Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Kod mene totalno suprotno :) ne mogu da svarim 2:1 pa to ti je :)
Možda bude bilo boje sa sledećim 2:1 mobom

Plakacemo za kapacitivnim dugmicima senzorom otiska napred i klasicnim odnosom strana... to je cinjenica. Sad se gura 2:1 i onaj glupi notch. Ali ko nas pita kad nismo 0.0000000001% kupaca :)

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Otisak ce da se vrati napred cim krenu da ga stavljaju ispod ekrana, a 2:1 odnos je posledica zelje kupaca da imaju telefon sa sto vecim ekranom pa se jednostavno telefoni sa ~6" ekranima i 16:9 odnosom nikako ne bi mogli obugvatiti (prosecnom) sakom.

Uz face unlock je potpuno nebitno gde stoji skener otiska, koristi se samo povremeno. Notch se primeti samo u mrklom mraku kad se ne vidi ništa osim ekrana. Uz to može da se isključi.

Neće svi imati fid koji je jedini siguran kao fp a i radi u mraku dok je fu više kao feature, ali nije za ozbiljniju zastitu.

Sent from my Passport using Tapatalk

Za sigurnost ne znam, probao sam da otključam sa raznim fotografijama, i nisam uspeo. U mraku ne radi, i tad koristim otisak. Ali u svakodnevnom radu je brz i praktičan, i to mi je bitno. Sve aplikacije koje imaju osetljive podatke (banka i sl.), imaju i dodatnu zaštitu, traže i pin ili otisak pri pokretanju.

@mitar1982 zar nemaš ovu opciju na 1+6 , da i noću možeš koristiti otključavanje licem?
d15461692eed426485bd3fb5d37c0c62.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ima, ali ne želim da me zaslepljuje ekran noću. :)

Redmi 6. Crna boja uvek deluje drugacije od bele, kao skroz drugi telefon da je u pitanju.crop.php.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ovo neki s680?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Aha, navodno sledeci budget CPU.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

na neki naslov sam bas danas naleteo i koliko sam video to bi trebala da bude valjda neka verzija 710 u 4+2 izdanju

Svakako upgrade u odnosu na s660...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Malo im voda usla u usi ako misle da mogu uvale naslednika koji skuplji za 150e.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

I jel ovo povoljno?

More importantly, it also reveals the price. As per the listing, the Mi A2 will cost 289€ for the 32GB variant. The 64GB variant will retail for 329€ and the top of the line 6GB + 128GB variant will set you back 369€.

64GB verzija 10€ jeftinija u odnosu na Nokia 7 Plus sa sve Xiaomi uštedama i kresanjem troškova :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cene su u CHF, ne u EUR. 289 CHF je oko 250 EUR. A2 64 GB je ravno 100 CHF (86 EUR) skuplji od prethodnika. Da li vredi, i kome vredi...

Odlično. Mada i dalje ništa zvanično. Ovo mi deluje skoro pa ko što i ranije najavljivano. Tj mi 6x gore dole isti mob dakle sa 6 gb rama ne sme da predje 300e kod nas kad dodje videćete, što kad se pogleda jeste malo jača cena. MI6 ima za te pare da se nadje, doduše sa 4gb rama. A note 3 sa isti procesorom i za manje.

Sales will begin on August 8, nearly two months from now. The 32 GB model is $290/€250, then there’s a 64 GB model at $330/€285 and a 128 GB one at CHF $370/€320. The color options are Black, Blue and Gold.

Ako bude kod nas 250e za 32gb i nije toliko strasno.. :D

Po ovom gore kamera je: https://www.kimovil.com/en/list-smartphones-by-lens-model/sony-imx486-exmor-rs i IMX376 koji je već viđen na ovim telefonima:

Xiaomi Redmi Note 5 Pro (Front)
OnePlus 5T (secondary rear)
OnePlus 6 (secondary rear)
Vivo V5 (front)
Meizu 15 (front)

Both the primary Sony IMX486 12-megapixel sensor and the Sony IMX376 secondary 20-megapixel sensor are paired with f / 1.75 aperture lenses.

Front camera also has much to offer: The 20MP Sony IMX376 sensor is paired with a f / 2.0 aperture.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima li DAC kao A1?

Ma telefon je isti kao Mi 6x, samo sa band20 i cistim androidom...senzori kamera isti, kao i megapikseli, isti procesor, isti ekran, itd.. :)

Ja bih voleo samo da sustavili malo vecu bateriju i 3.5mm dzek...ostalo je sve super... :)

Kod nas bi trebao doci u avgustu,bar tako mi rece Mi Srbija :D

Ma telefon je isti kao Mi 6x, samo sa band20 i cistim androidom...senzori kamera isti, kao i megapikseli, isti procesor, isti ekran, itd.. :)

Ja bih voleo samo da sustavili malo vecu bateriju i 3.5mm dzek...ostalo je sve super... :)
Pa to se valjda znalo već mesecima unazad. :)
Mada su neki u ovoj temi bacali povremeno rovce :)

Nazad
Vrh Dno