Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

@DarkoPhantom Po mom ukusu A2 lite ima smesno debele bezele sa strane. Kao da je u bumper-u. Ako prelazis sa P7 na A2/Lite svakako ces progledati u svakom segmentu.

OT: Toni radio poredjenje.

Poslednja izmena:
@DarkoPhantom Po mom ukusu A2 lite ima smesno debele bezele sa strane. Kao da je u bumper-u. Ako prelazis sa P7 na A2/Lite svakako ces progledati u svakom segmentu.

OT: Toni radio poredjenje.

Reko Toni sve na kraju.
Izgelda da brzi punjač i slušalice koštaju 120 evra.

Evo poređena kamere sa Nokiom 6.1

https://youtu.be/Jxk3WEm4gXo

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Domaci "testovi" telefona su bas losi, od benchamrka koji samo cita specifikacije i skroluje levo-desno po ekranu do tonija koji izostavi dosta stvari i cesto kaze nesto sto nije tacno. Forumi su najbolji ako neko zeli da zna kako se ponasa neki telefon. Za 10 dana ce u ww i emmi a2 biti uz mts ugovor, cena ce vrv biti oko 10000 uz omoriku 1, sto znaci da ce pasti cena za note 5.

Slažem se u potpunosti. Zato su ruski review najbolji.
Bench testove na YouTube ne treba ni komentarisati

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze neko da postavi SS, interesuje me trajanje baterije ? Za neki dan uzimam Mi A2 tako da mi je to jako bitno. Teska srca se odvajam od Mi A1, koji me je odlicno sluzio

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Računaj 10-ak % lošije od A1.

Moze neko da postavi SS, interesuje me trajanje baterije ? Za neki dan uzimam Mi A2 tako da mi je to jako bitno. Teska srca se odvajam od Mi A1, koji me je odlicno sluzio

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Nadji moje postove,sve sam lepo pisao,poređenje A2 vs A1.Imaš sve od baterije do kamere.Pošto sam i ja prešao sa A1 na A2.

Kako bi uporedili ovaj telefon sa Huawei P20 lite ili Nova 3i?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Klasa iznad P20 Lite, bolji od Nova 3i.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hvala, onda uzimam A2. Cena je za sve navedene identična.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kakav je kirin 710 naspam sd 660? Zar taj kirin nije pandan sd 710?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nije, taj Kirin ima isti CPU deo chipseta kao SD 660, mozda za nijansu bolji, ~10%, a GPU je slabiji nego u SD 636, kamo li 660.

Snapdragon 710 je klasa za sebe :)

šta se nalazi i koja je funkcija "mi servisa" u postavkama mi a2/a2 lite?

kako nokia/hmd nemaju svoje servise u android one platformi? da li to xiaomi malo previše "meša prste" u čisti android?

Kako izgleda ta opcija?

Zanima me kakav je Android One u A2 što se tiče multitaskinga i koliko drži aplikacije u memoriji? Da li je stabilan dok se orebacuješ iz jedne u drugu? Koliko i da li secka telefon u svakodnevnoj upotrebi. Zatim, kakav je telefon u gejmingu u nekim srednje do više-srednje zahtevnim igrama? Trenutno sam na P9 Lite 2Gb, srednje zahtevan korisnik sam pa me zanima može li baterija izdržati dan i po npr.?

A2 je odličan u multitaskingu,dobro drži u ramu aplikacije.
U medium podešavanjima u igricama neštuca ne baguje.
Ceo dan će ti baterija izdržati sigurno.

Poslednja izmena:
daj još malo slika statistike baterije.
Evo jedan sad sa plaže [emoji16][emoji6]

Sve 4g (Grčki Vodofone 4g),GPRS uključen stalno zbog fotografija,ništa WiFi.
Ako mi se neko požali na naš Srpski WiFi,odmah ga pislati u Grčku da vidi kakav je ovde WiFi.

438ab583b9ae10b7e8bc0017ec720b62.jpg
a42a76520c967665fcab7aa6ebf53afa.jpg

Poslednja izmena:
otvoriš "settings" i dole na listi se nalaze "mi services". šta je tu i zašto to služi ako je android one platforma?
Tu je i služe radi bolje podrške i otkrivanja bagova ako ih ima.
To je za Xaomi ako hoćeš da im pomogneš,a možeš i da isključiš te opcije.

Evo jedan sad sa plaže [emoji16][emoji6]

Sve 4g (Grčki Vodofone 4g),GPRS uključen stalno zbog fotografija,ništa WiFi.
Ako mi se neko požali na naš Srpski WiFi,odmah ga pislati u Grčku da vidi kakav je ovde WiFi.
438ab583b9ae10b7e8bc0017ec720b62.jpg
a42a76520c967665fcab7aa6ebf53afa.jpg

hvala... ali ako budeš imao vremena, stavi statistiku pre idućeg punjenja, odnosno zanima me statistika baterije kada spadne na 10-15-20%. to je pravi pokazatelj.

hvala... ali ako budeš imao vremena, stavi statistiku pre idućeg punjenja, odnosno zanima me statistika baterije kada spadne na 10-15-20%. to je pravi pokazatelj.
Evo 17%
Sve 4g ovaj raspali Vodofone Grčki,malo malo pa pišti da je izgubio mrežu [emoji23][emoji6]
Znači naš VIP,MTS i Telenor su izmislili mobillne mrežu za ove Grke.

a77fb3060f0a95ad98c02cb78f1fd8b1.jpg
ee2d6321f035078c128f4f0f81606562.jpg

Dogegace se do 5h kad je najlosija mreza, Exynoss telefon sa vecom baterijom od A2 izvlaci 3.5-4h SoT u tim uslovima :)

Evo 17%
Sve 4g ovaj raspali Vodofone Grčki,malo malo pa pišti da je izgubio mrežu [emoji23][emoji6]
Znači naš VIP,MTS i Telenor su izmislili mobillne mrežu za ove Grke.
a77fb3060f0a95ad98c02cb78f1fd8b1.jpg
ee2d6321f035078c128f4f0f81606562.jpg

ovo je statistika samo dok je bio zakačen na mrežu, bez korištenja 4g interneta ili...?

A2 lite

6,5 do 9 sati
b5a5a0603f23c66b5726bd5bb8cfe969.jpg

nisi naveo način korištenja, da li su bili uključeni mobilni podaci i koliko ili samo wifi, 3g ili 4g mreža i sl.... ovako ne znajući korištenje, rekao bi ne baš najbolji rezultat za sd625 i 4000mah bateriju.

P.S. ima li a2 lite opciju u postavkama da se softverski isključi notch, kao android one nokie sa notchom?

Poslednja izmena:
Vrh Dno