrdo i kvalitetno, kao na mom proslom LG G3?
Takodje, kad sam u galeriji, kad swipe-ujem slike s desna na levo, nemam problema, ali kad swipe-ujem sa leva na desno onda ima problema da ga detektuje, pa nekad moram da predjem 3, 4 puta prstom da bi detektovalo, a nekad nece uopste, ko da je neka jeftina folija stavljena preko njega, ali ja je ne vidim.
To mi se desava u svakoj galeriji koju imam, ali mi se ne desava da mi baguje swipe bilo gde van galerije sjajno radi, prakticno i da jedva dodirnem ekran, savrseno detektuje swipe, samo kad je slika otvorena, pa prebacuje sa leva na desno, onda me zeza.

Zasto ne rade oba zvucnika? kad pustim muziku na YT, zvuk pici samo iz desnog, iz levog prakticno nista?

Ne svidja mi se ni ona bela led notifikacija, koja trzavo treperi, umesto glatko ili postojno i bolje da su bilo koju drugu boju odabrali, a ne ovu belu.

Kod kamere u opcijama, nigde mi ne pise koja rezolucija je u pitanju, samo ono: nizak, srednji, visok kvalitet... ne znam koji aspect ratio da stavim, ovaj kockasti sto je po defaultu mozda nudi najveci kvalitet, a ako stavim na 18:9 sto je promer ekrana, onda ce mi popuniti ceo ekran, ali dal ce to onda biti nizi kvalitet slike sa manje mpx?
Sta da ti kazem, prodaj telefon

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Pa ne moze da ti radi vise zvucnika kad samo jedan i ima..

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Gorila glass 5 je na ekranu i svajp bar meni svuda radi lepo

Nema 2 zvucnika dole, jedan je mikrofon.

Kamera je 12mp glavna i u odnosu 4:3 pravi fotke rezolucije 4000x3000px, a ako stavis 18:9 cropuje da bi dobila slika taj odnos.

Belo svetlo za notifikacije je ok skroz(moje misljenje)

Snimak slow mo 720p 120fps-a

Imao sam i G3 i ovaj je definitivno bolje izrade, ali ako mu vec nalazis ovoliko mana, mozda najbolje da prodas...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Да ли се могу и одакле скинути "ми апликације" које долазе са miui?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Pokušaću da se naviknem i da ekran prvo baš dobro očistim, možda su ostali tanki slojevi lepka kad sam skinuo onaj najlon što je bio na njemu.
Možda čak i da stavim kaljeno staklo koje baš ne podnosim...

Да ли се могу и одакле скинути "ми апликације" које долазе са miui?

Apk mirror.

Инсталирао сам галерију, али не могу да је покренем. Још две апликације нисам могао да инсталирам. Почне да инсталира и на крају избаци да није инсталирана.

Ovo ipak nije MIUI,moguce da je tu problem.
Ja sam jedva cekao da se resim njihovih aplikacija tako da nisam ni probao nešto instalirati.

Znate li za neku aplikaciju za blokiranje reklama, a koja ne zahteva root telefona?

Navikao sam se na google galeriju, sada je instaliram i na drugim telefonima. Pokušajte da je koristite. Ne mogu da verujem da je to problem.

Navikao sam se na google galeriju, sada je instaliram i na drugim telefonima. Pokušajte da je koristite. Ne mogu da verujem da je to problem.
Takođe. Evo vratio se na P9 lite dok mi je A1 na servisu i odmah Google photos u prvi plan, kao i Google messages... Još kad bih i Google phone mogao nabaciti s marketa. :D

Evo mog testa brzine interne memorije:

Screenshot_20181223-181950.png

Screenshot_20181223-172646.png

Kod mene je sve ok. MI A2 64GB Global, Android Pie (odradjen factory reset nakon update-a), telefon kupljen u Gigatronu.

Poslednja izmena:
Da li je na stok Pie kada se udje u podesavanja About Phone prvi na listi, ili je to samo kod mene? :)

Meni je Google Photos extra, kao i sve drugo sto pravi Google! Problem je sto sam ja mislio da je to online galerija, koja ne cuva slike, dok ne ukljucis internet i tako mi i jeste bilo na LG G3, ali sad na Mi A2 vidim da mi se slike instant pojavljuju na Google Photos, samo se posle internet ceka da se one i backup-uju, tako da sam sad savrseno zadovoljan time i koristicu samo Google Photos.

Nego, ne znam zasto mi se bela lampica za notifikaciju pojavi i krene da treperi svaki put kad mi baterija padne na 15% i to radi sve dokle ga ne napunim, jel to normalno i dal ima opcija da se to iskljuci?
Takodje, ako neko ima preporuku za neke dobre aplikacije, nebitno koje namene, nek da neke preporuke sta da instaliram :)

Probaj tamo pod battery saver da promeniš ono što stoji po defaultu 15% ne bitno da li koristiš da ti se automatski pali saver

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Usporio mi se tel ..proslo skoro dve nedelje od update na Pie nisam uradio factory reset..sad ću morati izgleda.

Nema sta, mora da se opali factory reset.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mrzi jedino posle da se ulogujem na puno stvari..ali cu morati..vec koci puno.

Koliko vam skine baterije tokom noci?
Meni nesto mnogo 20 i nesto posto...
Kako da ga proverim ?
Posle update na Pie sam uradio factory reset.

Poslednja izmena:
Koliko vam skine baterije tokom noci?
Meni nesto mnogo 20 i nesto posto...
Kako da ga proverim ?
Posle update na Pie sam uradio factory reset.
Ja sam pre neko vece obratio pažnju na to,sa isključenim wifi i 4g skinuo mi 4%

Ja sam pre neko vece obratio pažnju na to,sa isključenim wifi i 4g skinuo mi 4%

Evo potrosnje, deluje kao da nema nekih problema, ali mi je to previse, 23% mi je otislo do jutra (od 4h do 6h otislo je 5% u mirovanju)
d30c16a3ce5a4004f268554b66e5b189.jpg

Nazad
Vrh Dno