Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Od juce sam vlasnik ovog telefona. Malo vise sam ga platio jer sam ga uzeo sa fiskalnim racunom i zvanicnom garancijom proizvodjaca jer ne zelim da se kockam sa garancijom. Sve u svemu, odlicna zamena za Nexus 5X. :)

Posle pročitanog celog foruma o ovom telefonu,koji je poprilicno konfuzan jer dosta je informacija i o lite verzije,te nokija,te redmi,ali ok,kapiram i to.
Od petka sam vlasnik ovog telefona,uzeo u vipu na akciji uz neo 4 izasao me je 125 din rata mesecno.
Samo da napomenem da pošto sam bio planirao neo 2 tarifu da bi mi rata uz njega bila 800 din,tako da sam u sustini dobio duplo vise neta za razliku u ukupnoj ceni mesecno od samo 25 dinara.
NEO2+ fon=2500 din
NEO4+fon=2525 din
Po meni dobra kupovina.
Sto se prvih utisaka tice..zsdovoljan sam telefonom,pre njega koristio P9lite.
Kamera mi je odlicna,fluidnost ekstra,gomila aplikacija ostaje i falje aktivna sto nije bio slucaj na prilicno agresivnom emui na P9lite.
Isprobao asfalt9 igricu i cuveni Pubg ,nema nekih prevelikih lagova.
Antutu bench na 129385 ako to nekog zanima.
Sad baterija mi je recimo sa 100 posto jutros od 8:40 do sada uz non stop korišcenje pala na 85 konstantno ukljucen wifi,fb,instagram,tapatalk,b92,benchmark preko firefoxa čisto info nije neko merilo.
Ono sto mi jedino smeta to je taj senzor kad pricam sa nekim,sinoc me je izludeo ukljucio mi blutut,spikerfon itd...pre par minuta pricao sa bratom bez problema.
Eto toliko za pocetak..pozdrav svima!!!

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Jeste zna taj senzor da bude iritantan. I na android 9 nije to sređeno tako da verovatno i ne može da se sredi softverski. U početku me to dosta nerviralo, sad već ne toliko. Razlog više što se ne javlja redovno već povremeno. Ja sam iz zavese sa obaveštenjima izbacio flight mode jer mi se dešavalo da ga uključim usred razgovora i da mi prekine poziv. Bluetooth, wifi i ostalo ako se uključi/isključi i nije toliko strašno. Što se ostalog tiče telefon je odličan i ja nakon tri puna meseca korišćenja mogu da kažem da sam vrlo zadovoljan.

Mi A2 + TT

Nemam problem sa senzorom. Detaljno sam testirao, kod mene se taj problem ne javlja. Telefon je juce kupljen u poznatoj radnji na G. Na kutiji pise da je za EU trziste i da je uvoznik PC Centar iz Zemuna.

Poslednja izmena:
Na KP je 15 - 20 eura skuplji nego u nekim radnjama a isto daju garanciju 12 meseci. Na kojim modelima se javlja taj problem sa senzorom 32/64/128?

Ako misliš na radnje koje ne daju fiskalni, dobro proveri da li je global verzija pre kupovine. Imaju obicaj da prodaju kineske verzije sa globalnim romom za nizu cenu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ako misliš na radnje koje ne daju fiskalni, dobro proveri da li je global verzija pre kupovine. Imaju obicaj da prodaju kineske verzije sa globalnim romom za nizu cenu.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Nema za A2 kineske verzije. Android One je program, tako da to nema veze. Da je miui u pitanju treba obratiti paznju, pogotovo na RN5 modelu (AL/Pro verzije). Ali za A2 nema brige..

Da li radi split funkcija ekrana da se mogu koristiti dve aplikacija istovremeno i ako radi kako aktivirati?

Da li radi split funkcija ekrana da se mogu koristiti dve aplikacija istovremeno i ako radi kako aktivirati?

U "recent baru" zadrzis prst na aplikaciji koju hoces u split screen-u i izbacice ti da prevuces na gornju deo ekrana "drag here to use split screen".

A jeste vi ljudi kupovali od Kidenceta ili u prodavnicama?
I koje su prodavnice legitimne a koje nisu?
Ako se neko boji/izbegava da napise imena prodavnica, bio bih zahvalan ako biste pustili u pm.
Ovo pitam jer hocu da zamenim mrtvi p10 lite, kad me djavo terao da kupujem Huawei.

Ja sam bio prezadovoljan Huawei-em dok nisam počeo da kupujem modele koji u nazivu imaju reč "lite".

Mi A2 + TT

U "recent baru" zadrzis prst na aplikaciji koju hoces u split screen-u i izbacice ti da prevuces na gornju deo ekrana "drag here to use split screen".

Super...hvala!!!

Negde procitah, nista od OTA pite za nas pre 5. Decembra kada bi trebalo da bude redovan update...

Negde procitah, nista od OTA pite za nas pre 5. Decembra kada bi trebalo da bude redovan update...

Па добро, и то је за десетак дана.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Nemam šta da krijem. Ja sam svoj kupio u Beogradu u radnji o kojoj se mnogo raspravlja. U pitanju je Logic Shop. Verzija 6/128 za 230e gde je bio najjeftiniji od svih na KP. Dobio toalet papir garanciju od godinu dana. 100e sam uštedeo,a telefon radi 15 dana bez ikakvih problema. Senzor,memorija i ostali problemi ne postoje.

Ili dok si u app koju koristiš, zadržiš dugme za recent apps baca.

Jos jedno pitanjce kako napraviti screenshot?

Da li ste lepili zastitno staklo na telefon?

Meni vec dosadio stock Pie, gledam kako cu se prebaciti na neki custom, a vi jos cekate update :D
Pa je li ovo forum entuzijasta ili sta, fleshajte to :D
Bez zezancije, ako nista zbog baterije vrijedi update, nadam se da ce krenuti svima ubrzo.

Meni vec dosadio stock Pie, gledam kako cu se prebaciti na neki custom, a vi jos cekate update :D
Pa je li ovo forum entuzijasta ili sta, fleshajte to :D
Bez zezancije, ako nista zbog baterije vrijedi update, nadam se da ce krenuti svima ubrzo.

Ja sam umoran od custom romova, mrzi me da se cimam vise, zato sam i presao na Stock i iscekujem update-e.. Na prethodnim telefonima sam stalno menjao romove i nikako da se skrasim. Ovako stock iskustvo, sto gotivim, nema mogucnosti kao romovi, ali uglavnom zadovoljava potrebe [emoji16]

Upotreba baterije..i nije lose..kako sam ocekivao posle procitanog svega ovde na forumu.
f27c02e0e6157f9221e13014d1941b8a.jpg

Vrh Dno